- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.001
Bilet almadınız mı miniğe? Yurt dışı olduğu için mi acaba, burda almak zorundayız, büyük insan bileti kadar pahalı olmasa da onlardan da bilet isteniyor.3 aylikken 1bucuk saatlik yola gidip gelmistik. Hic sikinti olmadi. Normalde 2 yasinda cocugu kucakta kendine baglayarak goturebiliyosun bebege koltuk bileti kesmiyorlar. Ben biraz cakallik yaptim ana kucagini kabine soktum. Aaa olmuyomuydu tuhh fln diye ayak yaptim. Allahtan bos yer varmis hostesler ayarladi yanimdaki koltuga arabaya baglar gibi anakucagini bagladim oyle gittim geldim. Ana kucagini sokamazsan da inis kalkis sirasinda kucagina oturtturup baglarsin duz ucusta cozup kucagina yatirabilirsin.
sütü arttırmak için birşeyler yapıyormusun bende çok uğraşıyorum. Bu aralar mamayı pek sevmemeye başladı yemek istemiyor. sürekli emziriyorum.Yok cnm ya süt üretimi azaldı zaten bende, beyefendi uykusu yoksa emmiyor, bende sağmaya üşeniyorum. Ama şöyle söyleyim 3 saatte 100 cc çıkıyor zaten, 4 saatte 120 cc. 100 cc de kalmıyor zaten bir emzirme süresini geçirince
kullandığın bebek programı hangisi bende 3 tane program var ama genel bilgilerine bakıyorum sadece emzirdiğim ve uyku saatlerini hiç yazmadım.Ben araştırdm da biraz bu aylarda böyle oluyormus ben bebek takip programı indirdim canım saniye saniye ne kadar emdigini uyuduğunu takip ediyorum çünkü 3cocuk ev v.s derken kafam çok yoğun aklımda tutamıyorum en azından şimdi bakıp psikolojik olarak rahat ediyorum en azından
Calisan anne kotu gec yasta anne olan kotu babadan yardim bekleyen kotu. Bu kotu kadinlarin cocuklari sorunlu kavgaci olur. Kadin dedigin kocasina ve cocuklarina adanmali.Ben başka birşeyini okumadım henüz. Ne gibi düşünceleri var mesela?
Bilet aliyorsun cnm ama check in yaparken hani koltuk numarasi yazan yer var ya. 2 yasina kadar bebeklerde inf yazar. O da bebegin koltugu olmadini anne/baba kucaginda gidecegi anlamina gelir.Bilet almadınız mı miniğe? Yurt dışı olduğu için mi acaba, burda almak zorundayız, büyük insan bileti kadar pahalı olmasa da onlardan da bilet isteniyor.
Böyle lafları varsa gerçekten saçmaymışCalisan anne kotu gec yasta anne olan kotu babadan yardim bekleyen kotu. Bu kotu kadinlarin cocuklari sorunlu kavgaci olur. Kadin dedigin kocasina ve cocuklarina adanmali.
Diger bir kitabinda cocuklariniza kirmizi ve pembe gibi tahrik edici renkler giydirmeyin.
Dedigin gibi duzgun soylemleri olabilir ama bu kafada birine 1 kurus bile kazandirmak istemem. Turk tipi annelik konusunda gozde erdogan ve sabiha paktunayi seviyorum ben.
Yok genelde sadece ellerini agzina götürüyor. Huzursuz degil .Memeye gelince eziyet ediyor.kısa mesafeyse bağlamıyorum ama uzunsa muhakkak bağlıyorum canım çok zor olmuyor bağlarken ama bağlıyken bebeği çıkaramıyorum mecburen emniyet kemerinide açıyorum
canım diş kaşıntısı olabilir mi bizimki iki gündür canavar gibi hem memeyi ısırıyor hemde ısıracak yer arıyor omzum elim kendi eli ne bulursa ağzında
Ne gibi oyunlar var mesela ? Ben Oyun ve Şarki Ögretimi dersi almistim. Bosuna almayayim .cocugumla evdeyim 0-12 ay guzel ama icindekileri sen zaten biliyor olabilirsin canim. Ama 12-24 ayi yeni cikti, daha kapsamli gibi duruyor, onu almadim henuz
anladım :) basınç olduğu zaman ağladı mı minik? Emzirin kalkarken ve inerken diyorlar kulakları acımasın diye.Bilet aliyorsun cnm ama check in yaparken hani koltuk numarasi yazan yer var ya. 2 yasina kadar bebeklerde inf yazar. O da bebegin koltugu olmadini anne/baba kucaginda gidecegi anlamina gelir.
Ben de emzik emzirme ortusu fln hazir bekledim aglar mi diye ama hic umursamadi. Oyle bakindi bi noktada uyuyakaldi. Arada biraz mizladi o kadar.anladım :) basınç olduğu zaman ağladı mı minik? Emzirin kalkarken ve inerken diyorlar kulakları acımasın diye.
Çok geçmiş olsun bizde de abi hastaydı ben hastaydım bizden kaptı burun akıntısı öksürük yazık minicikler daha ilaç olarak ne verdi doktor bize dün 4 yaş altına ilaç yazmıyorum dedi ama böyle de nasıl atlatılır bilmiyorumGünaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
Maşallah ya :) normalde de kendi kendine uyuyor mu :)Ben de emzik emzirme ortusu fln hazir bekledim aglar mi diye ama hic umursamadi. Oyle bakindi bi noktada uyuyakaldi. Arada biraz mizladi o kadar.
oyundan cok bu ay bebekte olacak gelismeyi anlatiyor. Mesela basini tutabilir, desteksiz oturabilir gibi. Oyunlara bakip yazarim yineYok genelde sadece ellerini agzina götürüyor. Huzursuz degil .Memeye gelince eziyet ediyor.
Ne gibi oyunlar var mesela ? Ben Oyun ve Şarki Ögretimi dersi almistim. Bosuna almayayim .
canim dogum yaptik kendimize gelemeden bebeklere bakmaya basladik. Ataktir, gecer insallah. haftsonu esin dinlendirsin seni. Yorgunsun, uykusuzsun. Tahammulunun azalmasi cok normal. Hele ki tek olmak... Cok iyi anliyorum seni. Allah rahatlik versin kuzularimiza, tatli uykular versin. Bize de guc kuvvet tabi ki...Bazen düşünüyorum ben anne olmaya uygun bi kişi değilmiydim acaba? Evet kızımı çok seviyorum onun için ölebilirim ama saatler süren ağlamalarına artık tahammülüm kalmadı sinirleniyorum. 1 haftadır ne uyku var ne düzen. Gece uykusu var dedim en az 10 kere uyanmaya başladı. Gündüz uyuyor dedim 20 dkdan fazla uyumamaya başladı ki uyutmak için en az yarım saat uğraşıyorum. Sürekli bi mızmızlık hali ağlama çığlık atma hali. Dün saatlerce ağladı eşim işten geldi kucağına aldı sustu. Başladım ağlamaya bende susmuyor ben annelik yapamıyorum diye. Gece ağlarken bazen duymamaya başladım eşim uyandırıyor beni. Kendi anneliğimi sorguluyorum. Çocuk mutsuz ağlıyor ben yorgunum sinirliyim yapamıyorum üstüne bide tahammülüm kalmadı bi gülüşüne geçiyor gidiyor herşey ama saatlerce ağlayınca çıldırasım geliyor. Sinirlenip eşime çatıyorum bazen ne istiyorsun kızım diye bağırıyorum sonra oturup ağlıyorum. Atakmıdır huymudur çözemedim ama çok bunaldım. Bide burda yardım edecek kimsem yok akşam yemeklerini 3 gündür 10da yiyoruz oda makarna yumurta falan ne eve yetiyorum ne çocuğa bakabiliyorum.
Insan bunalinca o hisse kapiliyor .2 gundur aksam vakti ciglik atiyor ,avazi ciktigi kadar agliyor. Ustune emmiyor .Kucagimda tepiniyor yere koyuyorum küsüyor.Stresini atsın ben de sakinleseyim diye kanguruyla disari cikardim. Şapkasi gozunu kapatmis bu sefer de ona agladiBazen düşünüyorum ben anne olmaya uygun bi kişi değilmiydim acaba? Evet kızımı çok seviyorum onun için ölebilirim ama saatler süren ağlamalarına artık tahammülüm kalmadı sinirleniyorum. 1 haftadır ne uyku var ne düzen. Gece uykusu var dedim en az 10 kere uyanmaya başladı. Gündüz uyuyor dedim 20 dkdan fazla uyumamaya başladı ki uyutmak için en az yarım saat uğraşıyorum. Sürekli bi mızmızlık hali ağlama çığlık atma hali. Dün saatlerce ağladı eşim işten geldi kucağına aldı sustu. Başladım ağlamaya bende susmuyor ben annelik yapamıyorum diye. Gece ağlarken bazen duymamaya başladım eşim uyandırıyor beni. Kendi anneliğimi sorguluyorum. Çocuk mutsuz ağlıyor ben yorgunum sinirliyim yapamıyorum üstüne bide tahammülüm kalmadı bi gülüşüne geçiyor gidiyor herşey ama saatlerce ağlayınca çıldırasım geliyor. Sinirlenip eşime çatıyorum bazen ne istiyorsun kızım diye bağırıyorum sonra oturup ağlıyorum. Atakmıdır huymudur çözemedim ama çok bunaldım. Bide burda yardım edecek kimsem yok akşam yemeklerini 3 gündür 10da yiyoruz oda makarna yumurta falan ne eve yetiyorum ne çocuğa bakabiliyorum.
Ben de öyleyim. Bazen yeter artık ağlama ya ağlama nolur ağlama diyorum. Bazen sinirden dişlerimi sıkıyorum sonra kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Annelik zor zanaat. Biz de insanız, uykusuzluk tahammülsüzlük yapıyor doğal olarak. İnsanız, robot değil. O yüzden normal bunlar. Keşke daha sakin olsa yavrularımız da biz de daha mutlu edebilsek onları ama yakındır inşallah o zamanlar da. Ben kendimi 6. aya endeksledim, öyle kandırıyorum şuan kendimi. Gün sayıyorum, ek gıdaya geçince belki biraz rahatlar falan diyip kandırıyorum kendimi. 6. ayda da büyük ihtimalle bir değişiklik olmayacak o zaman da ne kaldı şurada 1 yaşa derim. Öyle öyle büyür gider artık. Bu sırada ben de depresyon eşiğinde geziniyorum ama ne yapayım, anne olmak zor ama gülüşü yeter :)Bazen düşünüyorum ben anne olmaya uygun bi kişi değilmiydim acaba? Evet kızımı çok seviyorum onun için ölebilirim ama saatler süren ağlamalarına artık tahammülüm kalmadı sinirleniyorum. 1 haftadır ne uyku var ne düzen. Gece uykusu var dedim en az 10 kere uyanmaya başladı. Gündüz uyuyor dedim 20 dkdan fazla uyumamaya başladı ki uyutmak için en az yarım saat uğraşıyorum. Sürekli bi mızmızlık hali ağlama çığlık atma hali. Dün saatlerce ağladı eşim işten geldi kucağına aldı sustu. Başladım ağlamaya bende susmuyor ben annelik yapamıyorum diye. Gece ağlarken bazen duymamaya başladım eşim uyandırıyor beni. Kendi anneliğimi sorguluyorum. Çocuk mutsuz ağlıyor ben yorgunum sinirliyim yapamıyorum üstüne bide tahammülüm kalmadı bi gülüşüne geçiyor gidiyor herşey ama saatlerce ağlayınca çıldırasım geliyor. Sinirlenip eşime çatıyorum bazen ne istiyorsun kızım diye bağırıyorum sonra oturup ağlıyorum. Atakmıdır huymudur çözemedim ama çok bunaldım. Bide burda yardım edecek kimsem yok akşam yemeklerini 3 gündür 10da yiyoruz oda makarna yumurta falan ne eve yetiyorum ne çocuğa bakabiliyorum.
Amin canım inşallah. Zaten doğduğundan beri zor bi bebekti tam geçti gitti derken 1 haftadır yine tahammülüm kalmamaya başladı. Dinlenmekten öte dışarı çıkmak istiyorum. Dün ilk kez kızım olmadan dışarı çıkmışım oda kızıma mama almaya markete gittim kızım uyurken eşim ben gideyim dedi hayır dedim hava alıcam. 10 dk dışarı çıkmak bile lüks oldu. Gerçi ataktan önce güzel gezmeye başlamıştık kızımla memlekete gittim iyi gelmişti ama o moral bi süre idare ediyor sanırım.canim dogum yaptik kendimize gelemeden bebeklere bakmaya basladik. Ataktir, gecer insallah. haftsonu esin dinlendirsin seni. Yorgunsun, uykusuzsun. Tahammulunun azalmasi cok normal. Hele ki tek olmak... Cok iyi anliyorum seni. Allah rahatlik versin kuzularimiza, tatli uykular versin. Bize de guc kuvvet tabi ki...
Bende öyleyim canım yemek yapmaya kalkınca en az 10 kerede bitiyor mesela en azından bu akşam yemek yiyelim diye sabah soğan kavurdum salçası domatesi bekliyor kenarda daha fırsatım olmadı. Ahh bi büyüseler en azından derdini anlatacak kadar böyle çok zor oluyor. Dediğin gibi babada o yüzden sakinleşiyor sanırım adam gülerek geliyor eve ben kendimdeb geçmiş saç baş dağılmış heryerim kusmuk olmuş halde. Neyse umarım geçicek bu günlerde.Insan bunalinca o hisse kapiliyor .2 gundur aksam vakti ciglik atiyor ,avazi ciktigi kadar agliyor. Ustune emmiyor .Kucagimda tepiniyor yere koyuyorum küsüyor.Stresini atsın ben de sakinleseyim diye kanguruyla disari cikardim. Şapkasi gozunu kapatmis bu sefer de ona agladi
1 cesit yemek icin 10 kere baslayip birakiyorum .
Esinde susmasi normal .Bizi surekli goruyorlar stresli halimizi hissediyorlar .Adamlar gam yok keder yok disaridan gulerek geliyor .Ee rahatliyorlar iste.Neyse buna da sukur .
Duymama isine cok takilma .Bunye yoruluyor kaldiramiyor hepsini ayni anda .
Evet bizim de ailemiz yanimizda olsa daha iyi olabilirdi her sey .Ama biz de buna alismak zorundayiz .Üzülme hepsi gececek
Hele emeklesinler .Peşlerinde döncez onu cekme oyle yapma dur alma diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?