2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Daha önce kiminle konuşmuştuk hatırlamıyorum ama ben soğanı tek seferde fazla miktarda rondodan çekip buzluğa attım, kilitli poşetlerde, ince tabaka halinde. çok iyi oldu yemek yaparken hemen çıkarıyorum kirip atıyorum tencereye

Evet katılıyorum sana. Yıllar önce belki sattığı fiyattan bile uyguna almıştır diye düşünüyorum ben de

Bende bağırınca hemen öpmeye başlıyorum sakinleşmek için çocuk kesin deli bu kadın hem bağırıyor hem öpüyor falan diye düşünüyor çünkü o an bi şaşkınlaşıyor. Bende 6.ayda düzelecek diye düşünüyorum ama bu sefer dişler gelecek oda zor diyorlar.
Allah hepimize sabır versin anne olmak hem çok zor hem çok güzel.
Burda bi arkadaşım var onunda oğlu temmuz doğumlu kızımla araları çok az. Kız geçen bizi oturmaya çağırdı ne cesaret dedim gittim. Poğaça sarma tatlı mercimek köftesi vs yapmış. Nasıl yapıyorsun ben karnımı doyuramıyorum dedim. Ee kendi kendine duruyor benimki dedi. Derin bi ahh çektim :)

Kesinlikle katılıyorum. Ben de bir erkeğin ne kadar Bilgi sahibi olursa olsun bir anne gibi hissedemeyeceğini düşünüyorum. Yani bir erkeğe, bebeğin bakımını sadece anne sağlamalı demek kolay gelir elbette. E baba neden var o zaman? Bu çocuğun baba ilgisine de ihtiyacı yok mu? Mesela akşama doğru bazen benimki çok negatif enerjiyle doluyor ne oturmak istiyor ne yatmak. Babası geliyor biraz takılıyorlar çocuk normale dönüyor, kendine geliyor. Sürekli benimle olmak da sıkıyor onu. Babasına da ihtiyaç duyuyor.
Bir de sanırım iki yıl mıydı anne yanında yatmalı diyordu. Yani çok gerçek dışı geliyor bana görüşleri.

eşim Geçenlerde grip oldu da adami dövecektim neredeyse niye hasta oldun bilerek mi hasta oldun diye çocuğa geçmesin diye yardım edemedi bir gün, ertesi gün hemen ilaç almış. Hele ki Ailesi yanında olmayanlar için tek destekçisi eşi düşünsene, Akşama Saat sayıyorum bazen

dediğin gibi Allah eksikliklerini göstermesin hele biz tüp bebekle sahip olduk kendisine ama yinede insan bunalınca fln kızıomuş onu anladm. çogu zaman hic durmuyo memeyi istiyo iki emiyo oyun oynuo. Bu oyunlara raziyim tabi ben yeterki uyutmaya acalisirken bukadar cok aglayp yirtinmasn

Ben de dün bir aylık bebek görmeye gittim annesi döktürmüş su böreği fellah köfte falan Eşim triplere girdi bak millet neler yapıyor sen bilerek yapmıyorsun diye. Ben tuvalete girip birşeyler atıştırdıysam o gün şanslıyım diyorum. Dün gün boyu açtım mesela. Tam uyutuyorum karnım gurulduyor uyanıyor hop başa sarıyoruz eşim gelene kadar aç aç oturdum. Her çocuk başka işte benimki de bunu kabullenemiyor.

Kızlar kitaplardan konuşulmuş ben de şu an üçte birini okuyup memnun olduğum kitabı yazayım. Ağlamayla ilgili özellikle yepyeni şeyler öğrendim diyebilirim :) ağlama uyku stres gibi konular var.
Kitabın adı bilinçli bebek

bebeğimden biri bir türlü uykuya dalmıyor son 2 haftadır. Dün akşam artık ağladım sinirden, bıraktım bebeği uzaklaştım eşim ilgilendi. Sonra ben ne biçim anneyim diye gene ağladım. Sabah kalkınca daha pozitif iyi oluyorum ama geceleri yorgunlukla tam tersi kötüleşiyorum. Eşime de çattım o sinirle saçma sapan nedenlerden dolayı. Sonra buraya geliyorum bakıyorum hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz aslında, böyle olması normal diyorum biraz moral oluyor. Birde sosyal medya benim sinirimi bozuyor galiba. Orada yazanlar gibi olamadıkça eksik hissediyorum sanırım. hiç birimiz mükemmel olmak zorunda değiliz. Bunu sık sık tekrarlamak lazım.

Aynen ben de

ekledim hemen amazon listeme :) sanki okuyabilcekmişim gibi

Bazı bebekler öyle işte duruyor. Ben hep şöyle düşünüyorum, çekebilecek kişiye veriyor Allah. Arkadaşım var mesela, benimki senin oğlun gibi olursa ben dayanamam, mama veririm, uğraşamam bu kadar diyor.

Bende öyle dedim içimden

Benim eşim görüyor biliyor allahtan ama bu beni sadece teselli ediyor rahatlatmıyor. Haftasonu ilgileniyor sözde ağladığı an annesi diyor. Dururken bende bakarım bebeğe diye bide ona kızıyorum.
Bende kendimi sürekli burayı okuyarak teselli ediyorum herkes aynı şeyi yaşıyor bu bi süreç geçecek diye teselli buluyorum. Sosyal medyaya zaten sinir oluyorum ya çok bilmiş onu öyle yapma böyle yap diyen postlar yada süslü püslü bebekleriyle gezen anneler.
Bazı bebekler öyle işte duruyor. Ben hep şöyle düşünüyorum, çekebilecek kişiye veriyor Allah. Arkadaşım var mesela, benimki senin oğlun gibi olursa ben dayanamam, mama veririm, uğraşamam bu kadar diyor.
Bana da öyle diyorlar ama bende çekebiliyormuşum gibi gelmiyor bildiğin depresyona girdin girecem modundayım yani aslında benim gibi tahammülü az olan bir anneye kızımın sakin halleri lazım:)

40 dkya yakın uğraştım uyuttum 10 dk bekledm dalsın diye eliyle falan oynadım baktım dalmış. Ayağa kalktığım an gözünü açtı pışpışladım uyuttum beşiğe yatırdım bekledim uyuyor ayağa kalktım odadan çıktım arkamı bi döndüm çakmak çakmak gözler beni görünce gülücük saçıyor bide utanmadan

Sakin ol canım sadece yoruldun hepsi bu !! Hangimiz yorulmadıkki zaten ? İnan bizimdr böyle günlerimiz oluyor ama kendini sorgulama bence sen onun annesisin Allah onu sana emanet etti en güzel şekilde bakıyorsundur eminim sadece yorulduk , 9 aylık bi hamilelik serüveninin üstüne direk bu evreye geçtik hiç dinlenemedik ki ! Hamileyken de uyuyamıyorduk bazen , bazen yiyemiyorduk kimler neler yaşadı , ee şimdi üstüne Annelik yorgunluğu eklendi ,çol doğal böyle hissetmen ,iyi haber çok az kaldı yakında oyundan ilgiden anlamaya başlayacaklar az daha sabredelim olur mu güzel Anne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…