- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.081
Canım bizde aile AP. K.v görümce elti ama bana faydaları var mı pek var diyemem.İstemek lazim onlar kendileri teklif etmiyo etmesin de zaten kimseye muhtaç olmak istemem Allah'ım da muhtaç etmesin.K.v okuldan küçüğümü alıyor bazen okadar, yapilacak işin varmı nasilsin az biz bakalım sende dinlen v.s diyen yok bazen kapimibile çalan yok 3 çocuk bide koca ev isi v.s yorucu mu yorucu ama Rabbim dayanamayacagi yuku vermez kuluna çok şükür diyelim günler çabuk geçiyor aslında bugünlerde geçeck huzur ve sağlık olsunda....Gerçekten çok zor. Kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz ama onlara sadece mutluyken verebiliyorum çünkü ağlarken bu çocuk durmuyor alın ilgilenin çocuğunuzla oluyor. Ben de annem babam yanımda olsa keşke diyorum. O zaman bu kadar yorulmazdım kesinlikle. Şimdi yemek, temizlik, bulaşık, çamaşır, çocuk her şey benim üstümde. Annemler yanımda olsa ben sadece emzirip uyutma işini yapardım.
Ben bebeğimle oynuyoruö diye bir kitap okudum ona yakın bu sanıyorum ki. Bir de ben dokun hisset kitaplarıyla tanıştırdım ve zeka kartlarıyla acaba erken mi davrandım.Afilim92 canim cocugumla evdeyim'in bolumleri su sekilde, o ayin bilişsel gelisimi, dil, sosyal, motor ve sonunda şunlari yapabiliyor olmali diye not almis. 4. Ayda mesela kirmizi balik sarkisiyla dizinize bebegi koyup oynayin diyor. Resimsiz tam anlatamadim.
5.ayda oyun yok, bebek kitaplariyla tanistirin diyor.
6. Ayda ek gidaya yogunlasmis. Minik bir davul alabilirsiniz diyor.
Yani tum gelisimini anlatmis ustunde gelisim takipli oyunlar dese de. Tabi cok faydali bilgi veren bir kitap. Ben senin bu konularda bilgili oldugunu bildigim icin oyle soyledim. Bebegin gelisimini takip etmek açisindan çok faydali.
Herkes kafasına göre diyor birşeyler. Valla ben artık herkese he deyip geçiyorum. Kimisi çorba ver diyor he diyorum düşünBugun mevlüd vardı ve dediklerini bizzat yaşadım bi an yeter gerçekleri konuşalım diyecektim , emiyor umu mama vermiyorsun benim kızım /gelinim şöyle emzirdi ek gıdaya da geçme çocuk besin alerjisi olur emsin diyen bile oldu
Yine de evde olması, gerektiğinde senden başka birinin oğluna bakacak olması bile yetiyor. Bazen su almaya kalkamıyorum, o olmayınca susuz susuz bekliyorum öylece.Ben de haftasonundan bu yana her akşam yalnızım eşim arkadaşlarıyla fink atıyor. Bu akşam da maç izlemeye gidecekti iş yerinde kalmak zorunda kalmış şimdi aradı çıkıyorum diye. Anlamıyorlar maalesef. Gerçi şu da var yanımda olması bana sadece psikolojik destek yani başka birşeyi yok evde olsa o bir odada oğlumla ben başka odada uyuma çabaları falan
Maşallah senin 3. çocukmuş. Benim ilk ve bazen çok çaresiz hissediyorum. Gerçi şuan sana gıpta ile bakıyorum, maşallah nasıl baş ediyorsun 3 çocuk ile. Gerçekten çok zor olmalı. Oğlum uyuyunca yatağında uyumaya devam edebilse aslında sorun olmayacak bana da ama yatağına koyduğum an kıvranıp uyanıyorCanım bizde aile AP. K.v görümce elti ama bana faydaları var mı pek var diyemem.İstemek lazim onlar kendileri teklif etmiyo etmesin de zaten kimseye muhtaç olmak istemem Allah'ım da muhtaç etmesin.K.v okuldan küçüğümü alıyor bazen okadar, yapilacak işin varmı nasilsin az biz bakalım sende dinlen v.s diyen yok bazen kapimibile çalan yok 3 çocuk bide koca ev isi v.s yorucu mu yorucu ama Rabbim dayanamayacagi yuku vermez kuluna çok şükür diyelim günler çabuk geçiyor aslında bugünlerde geçeck huzur ve sağlık olsunda....
Bence kesin başka biri var!Ahh kızlar ahh. Kardeşim barışım diye bir umut Van A gitti. Ağlaya ağlaya arıyor beni çocuk görüşmek bile istememiş. Otelde kalıp yarın ilk uçakla dönecek.
Aynen öyle.Yine de evde olması, gerektiğinde senden başka birinin oğluna bakacak olması bile yetiyor. Bazen su almaya kalkamıyorum, o olmayınca susuz susuz bekliyorum öylece.
Ben evdeyken arkadaşlarıyla gezmeye gitme düşüncesi aklından bile geçse yolarımBen de haftasonundan bu yana her akşam yalnızım eşim arkadaşlarıyla fink atıyor. Bu akşam da maç izlemeye gidecekti iş yerinde kalmak zorunda kalmış şimdi aradı çıkıyorum diye. Anlamıyorlar maalesef. Gerçi şu da var yanımda olması bana sadece psikolojik destek yani başka birşeyi yok evde olsa o bir odada oğlumla ben başka odada uyuma çabaları falan
Başkasını bulmuş bence, keşke gitmeseydi. Söyle ağlamasın hatta sadaka versin yol yakınken gördüğü için pis herifAhh kızlar ahh. Kardeşim barışım diye bir umut Van A gitti. Ağlaya ağlaya arıyor beni çocuk görüşmek bile istememiş. Otelde kalıp yarın ilk uçakla dönecek.
Valla zorrrrr inan ki büyük 7.sinif orta 3.sinif küçük 3.5 aylık oğullarım okuldan gelince biraz oyaliyor bende yemek v.s işleri yapıyorum böyle böyle işler bi şekilde halloluyoMaşallah senin 3. çocukmuş. Benim ilk ve bazen çok çaresiz hissediyorum. Gerçi şuan sana gıpta ile bakıyorum, maşallah nasıl baş ediyorsun 3 çocuk ile. Gerçekten çok zor olmalı. Oğlum uyuyunca yatağında uyumaya devam edebilse aslında sorun olmayacak bana da ama yatağına koyduğum an kıvranıp uyanıyor
Heykeli dikilesi hatunValla zorrrrr inan ki büyük 7.sinif orta 3.sinif küçük 3.5 aylık oğullarım okuldan gelince biraz oyaliyor bende yemek v.s işleri yapıyorum böyle böyle işler bi şekilde halloluyo
Aynen canım ben de indirdim programı ben de oraya not ediyorum herşeyi. Nasıl tutçaz kafamızda haklısım ben de öyle düşümdüğüm için başladım aylar ömcesinden. Hatta bir de defter tutuyorum ileride kızıma hediye etmek için :))Ben araştırdm da biraz bu aylarda böyle oluyormus ben bebek takip programı indirdim canım saniye saniye ne kadar emdigini uyuduğunu takip ediyorum çünkü 3cocuk ev v.s derken kafam çok yoğun aklımda tutamıyorum en azından şimdi bakıp psikolojik olarak rahat ediyorum en azından
Evet cnm ben de bugun öyle yaptım diğer türlü işin içinden çıkılmıyorHerkes kafasına göre diyor birşeyler. Valla ben artık herkese he deyip geçiyorum. Kimisi çorba ver diyor he diyorum düşünmillete anlatsan da anlamakta ısrar ediyor çünkü bir onlar biliyor.
Evet cnm ben de bugun öyle yaptım diğer türlü işin içinden çıkılmıyorHerkes kafasına göre diyor birşeyler. Valla ben artık herkese he deyip geçiyorum. Kimisi çorba ver diyor he diyorum düşünmillete anlatsan da anlamakta ısrar ediyor çünkü bir onlar biliyor.
Ahh kızlar ahh. Kardeşim barışım diye bir umut Van A gitti. Ağlaya ağlaya arıyor beni çocuk görüşmek bile istememiş. Otelde kalıp yarın ilk uçakla dönecek.
İki ayda başka birini bulduysa tebrik etmek lazım ama benim de aklımı kurcalıyor bu soru. Benim safım da hala döner belki diye düşünüyor . Gelsin hemen avukataBence kesin başka biri var!
Saf kardeşim hala yumuşar diye bekliyor. Haklısın yol yakınken gördü gerçek yüzünü. Allah beterinden koruyor belli.Başkasını bulmuş bence, keşke gitmeseydi. Söyle ağlamasın hatta sadaka versin yol yakınken gördüğü için pis herif
Eşimi aramış birde filanca buraya gelmiş haberiniz var mı diye. Maç izliyormuş beyimiz. Bizimki yemeden içmeden kesildi. Beş para etmezmiş onu anladık işte.Allah allah bu neyin inadı kağıt üstünde de olsa eşin gelmiş bir karşısına çıkarsın dinlersin ayıptır ya , konulmayacaksan bile adam olsa kardeşini kendi eliyle bindirip yolcu etmesi gerekirdi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?