- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.101
Allah yardım etsin. Benim en azından başka çocuğum yok da bir tanesine yetmeye çalışıyorum. Gözüm korkuyor başka çocuk yapmaya.Valla zorrrrr inan ki büyük 7.sinif orta 3.sinif küçük 3.5 aylık oğullarım okuldan gelince biraz oyaliyor bende yemek v.s işleri yapıyorum böyle böyle işler bi şekilde halloluyo
Ahahaha bizde de ben emzirdigim ve 6 ay sadece anne sutu dedigim icin herhalde herkes cocuga bisey yedirme derdinde. Bugun annemin kucaginda annem bana caktirmadan tuzlu fistik yalatirken yakaladim. Aninda mudahale ettim tabi. Bu cocuk antiflaktik soka girerse seni bicaklarim istersen devam et yedir dedim korktu birakti.Bugun mevlüd vardı ve dediklerini bizzat yaşadım bi an yeter gerçekleri konuşalım diyecektim , emiyor umu mama vermiyorsun benim kızım /gelinim şöyle emzirdi ek gıdaya da geçme çocuk besin alerjisi olur emsin diyen bile oldu
Ay Allah yardımcısı olsun ya üzüldüm .. Ama son değil bilsin belki böylesi daha hayırlıdır.Ahh kızlar ahh. Kardeşim barışım diye bir umut Van A gitti. Ağlaya ağlaya arıyor beni çocuk görüşmek bile istememiş. Otelde kalıp yarın ilk uçakla dönecek.
Tam bizler yaaKızlarrr.... uyumayan anneler... aman bebişler uyanmadan sessizce gülün bakın hele
https://onedio.com/haber/hakkiniz-o...ndinden-bir-parca-bulacagi-23-paylasim-846132
Aynen benim k.v. de eşim için aynısını söylüyor hatta düğüne giderlermiş çocuk öldü sanır nefesini dinlerlermiş o kadar uyurmuş, bende dedim bayılmıştır diye ama o kadar cahilki anlamıyor.Bize vermisler inek sutunu pirinc ununu sekeri, oylece yatmis uyumusuz bence. Kv diyor ki esim bebekken saatlerce uyurmus uyansa da sevsek dermis. Yenidogmus bebek 3 saatte 1 beslenir yoksa sekeri dusup bayilabilir, uyumak degil o bayilmak dedim
tabi yaa durustce yaziyoruz yoksa disardakilere baksan onlarin bebeler altina bile yapmiyor mubarekler 6 ayda bezi birakiyor
Sen de mi yabancıya bıraktın? Anneme anlattım durumu evet yabancilamis dedi birkaç güne duzelirmis birakmazsamCnm anlattığın bu durumu ben de iki gündür yaşıyorum hatta şu an da uyutamıyorum ve nedenini bulamadım, evet belki yabancı olduğunu hissedip öyle yaptı belki de
Ben ailemin yanına geldim ev ortam değişikliği mi acaba, gece de zor uyudu bakalım bu gece nasıl olacakSen de mi yabancıya bıraktın? Anneme anlattım durumu evet yabancilamis dedi birkaç güne duzelirmis birakmazsam
Canım o tanıdığınız kişi bağırmış falan olabilir mi? Daha çok küçükler anlamazlar gibi geliyor ama belki öyle bişey olup etkilenmiştir sonuçta annende eşinde de durmuyor oğlun ama uyuyordu. Bazen bizde bağırıyoruz ama anneyiz sonuçta anlıyordur bizi :)Sen de mi yabancıya bıraktın? Anneme anlattım durumu evet yabancilamis dedi birkaç güne duzelirmis birakmazsam
Aynı duyguları dün ben yaşadım normalde annemleyim ama dün işi vardı dışardaydı 3 saat hiç durmadan ağlama çığlık rahatlar diye o çığlıkların arasında kendi başıma hiç yıkamamışken banyo yaptırdım banyodan sonra iyice cozuttu boğazlıyormuşum gibi ağlamaya başladı dedim komşular gelip alacak çocuğu öldürüyor musun deyip giydiremedim içimden ağzını kapamak geldi sinirden kudurdum o kadar bağırdı sonunda uyudu ama ben mafoldum ona o kadar sinirlenmeme kızdım kendimi sorguladım ben beceremiycem bu anneliği diye diye yedim bitirdim kendimi ağlamaktan annem geldi ona bağrındım gece boyu baş ağrısı iki gün önce de idrar kültürü verdim daha önce enfeksiyonda da çok ağlamıştı umarım ataktandır tekrar enfeksiyon olmamıştır. Yalnız değildin yani arkadaşım umarım geçecekBazen düşünüyorum ben anne olmaya uygun bi kişi değilmiydim acaba? Evet kızımı çok seviyorum onun için ölebilirim ama saatler süren ağlamalarına artık tahammülüm kalmadı sinirleniyorum. 1 haftadır ne uyku var ne düzen. Gece uykusu var dedim en az 10 kere uyanmaya başladı. Gündüz uyuyor dedim 20 dkdan fazla uyumamaya başladı ki uyutmak için en az yarım saat uğraşıyorum. Sürekli bi mızmızlık hali ağlama çığlık atma hali. Dün saatlerce ağladı eşim işten geldi kucağına aldı sustu. Başladım ağlamaya bende susmuyor ben annelik yapamıyorum diye. Gece ağlarken bazen duymamaya başladım eşim uyandırıyor beni. Kendi anneliğimi sorguluyorum. Çocuk mutsuz ağlıyor ben yorgunum sinirliyim yapamıyorum üstüne bide tahammülüm kalmadı bi gülüşüne geçiyor gidiyor herşey ama saatlerce ağlayınca çıldırasım geliyor. Sinirlenip eşime çatıyorum bazen ne istiyorsun kızım diye bağırıyorum sonra oturup ağlıyorum. Atakmıdır huymudur çözemedim ama çok bunaldım. Bide burda yardım edecek kimsem yok akşam yemeklerini 3 gündür 10da yiyoruz oda makarna yumurta falan ne eve yetiyorum ne çocuğa bakabiliyorum.
Benimki iri canımKızlar bebişi iri bebek denilen var mı ? Bir iki şey soracağım .
Bende bağırınca kendime kızıyorum ama insanız sonuçta ne kadar seversek sevelim bizimde sabrımız var. Ben şimdi anlamıyordur diye düşünüyorum kendimi teselli ediyorum bazen ben bağırıyorum 2-3 dk geçmeden hemen öpüyorum. Ben ona bağırınca aaaa diye oda bana bağırıyor şimdiden kavgaya başladık kızımla :) Ama ben ilerde de böyle tahammülsüz bi anne olmaktan korkuyorum geçecek diyoruz ama bundan 2 yıl sonra farklı şeylere kızıcaz belki öyle bağıran çağıran biri olmayı hiç istemiyorum.Aynı duyguları dün ben yaşadım normalde annemleyim ama dün işi vardı dışardaydı 3 saat hiç durmadan ağlama çığlık rahatlar diye o çığlıkların arasında kendi başıma hiç yıkamamışken banyo yaptırdım banyodan sonra iyice cozuttu boğazlıyormuşum gibi ağlamaya başladı dedim komşular gelip alacak çocuğu öldürüyor musun deyip giydiremedim içimden ağzını kapamak geldi sinirden kudurdum o kadar bağırdı sonunda uyudu ama ben mafoldum ona o kadar sinirlenmeme kızdım kendimi sorguladım ben beceremiycem bu anneliği diye diye yedim bitirdim kendimi ağlamaktan annem geldi ona bağrındım gece boyu baş ağrısı iki gün önce de idrar kültürü verdim daha önce enfeksiyonda da çok ağlamıştı umarım ataktandır tekrar enfeksiyon olmamıştır. Yalnız değildin yani arkadaşım umarım geçecek
Anladim canim Ben baska kitap bakayim kendimeAfilim92 canim cocugumla evdeyim'in bolumleri su sekilde, o ayin bilişsel gelisimi, dil, sosyal, motor ve sonunda şunlari yapabiliyor olmali diye not almis. 4. Ayda mesela kirmizi balik sarkisiyla dizinize bebegi koyup oynayin diyor. Resimsiz tam anlatamadim.
5.ayda oyun yok, bebek kitaplariyla tanistirin diyor.
6. Ayda ek gidaya yogunlasmis. Minik bir davul alabilirsiniz diyor.
Yani tum gelisimini anlatmis ustunde gelisim takipli oyunlar dese de. Tabi cok faydali bilgi veren bir kitap. Ben senin bu konularda bilgili oldugunu bildigim icin oyle soyledim. Bebegin gelisimini takip etmek açisindan çok faydali.
Biraz erken ama zarari olmaz tabii ki.Ben bebeğimle oynuyoruö diye bir kitap okudum ona yakın bu sanıyorum ki. Bir de ben dokun hisset kitaplarıyla tanıştırdım ve zeka kartlarıyla acaba erken mi davrandım.Afilim92 sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Ben de düşünüyorum acaba bi psikoloğa mı gitmek gerekir bu siniri stresi azaltmanın öfke kontrolünün tahammülün artmasının bir yolu var mıdırBende bağırınca kendime kızıyorum ama insanız sonuçta ne kadar seversek sevelim bizimde sabrımız var. Ben şimdi anlamıyordur diye düşünüyorum kendimi teselli ediyorum bazen ben bağırıyorum 2-3 dk geçmeden hemen öpüyorum. Ben ona bağırınca aaaa diye oda bana bağırıyor şimdiden kavgaya başladık kızımla :) Ama ben ilerde de böyle tahammülsüz bi anne olmaktan korkuyorum geçecek diyoruz ama bundan 2 yıl sonra farklı şeylere kızıcaz belki öyle bağıran çağıran biri olmayı hiç istemiyorum.
Geçmiş olsun canım umarım enfeksiyon değildir ataktır. Bizde de bi dönem enfeksiyon vardı geçti o yüzden ona bağlamak aklıma gelmedi.
Belki zamanla düzelir canım sonuçta o zaman dertlerini bilicez bilmiyorum ki normalde bu kadar tahammülsüz değildim ben.Ben de düşünüyorum acaba bi psikoloğa mı gitmek gerekir bu siniri stresi azaltmanın öfke kontrolünün tahammülün artmasının bir yolu var mıdır
Günaydın canım,Belki zamanla düzelir canım sonuçta o zaman dertlerini bilicez bilmiyorum ki normalde bu kadar tahammülsüz değildim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?