2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Valla zorrrrr inan ki büyük 7.sinif orta 3.sinif küçük 3.5 aylık oğullarım okuldan gelince biraz oyaliyor bende yemek v.s işleri yapıyorum böyle böyle işler bi şekilde halloluyo
Allah yardım etsin. Benim en azından başka çocuğum yok da bir tanesine yetmeye çalışıyorum. Gözüm korkuyor başka çocuk yapmaya.

Ahahaha bizde de ben emzirdigim ve 6 ay sadece anne sutu dedigim icin herhalde herkes cocuga bisey yedirme derdinde. Bugun annemin kucaginda annem bana caktirmadan tuzlu fistik yalatirken yakaladim. Aninda mudahale ettim tabi. Bu cocuk antiflaktik soka girerse seni bicaklarim istersen devam et yedir dedim korktu birakti.

Ahh kızlar ahh. Kardeşim barışım diye bir umut Van A gitti. Ağlaya ağlaya arıyor beni çocuk görüşmek bile istememiş. Otelde kalıp yarın ilk uçakla dönecek.
Ay Allah yardımcısı olsun ya üzüldüm .. Ama son değil bilsin belki böylesi daha hayırlıdır.

Aynen benim k.v. de eşim için aynısını söylüyor hatta düğüne giderlermiş çocuk öldü sanır nefesini dinlerlermiş o kadar uyurmuş, bende dedim bayılmıştır diye ama o kadar cahilki anlamıyor.
Geçen gün tansiyonunu ölçtüm 17/10 cıktı artık bi dr.a git dedik diye biz onu hasta etmiş olduk. Bu eve geldim beni hasta ettiler diye telefonda birine anlatıyordu. Bu kadına ne anlatabilirsin ki.

Cnm anlattığın bu durumu ben de iki gündür yaşıyorum hatta şu an da uyutamıyorum ve nedenini bulamadım, evet belki yabancı olduğunu hissedip öyle yaptı belki de
Sen de mi yabancıya bıraktın? Anneme anlattım durumu evet yabancilamis dedi birkaç güne duzelirmis birakmazsam

Sen de mi yabancıya bıraktın? Anneme anlattım durumu evet yabancilamis dedi birkaç güne duzelirmis birakmazsam
Canım o tanıdığınız kişi bağırmış falan olabilir mi? Daha çok küçükler anlamazlar gibi geliyor ama belki öyle bişey olup etkilenmiştir sonuçta annende eşinde de durmuyor oğlun ama uyuyordu. Bazen bizde bağırıyoruz ama anneyiz sonuçta anlıyordur bizi :)

Aynı duyguları dün ben yaşadım normalde annemleyim ama dün işi vardı dışardaydı 3 saat hiç durmadan ağlama çığlık rahatlar diye o çığlıkların arasında kendi başıma hiç yıkamamışken banyo yaptırdım banyodan sonra iyice cozuttu boğazlıyormuşum gibi ağlamaya başladı dedim komşular gelip alacak çocuğu öldürüyor musun deyip giydiremedim içimden ağzını kapamak geldi sinirden kudurdum o kadar bağırdı sonunda uyudu ama ben mafoldum ona o kadar sinirlenmeme kızdım kendimi sorguladım ben beceremiycem bu anneliği diye diye yedim bitirdim kendimi ağlamaktan annem geldi ona bağrındım gece boyu baş ağrısı iki gün önce de idrar kültürü verdim daha önce enfeksiyonda da çok ağlamıştı umarım ataktandır tekrar enfeksiyon olmamıştır. Yalnız değildin yani arkadaşım umarım geçecek

Bende bağırınca kendime kızıyorum ama insanız sonuçta ne kadar seversek sevelim bizimde sabrımız var. Ben şimdi anlamıyordur diye düşünüyorum kendimi teselli ediyorum bazen ben bağırıyorum 2-3 dk geçmeden hemen öpüyorum. Ben ona bağırınca aaaa diye oda bana bağırıyor şimdiden kavgaya başladık kızımla :) Ama ben ilerde de böyle tahammülsüz bi anne olmaktan korkuyorum geçecek diyoruz ama bundan 2 yıl sonra farklı şeylere kızıcaz belki öyle bağıran çağıran biri olmayı hiç istemiyorum.
Geçmiş olsun canım umarım enfeksiyon değildir ataktır. Bizde de bi dönem enfeksiyon vardı geçti o yüzden ona bağlamak aklıma gelmedi.

Anladim canim Ben baska kitap bakayim kendime
Biraz erken ama zarari olmaz tabii ki.
Su an kaba motor becerilerden ince motor becerilerine doğru ilerliyorlar.Ilk etapta hic bir seyi tutamazken el goz koordinasyonu gelistirip bir nesneye uzanmayi ogrendiler.Sonra iki elleriyle yakalama cabalari ...Bunlar gittikçe detaylanacak .Tek elle kavrama 2 parmakla kavrama gibi. Ellerini ve kollarini calistirmak icin ne kadar cok imkan tanırsak o kadar hizli gelisirler.
Artik cevreye ilgi duymaya basladilar.Mesela benimki sandalyeyi süzüyor. Ben yaklastirip elimle gosteriyorum .Bak bu sandalye ustune oturuyoruz diye. Sonra onun dokunmasini sagliyorum.Dikkatlerini verdikleri hic bir detayı atlamazsak ilerde hem erken konusmasina yardimci olur ,hem de kelime dağarcığına yatırım yapmis oluruz .

Benimkini emzirmeye calisiyorum emmiyor.Cildirdi ben de üzüldüm. Oyun halisina koyup 15 dk girmedim yanina. Arada baktim.Oyuncaga beni sikayet ediyor heralde homur homur .Bir cekistiriyor asili oyuncaklar devrilecek.Sonra girdim yanina hadi gel em dedim.Hem söyleniyor hem emiyor

Ben de düşünüyorum acaba bi psikoloğa mı gitmek gerekir bu siniri stresi azaltmanın öfke kontrolünün tahammülün artmasının bir yolu var mıdır

Ben de düşünüyorum acaba bi psikoloğa mı gitmek gerekir bu siniri stresi azaltmanın öfke kontrolünün tahammülün artmasının bir yolu var mıdır
Belki zamanla düzelir canım sonuçta o zaman dertlerini bilicez bilmiyorum ki normalde bu kadar tahammülsüz değildim ben.

Cocugu kendi odasına geciren var mi? Emzirirken nasıl yapiyorsunuz? Emzirme koltuklari oluyor. Onu alsam gereksiz mi? Odada kanepe tarzi oturacak bir sey yok

Belki zamanla düzelir canım sonuçta o zaman dertlerini bilicez bilmiyorum ki normalde bu kadar tahammülsüz değildim ben.
Günaydın canım,

Kendimize zaman vermeliyiz. Onlarla birlikte biz de büyüyoruz anneliği öğreniyoruz. Evet atak zamanları ağladıklarında çığlıklarında gün boyu bizi perişan ediyorlar eve yetişmek kendine yetişmek çok zor oluyor ama inan ki zamanla hepsi farklı şekilde değişecek. Beraber oyunlar oynayıp çığlık çığlığa koşturmalar başlayınca enerjilerini daha rahat atacaklar. Şu an deli enerjileri var..
Düşünsenize, sürekli büyüyüp çoğalan hücre ve sinir sistemleri bizim de enerjimizi onlara aktarmamız ile iyice gelişiyor. Yani canım yalnız değilsin iyi bir anne de olacaksın bak ne kadar düşünüyorsun nerede yanlış yapıyorum diye. Hayır tahammülsüz değilsin, daha çok tahammül göstermeyi öğreniyorsun.. Sıkma tatlı canını, hepimizin çelik gibi sinire kaya gibi sabra ihtiyacımız var ve onu geliştiriyoruz kolay değil.

Bu arada ben de dün KV ile iyi bir tartıştım. Çünkü gece 11 de bile gelip çocuğu sevmek ya da çat kapı gelebilmek istiyor. Çok fena azarladım. Artık çünkü çığrundan çıktı zaten kaba ve küfürlü konuştuğundan da şikayet ettim kendisine.. Kibarca kovdu evinden (onun evlerinden birinde oturuyoruz)

Bana şans dileğin de tavırlarından vazgeçsin. Yerimizden olmayalım ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…