- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.061
2 haftadır dönüyor ama bu ara biraz daha fazla sıklaştı, koltukta yatiyorum kizimin yorganini katlayip koltuğun uzerine koymustum. O an onun üstüne koydum tabi uykusuzluk derken o ara gitmişim ben aglamasina kalktım. Normalde yuz ustu asla yatmiyor hep sırt üstü yatiyor sırttan yüze dönüyor.Dönmeye başladı he. Allah yardım etsin. Aslında yüzüstü dönebiliyorsa nefessiz kalınca kendisi kafasını çevirebilir de. Ağlaması korktuğu için olabilir. Tabi yatağın sert olması lazım yoksa yüzü gömülür. Sert olunca istese de burnunu kapatamıyor.
Inşallah düzelir canım bundan sonra hayatım böyle olacakmış gibi hissediyorum bazen. Eşim yardımcı oluyor akşamları oda olmasa kafayı yerdm sanırım. Bugünleri böyle isyanla geçirince de üzülüyorum çünkü bu anlar geri gelmeyecek. İlk kırk gün çok ağladı hep zaman hemen geçsin istedim şimdi o minicik günlerini özlüyorum. 2 ay sonra bu hallerini hatırlıycam özlüycem belkide. Günleri kızımla doya doya şikayet etmeden geçirmek istiyorum
Ne güzel canım şanslısın yardım edenler var.
Zaten en büyük tesellim burası. Siz olmasanız hepten kafayı yerdim sanrm. Eşime okuyorum bazen forumdan bi arkadaşın bebeğide böyleymiş bak buda öyleymiş diye. Benzer şeyleri yaşayan birileri olunca durum biraz daha normalleşiyor.
Bizim evde tam kapı girişinde parkeler hafif çıtırdıyor ama normalde duyulmaz o çıtırtı. Kızım uyurken o kısmı atlayıp resmen kapıdan zıplıyorum yakında evde uçucam uyanmasın diye :)
Canim annen baban olmasi ne guzel.Bir kosede otursalar bile manevi destekleri yeter ki önune sicak yemek geliyordur .Buyuk sans .Sıcağı gectim yemek goremiyoruz cogu zaman .
Benim bebeğim de cok gazli Bazen dışardan yiyoruz aksamlari.Oglenleri biskuvi meyveyle gecirdigim bile oluyor.Herkes bebek sevmeye geliyor ama bir ihtiyacın var mi diye soran olmuyor .
işte o yüzden sizin her anlamda hakkınız çok unutturacaklar sıpacıklarımız bu günleri bize ben ilk doğumumda bidaha asla çocuk yapmaaam diye bağırıyodum eşime çok ısrar ettim ikinciyi ben kendim istedim zaman herşeyi değiştiriyo güzelleştiriyo Allahım bebeklerine yalnız bakan herkese ve zor bebek annelerine booolca sabır versinGerçekten çok zor. Kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz ama onlara sadece mutluyken verebiliyorum çünkü ağlarken bu çocuk durmuyor alın ilgilenin çocuğunuzla oluyor. Ben de annem babam yanımda olsa keşke diyorum. O zaman bu kadar yorulmazdım kesinlikle. Şimdi yemek, temizlik, bulaşık, çamaşır, çocuk her şey benim üstümde. Annemler yanımda olsa ben sadece emzirip uyutma işini yapardım.
anladım canım umarım bir an önce atlatırlar kuzucuklarımızŞurup ve burun spreyi verdi. İlk doktorum ilaç vermedi daha kötüye gitti. Bronşite dönebilir Allah korusun. Şurup iyi geldi gibi.
Ben de dün bir aylık bebek görmeye gittim annesi döktürmüş su böreği fellah köfte falanEşim triplere girdi bak millet neler yapıyor sen bilerek yapmıyorsun diye. Ben tuvalete girip birşeyler atıştırdıysam o gün şanslıyım diyorum. Dün gün boyu açtım mesela. Tam uyutuyorum karnım gurulduyor uyanıyor hop başa sarıyoruz eşim gelene kadar aç aç oturdum. Her çocuk başka işte benimki de bunu kabullenemiyor.
İyi ki burası var zaten Yoksa insan kafayı yer. Hele atak haftasinda falan En azından durumu kabul ediyor insan. Bu normal bir süreç geçecek diye düşünüyorsun
Kızlar oğlumu iki gündür yakın akrabaya bırakıyorum mecburen. Tesadüf mü bilmiyorum ama kendi yatağında gece uykusuna kolay geçen çocuk iki gündür ne kadar ugrassam da uyumuyor. 2 saatin sonunda pes edip kucağımda uyutuyorumbütün gün yapisigiz zaten. Travma mı oldu acaba onu birakcam diye korkmaya mı başladı anlamadim
Evet cnm elma suyu derken cam rendeden geçmiş olanı kastettim :) eski liste elime gecerse tekrar Bı daha yazarım neler varmış dıye elma rendesi ile bıkac gun aralıklı yoğurt başladık dıye hatırlıyorumBenim bildiğim damak tadi oluşup tatlara eğilim göstermesin diye ilk yoğurt ile başlanıyor meyveler tatli old7gu için diğer gıdalara karşı bebekler daha sonra tepki verip yemeyebiliyor bizim Dr böyle açıklama yapmisti diğer çocuklar da.Meyve olarak ta suyu tavsiye edilmiyor cam rendede pure şeklinde verilmeli l..
Günaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
İnşallah sorun olmaz bir daha.2 haftadır dönüyor ama bu ara biraz daha fazla sıklaştı, koltukta yatiyorum kizimin yorganini katlayip koltuğun uzerine koymustum. O an onun üstüne koydum tabi uykusuzluk derken o ara gitmişim ben aglamasina kalktım. Normalde yuz ustu asla yatmiyor hep sırt üstü yatiyor sırttan yüze dönüyor.
Amiiiin. Gerçekten 2. için gözüm korkuyor. Bu büyüse de düzelse artık diye bakıyorum.işte o yüzden sizin her anlamda hakkınız çok unutturacaklar sıpacıklarımız bu günleri bize ben ilk doğumumda bidaha asla çocuk yapmaaam diye bağırıyodum eşime çok ısrar ettim ikinciyi ben kendim istedim zaman herşeyi değiştiriyo güzelleştiriyo Allahım bebeklerine yalnız bakan herkese ve zor bebek annelerine booolca sabır versin
anladım canım umarım bir an önce atlatırlar kuzucuklarımız
Hepimizin bebeklerini korusun inşallah. Bu da bana ders oldu.Çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşsin kuzun .öptürmeyin nolır kuzularınızı mikrop vücutta kronik yerleşikse Allah korusun zaten o kişi hasta olmasa da bulaşır diye düşünüyorum. Onu hasta ermez ama size bulaşır sizi eder. Allah korusun tüm bebekleri
Sabahin altisinda kalkip iki kere kaka yapti. Sonra uyumadi .8e kadar esim oynadi.O gitti emzirip uyutayim dedim .Cildiriyor ,emmiyor .Meme düşkünü bir bebek 2 3 gundur beni cok sasirtiyor .Elini emerek icini ceke ceke uyudu kucagimda .Karninin ac olduğunu düşünüyorum. Neden emmiyor yaa .
Kızlar bişi soracağım bizimkinin burnu tıkanınca sf sıktım yatırdığımda pislikler dışarı çıktı ama almaya fırsat olmadan hepsini geri çekti içine gitti midesine mi gitti acaba böyle bi durumla karşılaştınız mı
Bize vermisler inek sutunu pirinc ununu sekeri, oylece yatmis uyumusuz bence. Kv diyor ki esim bebekken saatlerce uyurmus uyansa da sevsek dermis. Yenidogmus bebek 3 saatte 1 beslenir yoksa sekeri dusup bayilabilir, uyumak degil o bayilmak dedimAynen iyiki varsınız canım çünkü dışarda kimle konuşsan bebeği 24 saat emmiş ,hiç aplamamış , hiç gazı olmamış vs vs herkes unutmuş yada yalan söylüyor , birtek biz burda olanı doğru şekilde anlatıyoruz , kendi annelerimiz bile eskiden annelik ne kadar zor anne olunca anlarsın derdi şimdi biz şöyle yapardık biz böyle bakardık bizim çocuklarımız emerdi bizim çocuklarımız hiç ağlamazdı her işimizi yapardık diyorlar
Cnm anlattığın bu durumu ben de iki gündür yaşıyorum hatta şu an da uyutamıyorum ve nedenini bulamadım, evet belki yabancı olduğunu hissedip öyle yaptı belki deKızlar oğlumu iki gündür yakın akrabaya bırakıyorum mecburen. Tesadüf mü bilmiyorum ama kendi yatağında gece uykusuna kolay geçen çocuk iki gündür ne kadar ugrassam da uyumuyor. 2 saatin sonunda pes edip kucağımda uyutuyorumbütün gün yapisigiz zaten. Travma mı oldu acaba onu birakcam diye korkmaya mı başladı anlamadim
Bugun mevlüd vardı ve dediklerini bizzat yaşadım bi an yeter gerçekleri konuşalım diyecektim , emiyor umu mama vermiyorsun benim kızım /gelinim şöyle emzirdi ek gıdaya da geçme çocuk besin alerjisi olur emsin diyen bile olduAynen iyiki varsınız canım çünkü dışarda kimle konuşsan bebeği 24 saat emmiş ,hiç aplamamış , hiç gazı olmamış vs vs herkes unutmuş yada yalan söylüyor , birtek biz burda olanı doğru şekilde anlatıyoruz , kendi annelerimiz bile eskiden annelik ne kadar zor anne olunca anlarsın derdi şimdi biz şöyle yapardık biz böyle bakardık bizim çocuklarımız emerdi bizim çocuklarımız hiç ağlamazdı her işimizi yapardık diyorlar
Ben de haftasonundan bu yana her akşam yalnızım eşim arkadaşlarıyla fink atıyor. Bu akşam da maç izlemeye gidecekti iş yerinde kalmak zorunda kalmış şimdi aradı çıkıyorum diye. Anlamıyorlar maalesef. Gerçi şu da var yanımda olması bana sadece psikolojik destek yani başka birşeyi yok evde olsa o bir odada oğlumla ben başka odada uyuma çabaları falanYalnız değilsin. Onsuz dışarı çıkmam mümkün değil. Bir kez hep beraber dışarı çıktık, yemek yiyecektik avmde. Eşimle yemek seçmeye gittik, annemlere bıraktık oğlumuzu. 5 - 10 dk yoktum sadece ama ortalığı yıkmış. Nerde kaldın kızım durmuyor sensiz dediler. Gerçi o zamanlar yine iyi zamanlarımmış. En azından emzirme önlüğünü takıp her yerde emziriyordum rahat rahat. Şimdi emmesi için benim ayakta hoplaya zıplaya dolaşmam gerekiyor. Eski hayatımdan hiçbir şey kalmadı. Ne sinema, ne gezme, ne dizi film, ne uyku, ne yemek yemek... Hiçbir şey eskisi gibi değil ve çok bunaldım. Ya rahat rahat duş almak istiyorum. Sıcak suyun altında kalıp kemiklerim dinlensin vücudum rahatlasın istiyorum ama olmuyor çünkü ben ne zaman banyoya girsem ağlamaya başlıyor. Dediğin gibi, Allah yokluğunu göstermesin, çok çok çok seviyorum ama çok bunaldım. Nefes almaya ve uyumaya ihtiyacım var. Eşim nasılsa annesi babası aynı apartmanda diye halı saha maçına gitti. Kızdım ama 3 4 kez gideceğim bitecek diyor. Benim ona ihtiyacım olduğunu anlamıyor.
Benimki henüz dönmüyor ama ben koltukta yatıyorum onu sırt tarafına getirip. Bugün de yatak odasına terfi ettim yatağın yanına sehpa sehpanın üzerine yastık ve battaniye koydum. Daha önce de böyle yapmıştımKızlar benim kizim yanımda yatiyor geceleri ama şu son ni kac gündür alamıyorum yanıma pusette yatmak zorunda kaliyor çünkü dönüyor. Yastık koyduğum zamanda agliyor ne yapacağımı sasirdim. Sabah altını degistirdim yanımda bıraktım o ara gözüm kapanmış ağlama sesine gözümü actim bi baktım yüzünün üstüne kapaklanmış korkudan aklım çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?