2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Işte o nadirde olsa geç uyur mızmızlanır bizde yok, her zaman geç uyur hatta uyumaz mızmızlanmaz yeri göğü inletir. Insanlıktan çıkardı artık bizi

Işte o nadirde olsa geç uyur mızmızlanır bizde yok, her zaman geç uyur hatta uyumaz mızmızlanmaz yeri göğü inletir. Insanlıktan çıkardı artık bizi
Rabbim kolaylık versin. Hiç kolay değil. Benim kızım en azından geç meç gece uyuyor. Birde uyumasa ne yapardım bilmiyorum. O yüzden ikinci çocuğa hiç cesaret edemem gibi geliyor bana

Evet ctesi insallah canim, sagol .Ayy asi olurken bile elim ayağıma dolaşıyor. Insallah aklima gelir .Tesekkur ederim önerin icin

Herkese iyi günler
Bu hafta hiç fırsatım olmadı bakmaya görümcem evlendi çok yoğun bir haftaydı
İnşallah herkes iyidir varsa hasta olanlar çok geçmiş olsun..
Dişi çıkan oldu mu bizim aşırı huzursuz dişten mi atak mı ikisi bir arada mı bilmiyorum artık gece ağlaya ağlaya zor uyuyo damağı bıraz kabardı o kadar kehribar kolye yı bekliyoruz inşallah gelince şifa niyetine işe yarar

Hem anne sutu hem de mama verenler, ek gidaya ne zaman gecmeyi dusunuyorsunuz?
Oğlum 14 Ocakta 6 aylık oluyor. 15 Ocak'ta geçerim ek gıdaya Daha öncesi bağırsakları hazır olmuyor. Önce başlayan anneler çocuğum gazdan uyuyamıyor, sürekli ağlıyor vs diye dert yanıyorlar ama erken ek gıdaya başladıkları yüzünden bunların başlarına geldiğinin farkında değiller. Zaten tüm ömrü boyunca bu çocuklar yemek yiyecek :) erken başlamanın ne alemi var ki? Bir de ek gıda demek ekstra efor demek. Bugün ne yiyecek bugün ne yapsam:) Kemik suyu mu kaynatsam :) taze yoğurt mu mayalasam.. Çorbasına brokoli kaçıcıncı ayda koyuluyordu vs vs.. İlk 6 ay çok rahat aslında ama biz rahatımızı bozmak için elimizden geleni yapyoruz:) 6 ay ver memeyi ver mamayı gitsin :) Çocuk zaten eninde sonunda yiyecek. Ama anne sütünden aldığı besinleri bir daha hiiiç alamıycak. Tadını çıkartın bence.

Büyük oğlum 3 yaşında. BLW yaptım ben. Çoook da memnunum. İyi ki yapmışım. Hiçbir zaman karışım yemedi oğlum zaten. Hala patates püresi bile yemez. Midesi kalkıyor. Verdim eline ekmeği, verdim eline havucu patatesi yedi. Çorbalarını başta kendim içirdim ama kaşık sürekli elindeydi. Hala ben yedireyim oğlum dediğinde sinirlenir bana. İnanın doğru karar çocuğun kendi kendine yemesi. Hem anne de çok rahat ediyor.

Kızlar bebeğiyle uçak yolculuğu yapanlar oldu mu? Kalkış ve inişlerde neler yaptınız?
Ben varım benn :) çocuk 4 aylık ama 2 kere uçak yolculuğu yaptı. Hem de uluslararası. Kalkışta ve inişte emzirebiliyorsanız emzirin. Yok mama veriyorsanız biberonla mama verin. Aç değilse emzik alıyorsa emzik verin. ağzında kesinlikle çiğnediği bişi olsun ki kulakları tıkanmasın. Tıkandığı anda öyle bir ağlamaya başlıyorlar ki.. Durdurmanız imkansız.

Benim bile tıkanıyor bazen o ugultudan kendime gelemiyorum :)) emziricem o zaman emzik ve biberon almıyor. Teşekkürler cnm bilgi verdiğin için.

Benim bile tıkanıyor bazen o ugultudan kendime gelemiyorum :)) emziricem o zaman emzik ve biberon almıyor. Teşekkürler cnm bilgi verdiğin için.
Bir de ekleyeyim. Yolculuğunuz uzun ise, bebek puseti kullanma hakkınızı kullanın. Bazı uçaklarda olmuyor ama çoğunda var. Ufak yatak gibi bir şey. Çocuğu uyuduğunda yatırıp rahat edersiniz. Benim yolculuk 4 saatti. Uyuyunca yatırdım film bile izledim :)

ŞU an 5,5 ayliik olduk. Atak haftasi gecti. Ama uyutmaya calismakla canim çıkıyor. Emiyor emiyor uyumuyor. Sütüm baştan beri azdı. Ama çocuk uyumasa da ben ısrarla anne sütü alsin anne diye iyi kötü bu zamana kadar emzirdim. Mama da verdim tabi. Fakat hep az vermeye calisiyordum. Haliyle çocuk yine zor uyuyordu. Artik bu mamayi artirip ek gidaya da baslasam mi? 6 aylik olmasina 19 gün kaldi. Çocuk olan anne sütünü de az mi alir acaba. Bir de beni birakmasin diye kasikla milim milim iciyoruz. Cocuga da eziyet bana da. O kadar zor oluyor ki. Gün boyu hep ben bakıyorum. Baska kimse yok. Uyusun diye asiri yipraniyorum. Çünkü çocuk yazik uyumak istiyor. Fakat esneyip esneyip uyuyamiyor. Ya da yerine koyduktan 5 dk sonra ağlıyor. Emzik baştan beri almiyor. Gun icinde de anca yatirabiliyorum. Tamam kucagimda hep oynatiyorum da baska ne yapabilirim? Oyun halisinda da oynuyor sonra sıkılıyor. Cocuga farkli bir sey yaptiramiyorum diye üzülüyorum. Doymuyor mu diye üzülüyorum. Bunun çaresi ne olur acaba. Şöyle çok sutum olsaydı da 2 yasina kadar emzirseydim. Çok isterdim. Uyutamayan da uyumayan da tek biz miyiz bilmiyorum

Uyutamayan da uyumayan da tek biz miyiz bilmiyorum
kesinlikle tek siz degilsiniz. Benimki de yerine koyunca uyaniyor. Hala kucakta uyumak istiyor. Ben de tek basima bakiyorum. Gunduz uyumasi tamamen sans bizde.
Gece de zaten 1 haftadir uyumadim desem yeridir evde 3umuz de hastayiz. Bebisi 3tur dr.a goturuyorum, eve cihaz aldik hava veriyoruz, antibiyotik de baslandi.

Canım giremedim ben bikaç gün. Nasıl oldu bebiş ? Gittin mi Sami hocaya ? Aradan alıyor ama saatlerce bekliyorsun
hem de 2 kere gittik 3.ye cagirdi canim. Ayni sizin aletten aldirdi, hava veriyoruz +antibiyotik baslatti. Asilar ertelendi. gece birden oksurugu artti, uyumadik sabaha kadar. Her seferinde de tek basima goturuyorum. O arada surup verdi, inanilmaz dokundu kusa kusa ici cikti cocugun.
Siz nasil oldunuz canim, iyilestiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…