- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #72.741
Ben de salçalı makarnaya yoğurt koyup öyle yemeye bayılırım, onu yiyemiyorum, sade makarna yedikçe içim gidiyor ya.Sağol canım valla yandık benim de kahvaltıda olmazsa olmazım peynir yani en zor o geliyor şuanda valla
Duz duvara yaslansam da arkasini dönuyor bakmaya çalışıyorCanım benim doktorum meme reddi en fazla 3 6 ay arası olur etrafa bakmak ister gözü takılır dedi. Bana karanlıkta emzir olabildiğince dedi. Kalabalıkta falan emzirme . Karanlık ortam yoksa düz duvara doğru emsin dedi.
Bende ne olur aynı şeyi yapıyorNedenini öğrenirsen beni de etiketler misin? Bu ara çok takip edemiyorum burayı. Aynı durumdayım ben de. Kafasını bastırıp bastırıp geri çekiyor, gözünü burnunu kaşıyor.
Yanlız mı yaşıyorsunuz baba nerede hiç değilse gece mamasını içirip biraz da o uyutmaya çalışsa sen de bi dinlensen daha dinç olsan evet benim bebeğim de anlattığın gibi ama biz babayla ortağız gece bile sırayla kalkarız uykuya dayanıklıdır o ki ben susturamadığım zamanlarda sakinliğiyle sakinleştirirKafayı sıyırmak üzereyim sanırımGece bin defa uyanıyor uykuya dalamıyor hopla zıpla uyut derken burnu tıkanıyor hop başa sarıyoruz. Yeni mama yemişti oysa ki deli gibi esniyordu yarım saat susmadan ağladı. Bi yandan da ben ağlıyorum. Aç gibi memeyi çekiştiriyor. Bakıyorum süt var. Tekrar mama yaptım sakinleşti. Tüm gün bana yapışıktı her yerim ter içinde kollarım pişti artık. Ne yemek yiyebildim ne tuvalete gidebildim. Bazen dayanamayacak gibi oluyorum kızlar
Aylardır koltukta yatmaktan, pis evde yaşamaktan giyecek temiz çamaşır bulamamaktan yıprandım artık. Bir çocuk neden beş dakika birşeylerle oyalanmaz ya. Beni göremediği an kıyameti kopartıyor. Tam birşeyler yola girecek gibiydi. Üç saatte bir mama için uyanıyordu. Mamayı hazırla yedir uyut biberonu yıka derken bana kalan 1-1 buçuk saat oluyordu ama en azından sabaha kadar bölük bölük de olsa dört saat falan uyuyormuşum. Şimdi abartısız beş dakikada bir kafayı dikiyor. Uyku falan hak getire. Uyanıyor memeye alıp uzanayım diyorum illa oturacağım. Başka türlüsü kabul etmiyor. Belim boynum kopuyor. Saatlerce uğraşıp uyutuyorum. Yanıma yatırıyorum başlıyor kupırdanmaya. Dayanamıyorum artık, fizyolojik ihtiyaçlarımı karşılayamayınca çok zayıf düşüyorum. Sabrım da olmuyor. Şu mesajı yazana kadar altı kere uyandı şaka gibi ya vallahi şaka gibi.
Allah yardımcın olsun. Benimki de çok zor uyuyup çok kolay uyanıyor. 3 ay koltukta oturarak uyudum. 1 aydır yatağına yüzüstü yatırınca bazen yarım saat bazen 1 saat kadar uyuyor ama yüzüstü yatırmazsam hemen uyanıyor. Dene istersen, belki yüzüstü yatınca biraz daha fazla uyur.Kafayı sıyırmak üzereyim sanırımGece bin defa uyanıyor uykuya dalamıyor hopla zıpla uyut derken burnu tıkanıyor hop başa sarıyoruz. Yeni mama yemişti oysa ki deli gibi esniyordu yarım saat susmadan ağladı. Bi yandan da ben ağlıyorum. Aç gibi memeyi çekiştiriyor. Bakıyorum süt var. Tekrar mama yaptım sakinleşti. Tüm gün bana yapışıktı her yerim ter içinde kollarım pişti artık. Ne yemek yiyebildim ne tuvalete gidebildim. Bazen dayanamayacak gibi oluyorum kızlar
Aylardır koltukta yatmaktan, pis evde yaşamaktan giyecek temiz çamaşır bulamamaktan yıprandım artık. Bir çocuk neden beş dakika birşeylerle oyalanmaz ya. Beni göremediği an kıyameti kopartıyor. Tam birşeyler yola girecek gibiydi. Üç saatte bir mama için uyanıyordu. Mamayı hazırla yedir uyut biberonu yıka derken bana kalan 1-1 buçuk saat oluyordu ama en azından sabaha kadar bölük bölük de olsa dört saat falan uyuyormuşum. Şimdi abartısız beş dakikada bir kafayı dikiyor. Uyku falan hak getire. Uyanıyor memeye alıp uzanayım diyorum illa oturacağım. Başka türlüsü kabul etmiyor. Belim boynum kopuyor. Saatlerce uğraşıp uyutuyorum. Yanıma yatırıyorum başlıyor kupırdanmaya. Dayanamıyorum artık, fizyolojik ihtiyaçlarımı karşılayamayınca çok zayıf düşüyorum. Sabrım da olmuyor. Şu mesajı yazana kadar altı kere uyandı şaka gibi ya vallahi şaka gibi.
Ay yavrum kıyamam. Acil şifa versin Allah.Sag ol kuzum. Ust solunum yolu enfeksiyonu olarak basladi, alta indi. Hava Burun icindir herhalde, oksurugu surupla gecsin diye bekledik gecmeyince hafif dozda anyibiyotige baslatti. Hava cok iyi geliyor ama garibim itiraz etmiyor bile
ŞU an 5,5 ayliik olduk. Atak haftasi gecti. Ama uyutmaya calismakla canim çıkıyor. Emiyor emiyor uyumuyor. Sütüm baştan beri azdı. Ama çocuk uyumasa da ben ısrarla anne sütü alsin anne diye iyi kötü bu zamana kadar emzirdim. Mama da verdim tabi. Fakat hep az vermeye calisiyordum. Haliyle çocuk yine zor uyuyordu. Artik bu mamayi artirip ek gidaya da baslasam mi? 6 aylik olmasina 19 gün kaldi. Çocuk olan anne sütünü de az mi alir acaba. Bir de beni birakmasin diye kasikla milim milim iciyoruz. Cocuga da eziyet bana da. O kadar zor oluyor ki. Gün boyu hep ben bakıyorum. Baska kimse yok. Uyusun diye asiri yipraniyorum. Çünkü çocuk yazik uyumak istiyor. Fakat esneyip esneyip uyuyamiyor. Ya da yerine koyduktan 5 dk sonra ağlıyor. Emzik baştan beri almiyor. Gun icinde de anca yatirabiliyorum. Tamam kucagimda hep oynatiyorum da baska ne yapabilirim? Oyun halisinda da oynuyor sonra sıkılıyor. Cocuga farkli bir sey yaptiramiyorum diye üzülüyorum. Doymuyor mu diye üzülüyorum. Bunun çaresi ne olur acaba. Şöyle çok sutum olsaydı da 2 yasina kadar emzirseydim. Çok isterdim. Uyutamayan da uyumayan da tek biz miyiz bilmiyorum
Valla benim sütüm var da ne oluyor. Ayakta zıplayarak emzirmekten ne kol kaldı ne bacak ne bel. Her yerim dökülüyor. Uykuya bazen 5 dkda dalıyor bazen 1 saat zıplayarak emziriyorum. Hayır o kadar uğraşa uzun da uyumuyor, yarım saat olunca uyanıyor. Gece uykusunu sabah yapıyor benimki, sağolsun gece değil de gündüz uzun uyuyor, onda da 1 2 saat uyuyup gözleri kapalı ağlıyor, emzirince geri uyuyor, öyle öyle gece uykusunu gündüz uyuyor beyefendi. Gündüz uyutmasam da bir şey fark etmiyor, gece yine de uyuyamıyor, kıvranıyor ağlıyor.ŞU an 5,5 ayliik olduk. Atak haftasi gecti. Ama uyutmaya calismakla canim çıkıyor. Emiyor emiyor uyumuyor. Sütüm baştan beri azdı. Ama çocuk uyumasa da ben ısrarla anne sütü alsin anne diye iyi kötü bu zamana kadar emzirdim. Mama da verdim tabi. Fakat hep az vermeye calisiyordum. Haliyle çocuk yine zor uyuyordu. Artik bu mamayi artirip ek gidaya da baslasam mi? 6 aylik olmasina 19 gün kaldi. Çocuk olan anne sütünü de az mi alir acaba. Bir de beni birakmasin diye kasikla milim milim iciyoruz. Cocuga da eziyet bana da. O kadar zor oluyor ki. Gün boyu hep ben bakıyorum. Baska kimse yok. Uyusun diye asiri yipraniyorum. Çünkü çocuk yazik uyumak istiyor. Fakat esneyip esneyip uyuyamiyor. Ya da yerine koyduktan 5 dk sonra ağlıyor. Emzik baştan beri almiyor. Gun icinde de anca yatirabiliyorum. Tamam kucagimda hep oynatiyorum da baska ne yapabilirim? Oyun halisinda da oynuyor sonra sıkılıyor. Cocuga farkli bir sey yaptiramiyorum diye üzülüyorum. Doymuyor mu diye üzülüyorum. Bunun çaresi ne olur acaba. Şöyle çok sutum olsaydı da 2 yasina kadar emzirseydim. Çok isterdim. Uyutamayan da uyumayan da tek biz miyiz bilmiyorum
Evet canım zormuş gerçekten ya . Ne kadar fedakarlık istiyo bu minikler ya herşeyimizden kısıyoruz valla. İlerde umarıö kıymetimizi bilirlerBen de salçalı makarnaya yoğurt koyup öyle yemeye bayılırım, onu yiyemiyorum, sade makarna yedikçe içim gidiyor ya.
Mama vermeyince olmuyor gerçekten. Az biraz kafa rahat oluyor. En azından ne kadar ictigini biliyorsunUyku konusu bizde de problem. Uykusu olsa da dalması çok uzun sürüyor. Gündüz uykusunda da sallamayı bıraktığımız anda uyanıyor. Gece uyuyor çok şükür ama 2 den önce gece uykusuna da geçmiyor.
Canım çocuk aç mı değilmi sen anlarsın. Eğer doymuyorsa mama vermekten çekinme. Bende sadece anne sütü veriyordum. İşe başlayınca sütüm azaldı. Mama başladım bende.
Simdiki yenilen hormonlu yiyeceklerden dolayi mi çocuklar da boyle acaba :/Valla benim sütüm var da ne oluyor. Ayakta zıplayarak emzirmekten ne kol kaldı ne bacak ne bel. Her yerim dökülüyor. Uykuya bazen 5 dkda dalıyor bazen 1 saat zıplayarak emziriyorum. Hayır o kadar uğraşa uzun da uyumuyor, yarım saat olunca uyanıyor. Gece uykusunu sabah yapıyor benimki, sağolsun gece değil de gündüz uzun uyuyor, onda da 1 2 saat uyuyup gözleri kapalı ağlıyor, emzirince geri uyuyor, öyle öyle gece uykusunu gündüz uyuyor beyefendi. Gündüz uyutmasam da bir şey fark etmiyor, gece yine de uyuyamıyor, kıvranıyor ağlıyor.
Havuçları küçük böldüğüm halde pişirmem çok uzun sürdü git gel defalarca su ekle derken ben bir havuçla bu kadar zaman harcarsam daha bunun köftesi vs. Girecek işin içine ben bile zorlanırken bakıcı neler yapmaz dedim. Sebep bu yani evde tek çocuk olsa bende çalışmasam düşünmezdim yani.Neden buharda pişirme aparatı işe yaramadı cnm? Bende ona güveniyordum
Ben tattırıyorum şimdilik sadece 3 gün kuralıyla. Henüz tadimliklari 1 tatlı kaşığı bile değil.Hayirli olsun güle güle kullanın. Ek gidada doyana kadar mi besleyecez? Ölçüsü ne kadar olacak acaba?
Buharda pişirip catalla ezdim tam püre olmadı çok az pütürlü kaldı.Havucu nasıl verdin cmm
Cocuk yiyene kadar, doyana kadar mi yedirmek lazim onu merak ediyorum ben. Gercek ek gıda zamanına gecinceBen tattırıyorum şimdilik sadece 3 gün kuralıyla. Henüz tadimliklari 1 tatlı kaşığı bile değil.
Olabilir. Gerçekten eskiler böyle değilmiş. Herkes diyor bunu, biz böyle şey görmedik diye.Mama vermeyince olmuyor gerçekten. Az biraz kafa rahat oluyor. En azından ne kadar ictigini biliyorsun
Simdiki yenilen hormonlu yiyeceklerden dolayi mi çocuklar da boyle acaba :/
Ay umarım. Uyumuyorum yeter ki o uyusun diye kucağımda tutuyorum saatlerde, yemiyorum onun karnı doysun diyorum, lavaboya bile gidemez oldum ya. Yatağında uyuyacak da ya da uyanık olacak eşim de evde olacak ancak o zaman. Onda da hemen çıkmalıyım çünkü çocuk ağlıyor hadi çık artık diyor eşim ne zaman girsem.Evet canım zormuş gerçekten ya . Ne kadar fedakarlık istiyo bu minikler ya herşeyimizden kısıyoruz valla. İlerde umarıö kıymetimizi bilirler
Bizde de uyku sorunu var bir kaç haftadır artık belim kolum kopuyor oğlanı oyalayacağım, uyutacağım diye.ŞU an 5,5 ayliik olduk. Atak haftasi gecti. Ama uyutmaya calismakla canim çıkıyor. Emiyor emiyor uyumuyor. Sütüm baştan beri azdı. Ama çocuk uyumasa da ben ısrarla anne sütü alsin anne diye iyi kötü bu zamana kadar emzirdim. Mama da verdim tabi. Fakat hep az vermeye calisiyordum. Haliyle çocuk yine zor uyuyordu. Artik bu mamayi artirip ek gidaya da baslasam mi? 6 aylik olmasina 19 gün kaldi. Çocuk olan anne sütünü de az mi alir acaba. Bir de beni birakmasin diye kasikla milim milim iciyoruz. Cocuga da eziyet bana da. O kadar zor oluyor ki. Gün boyu hep ben bakıyorum. Baska kimse yok. Uyusun diye asiri yipraniyorum. Çünkü çocuk yazik uyumak istiyor. Fakat esneyip esneyip uyuyamiyor. Ya da yerine koyduktan 5 dk sonra ağlıyor. Emzik baştan beri almiyor. Gun icinde de anca yatirabiliyorum. Tamam kucagimda hep oynatiyorum da baska ne yapabilirim? Oyun halisinda da oynuyor sonra sıkılıyor. Cocuga farkli bir sey yaptiramiyorum diye üzülüyorum. Doymuyor mu diye üzülüyorum. Bunun çaresi ne olur acaba. Şöyle çok sutum olsaydı da 2 yasina kadar emzirseydim. Çok isterdim. Uyutamayan da uyumayan da tek biz miyiz bilmiyorum
Allah'ım bir an önce şifa versin, çarçabuk iyileşsin canım çok zordur ikiniz içinde , sana da şifa diliyorum.hem de 2 kere gittik 3.ye cagirdi canim. Ayni sizin aletten aldirdi, hava veriyoruz +antibiyotik baslatti. Asilar ertelendi. gece birden oksurugu artti, uyumadik sabaha kadar. Her seferinde de tek basima goturuyorum. O arada surup verdi, inanilmaz dokundu kusa kusa ici cikti cocugun.
Siz nasil oldunuz canim, iyilestiniz mi?
Havuçları küçük böldüğüm halde pişirmem çok uzun sürdü git gel defalarca su ekle derken ben bir havuçla bu kadar zaman harcarsam daha bunun köftesi vs. Girecek işin içine ben bile zorlanırken bakıcı neler yapmaz dedim. Sebep bu yani evde tek çocuk olsa bende çalışmasam düşünmezdim yani.
Ben tattırıyorum şimdilik sadece 3 gün kuralıyla. Henüz tadimliklari 1 tatlı kaşığı bile değil.
Buharda pişirip catalla ezdim tam püre olmadı çok az pütürlü kaldı.
Sadece anne sütü verdiğim halde doğumdan sonra 3. Ay adet oldum 15 gün ara ile.Bu ay hala adetim gelmedi.İlk doğumumda 8 ay adet olmadım sonrasında hep günündeydi.Yeri gelmisken bende sorayim o zaman :) dogumdan sonra 2 ay olup da sonradan olmamak normal mi acaba. Test yaptim negatifti.
Bizde de oldu. Ataktan değildir sanki ben de bugün doktora sordum. Nefesi kesiliyor gibi birden ağlayarak uyanıyor dedim. Kucağımda da oldu çünkü. Olur öyle dedi uyku apnesi filan değildir dedi çünkü sık olmadı bir kaç defa sadece. Yabancılarda ağlaması da yabancılıyordur, o da geçer bir süre sonra.Kuzlar bikaç gündür oğlum uukusundan ağlayarak uyanıyor içli içli ağlıyor birde tanımadığı insanlarda da ağlamaya başladı. Rüya mı görüyor acaba? 14. Hafta atağı hala bitmedi ondan mı bilmiyorum. Sizde yaşadınız mı
Doyana kadar değil elbette, ana gıda anne sütü/mama aralarda ek gıda.8. aydan sonra ek gıda arttılır süt azaltılır vs.Hayirli olsun güle güle kullanın. Ek gidada doyana kadar mi besleyecez? Ölçüsü ne kadar olacak acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?