2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim oğlum da ayını şekilde. Gece uykusunda bile mırıl mırıl tık yapsak çığlık çığlığa

Kızlarrr saatlerdir kahroldummm. Biraz içimin rahatlamasına ihtiyacım var. Oğlumun kolu çatladı bugün. Ağlamak istiyorum ağlayamıyorum. Yere yuvarlansın diye koyarken aniden sağ kolunu çevirdi bedenin altında geldi kurtarmaya çalıştım ama bir çığlık... Doğru acile yarım alçı yapıldı. Yarını bekliyorum ortopedi için. Acil çatlak dedi inşaallah çarçabuk iyileşir

Canım benim ya Rabbim şifa versin tez zamanda iyileşsin inşallah

Hımm ben havuç suyunu verdin sandım, hiç suyunu verdin mi bir de buharda pişirmek için philips avent in wasabi modeli varmış buharda pişirici ve blendermış baktın mı

Ayy canım yaa çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin ne zordur onun için şimdi, biz de dikkat edelim henüz dönmüyor bazen biz döndürüyoruz, kaza işte...

Canım geçmiş olsun hiç üzülme geçen bende yüzüstüyken sırtüstü çevireyim dedim bileklerim o kadar zayıf ki birden taşımadı kafası yere sert iniverdi baya ağladı. Bizde insanız olmasa daha iyi tabi ama kaza adı üstünde. Allah beterinden korusun. Onlara en son zarar vermek isteyecek biziz. Hiç kendini suçlayıp vicdan yapıp psikolojini bozma.

Ben de az az tadım yapsın istiyorum. Geçen gün çay kaşığının ucuyla yoğurt verdim yalandı yedi güzelce :) blw ben de düşündüm ama tam anlamıyla okumadım yöntemi. İyice bakıcam becerebilirsem yaparım belki.

Aynı oğlum da böyle canım ya. Normalde gözünü bile açmaz kıpraşır ıh ıh sesler çıkarırdı gece alıp emzirir geri yatırırdım. Şimdi ne mümkün?! Bi yeri acımış gibi çığlık kıyamet ağlıyor. Hemen emmiyor bile bazen kucağımda gezdirip sakinleştiriyorum sonra emiyor. 19.haftadayız biz atak değildir bence ama neden bilmiyorum. Rüya görür mü bebişler acaba?

İlk gördüğü insanlarda dudağını büzüp ağlıyor özellikle erkeklere ama. Geçen 5tane genç bayan vardı misafir ağlamadı. Dün akşam amcayla teyze vardı ağladı :) yabancılık çekiyor bence artık.

Cocuk yiyene kadar, doyana kadar mi yedirmek lazim onu merak ediyorum ben. Gercek ek gıda zamanına gecince
Bildiğim kadarıyla ilk başta %50anne sütü %50 ek gıda olacak. Ilk ay kahvaltı öğünü olacaktı ama dr. daha net açıklar sanırım henüz zamanı gelmedi diye bende tam okumadım.

Başladınız mı artık canım, afiyet olsun kuzulara; ben de artık geçmek istiyorum ama sanırım daha bir ay vermez doktor 180 günü tamamlayacak demişti geçen ay ki muayenede.
Canım dr.banada 180 günü bekle sadece anne sütü yeter dedi ama adama sütümün yetmediğini anlatamadım. Sütün yetiyor bu bebeler yeterinden fazla büyümüş dedi bana. Ben tadımlara evdeyken başlayayım dedim. Önümüzdeki ay biraz daha alıştırırım sonrada işe giderim.

canım çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşir inşallah

Haklısın canım en azından ek gıdalara geçmiş olur anneyle tatması daha kolay olur tabii ki şimdiden kolaylıklar diliyorum sana da. Bakıcımı bakacaktı bebeklerine hatırlayamadım?

Günaydın kızlar.

Geçen ay oğlum oturma çalışmalarına başlamıştı Artık yatmak istemiyor, sürekli doğruluyordu kucağımda. Doktora sordum da destekli bir şekilde oturabilir gibi söylemişti Ben de simit yastık yapmıştım omunla oturtuyorum artık oğlumu. Çok fazla durmuyor sıkılıyor en fazla 20 dakika kalıyor.

Sizin bebeklerde oturan var mı merak ettim bu erken oluyor biraz ama herhalde sıkıntı olmaz. Oğlum 5 ayı doldurdu.

Okurken sabir diledim yaa dua ettim. Valla herkesin boyle sorunlari var. Yeni nesil çocuklarinda mi var bir sey acaba. Allah kolaylık versin
Allah razı olsun canım
Babamız arkadaşlarıyla dışarıdaydı dün. Gece mama hazırlama işini bir kaç gündür o yapıyor. O da mecburen eskiden kalkmazdı ama çığlık çığlığa ağladığı ve susturamadığı icin ben oğlumu emzirirken mamasını o yapıp getiriyor. Ama benim oğlan benden başkasında kesinlikle uyumuyor memede uyuduğu için
Benimki de öyle hep yüzüstü yatırıyorum diğer türlü dediğin gibi hemen uyanıyor. Allah razı olsun.
Aynı benim durumun
Çok geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin

Kizlar bir sorum var.
Oğlum emerken gogsume dogru kafasiyla bastiriyor .Bunu bir emmede 4 5 kere yapiyor bazen daha fazla. Burnu acik kasiniyor desem .Her gun temizliyorum .Kasininca eliyle ovaliyor .Niye boyle yapiyor fikri olan ?
bebeğin burnunu nasıl temizliyorsun tarif edermisin. ben kaç gündür çok uğraşıyorum burnu tıkalı kızımın serum fizyolojik kullanıyorum. odaya ıslak havlu koyuyorum. kaynamış su koyuyorum odayı havalandırıyorum yine tıkanıyor. doktorada gidemedik daha. burun temizliği için pompalı birşey aldım. burnuna dokundurtmuyor zaten zorla yapmaya çalışıyorum olmuyor ben mi beceriksiz çıktım bu konuda bilemiyorum.

biz daha 5 aylık olmadık 1 haftası var. benimkide sürekli yattığı yerden kafasını doğrultmaya çalışıyor.yastığa koyuyorum yine kafasını kaldırıyor tam oturmak mı istiyor acaba bende kucağıma alıyorum öyle yapınca

Benim oğlum 4 ayından beri oturma çabasında aynı dediğin gibi sürekli yattığı yerden kafasını kaldırmaya çalışıyordu O da yatmıyor ağlıyordu.. oyun halısında da artık yatmıyor çok az oyalanıyor. Artık artık etrafı görmek istiyorlar o yüzden de oturma çabasına giriyor , kucakta en azından gezdirilebilir sırtı size dayalı vaziyette. Doktorunuza sorun siz yine de ben de sordum çünkü

Ben gittim bu havalarda olur ilaç veremem çok küçük burnunu aynı şekilde temizlemeyen devam et dedi bana. Otribebe damla damlatıp aspiratörle çekiyordum ama aspiratör genşz etini büyütüyormuş mecbur kalmadıkça yapma dedi ama mecbur kalıyordum. Bir kaç gündür yan yatırıyorum tek burundan hızlıca sıkıyorum diğer burun deliğinden çıkana kadar. Çıkınca sıkmayı bırakıp yüzü yere bakacak şekilde kaldırıyorum akmaya başlayınca mendille alıyorum tam temizlenmezse işlemi tekrarlıyorum. Genelde temizlenmiyor tek seferde. Aspiratörle çekince çok ağlıyordu sakinleşmiyordu böyle daha kolay oluyor benim sadece sularken ağlıyor kaldırınca susuyor gerçi mendille silerken de ağlıyor ama

Antibiyotiğe mi başladınız canım? Ah ya kıyamam ben ona. Şu küçücük bebelere bişey oldu mu bizim canımızdan can gidiyor. Allah acil şifalar versşn canım sana da güç kuvvet
evet canim. Cok sag ol. Gece 2 de uyudu onda da saat basi uyandi. Hava vermek rahatlatir diyordum ama aglayip aglayip uyandi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…