2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yine bir uyutma cabasindan dolayi yazamadim. Ayniii Bizimkide boyle. Tipatip anlattiginiz gibi. O Yüzden o kadar iyi anlıyorum ki. Çözüm bulursaniz bana da soyleyin ne olur.
Yanından kalksam bile 30.dk ya yakin yanina yatip uyanirken gozunu acmadan emziriyorum. Bazen uyuyor. Simdilik buldugum tek çözüm.
Pompali dediginiz seyi bildim. Ondan bizde de var. Cok sacma .Burun aspiratoru alin .s f yi damlattiktan sonra çekin .Gozlerinize inanamazsiniz .Buyuk insanmis gibi burnu dolu oluyor. Genelde otribebe kullaniyor herkes bizdekinin markasi degisik .Memnunum. Serum fizyolojikleri de tekli paket almak yerine direk serum alip enjektorle kullanabilirsiniz .4 tl gibi bir fiyati var ve cok uzun sure gidiyor.

ilk fark ettigim gunden beri goturuyorum ama ilerledi maalesef canim. Buyuk adam gibi oksurmeye basladi. Ben de cok kotuyum 1 haftadir. Dinlenemiyorum ki iyileseyim.
Kıyamam kuzuya ya. Bizimki ilk gece çok kötü oldu, birdenbire. Takip eden gündüz de kötüydü , akşamına tedavi başladı. o şekilde hızlı iyileşme oldu şükür ama tabi birden de geçmedi. Tıkana tıkana öksürüyordu benim yavru da. İnşallah çabucak açılır ya kıyamam. Ek olarak odasına soğan mı koysan acaba? üstüne karanfil batırıp koyuyorlar. iyi geldi diyenler var. Bir de çok sık emzirmeye çalıştım ben o ara. iştahı hiç yoktu ama zorladım anne sütü şifadır diye. Aynı anda ben de griptim. Seni çok iyi anlıyorum, çok zor ama geçecek inşallah birkaç güne. Sabır canım.

Ek gıda konusuna da daha var diye hiç eğilmemiştim.Biraz araştırmaya başlayayım bari, blw falan duyuyorum da nedir bilmiyorum. Biraz da tarif biriktirmek, yavaştan mama sandalyesi bakmak lazım herhalde.

Rotanın fiyatı o ama bizim eczane bana kendiliğinden indirim yapıp 190a vermişti. Eczane ile pazarlık yapılabilir

cok sag ol canim. Neler denemedim ki, sogani da denedim. Hatta burnu acilmayinca dr sprey verdi ama gunde 1 fis kullanilabiliyor, fazlasi degil. Dr sirtini dinlerken bile oksuruyordu, adam da uzuldu. Hava verirken de rahat durmuyor, 2 kisi lazim ama 3 seferini tek basimayken veriyorum.
mama sandalyesi ben de almadim. Ama ilk aylar 3 gun azar azar olacak ya nasilsa, rahat olur diye dusunuyorum

Ay yavrum kıyamam. Acil şifa versin Allah.
amin canim sag olasin
Cocuk yiyene kadar, doyana kadar mi yedirmek lazim onu merak ediyorum ben. Gercek ek gıda zamanına gecince
1 yasina kadar temel besin anne sutu/formul sut. Bebek arzu ettigi kadar ek gida verip, zorlamamak lazim.
sag ol canim. Bu aralar butun bebeler annelerin sabrini sinama modunda galiba okudugum kadariyla

Ben burun aspiratorunden nedense korkuyorum. Şuan bebeğimin burnu tikali cesaret edemiyorum ya birden hizli cekersem diye. Nasıl yapmalıyım cnm.

Memeyi birakmamasi için az akisli olan biberon hangisiydi söyleyebilir misiniz kizlar? Hep kaşıkla iciriyordum. Zor oluyor. Meme reddi hangisi yapmaz? Medela, avent, dr brown hangisi?

Geçen instagramda bir sayfada görmüştüm. Soğana 5 6 tane karanfil batırıp çocuğun baş ucuna koyuyorsun. Soğana karanfil batırdın mi cnm ?

Ayy çok geçmiş olsun canım. Üzme kendini sende istemezdin böyle olmasını kaza işte olabiliyor böyle şeyler. İnşallah en kısa zamanda iyileşir kuzucuk

Çok geçmiş olsun. Okurken içim gitti. Allah beterinden korusun. Ne kadar dikkat etsek de bazen böyle şeyler olabiliyor. Kısa zamanda iyileşir umarım.

Çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede iyileşir.

Memeyi birakmamasi için az akisli olan biberon hangisiydi söyleyebilir misiniz kizlar? Hep kaşıkla iciriyordum. Zor oluyor. Meme reddi hangisi yapmaz? Medela, avent, dr brown hangisi?
İlk oğlumda dr browns kullandım. ben işe başlar başlamaz hoop meme reddi. 8. aya kadar sağarak verdim. Şimdi ufaklıkta avent kullanıyorum doğal akış. meme reddi olmadı şükür.

Aspiratörden korkmayın kızlar ya burunlarını açın kapalı kalmasın. Kapalı kaldıkça bronşit ihtimali artıyor.
2-3 günde bir temizliyorum ben sumuklerini. Artık oyun haline getirdik aglamiyor. Aspiratöru gösterip hüp hüp diyorum guluyo :) once azıcık azıcık serum sikiyorum orda biraz rahatsız oluyor sonra aspiratörle ellerini yanaklarını dudaklarını çekiyorum gulduruyorum şarkı uyduruyorum sonra burnunu

Kızlar blw yapsam bakıcı uyar mı sizce. 50 yaşında bı kadın. Uymaz di mi? Yarım blw oluyor mu peki ben blw yapsam bakıcı çorbaları falan kendi icirse?

Ben burun aspiratorunden nedense korkuyorum. Şuan bebeğimin burnu tikali cesaret edemiyorum ya birden hizli cekersem diye. Nasıl yapmalıyım cnm.
Icinde sunger var yani tampon .Istesen de hizli cekemezsin merak etme Ben enjektöre serum dolduruyorum hafif yatiriyorum oglumu koluma ve iki uc damla sıkıyorum .Hemen sonra cekiyorum aspiratorle .Yetersiz gelirse tekrar serum sıkıyorum. Kuru olunca çekmiyor zaten .Tek sorun oglum cok agliyor zaptedemiyorum.
Bence ihmal etme .Temizlemeyince bebek huzursuz oluyor hem de balgam cigerlerine iniyor .

burun spreyi nazosferse onu biz de kullanmıştık. işe yarayan o mu diğer ilaçlar mı bilmiyorum ama bana diğerleri gibi geldi.
Ben de tek uygulamıştım, çin işkencesi gibi ama çocuklar için katlanılıyor işte. Ben kanepeye oturup karşımdaki sehpada bilgisayarda animasyonlu çocuk şarkıları açtım (Little baby bum kanalı youtubeda)onları epey sevmişti. Onlara bakarken kucağımda tutup ilacı veriyordum. Yine de zordu ama hiçbirşeye bakmazken hiç durmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…