2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ek gıda veren arkadaşlar bebekleriniz yiyor mu? benim öğlen yoğurt akşam tarhana var. ama pek yediklerini söyleyemem. zorlamıyorum ama nasıl alıştırıcam bilemedim. NasilYarDiyeyim @Sibel-inci
çok düzenli vermiyorum canım şimdiye kadar yoğurt, elma püresi, yumurta sarısı verdim. bi de hippin elmalı kaşık mamasını. yoğurdu çok sevmedi anladığım kadarıyla 2 yemek kaşığı kadar anca yedirebiliyorum. elmayı çok sevdi ama o gün çok huzursuz oldu midesine dokunmuş olabileceğini düşündüm bi daha öyle püre şeklinde vermedim. hippin elmalı kaşık mamasına bayıldı. 2 gece peş peşe 1er kase yedi. ben daha kaşığı doldurmadan ağzını açıp çırpınıyordu. yani sevince yiyor sıpalar. blw kitabı alıcam sanırım yarı blw yarı klasik yapıcam

yetişkinlerde olur da bebekler için çok doğru olmaz sanırım

Oyy maşallah :) şuan yaptıkları herşey çok sevimli geliyor da büyüyünce de böyle mi olacak bilemedim

Tuzlu suyla yapmanı tavsiye etmem canım. Tuz ve su oranının iyi ayarlanması lazım yoksa zarar verebilirsin bebeğe

Fazla koparıp boğazına kaçırma durumu olur mu peki?
İki parmağınızla ezilebilecek kıvama gelene kadar pişiriyorsunuz. Bebekler de koparıp direk yutma söz konusu olmuyor çünkü öğürme refleksi var parça geldiğinde direk öğürerek çıkarabiliyor bu yolla da çiğnemeyi öğreniyor aslında.

Bilmiyordum bunu. Teşekkür ederim :)

bende bir kaç kaşığı geçemedim. blw kitabı mı var? ay bitmiyor daha uyku için aldıklarımı okuyamadım ki püff. zaten tam blw yapamam da elimden geldiğince kendileri yesin diye önlerine koyucam bir şey, arada ben yediririm ortaya karışık bir şeyler. facebook sitesine üye olup bakayım diyorum ama kesin emziren grubu gibidir.

aynen aynen kesin ve katı kural benimsemişler resmen. ama emzirme gibi beni derinden etkileyeceğini düşünmüyorum. yani şimdi işime yaarayanı uygularım yaramayanı uygulamam diye düşündüm. emzirme grubu neydi öyle ya psikolojimin içine....

Canım geçmiş olsun hiç endiselenme ilk 24 saat biraz zor oluyor mizmizlaniyo ama çok çabuk toparliyorlar Allah sifa versin seni hiç yormasin İnşaallah
Amin inşallah canım teşekkür ederim
teşekkürler canım lokal oldu bizimki sedasyonu bilmiyorum 4.5 aylığız biz

Şafak 9...evime gitmeye gün sayıyorum Kızlar!.
Memlekette annemlerin yanındayım. Mama konusu ayrı dert zaten. Anlatmıştım annem mama meraklısı hala bu gün bile

sütün var mu?
Aç bu çocuk!
Mama ver hadi?! Dedi.
Doğum yaptığım günden beri annemin vazgeçilmez cümleleri?!!!..

7-7.30gibi uyku rutini yapıp 8-8.30gibi uyutuyordum oğlumu. Burda saat 8oluyor uyutmam gerek artık uyku gelmiş iyice yok bu saatte çocuk uyur muymuş??uykusu gelse uyurmuş?? Ben şok!!!
Uyutmaya çalışıyorum ağlıyor huysuzluk yapıyor odaya gelip noldu niye ağlıyor uyumadı mı derken odadan alıp çıkıyorlar ışıklı yere. Aynaya baktırıyorlar konuşuyor seviyorlar. E bunun hiç uykusu yok diyorlar bi de. Açtınız çocuğun uykusunu diyorum. 5-10dk sonra huysuzluk ve ağlama başlıyor. Aaa noldu şimdi diyorlar? Nolcak çocuk ağlıyor uyutun beni diye diyorum. Gece 2kere kalkan çocuğum 8-9kere kalkıyor artık ve ağlayarak uyanıyor mızırdanıyor.evdeyken gözünü bile açmazdı çoğu zaman. Valla evime gitmek düzenimi kurmak istiyorum artık.

Annemden inciler:
Biberona su koyup ver içsin çocuk
Yarın ben bi elma suyu içireyim çocuğa
Uykusu gelse uyur (sanki koca insan bu çocuk. Anne uykum geldi hadi ben yatıyorum diyecek)
Çocuk büyüyor artık erkenden uyumaz
Kafasına bi yastık koy düz yerde yatırma çocuğu
Home sweet home...evimi özledim..

Fazla koparıp boğazına kaçırma durumu olur mu peki?
Mervik'in de yazdığı gibi öğürme refleksleri çok güçlü. Annenin panik yapmaması, sakin kalması çok önemli. Riskleri azaltmak için çocuk dik pozisyonda olmalı-mama sandalyesinde oturması çok iyi olur, eline verdiğiniz yiyecek yutulabilir yumuşaklıkta olmalı ve en önemlisi bebek asla yalnız bırakılmamalı.

Anmayın şunların adını

guncel anne nickli cocuk doktorunun tarifi var canim, 1 lt suya 9 gram tuz koyarak hazirlaniyor. Burnuna siringayla sikabilirsin biraz bu karisimdan.

Buarada doktorlar aspiratoru fazla tavsiye etmiyor. Eger burnundan nefes alabiliyorsa yapmaya gerek yok, sumukler nefes almasini engellemedikten sonra...

Ben hasta olunca mecburen yaptim, ne kadar ceksem o kadar geldi. Ne kadar ceksem o kadar geldi. Sonu yok gibiydi. Dr ilac kategorisinden bir burun fisfisi verdi, aspiratorle bile acilmayinca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…