- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #72.861
ben okudum, bagirmayan anneler de guzel, fitrat pedagojisi de guzel. Fitrat pedagojisinin 2.si var, onda da Kur'an'da gecen peygamberlerden bahsediyor. Cocuk yetistirme konusunda dersler cikariyor@Forse fıtrat pedagojisi okuyan sen miydin? tavsiye eder misin
Valla bende bugün memlekete gitmwyi düşünüyordum. Vazgecmistim. Bunları okuyunca hem tebessüm ettim kusura bakma. Hem de iyi ki gitmemisim dedimŞafak 9...evime gitmeye gün sayıyorum Kızlar!.
Memlekette annemlerin yanındayım. Mama konusu ayrı dert zaten. Anlatmıştım annem mama meraklısı hala bu gün bile
sütün var mu?
Aç bu çocuk!
Mama ver hadi?! Dedi.
Doğum yaptığım günden beri annemin vazgeçilmez cümleleri?!!!..
7-7.30gibi uyku rutini yapıp 8-8.30gibi uyutuyordum oğlumu. Burda saat 8oluyor uyutmam gerek artık uyku gelmiş iyice yok bu saatte çocuk uyur muymuş??uykusu gelse uyurmuş?? Ben şok!!!
Uyutmaya çalışıyorum ağlıyor huysuzluk yapıyor odaya gelip noldu niye ağlıyor uyumadı mı derken odadan alıp çıkıyorlar ışıklı yere. Aynaya baktırıyorlar konuşuyor seviyorlar. E bunun hiç uykusu yok diyorlar bi de. Açtınız çocuğun uykusunu diyorum. 5-10dk sonra huysuzluk ve ağlama başlıyor. Aaa noldu şimdi diyorlar? Nolcak çocuk ağlıyor uyutun beni diye diyorum. Gece 2kere kalkan çocuğum 8-9kere kalkıyor artık ve ağlayarak uyanıyor mızırdanıyor.evdeyken gözünü bile açmazdı çoğu zaman. Valla evime gitmek düzenimi kurmak istiyorum artık.
Annemden inciler:
Biberona su koyup ver içsin çocuk
Yarın ben bi elma suyu içireyim çocuğa
Uykusu gelse uyur (sanki koca insan bu çocuk. Anne uykum geldi hadi ben yatıyorum diyecek)
Çocuk büyüyor artık erkenden uyumaz
Kafasına bi yastık koy düz yerde yatırma çocuğu
Home sweet home...evimi özledim..
Burnunu nasıl yıkıyorsun ki canım?Sürekli kullanmak geniz etinin büyümesine sebep oluyormuş doktor çok elzem durumlarda kullan dedi bana. Ben burun yıkama işlemi yapıp mendille siliyorum burnunu.
Anladım canım bunun için internette oran yazıyor ama tabi ne kadar güvenilir bilemeyizOyy maşallah :) şuan yaptıkları herşey çok sevimli geliyor da büyüyünce de böyle mi olacak bilemedim
Tuzlu suyla yapmanı tavsiye etmem canım. Tuz ve su oranının iyi ayarlanması lazım yoksa zarar verebilirsin bebeğe
Anladım canım ama işte biz bile rahatsız oluyoruz burnumuzfa sümük oldu mu. Bunlar emiyorlar bi de sanki bana nefes alışında değişiklik oluyor gibi geliyor burnunda sümük varken. Hiç olmafı kaynamış suyu soğutup azıcık sıksam da olur aslında değil mi suyun da bş zararı olmaz birkaç damla.guncel anne nickli cocuk doktorunun tarifi var canim, 1 lt suya 9 gram tuz koyarak hazirlaniyor. Burnuna siringayla sikabilirsin biraz bu karisimdan.
Buarada doktorlar aspiratoru fazla tavsiye etmiyor. Eger burnundan nefes alabiliyorsa yapmaya gerek yok, sumukler nefes almasini engellemedikten sonra...
Ben hasta olunca mecburen yaptim, ne kadar ceksem o kadar geldi. Ne kadar ceksem o kadar geldi. Sonu yok gibiydi. Dr ilac kategorisinden bir burun fisfisi verdi, aspiratorle bile acilmayinca...
olur canim, oyle denersin.Anladım canım ama işte biz bile rahatsız oluyoruz burnumuzfa sümük oldu mu. Bunlar emiyorlar bi de sanki bana nefes alışında değişiklik oluyor gibi geliyor burnunda sümük varken. Hiç olmafı kaynamış suyu soğutup azıcık sıksam da olur aslında değil mi suyun da bş zararı olmaz birkaç damla.
Evet canım benim de kızım hastayken aynı şekildeydi sürekli geliyordu inanılmaz bişeydi. Bir de böyle uzuun uzuun taa derinlerden geliyordu belli yani
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama serum fizyolojik dersiniz .Phisiodoz diye geçiyor burda.Kozmetik market ve eczanelerde var.Serum burda nasıl satılıyor bilmiyorum ki canım. Ben yurtdışındayım ya. Valla her gün sümük oluyor burnunda gördüm mü hemen alıyorum. Çok kuru olmuyor aslında genelde nemli ama biraz derinde olabiliyor bazen. Bi kerede zorlayarak çekmiyorum yavaş yavaş çekiyorum geliyor ama evet yumuşatsam daha rahat gelir aslında. Tuzlu suyla yapsam olmaz mı acaba
Tuz oranını ayarlayamazsınız genizi yanar .4-5 euro fiyatı var 45 lik serumun uğraşmayada değmez riskede.Serum burda nasıl satılıyor bilmiyorum ki canım. Ben yurtdışındayım ya. Valla her gün sümük oluyor burnunda gördüm mü hemen alıyorum. Çok kuru olmuyor aslında genelde nemli ama biraz derinde olabiliyor bazen. Bi kerede zorlayarak çekmiyorum yavaş yavaş çekiyorum geliyor ama evet yumuşatsam daha rahat gelir aslında. Tuzlu suyla yapsam olmaz mı acaba
Evet canım artık biz öyle bir alıştık ki uykusuzluğa inabırım yani. Tilki uykusunsa oluyorz zaten uyumayı başarsak bileolur canim, oyle denersin.
Bizim beyefendi de daha uyumuyor. Artik uyumadan yasamayi ogrendi bunyem. Esim ben ise giderken horluyordun diyor ama inan ki kapiyi cekip ciktigini, kahvalti ettigini duyduguma eminimo nasil bir uyumaysa ne yaptigimin farkinda da degilim
Avusturya dayım ben. Siz?Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama serum fizyolojik dersiniz .Phisiodoz diye geçiyor burda.Kozmetik market ve eczanelerde var.
Teşekkürler bilgi için :)Mervik'in de yazdığı gibi öğürme refleksleri çok güçlü. Annenin panik yapmaması, sakin kalması çok önemli. Riskleri azaltmak için çocuk dik pozisyonda olmalı-mama sandalyesinde oturması çok iyi olur, eline verdiğiniz yiyecek yutulabilir yumuşaklıkta olmalı ve en önemlisi bebek asla yalnız bırakılmamalı.
Ben 5 dk eşime verdim bu sabah, o ara rüya görmüşüm. Eşim diyor 5 dk ancak oldu hangi ara uyudun da rüya gördün. Çocuğa oyuncak verip 2 3 dk uyuyup, ağlayınca şşş yapıp tekrar oyuncağı eline verip 2 3 dk uyuyarak bugün de 10 dk uyudum toplamda herhalde.Evet canım artık biz öyle bir alıştık ki uykusuzluğa inabırım yani. Tilki uykusunsa oluyorz zaten uyumayı başarsak bile
Canım kıyamam ya senin oğlan gerçekten en fenası sanırım içimizde. Bizim öyle değil çok şükür. Geceleri uyuyor bin şükür sadece 3-4 kere kalıyor emmeye. Ben şikayetçi değilim halimden ya gene de bin şükür allaha uslu bi kızım var. Büyük insan gibi herşeyi anlıyor, sürekli dr gülen bir bebek maşallah. Ama yani böyle bile yoruluyor insan geceleri bölük bölük de olsa dinlenebiliyorum ben binlerce şükür. Senin işin gerçekten zor canım iniallah ek gıdayla birlikte baya bi azalacak sıkıntılarınızBen 5 dk eşime verdim bu sabah, o ara rüya görmüşüm. Eşim diyor 5 dk ancak oldu hangi ara uyudun da rüya gördün. Çocuğa oyuncak verip 2 3 dk uyuyup, ağlayınca şşş yapıp tekrar oyuncağı eline verip 2 3 dk uyuyarak bugün de 10 dk uyudum toplamda herhalde.
Evet canım söylediğin 3 kitabı da listeme eklemiştim. Sen de beğendiysen aliyorumben okudum, bagirmayan anneler de guzel, fitrat pedagojisi de guzel. Fitrat pedagojisinin 2.si var, onda da Kur'an'da gecen peygamberlerden bahsediyor. Cocuk yetistirme konusunda dersler cikariyor
Ben geçtim :) Aptamil 1 kullaniyodum. Şimdi hipp 2 ye başladım bı ondan bı ondan veriyorum.Kızlar biz şimdi 5.5 aylık olduk yani 4 haziran doğumuyuz bu durumda 15 gün sonra 2 numaralı mamaya geçmem mi gerekir? Dr.a sormadım unuttum ama 6 ay dolmuş oluyor aralık basında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?