- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #72.901
Bir de gündüzleri bence çok fazla zorlama uyutmak için derim ben naçizane. Uyutmaya çalışma süreni biraz kısaltabilirsin yani mesela yarım saat uyutmaya çalış baktın uyumuyo mu o zaman onu yor oyun oynat ya da kendi kendine bırak yorulsun biraz, ağlasın belki de.. . Sonra tekrar dene uyutmayı böyle böyle yap bakalım nasıl olucakEn zor birakilan destekli uyutma memede olanmis
Birden fazla destek kullaniyorsun yani .Benimki sadece memede uyuyor. Tek destek olduğu icin farkli yontemle uyutmalara gore daha kolay gibi .Ancak anne ve meme bagdastirmasindan dolayi en zor biraktirilan yontemEger baba veya anneanne vs uyutsa daha kolay birakilir ama biz yalnızız evde .Meme vermek istemedigimi düşünüp hirslaniyor .Aglatmayi zaten istemiyorum .Ne guzel nadir de olsa bireysel uyuyabiliyormus bebegin .Ben gunduz uykusuna gecmesi icin bazen 1 bazen 1 bucuk saat ugrasiyorum .Hem de uyku araliklarina dikkat ettigim halde .Kolay dalamıyor. O lanet 30.dk kesin uyaniyor .Memede uyumasi degil derdim .Mesela su an site bahcesinde kepce kamyon calisiyor .Sabah 5 te uyandi .8 de uyuttum gurultuye 5.dk kalkti .9 da uyuttum ayni .10 da ayni ...Hala uyanik ve uyuyamadigi icin cildiriyor .Ee uyumak icin surekli emmek istiyor .Sonunda kusuyor ve yine agliyor .Onu bu caresizlikten kurtarmak istiyorum .
Evet pispis derken cigliklar yukseliyor nefret ediyor .Ninni zaten istemiyor .
canim bizimki hasta diye burnu surekli dolu. Mesela temizliyorum, agliyor, geri tikaniyor... Normalde o kadar dolu olur mu bilemiyorum.Benim doktor da ilaç vermemyeceğim kadar küçük bir Bebek deyip vermedi. Ciğerlerinde sorun yoksa ilaca da gerek Yok sık sık temizle dedi. Ama sık sık temizletmiyor ki. Sabah akşam yapıyorum acil açılması gerekendir tıkanıklık olmazsa. Sabah yaptım açılmadı mesela çocuk horlar gibi nefes alıp vere vere uyudu mecbur. Ya bir de sana şunu sorayım. Dün aspiratörle çektim mesele. Baya çıktı iki burundan da. Artık sümük gelmeyene kadar çektim. Tamam bitti dedim. Kaldırdım çocuğu baktım hala nefes aldıkça faşır fuşur ses. Sence neden böyle oluyor ben tam çekemiyor muyum yoksa derindekiler mi gelmiyor
begenmistim canim. akiciydi da. Yalniz kitaplarinda tekrara girdigi olmus ama cok asiri degilEvet canım söylediğin 3 kitabı da listeme eklemiştim. Sen de beğendiysen aliyorum
canim 10 gundur hastayiz ya, memede bile uyuyamadi, saat basi kalkti. Ssdece ilk 2 ay gece uyutup yatagina koyabildim. Suan derin uyumuyor desem yeridirBebesi sadece memede uyuyanlara bir sorum var.
Hic denediniz mi bilmiyorum .Memede uyumaktan vazgeçmesi icin her gun asamali uyur uyumaz ,yari uykulu ,tam uyanikken yataga konuluyor ya...Iste ben 2 3 haftadır tam uyudugu an koyuyorum hep uyaniyor .Pispis yapınca cilginlar gibi aglayip yeniden emmeden uyumuyor. Rutin vs yapiyorum.ama bu levelde takili kaldim
aylardir bende tam aynı şeyle mucadele ediyorum. Ilk çocuk olduğu icin bilemedim. Şimdi diyorum ki keske emzirip hep yari uykuluyken kenara alsaymisim. Kucakta uyutmak ilk zamanlar cok tatli geliyordu. Acisi da simdi gelmeye başladıEn zor birakilan destekli uyutma memede olanmis
Birden fazla destek kullaniyorsun yani .Benimki sadece memede uyuyor. Tek destek olduğu icin farkli yontemle uyutmalara gore daha kolay gibi .Ancak anne ve meme bagdastirmasindan dolayi en zor biraktirilan yontemEger baba veya anneanne vs uyutsa daha kolay birakilir ama biz yalnızız evde .Meme vermek istemedigimi düşünüp hirslaniyor .Aglatmayi zaten istemiyorum .Ne guzel nadir de olsa bireysel uyuyabiliyormus bebegin .Ben gunduz uykusuna gecmesi icin bazen 1 bazen 1 bucuk saat ugrasiyorum .Hem de uyku araliklarina dikkat ettigim halde .Kolay dalamıyor. O lanet 30.dk kesin uyaniyor .Memede uyumasi degil derdim .Mesela su an site bahcesinde kepce kamyon calisiyor .Sabah 5 te uyandi .8 de uyuttum gurultuye 5.dk kalkti .9 da uyuttum ayni .10 da ayni ...Hala uyanik ve uyuyamadigi icin cildiriyor .Ee uyumak icin surekli emmek istiyor .Sonunda kusuyor ve yine agliyor .Onu bu caresizlikten kurtarmak istiyorum .
Selam canim. İlk bebekte dogum izni bitiminden 2 ay sonra 3 saat oluyor. Ben haftaya 2de cikmaya basliycam. O izin 4 ay suruyor sonra 2 saat oluyor 3de cikiyoruz. 2.3. Bebekte birer ay daha uzun sanirim.@madamhdZuzushh kızlar siz memur muydunuz?
sonsuzzz @kronik_unutkan
Kaçıncı aya kadar günlük 3 saat iznimiz var biliyo musunuz? İnternette analık izni bitiminden itibaren 6 ay diyor ama personel farklı söyledi bana
Bizim Çocuk Doktoru memede uyuymayı sorun olarak görmüyor daha önce de konuşmuştuk burada desteksiz uyumayı öğretmek şart benim kendi gözlemim (tamamen şahsi fikir) bebek büyüdükçe uyku eğitimi vermek çok daha kolaylaşıyor bizimkiler şu an küçük. Bu söylediklerimi bebek büyüdüğünde yutabilirim tabi o ayrı. Sadece bebek büyüdükçe pışpış masal ninni vs gibi şeylerden daha çok anlıyor gibime geldi. İnstagramın birbirinden güzide uyku koçlarından biri geçen memede uyutmamak için meme dışında nasıl uyutursanız uyutun demiş bazen bizimkinin ananesi ayağında sallayarak uyutuyor ben bi kere deneyim dedim uyumadı ben de sevmedim zaten bu yöntemi babası tüm gün içinde toplam 10 dakka sevmek dışında hiç bir şey yapamadığı için bebeği uyutmasını istediğimi düşünemiyorum ananesi de her zaman yanımızda değil. Zaman gösterecek bakalım zaten biz literatürdeki tüm uyku yöntemlerini yalayıp yutacağız ve gün gelecek bebekler büyümüş zaten kendi kendine uyuyan çocuk haline gelecekEn zor birakilan destekli uyutma memede olanmis
Insallah canim .Sallanmayi falan sevmiyor. Bu saatten sonra da alıştırmam. Ben istiyorum beşiğinde uyuyabilsin. 30.dk dan sonrasi da olsun .Her gune yeni bir sarki ,oyun buluyorum .Yeni seyler görsün istiyorum .Beraber guluyoruz keyfi yerindeyse .Asla tv acmiyorum surekli onunla konusup goz temasi kuruyorum.Ama uyumadigi zamanlar strese giriyorum .Cunku uyumasi gercekten problem .Zaman almasini gectim uykusuz kalıyor. Uyutunca yanindan kalkamiyorum cok hassas .Surekli mudahale etmiyorum ama kalkarsam sadece 5 dk beklersem 30 dk uyuyor.Gece 8 kez kalkti mesela ve gune yorgun basladi. Onun kaliteli uyumasindan ben sorumluyum bu yuzden bir cozum arayisim var .Biz de öyleydik 11-12. Haftaya kadar çocuk memedrn başka bişey bilmezdi. Orda uyur orda sıçar orda ağlar orda güler.. Benim de tak etmişti canıma çok üzülüyordum. Saat başı yarım saat 40 dk emmeler.. Uyuyamamalar.. Bzim sıkıntımız etrafı daha çok keşfetmeye başladığından beri azaldı sanki . Dediğim gibi ben onu zorladım meme haricinde de uyutmaya bi süre sonra alışıyor canım Dene bak sen de uyutmayı başaramasan bile her gün bşraz biraz başka yöntemler dene. Pat diye alışmasını bekleme zaten ama zamanla alışcaktır. Ben de yalnızım anneanne babaanne kimse yok uyutan yardıö eden. Bi de sen rahatla ilk önce inan bana senin huzursuzluğun tedirginliğin ona da geçiyor. Amaan oğlum de uyuma napayım de gül konuş anlasın senşn huzurlu olduğunu bş sğre sonra alışır uyur inşallah
Biz de meme reddi de var .Tam gecmedi .Bazi zamanlar cok zorluyor. O saat basi kalkmalar zaten yok mu ...canim 10 gundur hastayiz ya, memede bile uyuyamadi, saat basi kalkti. Ssdece ilk 2 ay gece uyutup yatagina koyabildim. Suan derin uyumuyor desem yeridir
Benim oyle bir sansim yoktu .Gazli bir bebegim var .Hala gunduz sorun yasamazken gece gaz sancisi cekiyor.Kucakta uyumasini geçtim. Cok yakin zamana kadar ben sirt ustu yatip onu uzerime yuz ustu yatiriyordum .O sekilde parca parca 2 saat uyutuyordum .Bu baglilik ordan geliyor bizim. Sanci cektikce memede kalma suresi arttı zamanla ve memesiz uyuyamaz oldu.aylardir bende tam aynı şeyle mucadele ediyorum. Ilk çocuk olduğu icin bilemedim. Şimdi diyorum ki keske emzirip hep yari uykuluyken kenara alsaymisim. Kucakta uyutmak ilk zamanlar cok tatli geliyordu. Acisi da simdi gelmeye başladı
Hem combiotic olanı hem olmayanı da kullancak mısib? Ben de combiotic alicam ama şuanda küçük kutu aldım marketten deniyorum begenicek mı diye. Ona göre jokerden toplu alicam300 gr lık combiotic olmayan da 10 kutu 360 TL kutusu 36 tl ye geliyor, acayip indirim var alıcam mecbur kulanıyoruz zaten..
Valla zor canım tabi sen daha bilirsin çocucuşun neyi sever neyi sevmez çözümü de yine kendin bulucaksın. Zaten her bebek farklıdır hiç birinin huyu suyu benzemez birbirine ama sadece strese girmemeye çalış çünkü o bşr gerçek hissediyorlat annedeki her türlü duyguyu. Benimki de daha hala gündüzleri hep memede uyur orda alır uykusunu ama günde bir kere falan ben başarıyorum yatağında uyumasını da. Sen galiba yanında yatırıyordun demi canım? Keşke ona alıştırmasaydın.. Ben doğduğu ilk günden beri yatağımın yanındaki kendi yatağında yatırıyorum hiç aynı yatakta alışmadı o yönden çok mutluyum. Her yerde uyumaya da alıştırdım kendi odasındaki yatağı da seviyor gece yatak odasındaki yatağına yatırıp sabaha karşı kendi odasına alıyorum. Böyle olması başka yerleri de yadırgamamasını sağlar diye düşünüyoruö bakalım daha bi kere kayınvalidemlerde uyudu onun haricnde bi kerr de davullu zurnalı ortamda uyudu. Gezerken de arabasında uyuyor. Alıştırdım yani kendi de izin verdi en sonunda. Son 7 haftadır falan böyle maşallah ondan öncesi kabus gibiydi. Kıyameti koparırdı her yerde. İlk dışarı çıktığımızda 1 saat ağladı o gğn eve geri dönseydim ağlıyor diyr asla alışamazdı. Pes etme ama canım elbet oturur bi düzen oğlun da rahatlarInsallah canim .Sallanmayi falan sevmiyor. Bu saatten sonra da alıştırmam. Ben istiyorum beşiğinde uyuyabilsin. 30.dk dan sonrasi da olsun .Her gune yeni bir sarki ,oyun buluyorum .Yeni seyler görsün istiyorum .Beraber guluyoruz keyfi yerindeyse .Asla tv acmiyorum surekli onunla konusup goz temasi kuruyorum.Ama uyumadigi zamanlar strese giriyorum .Cunku uyumasi gercekten problem .Zaman almasini gectim uykusuz kalıyor. Uyutunca yanindan kalkamiyorum cok hassas .Surekli mudahale etmiyorum ama kalkarsam sadece 5 dk beklersem 30 dk uyuyor.Gece 8 kez kalkti mesela ve gune yorgun basladi. Onun kaliteli uyumasindan ben sorumluyum bu yuzden bir cozum arayisim var .
Biz de meme reddi de var .Tam gecmedi .Bazi zamanlar cok zorluyor. O saat basi kalkmalar zaten yok mu ...
Benim oyle bir sansim yoktu .Gazli bir bebegim var .Hala gunduz sorun yasamazken gece gaz sancisi cekiyor.Kucakta uyumasini geçtim. Cok yakin zamana kadar ben sirt ustu yatip onu uzerime yuz ustu yatiriyordum .O sekilde parca parca 2 saat uyutuyordum .Bu baglilik ordan geliyor bizim. Sanci cektikce memede kalma suresi arttı zamanla ve memesiz uyuyamaz oldu.
Birkaç saat uyutmasaydın keşke canım. Öyle derler ya düşme olduğunda. Çok grçmiş olsun canımKızlar oğlum kanepeden düştü. Çevresine yastık koyup sırt üstü yatırmıştım tuvalete gitmem lazımdınasıl oldu anlamadım yastıklar bozulmamış bile ağlamasına koştum yüz üstü düşmüş. Kusma falan olmadı hiç. Sabah düştü sonrasında mızmızlandı uyudu 1buçuk saat sonra kalktı aradan 1saat geçti yine uyumak istedi koydum uyuyor ama tedirgin oldum burnu hafif kızarık sadece. Eşim görevde arayamam. Napsam bilemedim ciddi birşey varmıdır uyuması normal mi aklım onda
Olduğu yerde dönemiyordu nasıl dönebilir yastıktan aklım almıyo valla. Uyanık şimdi kucağımdaBirkaç saat uyutmasaydın keşke canım. Öyle derler ya düşme olduğunda. Çok grçmiş olsun canımdemek ki dönüverdi yastıkların üstünden.. Ben de bırakıyorum bazen dönme yönünü de hesaplayarak ama çok tehlikeli gerçekten bırakmamak lazım
Korkma Allah’ın izniyle bir şeydik olmamıştır morarma şişme var mı ona bak içini ferah tutKızlar oğlum kanepeden düştü. Çevresine yastık koyup sırt üstü yatırmıştım tuvalete gitmem lazımdınasıl oldu anlamadım yastıklar bozulmamış bile ağlamasına koştum yüz üstü düşmüş. Kusma falan olmadı hiç. Sabah düştü sonrasında mızmızlandı uyudu 1buçuk saat sonra kalktı aradan 1saat geçti yine uyumak istedi koydum uyuyor ama tedirgin oldum burnu hafif kızarık sadece. Eşim görevde arayamam. Napsam bilemedim ciddi birşey varmıdır uyuması normal mi aklım onda
Gecmis olsun canim ya yastiklarin ustundenmi dusmusKızlar oğlum kanepeden düştü. Çevresine yastık koyup sırt üstü yatırmıştım tuvalete gitmem lazımdınasıl oldu anlamadım yastıklar bozulmamış bile ağlamasına koştum yüz üstü düşmüş. Kusma falan olmadı hiç. Sabah düştü sonrasında mızmızlandı uyudu 1buçuk saat sonra kalktı aradan 1saat geçti yine uyumak istedi koydum uyuyor ama tedirgin oldum burnu hafif kızarık sadece. Eşim görevde arayamam. Napsam bilemedim ciddi birşey varmıdır uyuması normal mi aklım onda
Yok onlar gayet gülüp eğleniyo şuanKorkma Allah’ın izniyle bir şeydik olmamıştır morarma şişme var mı ona bak içini ferah tut
Evet o nerde uyursa uyusunu ben de okudum. Kendileriyle celisiyorlar .Insanlari danışmanlık almaya mecbur bırakmaya calisiyorlar.Simdi guven vs icin memede mutlular .Korkum bir sure sonra zaten az olan uyku süresinin iyice azalmasi .Ve sirf emmek icin zirt pirt uyanmalar...Insallah bu sorunlar oluşmadan bir duzen kurabiliriz.Bizim Çocuk Doktoru memede uyuymayı sorun olarak görmüyor daha önce de konuşmuştuk burada desteksiz uyumayı öğretmek şart benim kendi gözlemim (tamamen şahsi fikir) bebek büyüdükçe uyku eğitimi vermek çok daha kolaylaşıyor bizimkiler şu an küçük. Bu söylediklerimi bebek büyüdüğünde yutabilirim tabi o ayrı. Sadece bebek büyüdükçe pışpış masal ninni vs gibi şeylerden daha çok anlıyor gibime geldi. İnstagramın birbirinden güzide uyku koçlarından biri geçen memede uyutmamak için meme dışında nasıl uyutursanız uyutun demiş bazen bizimkinin ananesi ayağında sallayarak uyutuyor ben bi kere deneyim dedim uyumadı ben de sevmedim zaten bu yöntemi babası tüm gün içinde toplam 10 dakka sevmek dışında hiç bir şey yapamadığı için bebeği uyutmasını istediğimi düşünemiyorum ananesi de her zaman yanımızda değil. Zaman gösterecek bakalım zaten biz literatürdeki tüm uyku yöntemlerini yalayıp yutacağız ve gün gelecek bebekler büyümüş zaten kendi kendine uyuyan çocuk haline gelecek
Canim keske uyutmasaydın.Gozlerini kontrol et kayma var mi diye .Koluna bacagina bak .Yegenim omzunu catlatmisti düşüp. Kafasinin on kismini mi çarptı arka kismini mi bu önemliymiş. Gozetim altinda tut .Kusma vs olursa hemen götür .Kızlar oğlum kanepeden düştü. Çevresine yastık koyup sırt üstü yatırmıştım tuvalete gitmem lazımdınasıl oldu anlamadım yastıklar bozulmamış bile ağlamasına koştum yüz üstü düşmüş. Kusma falan olmadı hiç. Sabah düştü sonrasında mızmızlandı uyudu 1buçuk saat sonra kalktı aradan 1saat geçti yine uyumak istedi koydum uyuyor ama tedirgin oldum burnu hafif kızarık sadece. Eşim görevde arayamam. Napsam bilemedim ciddi birşey varmıdır uyuması normal mi aklım onda
Insallah canim .Yok cok sukur pes etmiyorum .3 aydır aksam 6 dan sonra misafir kabul etmiyoruz bir yere de gitmiyoruz. Çünkü gunduz hic uyumuyor .Gece 12 1 den sonra gaz sancisi basliyor .Soyle aman aman uyudugu bi aksam uykusu var.8 bucuk 9 da uyutmayi basarirsam 2 saat kesintisiz uyuyor cok sukur .Onun dışında saat basi kalkar .Bazen hic uyumaz.Bugun 5 te uyandik kaka yapti vs uyku uctu .Uyusun diye konuşmuyorum agliyor filan .Ben de anne yani besik aldim ama maalesef 1 gun bile yatmadi.Bizi gaz vurdu eger gaz sancilari olmasaydi her sey daha guzel olabilirdi .Cok yakin zamana kadar gunduz de gaz sancisi oluyordu .Yeni yeni geçiyor. Eger kivranirken pispislarsam uyku süresini biraz uzatabiliyordum .Besigini kullansak hic uyumayacakti ..Yanimda uyumasina bile seviniyorum. Bir donem kucagimda uyuyordu geceleri .Her uyandiginda sancidan kivraniyordu .Bir tek karnimin üzerinde rahatliyordu .Valla zor canım tabi sen daha bilirsin çocucuşun neyi sever neyi sevmez çözümü de yine kendin bulucaksın. Zaten her bebek farklıdır hiç birinin huyu suyu benzemez birbirine ama sadece strese girmemeye çalış çünkü o bşr gerçek hissediyorlat annedeki her türlü duyguyu. Benimki de daha hala gündüzleri hep memede uyur orda alır uykusunu ama günde bir kere falan ben başarıyorum yatağında uyumasını da. Sen galiba yanında yatırıyordun demi canım? Keşke ona alıştırmasaydın.. Ben doğduğu ilk günden beri yatağımın yanındaki kendi yatağında yatırıyorum hiç aynı yatakta alışmadı o yönden çok mutluyum. Her yerde uyumaya da alıştırdım kendi odasındaki yatağı da seviyor gece yatak odasındaki yatağına yatırıp sabaha karşı kendi odasına alıyorum. Böyle olması başka yerleri de yadırgamamasını sağlar diye düşünüyoruö bakalım daha bi kere kayınvalidemlerde uyudu onun haricnde bi kerr de davullu zurnalı ortamda uyudu. Gezerken de arabasında uyuyor. Alıştırdım yani kendi de izin verdi en sonunda. Son 7 haftadır falan böyle maşallah ondan öncesi kabus gibiydi. Kıyameti koparırdı her yerde. İlk dışarı çıktığımızda 1 saat ağladı o gğn eve geri dönseydim ağlıyor diyr asla alışamazdı. Pes etme ama canım elbet oturur bi düzen oğlun da rahatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?