2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

sen soyleyince aklima geldi bana da doktor 1 saatte 3 defa siddetli kusarsa cocuk acile gotur demisti. Oksuruk surubu dokundu da bizimkine, cok cok kotu kusmustu panik olmustum

oluyor oyle canim, insanlik hali. Bizimki de aglama krizine girmisti, karsi komsu calismasina ragmen ziline basmistim, tesadufen evdeydi, kadinda sakinlesmisti, şaka gibi.
Babasi iste degil mi, gec mi kaldi
Kuaföre gitmiş beyefendi, benimki komşuda da sakinleşmedi. Hatta başkası kucağına aldı diye delirdi. Çarşafta sallamadan durmadı. Şimdi sakin kucağımda

Ben de mama veriyorum canım günde 3kere 60ar cc. Bu akşam 90cc yaptım içti mesela. Ne versem içecek gibi sanki. Kilolu da değil aslında minyon yapıda oğlum. Gün içinde her zaman da emziriyorum. Ama bazen yay gibi yapıp kendini geri atıyor. Almıyor kesinlikle memeyi. Sanki zehir veriyorum. Kimi zaman biberonun emziğini verir gibi yapıp memeyi veriyorum. Resmen oyuncu olduk bu bebekler yüzünden ya. Biberonu alıp da memeyi almamasını anlayamıyorum. Ne düşünüyor neden almıyor bilmiyorum...gece de sürekli her kalktığında emiyor ama yetmiyor mu sütüm anlamıyorum valla. Güzelce dakikalarca emip de doyduğunda bırakmıyor ki memeyi. Bazen saatlerce emzirmek için savaşıyorum bazen de yarım saat durmadan emiyor sonra da uyuyakalıyor memede. Al bakalım gaz sorunu kafam karışık iyice. Beslenme uyku oyun her şey birbirine girdi. Memleketteyim şimdi eve dönünce napcam bakalım.

Bende dün gittim birinde hafif soğuk algınlığı var diğeri içinde sordum çok çığlık atarak ağlıyor diye tavsiyesi pencere aç, suyla oynat oldu
davulun sesi uzaktan hoş geliyo demek üst komşum da geçen diyor ki ağlarken benim gelip sarılıp sakinleştiresim geliyo bigün hadi gel dene diycem bakalım bi daha istiyo mu

Benim son bir kaç haftadır azaldı. Sadece sağarak veriyorum. 1 öğün çıkıyor benimde aynen artık. Ben 1 sene veririm düşünüyordum ama 8 ayı zor görcem gibi.

sabah 20 öğlen 20 yatarken (yatmaya çalışırken) 20 cc çıkıyor o kadar azaldı yani bende biriktirip hepsini tek öğün veriyorum onu da çok severek içmiyor süt az geldikçe sağma istek falan kalmadı bende de

sen soyleyince aklima geldi bana da doktor 1 saatte 3 defa siddetli kusarsa cocuk acile gotur demisti. Oksuruk surubu dokundu da bizimkine, cok cok kotu kusmustu panik olmustum
Evet canım bu fışkırır tarzda kusma bahsettikleri bizde 50 günlükken 1 hafta hastanede yattık ya gelen doktor fışkırtarak kustu mu diye soruyordu halbuki hiç öyle bişey olmamıştı

Bana hala k. Valide emiyor mu, nasıl emiyor diye soruyor ve bazı çevrem de, anlayamıyorum neredeyse altı aylık olacak bu neyin meraki, iyice stres oluyorum

Bana hala k. Valide emiyor mu, nasıl emiyor diye soruyor ve bazı çevrem de, anlayamıyorum neredeyse altı aylık olacak bu neyin meraki iyice stres oluyorum
gereksiz insan mı yok ya boşver hiç takılma net cevap ver sustur yani nedir arkadaş emiyor mu sananee ben daha bir kere bir kişiye emiyormu nasıl doyuyor diye sormadım yani bana ne bebek sevilir koklanır ne yediği anasıyla bebesini ilgilendirir amannn gerildim bak yine

Evet canım egzama. Huysuzluk ondan olacağı gibi bir şey söylemedi doktor, sadece atopik olan bebeklerde besin alerjisi, astım gibi hastalıklar kardeş hastalıklardır dedi, ama illa olacak diye bir şey yok, yatkınlık varmış. Bahsettiğin şekilde ise egzamadır, yine de bir doktora gösterirsiniz.
Eğitimde geç kaldık sanırım :)
benim eşim haftanın 3-4 günü nöbette zaten olmazmış :))) olduğu zaman da horul horul uyuyor, ya da başka odada uyuyor :) hatta gelince de uyuyor çünkü o da genelde az uykuyla çalışıyor. Ama yöntem güzelmiş :)))

Kızlar nohuttan maya yapmayı deneyen oldu mu????
ben yaptım canım, oldu ama maya süt tadında oldu bir daha sütle yoğurt için mayalamam lazımdı evde bolcana yoğurt var diye yapmadım.

Bana hala k. Valide emiyor mu, nasıl emiyor diye soruyor ve bazı çevrem de, anlayamıyorum neredeyse altı aylık olacak bu neyin meraki, iyice stres oluyorum
Benimki de sütün yetmiyor demekki diyor .. Beş ayı bitirdik ve 20 günlükten beri mama veriyorum hala anlayamadı.

Bence de öyle, bir de nasıl süt olmaz, şöyle artar böyle artarcılar var

Nasıl yaptın peki canım? 2 çeşit tarif var da. Biri un, nohut, tuz ve suyla diperi de süt ve nohutla. Onları gördüm. Sen hangi yöntemle yaptın?

Ben sormadan doktor direkt artık oturtmaya başlayın dediği için ben hem dik, hem de eğimli oturtuyorum ama kısa sürelerde. Günde 3-4 defa 5er dakika gibi

Cnm sen günde kaç cc veriyorsun?

Benim 3 saatte sağdığımda 80-90 cc süt çıkıyor bende buna güvenerek 3 yada 4 defa 120 cc mama veriyordum. Yarı yarıya gibiydi yanı mama ve süt. Bu ay 500 gr alınca doktor 6 kere mama ver dedi. O da 720 cc yapıyor. Yani 5 aylık bir bebek günde kaç cc beslenmeli anlayamadım?

NasilYarDiyeyim canım sen günde kaç cc veriyorsun oğluna mamayı?

Ah canım ya anlıyorum seni inan bugün dun gecenin etkisiyle sersem gibi geçti çocuk mizirdandikca ödüm koptu dünkü gibi olucak diye...Anne babanın da nazadi değer derler bide uyuduğu zaman çok tiz sesler ani sesler olmamalı sıçrıyor bebeler benimki dün öyle oldu iki kez uykudan sıçrayarak uyandive kendine gelemedi.
Eş kişisine de Allah merhamet versin ne diyeyim mübarek gece günaha girecem yoksa

Gece uyanmasına bağlı olarak 5-6 kere 150 veriyorum. Bir ölçek bırakıyor gündüzleri.
Kabaca 850-750 arası içiyor diyeyim
Ama bizimki de 500 gram aldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…