2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ben hep diyetteyim sorma :)) bütün gün uğraş hemen bitsin çok sinir bozucu

Ne diyorsun oyle olunca ben bu konuya baya taktığım için soruyorum bir aklım diyor boz gitsin
sallamıyorum canım sen de kafana takma. Yetmiyor demekki sütün deyince - e 5 aydır niye mama veriyorum diyorum.. O mamayı arttırayım diye diyor ama oğlan o kadar içiyır, isterse de bazen fazla veriyorum.
Nasıl yaptın peki canım? 2 çeşit tarif var da. Biri un, nohut, tuz ve suyla diperi de süt ve nohutla. Onları gördüm. Sen hangi yöntemle yaptın?
süt ve nohutla canım eski postlarımda kertenkelebekten alıntım var onun tarifiyle yaptım.

Uyuyamadıkça daha çok hırçınlaşıyorlar Allah kolaylık versin canım , bizim kız da dün gece 02:30 da yeri göğü inletti alt kattan dedesi çıktı bi dinledi sesi hastamı acaba diye ama babası uyudu :) bugün sordum nasıl yatabildin beni uyku tutmazdı diye bana güvenmiş uyutur nasılsa demiş ulen ben kime güvenicem

Ahh canım benim kıyamam ya biriyle bile kucakta zor ikisini bir büyük enerji ister ..

Çooook zorlamış seni belli canım sanada yazık ya insan azcık halden anlar .. dün ne oldu bu bebeklere ya hepsi çıldırmış ..

Bende dün gittim birinde hafif soğuk algınlığı var diğeri içinde sordum çok çığlık atarak ağlıyor diye tavsiyesi pencere aç, suyla oynat oldu

Ben iyice durmadığında balkona çıkartıyorum temiz hava rahatlatıyor bazen ama havalar buzz gibi artık cam kapı açmak ne mümkün !!

Bem varım:) 40 ım çıktığında doğum öncesi kiloma dönmüştüm.Az yiyerek ve çok hareket ederek zayıflayabilirsiniz.

Bende dün gittim birinde hafif soğuk algınlığı var diğeri içinde sordum çok çığlık atarak ağlıyor diye tavsiyesi pencere aç, suyla oynat oldu
Doktorlara çok gıcık oluyorum ben ya. Bizim ilk doktor da asabi bir bebektir ondan emerken vurup ağlıyordur dedi, başka doktora gittik de laktoz intoleransını öğrendik. Hangi bebek sinirli diye emerken ağlar Allah aşkına ya?!

Bu ara herkesin bebeğinde az kilo alımı var sanırım. Benimki de az almış, laktoz intoleransından mı alamadı diye korkuyordum ama herkeste durum aynı gördüğüm kadarıyla. Belki de eskisine göre daha hareketli oldukları içindir. Bir de ilk 3 ay olduğu gibi kilo alsalar 1 yaşına gelince 25 kilo falan olurlardı düşününce. 1 yaşındaki bebek 10 kilo falan oluyor. O yüzden sanırım artık az kilo alacaklarına kendimizi alıştırıp korkmamalıyız.

Bem varım:) 40 ım çıktığında doğum öncesi kiloma dönmüştüm.Az yiyerek ve çok hareket ederek zayıflayabilirsiniz.

Ben de ilk ay Doğum öncesi kiloma döndüm canım. Zayıflayım diye bişey yapmadım ama. Sonra iştahım arttı ilk Aydan sonra almaya başladım. Bebekle uğraşmaktan dolayı hareket halindeydim ama yürüyüşe vs çıkamıyorum tabi ki. Hareket derken spor olarak mı yaptın yoksa evdeki hareketin mi?

K kertenkelebek48 canım nohuttan maya yspımı tarifini rica edebilir miyim acaba?? Ben kaçırmışım da
Canım 1 su bardağı günlük sütü kaynatıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar soğutup 15 tane varsa organik nohut koyup ağzını kapatıp ılık bi yerde 24 saat beklet. Sonra nohutları çıkarıp eğer suluysa süzüp değilse direk buzdolabına kaldır yine 24 saat sonra 2 bardak kaynamış mayalama ısısına getirdiğin günlük sütten birkaç kaşık ılıştırıp iyice karıştır mayayı (eğer dolaptan çıkardığında sulanmışsa yine süzebilirsin) sonra süte ekleyip kapak kapatmadan ılık bir yerde bezle sarıp 4-5 saat bekletip eğer tuttuysa ağzı açık olarak dolaba kaldır 1 gün kalsın bozma sonra yine birkaç bardak sütle mayalayabilirsin ilk seferler tatlı oluyor sonra sonra yoğurt tadını alıyor

Yani 6 saat boyunca hiçbir şey içmiyor mu? Nasıl duruyor o kadar

Ben haftaya doktora götürücem canım söylerim sana doktorun yorumunu. Çocuk icmiyorsa yapacak bişey yok bizimki de içmiyor fazlasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…