- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.661
ben hep diyetteyim sorma :)) bütün gün uğraş hemen bitsin çok sinir bozucuHer akşam 7de uyuttuğum bebeği eşim 10a kadar oturttu neymiş sallarken emziği atıyomuş mızmızlanıyomuş demekki uykusu yokmuş :) ben her gün öyle uyutuyorum beynim şişiyo haberi yokkek yapmadım poğaça yaptm oturdum bi güzel yedm , nasılsa hergün diyete başlıyorum sıkıntı yok :)
Bide bunu eşim yarın tabura götürsün diye yaptım arkadaslarıyla yiyecekler şu anaç ruhum ele geçirdi benliğimi :))))ben hep diyetteyim sorma :)) bütün gün uğraş hemen bitsin çok sinir bozucu
sallamıyorum canım sen de kafana takma. Yetmiyor demekki sütün deyince - e 5 aydır niye mama veriyorum diyorum.. O mamayı arttırayım diye diyor ama oğlan o kadar içiyır, isterse de bazen fazla veriyorum.Ne diyorsun oyle olunca ben bu konuya baya taktığım için soruyorum bir aklım diyor boz gitsin
süt ve nohutla canım eski postlarımda kertenkelebekten alıntım var onun tarifiyle yaptım.Nasıl yaptın peki canım? 2 çeşit tarif var da. Biri un, nohut, tuz ve suyla diperi de süt ve nohutla. Onları gördüm. Sen hangi yöntemle yaptın?
Ilk defa binadan birinden yardım istedim. Yere göğe sığmadı çocuk, lanet babası telefonları açmadı hala daha dönmedi. Allah belasını versin demekten baska borsey diyemiyorum. Insan bu kadarmı umursamaz olur ya carsafta sallayarak uyuttuk biraz uyusa sakinlesse keşke 1 saattir ağlıyorum
@kronik_unutkan Allah yardımcın olsun inşallah gece rahat geçer.
Seni çok iyi anlıyorum bazen bende yan komşuyu çağırmak istiyorum ama gidip gelmemiz yok diye çekiniyorum. İkisinide kucağıma alıp zıplatıyorum bazen.
Zor vesselam yalnızlık çok zor.
Babası yüzünden çığlık atarak 4 kez uyandı. Tekrar sallayıp uyuttum uyuyor su an. Adamlada kavga ettik benim ağladığımı kızın ne hale geldiğini bile bile gürültü yapıyor. Mutfakta patır patır çay demliyor. Benim saçım 2 haftadır su görmedi adam duş alma derdinde. Duş kablosuyla asarım seni dedim gitti yattı sesi kesildi. Calpol verdim kıza ağlarken yarım ölçek, bu normal bi ağlama değildi ya emer susardı gezer susardı en en fazla telefondan çizgifilm açardım susardı. Çıldırdı resmen çocuk
Bende dün gittim birinde hafif soğuk algınlığı var diğeri içinde sordum çok çığlık atarak ağlıyor diye tavsiyesi pencere aç, suyla oynat oldu
Bem varım:) 40 ım çıktığında doğum öncesi kiloma dönmüştüm.Az yiyerek ve çok hareket ederek zayıflayabilirsiniz.Al benden de o kadar canım. Kıtlıktan çıkmış gibiyim resmen. Hamileyken böyle yemedim hiç. Doğuma 10kilo alarak geldim. İlk ay hepsini vermiştim. Şimdi 5kilo aldım geri. Resmen yeme aşkı geldi bana. Bu zamana kadar 50kilo olamayan ben 60oldum şu anda. Nasıl vericez bu kiloları? Emzirirken ne yapabiliriz ki kilo vermek için? Var mı bu konuda başarılı olan aramızda
Düdüklüde sebze süzgeci ile havuç denedim geçen gün.Kızlar ek gıdaya geçtiğinizde sebzeleri buharda Pişirme iz gerekiyor ya. Siz makina aldınız mı? Nasıl pişiriyorsunuz veya pişireceksiniz
Doktorlara çok gıcık oluyorum ben ya. Bizim ilk doktor da asabi bir bebektir ondan emerken vurup ağlıyordur dedi, başka doktora gittik de laktoz intoleransını öğrendik. Hangi bebek sinirli diye emerken ağlar Allah aşkına ya?!Bende dün gittim birinde hafif soğuk algınlığı var diğeri içinde sordum çok çığlık atarak ağlıyor diye tavsiyesi pencere aç, suyla oynat oldu
Bu ara herkesin bebeğinde az kilo alımı var sanırım. Benimki de az almış, laktoz intoleransından mı alamadı diye korkuyordum ama herkeste durum aynı gördüğüm kadarıyla. Belki de eskisine göre daha hareketli oldukları içindir. Bir de ilk 3 ay olduğu gibi kilo alsalar 1 yaşına gelince 25 kilo falan olurlardı düşününce. 1 yaşındaki bebek 10 kilo falan oluyor. O yüzden sanırım artık az kilo alacaklarına kendimizi alıştırıp korkmamalıyız.Hemen hemen aynı ccleri veriyormuşuz o zaman günlük.
Doktora birde sordum 5 aylık bi bebek günde kaç cc beslenmeli diye, emzirdiğiniz için söyleyemem sadece mama olsaydı söylerdim diyor, benim oğlumu benden koruyor sanki salak.
Mamayı arttır dedi, oğlum almıyor da kafam karıştı. Mamanın üzerinde de 5 defa 210 cc yazıyor önerilen. Az veriyoruz ona bakarsan. Gerçi benden sit ne alıyor onu bilmiyorum da çok almıyor belliki
Pazar günü ilk bakıcı görüşmesini yapacağız, inşallah iyi biridir ve hemen başlar diyorum.Çooook zorlamış seni belli canım sanada yazık ya insan azcık halden anlar .. dün ne oldu bu bebeklere ya hepsi çıldırmış ..
Ayy inşallah istediğiniz gibi, bebeklerinize iyi bakabilecek biri çıkar cnm :)Pazar günü ilk bakıcı görüşmesini yapacağız, inşallah iyi biridir ve hemen başlar diyorum.
Bem varım:) 40 ım çıktığında doğum öncesi kiloma dönmüştüm.Az yiyerek ve çok hareket ederek zayıflayabilirsiniz.
Canım 1 su bardağı günlük sütü kaynatıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar soğutup 15 tane varsa organik nohut koyup ağzını kapatıp ılık bi yerde 24 saat beklet. Sonra nohutları çıkarıp eğer suluysa süzüp değilse direk buzdolabına kaldır yine 24 saat sonra 2 bardak kaynamış mayalama ısısına getirdiğin günlük sütten birkaç kaşık ılıştırıp iyice karıştır mayayı (eğer dolaptan çıkardığında sulanmışsa yine süzebilirsin) sonra süte ekleyip kapak kapatmadan ılık bir yerde bezle sarıp 4-5 saat bekletip eğer tuttuysa ağzı açık olarak dolaba kaldır 1 gün kalsın bozma sonra yine birkaç bardak sütle mayalayabilirsin ilk seferler tatlı oluyor sonra sonra yoğurt tadını alıyor
Gunduz 3-3,5 saat ara ile. Gece 1 veya 2 kezKaçar saat arayla içiyor cnm, kızım da 550gr almış
Yani 6 saat boyunca hiçbir şey içmiyor mu? Nasıl duruyor o kadarDört veya beş kez 150-180 arası içiyor ama 120 içtiği de oluyor, bir öğünü de 60 cc kendi sütüm varsa 120 cc mama hazırlayıp hemen arkasından veriyorum senin çıkardığın süt miktarı çok iyiymiş benimkş dört beş sağımda toplamda yaklaşık altmış cc:) ayrıca kızım da 550gr almıştı hatta bu hafta altı saat arayla içmeye başladı
Ben haftaya doktora götürücem canım söylerim sana doktorun yorumunu. Çocuk icmiyorsa yapacak bişey yok bizimki de içmiyor fazlasınıHemen hemen aynı ccleri veriyormuşuz o zaman günlük.
Doktora birde sordum 5 aylık bi bebek günde kaç cc beslenmeli diye, emzirdiğiniz için söyleyemem sadece mama olsaydı söylerdim diyor, benim oğlumu benden koruyor sanki salak.
Mamayı arttır dedi, oğlum almıyor da kafam karıştı. Mamanın üzerinde de 5 defa 210 cc yazıyor önerilen. Az veriyoruz ona bakarsan. Gerçi benden sit ne alıyor onu bilmiyorum da çok almıyor belliki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?