- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.701
Ben de 90 a çıkardım öğünleri çünkü acıkma saatleri sıklaşmıştı. Ama ben günde 6-7 kez veriyorum.Canım ya ben de hem emzirip hem mama veriyorum ama doyup doymadığını bende anlamıyorum. Benden ne kadar emiyor bilemiyorum ki. Bazen de emerken uyuyor kalıyor. 1aaat olmadan kalkıyor. Uyutmamaya çalışıyorum emerken ama olmuyor bayılıp gidiyor çocuk.
Sen emzirme sonrası mı mama veriyorsun?
Ben genelde emzirip veriyorum gümde 3kere 60ar cc. Dün akşam 90verdim içti ama. Bu sabah da 90içti. Off vicdan yaptım şimdi aç mı bırakıyorum çocuğu diye ya?? Ama zar zor emiyor bazen beni 2 çekip bırakıyor yay gibi geriyor vücudunu. Git gide azalacak böyle giderse sütüm de
Sen nasıl yapıyorsun besleme işini? 2saatt bir emzirip sonra ilerleyen saatte mama veriyorsun sadece?? Çocuk 5aylık oldu hala düzene sokamadım beslenmeyi yaa..sinir oluyorum artık kendime.
Evet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.Acaba damar yolunu bulamadıkları için mi o kadar etkilendi yavrum.
Bizimkilerde yarın olacaklar inşallah bizde heyecanlıyız valla iki bebeyle nasıl uğraşacam bilmiyorum.
Afiyet olsun .Tas gibi masallah.Bu arada dün kızım için yoğurt mayaladım. Ama ben mayayı komşumdan aldım o sürekli yoğurt yapıyor ama hata mı yaptım acaba siz kendiniz maya yapmışsınız öyle daha mı iyi oluyor. Çok güzel tutmuş yan çevirsemde dökülmüyor :)
Bu hale geleceğimizi bilemedim. Bazi seyler aci tecrube gercekten .Simdi düşünüyorum ben psikolojisi etkilenmesin diye sedasyon dedim daha beter oldu .Hala bardak koyuyorum ben de .Dun dus aldirdik .Bezini yardımla degistiriyorum. Eli direk oraya gidiyorcanım bizimki pek etkilenmedi çünkü aşı gibi bişeydi iğne damar yolu olayı olsaydı etkilenirdi kesin . Sadece uykuya dalmalarımız sıkıntı oldu oda yavaş yavaş düzeliyor. Yara iyileşti gibi derileri düşüyor.sanırım kaşınıyor bazen poposu ayakları yerinde durmuyor.
Allah yardımcın olsun canım ilk 2gün zor sonra kolaylaşıyor şimdiden geçmiş olsun. birde tek başına olmuyor biri vardır umarım 2 bebişle çok zor olur teksen.
Canım çok geçmiş olsunEvet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.
Siz sedasyonlu mu yaptırcaksiniz ?Ben etkilenmesin diye oyle olsun istedim ama sedasyon oncesi travma yaşattılar. Belki sadece lokal olsa 10 dk da cikacakti ve bukadar etkilenmeyecekti.
Afiyet olsun .Tas gibi masallah.
Bu hale geleceğimizi bilemedim. Bazi seyler aci tecrube gercekten .Simdi düşünüyorum ben psikolojisi etkilenmesin diye sedasyon dedim daha beter oldu .Hala bardak koyuyorum ben de .Dun dus aldirdik .Bezini yardımla degistiriyorum. Eli direk oraya gidiyor
Bu ara herkesin bebeğinde az kilo alımı var sanırım. Benimki de az almış, laktoz intoleransından mı alamadı diye korkuyordum ama herkeste durum aynı gördüğüm kadarıyla. Belki de eskisine göre daha hareketli oldukları içindir. Bir de ilk 3 ay olduğu gibi kilo alsalar 1 yaşına gelince 25 kilo falan olurlardı düşününce. 1 yaşındaki bebek 10 kilo falan oluyor. O yüzden sanırım artık az kilo alacaklarına kendimizi alıştırıp korkmamalıyız.
Ben haftaya doktora götürücem canım söylerim sana doktorun yorumunu. Çocuk icmiyorsa yapacak bişey yok bizimki de içmiyor fazlasını
Canım keşke sadecee lokal olup dediğin gibi 10 dk ya bitseydi ama oomus artık üzülme...Evet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.
Siz sedasyonlu mu yaptırcaksiniz ?Ben etkilenmesin diye oyle olsun istedim ama sedasyon oncesi travma yaşattılar. Belki sadece lokal olsa 10 dk da cikacakti ve bukadar etkilenmeyecekti.
Bu hale geleceğimizi bilemedim. Bazi seyler aci tecrube gercekten .Simdi düşünüyorum ben psikolojisi etkilenmesin diye sedasyon dedim daha beter oldu .Hala bardak koyuyorum ben de .Dun dus aldirdik .Bezini yardımla degistiriyorum. Eli direk oraya gidiyor
Canım ya ben de hem emzirip hem mama veriyorum ama doyup doymadığını bende anlamıyorum. Benden ne kadar emiyor bilemiyorum ki. Bazen de emerken uyuyor kalıyor. 1aaat olmadan kalkıyor. Uyutmamaya çalışıyorum emerken ama olmuyor bayılıp gidiyor çocuk.
Sen emzirme sonrası mı mama veriyorsun?
Ben genelde emzirip veriyorum gümde 3kere 60ar cc. Dün akşam 90verdim içti ama. Bu sabah da 90içti. Off vicdan yaptım şimdi aç mı bırakıyorum çocuğu diye ya?? Ama zar zor emiyor bazen beni 2 çekip bırakıyor yay gibi geriyor vücudunu. Git gide azalacak böyle giderse sütüm de
Sen nasıl yapıyorsun besleme işini? 2saatt bir emzirip sonra ilerleyen saatte mama veriyorsun sadece?? Çocuk 5aylık oldu hala düzene sokamadım beslenmeyi yaa..sinir oluyorum artık kendime.
Teşekkür ederim canım çok sağol :)) deniycem bakalım. Ben kendi sütümden yapmayı düşünüyorum. İlk aşamaya keçi sütüyle başlıcam maya elde etmek için inşallah tuttururumCanım 1 su bardağı günlük sütü kaynatıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar soğutup 15 tane varsa organik nohut koyup ağzını kapatıp ılık bi yerde 24 saat beklet. Sonra nohutları çıkarıp eğer suluysa süzüp değilse direk buzdolabına kaldır yine 24 saat sonra 2 bardak kaynamış mayalama ısısına getirdiğin günlük sütten birkaç kaşık ılıştırıp iyice karıştır mayayı (eğer dolaptan çıkardığında sulanmışsa yine süzebilirsin) sonra süte ekleyip kapak kapatmadan ılık bir yerde bezle sarıp 4-5 saat bekletip eğer tuttuysa ağzı açık olarak dolaba kaldır 1 gün kalsın bozma sonra yine birkaç bardak sütle mayalayabilirsin ilk seferler tatlı oluyor sonra sonra yoğurt tadını alıyor
korkulacak bişey değil aslında canım bizimki zor olmadı sadece ben hiç görmediğim için kötü geldi. Ama eşim kv annem falan normal gayet iyi dedi. Hatta aynı gün yakın arkadaşımın oğluyla oldular onunki morardı falan bizimki sadece kırmızılığı vardı oda düzeldi. Yani aslında bünyeden bünyeye değişiyor. Bide tek başına alt değiştirme sıkıntı oluyor azıcık. 1yaş hareketli bi zaman belki ozaman biraz zorluğu olabilir.Ya korkuyorum sünnet olayından. Biz 1 yaş civarı yaptırabileceğiz, Türkiye'de yaptırmak istiyoruz diye ama burda okuduklarım korkutuyor.
Şükür geçti gitti canım iyileşiyordurda. Psikolojik olarakta yarası iyileşince unutacağını düşünüyorum . Acıdıkça kaşındıkça hatırlıyordur belki oda zamanla geçer inşallah.Evet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.
Ben de ameda çift başlıklı pompa almak istiyorum ama eşim bu saatten sonra uğraşma artık diyor. Alacaksın bir değişiklik olmayacak para boşa gidecek gözüyle bakıyor. Biz neden böyleyiz yaNeyime güveniyorsam çok sütüm varmış gibi amedaya büyük başlık siparis verdim. Sırt çantasıyla ise götürüp bir kezde olsa orda sağım yapmak istiyorum. Ben evdeyken hep emiyordu. Ise başlayınca 2 haftaya kalmaz süt falan gider
Ben 30 cc ye sevinen bir gariban olduğum için bosa gidecek gözüyle bakamıyorumBen de ameda çift başlıklı pompa almak istiyorum ama eşim bu saatten sonra uğraşma artık diyor. Alacaksın bir değişiklik olmayacak para boşa gidecek gözüyle bakıyor. Biz neden böyleyiz ya
Canım anne sütüyle olmadığını okudum birkaç sefer ama denemekten zarar gelmezTeşekkür ederim canım çok sağol :)) deniycem bakalım. Ben kendi sütümden yapmayı düşünüyorum. İlk aşamaya keçi sütüyle başlıcam maya elde etmek için inşallah tuttururum
Canım önce hastane tipi kiralayıp dene istersen 1 hafta faydasını görürsen alırsınBen de ameda çift başlıklı pompa almak istiyorum ama eşim bu saatten sonra uğraşma artık diyor. Alacaksın bir değişiklik olmayacak para boşa gidecek gözüyle bakıyor. Biz neden böyleyiz ya
Ben de 90 a çıkardım öğünleri çünkü acıkma saatleri sıklaşmıştı. Ama ben günde 6-7 kez veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?