2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gunduz 3-3,5 saat ara ile. Gece 1 veya 2 kez
Canım akıllı dr. bana 4 saatten önce emzirme ortalama 5 saati bulmalı aralıklar demişti. Benim bebelerde 3 saat ancak duruyorlar. Mama olunca bazen 4 saat oluyor ama dr.un dediği gibi 5 saat ben zor dayanıyorum bebek nasıl dayanacak anlamadım.
Bu arada benimkilerin kakasında havuç ve brokoli tanecikleri vardı. Sindiremiyor sanırım. Biraz pütürlü kalsın diye duymuştum ama o pütürler öylece kakada görünüyor.

Günaydın. Biz gune 6 da basladik
Aksam ilk banyosunu yaptirdik.Hic olmadığı kadar tedirgindi .Hatta ağlamadığı kadar ağladı. Annem sesleniyor irkiliyor .Esim kucagina aliyor bagiriyor .Sunnette cocugun psikolojisi bozuldu.Hala kollari mosmos .
Esimle annem mahvoldu cocuk,ne acelesi vardi,bu korku gecmez artik vs dediler. Icim icimi yedi .Tanıdığım bir psikologla görüştüm. Asama asama azalacak ve unutacak dedi .O gunu bekliyorum.
S Shezofren88 bize en yakin sen varsin .Sanirim 7.gununuz .Nasil oglun psikolojik olarak ?

Yani 6 saat boyunca hiçbir şey içmiyor mu? Nasıl duruyor o kadar
Bu hafta bi değişik oldu şöyle mama içti diyelim iki saat sonra bir iki çorba kaşığı elma suyu ya da yoğurt veriyorum sonraki mama saatini o mu geciktiriyor acaba, önceden saatinde içerdi, ama maşallah senin oğlun daha iştahlı sanırım :) ek verdiklerini ne zaman veriyorsun

Nasıl iş o ya hakikaten biz dayanamiyoruz 5 saat bı de onlar süt içiyor sonuçta hemen boşalıyor mideleri. Acaba biraz erken mı o besinler için yani sindirilemeyenleri daha sonra mı vermek gerek acaba? Enzimleri yetmemiş yavruların :)

Muhtemelen o geciktiriyordur. O ağlamadan sen mama teklif etmiyor musun? Bizimkinin iştahı daha çoktu canım bu ay azaldı belki de bir buçuk aydır aynı miktardayiz onu da zor iciriyorum. Bizimkinin ağlayıp mama istemesini beklesem 4-5 saati bulur belki de

Acaba damar yolunu bulamadıkları için mi o kadar etkilendi yavrum.
Bizimkilerde yarın olacaklar inşallah bizde heyecanlıyız valla iki bebeyle nasıl uğraşacam bilmiyorum.

Aglamasını ben de beklemiyorum mesela mamayı yapıyorum veriyorum almıyor biraz daha bekliyorum oyle oyle yarım saat bir saat geçiyor ama uykuda iken böykr yapmıyor

Aglamasını ben de beklemiyorum mesela mamayı yapıyorum veriyorum almıyor biraz daha bekliyorum oyle oyle yarım saat bir saat geçiyor ama uykuda iken böykr yapmıyor
Söylemeyi unutmuşum canım ben ek gıda çok az veriyorum üç gündür yumurta sürüyorum ağzına sadece. Yoğurt da eskidi mayalayamadim. İşe gitmeye başlayınca her şey aksadi

Günaydın kızlar. Çok dikkatli okuyamadım sayfaları üstün körü geçtim. Mama konusu konuşulmuş benim hala en çok düşündüğüm şey doyuyor mu oluyor hem emzirip hem mama verince. Bende önce emziriyorum sonra 120 cc mama veriyorum günde 5-6 kez kadar. 1200 gr almıştı 4.ayında. Yarın 5 aylık olucaz. Pazartesi günü kontrolümüz var çok merak ettim siz 500 gr yazınca. Bende 4.aydan sonra kilo alımı düşüyor diye duymuştum. Zaten her ay 1 kilo alsalar taşıyamayız heralde :)

Bu arada dün kızım için yoğurt mayaladım. Ama ben mayayı komşumdan aldım o sürekli yoğurt yapıyor ama hata mı yaptım acaba siz kendiniz maya yapmışsınız öyle daha mı iyi oluyor. Çok güzel tutmuş yan çevirsemde dökülmüyor :)

Eklentiler

• _20181130_095714.webp
    45,5 KB · Görüntüleme: 48
  • _20181130_095649.webp
    34 KB · Görüntüleme: 44
Ben de öyle komşumdan aldım mayayı ama seninki çok iyi tutmuş gerçekten :) eline sağlık , ben yeni yebş öğreniyorum bir ikisi tutmamıştı

bizim zorlandigimiz mevzular bize yetmiyor cunku, o yuzden etraf da sag olsun kalan 2 damla sabrimizi tuketiyor.
Cevap vermek lazim canim, sabrimizi bebegimize kullanmamiz lazim. Zaten ona bile zor yetiyor...

Yani nohutla daha doğal olduğu falan söyleniyor ama bana mayalık güzel bir yoğurt yokken sadece alternatif gibi geliyor yıllardır sütü güvendiğim sütçüden alırım yoğurdumu da kendi maylamla mayalarım yanlış bişey yapmamışsın yani afiyetle yesin kuzucuk

bebislerin kendileri anlamasi lazim ama ne zaman olur bilmiyorum.

Çocuk doktoru egzama dedi ama zaten o doktora güvenmiyordum. Üniversite hast götürdüm cildi çok kuru ondan böyle dedi bioderma intensive kullandım 2 günde gecti şükür. Emme konusunda hiç sıkıntı yaşamadım cnm ama bu ara uyurken agliyor sürekli memede uyumak istiyor.

Canım ya ben de hem emzirip hem mama veriyorum ama doyup doymadığını bende anlamıyorum. Benden ne kadar emiyor bilemiyorum ki. Bazen de emerken uyuyor kalıyor. 1aaat olmadan kalkıyor. Uyutmamaya çalışıyorum emerken ama olmuyor bayılıp gidiyor çocuk.
Sen emzirme sonrası mı mama veriyorsun?
Ben genelde emzirip veriyorum gümde 3kere 60ar cc. Dün akşam 90verdim içti ama. Bu sabah da 90içti. Off vicdan yaptım şimdi aç mı bırakıyorum çocuğu diye ya?? Ama zar zor emiyor bazen beni 2 çekip bırakıyor yay gibi geriyor vücudunu. Git gide azalacak böyle giderse sütüm de
Sen nasıl yapıyorsun besleme işini? 2saatt bir emzirip sonra ilerleyen saatte mama veriyorsun sadece?? Çocuk 5aylık oldu hala düzene sokamadım beslenmeyi yaa..sinir oluyorum artık kendime.

canım bizimki pek etkilenmedi çünkü aşı gibi bişeydi iğne damar yolu olayı olsaydı etkilenirdi kesin . Sadece uykuya dalmalarımız sıkıntı oldu oda yavaş yavaş düzeliyor. Yara iyileşti gibi derileri düşüyor.sanırım kaşınıyor bazen poposu ayakları yerinde durmuyor.

Acaba damar yolunu bulamadıkları için mi o kadar etkilendi yavrum.
Bizimkilerde yarın olacaklar inşallah bizde heyecanlıyız valla iki bebeyle nasıl uğraşacam bilmiyorum.
Allah yardımcın olsun canım ilk 2gün zor sonra kolaylaşıyor şimdiden geçmiş olsun. birde tek başına olmuyor biri vardır umarım 2 bebişle çok zor olur teksen.

Ya korkuyorum sünnet olayından. Biz 1 yaş civarı yaptırabileceğiz, Türkiye'de yaptırmak istiyoruz diye ama burda okuduklarım korkutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…