- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.721
Yarasi iyilesiyor sukur .Ama psikolojik olarak bir degisme yok uyurken nobet tutuyoruz .Surekli gözünü acip kontrol ediyor .Eve gecmis olsuna gelen kisilere aşırı tepkiliydi .Hastane personeliyle ozdeslestirdi sanirim.Canım çok geçmiş olsunşimdi nasıl peki
Sagol canim .Insallah .Dr a o kadar sordum.Samimiyetle siz hangisini öneriyorsunuz diye .Ama elini taşın altina koymak istemedi hakli olarak.Canım keşke sadecee lokal olup dediğin gibi 10 dk ya bitseydi ama oomus artık üzülme...
İyileşmeye başlamıştır ufak ufak psikolojik kısmı ise zamanla duzelecek ve unatacak Allah'ın izniyle... Çok geçmiş olsun tekrar
Insallah .Bi atlatalim o zaman oh diyeceğim. Ben bir gun once cok agladim stresten.Esim abartiyorsun dedi .Dun de meger hakliymissin ben sadece yarasini düşünüp bebektir dedim oyle degilmis diyor .Tabii ki degil .Onlarin da korkulari var .korkulacak bişey değil aslında canım bizimki zor olmadı sadece ben hiç görmediğim için kötü geldi. Ama eşim kv annem falan normal gayet iyi dedi. Hatta aynı gün yakın arkadaşımın oğluyla oldular onunki morardı falan bizimki sadece kırmızılığı vardı oda düzeldi. Yani aslında bünyeden bünyeye değişiyor. Bide tek başına alt değiştirme sıkıntı oluyor azıcık. 1yaş hareketli bi zaman belki ozaman biraz zorluğu olabilir.
Şükür geçti gitti canım iyileşiyordurda. Psikolojik olarakta yarası iyileşince unutacağını düşünüyorum . Acıdıkça kaşındıkça hatırlıyordur belki oda zamanla geçer inşallah.
Mama alıyorsa eğer ondandır belki. Bana mama hep daha fazla kilo aldırır gibi geliyor. Gerçi bebek hareketli olunca bir şey fark etmez. Dönmeye başlamıştı değil mi seninki? Mesela emekleme döneminde falan kilo veren bebekler var.Evet cnm bende öyle düşünüyorum, bebeğimin az yediğini aç kaldığını gözlemlemiyorum. Çok hareketliler, gündüz uyumuyorlar neredeyse, o yüzden kilo alamıyorlar çok bencede. Ama benim doktor neden az buldu onu anlamadım.
Mama alıyorsa eğer ondandır belki. Bana mama hep daha fazla kilo aldırır gibi geliyor. Gerçi bebek hareketli olunca bir şey fark etmez. Dönmeye başlamıştı değil mi seninki? Mesela emekleme döneminde falan kilo veren bebekler var.
Canım okurken içim acıdı, yavrum inşallah bir an önce iyileşir. Bebekler çabuk unutur derler acısı geçince o da unutur, kıyamam canını yaktıkları ve sıkıştırdıkları için ürkmüş demek ki. Çok geçmiş olsunEvet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.
Siz sedasyonlu mu yaptırcaksiniz ?Ben etkilenmesin diye oyle olsun istedim ama sedasyon oncesi travma yaşattılar. Belki sadece lokal olsa 10 dk da cikacakti ve bukadar etkilenmeyecekti.
Afiyet olsun .Tas gibi masallah.
Bu hale geleceğimizi bilemedim. Bazi seyler aci tecrube gercekten .Simdi düşünüyorum ben psikolojisi etkilenmesin diye sedasyon dedim daha beter oldu .Hala bardak koyuyorum ben de .Dun dus aldirdik .Bezini yardımla degistiriyorum. Eli direk oraya gidiyor
çay mı ? çay az kalmış ya, kahve verseymiş...@kronik_unutkan senin anneden bi tane de bende var. dün ben işteyken çay vermiş çocuğa
Ben fırında yaptım canım güzel oldu sende fırında dene istersenBen de öyle komşumdan aldım mayayı ama seninki çok iyi tutmuş gerçekten :) eline sağlık , ben yeni yebş öğreniyorum bir ikisi tutmamıştı
Çok sağol canımYani nohutla daha doğal olduğu falan söyleniyor ama bana mayalık güzel bir yoğurt yokken sadece alternatif gibi geliyor yıllardır sütü güvendiğim sütçüden alırım yoğurdumu da kendi maylamla mayalarım yanlış bişey yapmamışsın yani afiyetle yesin kuzucuk
Canım ben 180 verincede içiyor ama 120yle güzel kilo aldı o yüzden biraz rahatım yinede hem emip hem mama alınca maalesef böyle bi düşünce oluyor insanda.Canım ya ben de hem emzirip hem mama veriyorum ama doyup doymadığını bende anlamıyorum. Benden ne kadar emiyor bilemiyorum ki. Bazen de emerken uyuyor kalıyor. 1aaat olmadan kalkıyor. Uyutmamaya çalışıyorum emerken ama olmuyor bayılıp gidiyor çocuk.
Sen emzirme sonrası mı mama veriyorsun?
Ben genelde emzirip veriyorum gümde 3kere 60ar cc. Dün akşam 90verdim içti ama. Bu sabah da 90içti. Off vicdan yaptım şimdi aç mı bırakıyorum çocuğu diye ya?? Ama zar zor emiyor bazen beni 2 çekip bırakıyor yay gibi geriyor vücudunu. Git gide azalacak böyle giderse sütüm de
Sen nasıl yapıyorsun besleme işini? 2saatt bir emzirip sonra ilerleyen saatte mama veriyorsun sadece?? Çocuk 5aylık oldu hala düzene sokamadım beslenmeyi yaa..sinir oluyorum artık kendime.
Sağol canımEvet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.
Siz sedasyonlu mu yaptırcaksiniz ?Ben etkilenmesin diye oyle olsun istedim ama sedasyon oncesi travma yaşattılar. Belki sadece lokal olsa 10 dk da cikacakti ve bukadar etkilenmeyecekti.
Bu hale geleceğimizi bilemedim. Bazi seyler aci tecrube gercekten .Simdi düşünüyorum ben psikolojisi etkilenmesin diye sedasyon dedim daha beter oldu .Hala bardak koyuyorum ben de .Dun dus aldirdik .Bezini yardımla degistiriyorum. Eli direk oraya gidiyor
Ben de 30u sadece bir kaş kez görebilmiş bir fukaraBen 30 cc ye sevinen bir gariban olduğum için bosa gidecek gözüyle bakamıyorumbu ara salaklığım üstümde gümüş kapakların birini kaybettim evin içinde acım büyük kız ısırdığında geçiriyordu meret bulmam lazım ama arayacak vaktim yok
çalışıyormusun canım. çalışıyorsan tereddüt etme elektrikli bir pompan olsun mutlaka ben aldım memnun kaldım keşke daha önce alsaymışım diyorum. 1 ay bir daha fazla emzirsek anne sütü alsa kardır gözüyle bakıyorum benBen de ameda çift başlıklı pompa almak istiyorum ama eşim bu saatten sonra uğraşma artık diyor. Alacaksın bir değişiklik olmayacak para boşa gidecek gözüyle bakıyor. Biz neden böyleyiz ya
Onlar da bana hijyenik gelmiyor canım hem de fiyatı çok yüksek bakmıştım bir araCanım önce hastane tipi kiralayıp dene istersen 1 hafta faydasını görürsen alırsın
Bizim saatimiz Yok canım zırt pırt teklif ediyorum olanı çekip bırakıyor. Uykuya memede geçiyor. Mamayı da eds ile veriyorum. Mamayı da 3-4 saatte bir veriyorum. Bazen erken acıkıyor 2 buçuk saatte de verdiğim oluyor NadirenEmzirmeyi nasıl yapıyorsun Peki canım ? Kaç saatte bir emiyor ve mamadan önce emiyor mu? Oğlum düzgünce emmediği için savaş veriyoruz emerken. Atıyor habire kendini ya da uyuyor. E sonra doydu mu doymadı mı bilemiyorum.
Bende elektrikli avent var. Ama memnun değilim tam boşalttığını düşünmüyorum hunisi de bana büyük sanırım o da etkili olabilir. Çalışıyordum ama işten ayrıldım bençalışıyormusun canım. çalışıyorsan tereddüt etme elektrikli bir pompan olsun mutlaka ben aldım memnun kaldım keşke daha önce alsaymışım diyorum. 1 ay bir daha fazla emzirsek anne sütü alsa kardır gözüyle bakıyorum ben
ben hiç pompan yok zannettim. en azından 1 tane varmış. Avent i iyi diyorlar aslında.ben lansinoh aldım. emzirdikten sonra sağım yapıyorum işe giderken. çok fazla olmasada eskiye göre arttı sütüm. birde düzenli olarak lactamil emziren anne sütü içiyorum.Bende elektrikli avent var. Ama memnun değilim tam boşalttığını düşünmüyorum hunisi de bana büyük sanırım o da etkili olabilir. Çalışıyordum ama işten ayrıldım ben
Evet maalesef. Ameliyathaneye almadan 3 farkli kisi denedi.Tahlil icin de kan aldilar derken 2 elinde 7 8 tane igne yarasi var. En son ben vazgectim.Hisimla dr u buldum .Sizin hemsireleriniz yuzunden cocuk mahvoldu yaptirmiyorum dedim .Sinirden agladim zaten .O da ameliyathanede yapalim tum islemleri dedi ve 40 dk iceride kaldi .Ki orda ne kadar aglattilar Allah bilir.15 dk si sedasyon diyelim .Onun disindaki zamanda yaninda ben olmadigim icin cok etkilendiğini düşünüyorum. Emme yasagi kalkinca bile hickirmaktan ememedi.
kocam evdeki ekmeği sandviç yapıp götürmüş, ben aç kalsamda sorun yok diye düşünüyor olmalı. Babamı aradım bende bana ekmek simit getirdi. Kıza bakarken kahvaltı hazırlayayım dedim. 1 hafta sonra babamlara taşınacağız ya kızla ben, kıza anlatıyo anneyi işe postalayacağız dede kız kahvaltı edeceğiz seninle. Ben sana ıhlamur içiririm kuşburnu içiririm kocaman olursun hemen. Eyvah dedim kız anneanne dedeyide zehirlemiş
Canım onu yalanlayan doktor yazıları okudum. Sırttaki ayva tüyü gibi yapılar masajla topaklandığı için öyle görünüyor, yapılması sakıncalı, tüyün çıktığı yer enfeksiyona açık hale gelir demişlerKızlar sırt dikeniyle ilgili konuşuldu mu bilmiyorum daha önce de duymuştum ama önemsemedim dün arkadaşım bir video göndermiş banyo sırasında bebeğe avcunun ortasıyla masaj yapıyorsun ve siyah siyah sert bişeyler çıkıyor biraz önce banyoda denedim inanmamıştım ama geeçekten çıktı gazına huysuzluğuna iyi geliyormuş her banyodan sonra yapılmalıymış
Geçmiş olsun canım atlattınız şükürilaclar cuma bitecek, daha iyi ama cok zordu. Hicbir bebek/anne hastalanmasin insallah. Cok yipratici oldu her dk cocuga ilac/hava vermeye calismak. Bikti artik agzini acmiyor ekgida arefesinde...
Benim hayalimdeki de boyle olmasiydi .Hayirlisi diyorum .Kendi elimizle götürdük. Dr dan ve ameliyat ekibinden bir sikayetim yok .Zira icerde yaptıkları Allah la kendi aralarinda .Ama gozumun onunde damar yolu acmaya calismalari ve beceriksizliklerine diyecek bir sey bulamiyorum .Ustelik kan alirken cocugu sedyeye oturtmuslar .Desteksiz ve biri kan almaya calisiyor .Ben sesine dayanamam diye cikmistim .Ama koridorun oteki ucundan cigliklarini duyunca kostum .Bir baktim oturtmuslar .Siz napiyorsunuz yaa o daha 4 aylik oturamiyor dedim. Hadi oteki taraf dusseydi ya da o igne saplansaydi .Simdi dusununce niye sikayet etmedik diyorum .Insan bazen saf oluyor.Afilim92 geçmiş olsun canım. Biz de 2hafta önce yaptırdık sünneti. Lokal oldu ama bizim. Çıktığında ağlamıştı baya tam uyku zamanı gelmişti ve acıkmıştı. Emzirme dediler girmeden önce. İlk çişini yapınca sanırım acıyıp ağladı çıkınca. Sonra hemen emzirdim zaten ameliyat çıkışı. Uyudu biraz. Fitil vermişler o da rahatlattı galiba. 2 şurup 2krem kullandık 1haftada dikişler bitti gibi. Hiç ağlamadı evde çok şükür. Ben baya korkmuştum. Siz ne kullanıyorsunuz ilaç krem vs verdi mi doktor?
Insallah canim amin .Cok kati kurallari olan bir hastane .Hijyenik ve dr iyi diye tercih etmistik .Orda dogum yapmıştım.Canım okurken içim acıdı, yavrum inşallah bir an önce iyileşir. Bebekler çabuk unutur derler acısı geçince o da unutur, kıyamam canını yaktıkları ve sıkıştırdıkları için ürkmüş demek ki. Çok geçmiş olsun
çay mı ? çay az kalmış ya, kahve verseymiş...
Sağol kuzumÇok geçmiş olsun canım biz büyükler bile etkileniyoruz hast ortamından bebeklere özel ilgi gerekirdi ..
Ben ekstra birşeyler yiyip içmiyorum artık etkisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası hep aynı çünkü. Sağım yaptığım zamanlar da oldu benim aksine arttıramadım sağdığım zamanlar bebeğim memede huzursuzlanıyordu o yüzden sağımı da bıraktım bir aydır sadece emziriyorumben hiç pompan yok zannettim. en azından 1 tane varmış. Avent i iyi diyorlar aslında.ben lansinoh aldım. emzirdikten sonra sağım yapıyorum işe giderken. çok fazla olmasada eskiye göre arttı sütüm. birde düzenli olarak lactamil emziren anne sütü içiyorum.
Yine de kafaya takma bence. Ben ne kadar evham yapsam hep kötü şeyler gelip beni buldu. Çocuğum hasta olmasın diye uğraşırım hasta olur, insanlar ayakları çıplak taşa bastırır çocuk hasta olmaz. Öyle zıt bir düzen var.Dönüyor bir iki ama sürekli değil. Evet mama alınca kilo alımını bende fazla bekliyorum sanırım. Sadece anne sütüyle bu hareketli dönemde 500 alsa ben önemsemezdim sanırım. O yüzden sizin baya iyi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?