- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.841
Daha niiiice 5 aylariniz olsun canımmmm :) dünyanın en güzel varlıkları bu minnaklar. Bazen o kadar çok öpüyorum ki kızıyor bana :)Bugün tam 5 aylık olduk biz.
Gazıydı 40ıydı atağıydı derken güzel anlarından bişey anlamadım sanki.
Hem çok zor geçti cinnet geçireceğim anlar oldu hem dünyanın en güzel hissiydi onu öpmek koklamak, daha dün gibiydi kollarıma verilişi yaşarken zor gibide çok hızlı geçti sanki geriye bakınca. Bi daha bu anlarına geri dönmüycek büyüyor ve bugünlere doyamadım daha ne kadar öpsem koklasamda yetmiyor bana.
Ağladığı mızmızlandığı anlarını özlemiyorum. Onlara yeterince doydum
Ben bazen denemek için sağıyorum. Mesela dışarıdan geldik, oğlumda daha yeni mama almış diyelim eve gelince sağıyorum. Birde oğlum 21.30-22 gibi yattığından bende 1 gibi yatarken tekrar sağıyorum.
Kilosu iyi bence 4. Ayda benim oğlumda 6700dü. Persentilin içine yani, doktor niye az dediki.
Yani sütünün miktarını bilmediğimden az mı çok mu bi şey diyemeyeceğim, ama burada bazı arkadaşlar ve ben günlük 800-900 cc veriyoruz ordan hesap et. Günde 180 cc mama veriyorsan 700cc civarı senden süt alıyor demekki o zaman sütün baya iyi senin, yoksa zannetmiyorum aç olsa ağlar illaki..
Mama verirsen sütün azalırmı canım bilmiyorum ben doktora sordum, niye azalsın ki önce emzir dedi.
Yanlış hatırlamıyorsam aylık 200 civarıydı başlıkları paketli halde yenisini veriyorlarOnlar da bana hijyenik gelmiyor canım hem de fiyatı çok yüksek bakmıştım bir ara
Canım 1 ayda aldığı 850 gr gayet güzel 3. Aydan sonra kilo alımları düşüyor ona rağmen çok iyi günlük ortalama 28 küsür almış hiç takma persentil hesaplama yap eğer orada atıyorum 50 persentildeyse onun altına düşmemeli ortalama o seyirde gitmeli. Sağım yapcam diye kasma bebrğin emerken sağımdan daha çok artırıyor4.ay kontrolünde 6700 filan çıktı. 3.ayda 5850 gr dı. Az mı sence canım? Doktor 500gr civarı geride demişti o zaman.
Sağım hiç yapmıyorum yapamıyorum ki canım. 2saatte bir bazen saat başı habire emiyor. Ne ara sağım yapıcam ne ara göğüslerim dolacak ki? Sen mama verdiğin zaman mı sağıyorsun?
90 verdim dün de bu gün de içti. Sonrasında biraz kustu gerçi. Ama bilemedim ya mamayı daha çok içtikçe beni az emerse iyice azalırsa sütüm diyorum?
Yanında yatırsan canım emerken uyur bırakınca sessizce kalkarsın ya da sen de rahatlıkla uyursunKızlar bu arada uyku için emzik bir çözüm olabilir mi? benim oğlum hiç emzik almadı, denemedim değil denedim ama tutmadı ağzında. Şimdi emzik versem sizce kabul eder mi? Siz kullanıyor musunuz? Uykuya faydası olur mu? Biliyorum çok soru sordum ama , eğer faydası olursa hangi marka tip önerirsiniz?
Memede emeken uyuyor, memeyi bırakınca yatağa koyunca derin uyuyan çocuk 10 dakikaya uyanıyor.. Napıcam bilemedim artık bu saatlerde çocuk uyutmaktan yoruldum....
Düzenli olarak sağıma alışık olmayınca göğüsler çok fazla miktarda süt çıkmıyormuş. Ben de tüm gün meme verdiğim için zaten dolu olmuyor göğüsler diye sağmadım hiç canım. Sen düzenli sağım yapıyorsan çok iyi.
Neden bilmiyorum kilosu az dedi doktor. Ben de anlamadım. Gerçi arkadaşların bebekleri bir ay geri benden bizden fazla kiloları :) benim oğlan minyon kaldı yanlarında.
Geceleri 2-3kere kalkardı önceden 15gündür 7-8kere kalkıyor ve emiyor hep. Ama emerken 5-10dk sonra uyuyup kalıyor. 1-2saat sonra tekrar kalkıyor. Acıkıyor mu iyice emmediği için acaba? Yoksa iyice bağlılık mı oldu memeye anlamadım hiç bu kadar emmezdi gece??
Sen 21.30 da uyuyunca oğlanı bi daha sabaha kadar uyuyor mu canım? Uyanıyorsa sadece emiyor mu yolsa yine mama veriyor musun? Dün gece yine uyandı 6-7 kere. Emdi beni. Annem mama yapmış 60lık içti onu da.
Ya nasıl bir anneyim diye kendimi sorguluyorum kızıyorum artık oğlum aç mı tok mu anlamıyorum....
Ben de emziğe bulaşmak istemiyorum canım da dün gece resmen uykusuzluğa direndik iki buçukta uyduk yani artık canım sıkılıyor uykusuzluk durumlarına. Bir de emzikler uğraşacakdam almayım belki açlıktan uyanıyordur. Aslında gün içinde çok istemiyor mama 60 cc yapıyorum 3 saatte bir ama bu ara gece fazla mı versm diyorum çok sık emmek istiyor memeyi bırakmıyor ve uyutsam da uyanıyor.Faydası oluyor benimkine canım. Sadece uyuturken ve arabada oto koltuğunda kemerli kalsın ağlamasın diye veriyorum. Onun dışında kesinlikle vermiyorum korkuyorum bağımlılıktan çünkü. Ama bir yandan da niye başladım bu lanet emziği diyorum çünkü bizimki çoğu bebek gibi bir alıp bir daha vermiyor değil o kadar çok atıyor ki ağzından sürekli başında durmak zorunda kalıyorum uyuyana kadar. Vermeyince de ağlıyor sipa
yok canım onu da çok denedim, sabaha doğru haricinde gece beslenmelerinde illa kucakta olmak istiyor.Yanında yatırsan canım emerken uyur bırakınca sessizce kalkarsın ya da sen de rahatlıkla uyursun
Bizimki direkt emzikten anlamıyor. Bakkal emziginden fatoş emzige dr browns tan nuk bebedor avente kadar geniş bir skalada sunduk kendisine ama banamisin demedikelin ilacı olsa misali bizimki alıyor ama yine uyumuyor ha çok zor durumlarda iki dakika da olsa susturucu oluyor..ilk avent in ikili emziğini aldım.ağzına sürmedi sonra nuk aldım yanından geçmedi sonra eczaneden 7 liraya wee mi ne ondan aldı eşim arkadaşım çok ısrar etti dene diye onu aldı bizim kız kaliteden anlamıyor
Sıkıştırıyordu cinsel organını. Bir de o kadar sert oluyordu ki çişini yaptığı anda değiştirmezsem baskı yapıyordu.Canım rahatsız ettiğini nasıl anladın peki?
Amin canım inşallah hepimizin :)) bizimkide kızıyor yüzünü çekiyor çok öpünce. Eşim rahat bırak çocuğu diyor bende o benim onu ben doğurdum diyorumDaha niiiice 5 aylariniz olsun canımmmm :) dünyanın en güzel varlıkları bu minnaklar. Bazen o kadar çok öpüyorum ki kızıyor bana :)
17+4 günlük bugün. Sona yaklaştık mı bilmiyorum hergün daha bi değişiklik oluyo oğlumda. Gelişimi maşallah güzelde işte yoran tarafları da yok değil :)Az kaldı canım dayan. Belki ataktan erken çıkar. Hatırlamıyormusun bi ara hepimiz atak yüzünden isyandaydık ama geçti gitti. Ne kadar kaldı sizin?
Ayrı alıyorsun ne kdr aldım hatırlamıyorum ama 60 falandı galiba tekliği iki tane aldım. Aylık medela kullanıyorum, 120 tl kira bedeli.Onu bilmiyordum ben. Peki kiraladığın ücretin içinde mi parçaları yoksa ekstra para mı veriyorsun? Bugün amedanın sitesinden baktım 200 küsürdü aylık kiralama yine de çok değil mi ya
kelin ilacı olsa misali bizimki alıyor ama yine uyumuyor ha çok zor durumlarda iki dakika da olsa susturucu oluyor..ilk avent in ikili emziğini aldım.ağzına sürmedi sonra nuk aldım yanından geçmedi sonra eczaneden 7 liraya wee mi ne ondan aldı eşim arkadaşım çok ısrar etti dene diye onu aldı bizim kız kaliteden anlamıyor
Benim kızım her gece emzikle uyuyor ben çok araştırdım ve awent ultrasoft aldım kullananlar çok memnun yalnız alacaksan 6 aya kadar olanını al bir kaç ay kullansın , bir videoda dinlemiştim daha büyük olanı hemen kabul etmiyormuş bebekler boyut farkı çokmuş bende erteliycem 8-9 ayda alıcam 2.yi ..
Ben de karşı olduğum halde artık emzikle uyusun diye denedim ama emzik almıyor. Ağzında emzikle oynuyor, konuşuyor.NasilYarDiyeyim emzikle uyutuyor diye hatırlıyorum.
gece mama miktarını arttırıcam baktım olmuyor, deneyeceğim sizin önerielirinzden birini alırım artık. Evde var aventin iki tane ama atıyor benim memeyi istiyor uyumak için. Ben de almamıştım kardeşim sıfır emzikleri kutusunda gönderdi oğluna almış elinde kalmış...Canım benim kızımdan almışlardı tek seferde aldı kanı saniye sürdü yani ama burda duyduğum kadarıyla damarı zor buluyorlar. Bizim ya şanstı ya tecrübeli denk geldi. Korkma sende dua et bol bol.
Ben uyurken veriyorum canım uyanıkken almıyor ama uykuda alıyor biraz ben ısrar ettim alışsın diye o itti ben verdim o itti ben verdim. Şimdi mesela uyutmaya çalışıyorum baktım gözleri kocaman emziği veriyorum ağzına gözleri küçülüyor. Bence kolaylaştırıyor. Ama şöyle bişey var son günlerde emzik ağzından çıkınca uyanıyor. Başta dalınca emziği kendi atardı şimdi derin uykuya geçene kadar ağzında dursun istiyor. Avent freeflow kullanıyorum. Bir sürü denedim en azından bunu zorlada olsa aldı.
Yanımda yatarken muz yiyordum dün akşam. Öyle bir bakış attı ki, dayanamadım yedirmedim ama yalattım. Benim 6. Aya giricez zaten başladım ek besine ama daha meyve vermediğim için yedirmek istemedim. Ama öyle bir yalandı ki daha fazla yanında yiyemedim ahaha baya boğazıma takıldı.İyi yapmışsın canım ben de sırf o sebepten verdim 3 gün havuç. Ama yani verdim dediğim kaşığın ucuyla azıcık. Bugün hiç vermedim. Biz de 4 ay 17 günlüğüz. Bakıcam onun isteğine göre karar vericem. Zaten anlaşılıyor. Dün kahvaltıd yanımızfa duruyordu bize öyle bşr bakışı var ki kendimizi suçlu hissettik
Aynen ya aventi sevmişti oğlum aslında ama buyuk geliyo tutamıyodu 2aylıkken eşimde wee baby aldı yapıştı bizm oğlan ona :)kelin ilacı olsa misali bizimki alıyor ama yine uyumuyor ha çok zor durumlarda iki dakika da olsa susturucu oluyor..ilk avent in ikili emziğini aldım.ağzına sürmedi sonra nuk aldım yanından geçmedi sonra eczaneden 7 liraya wee mi ne ondan aldı eşim arkadaşım çok ısrar etti dene diye onu aldı bizim kız kaliteden anlamıyor
Ben de başında hiç vermedim meme reddi olmasın diye, o olmasın bu olmasın derken 5.5 aydır uykusuzum. İlk 40 çıkana kadar 2 saatte bir uyanırdım, sonra 3 ay sonuna kadar kolikti , akşam 8 de 10 da başlayan gece 2 te 4 e kadar süren sürekli histerik ağlama krizleri vardı. Kalan 2.5 ayın da 15 günü anca uyumuşumdur o da 3 saatte bir uyanma ile... artık uykusuzluk tavan yaptı canım. Mamayla olmazsa emzik deniycem yine. Sağolun önerileriniz içinAynen ya aventi sevmişti oğlum aslında ama buyuk geliyo tutamıyodu 2aylıkken eşimde wee baby aldı yapıştı bizm oğlan ona :)Forse emzik uykuda kurtarıcım benim resmen. uykudan uyandığnda emziğini veriyorum uyuyo hemen. Memnun olanda var olmayanda, sen bilirsin orasını artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?