- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.861
Benim başımı biberon yaktı emzikten olmadı meme reddimiz. Ama bebeden bebeye değişiyoBen de başında hiç vermedim meme reddi olmasın diye, o olmasın bu olmasın derken 5.5 aydır uykusuzum. İlk 40 çıkana kadar 2 saatte bir uyanırdım, sonra 3 ay sonuna kadar kolikti , akşam 8 de 10 da başlayan gece 2 te 4 e kadar süren sürekli histerik ağlama krizleri vardı. Kalan 2.5 ayın da 15 günü anca uyumuşumdur o da 3 saatte bir uyanma ile... artık uykusuzluk tavan yaptı canım. Mamayla olmazsa emzik deniycem yine. Sağolun önerileriniz için
Bitecek atak ve güzel beceriler kazanacak, mesela artık sana gülücük atacak derdi yoksa, durup durup gülecek. Hatta taklit etmeye çalışacak bazı ağız hareketlerini. Yüzünü sevdirebilirsin mesela, çok hoşuma gidiyor benim, özellikle ellerini uzatıp sevmek istiyor. Geçici olduğunu düşün, yakında geçip gidecek inşallah. Sağlık sorunu olmadığı sürece her şey geçiyor ya, sağlığı yerinde olsun da.Perişanımsağ omzum boynum kitlendi artk kaskatı oldm sinirden. Bitsin şu atak
Ya da sinemanın hası bizim evde siz buyrun diye. Survivor AnkaraÇocuğa bakacaksınız giderim diye mesaj gönderilebilse keşke :)
Tövbe tövbe. Senin annen kaynanan olmuş sanki. Benim annem de ilk başta sütün mü az acaba ondan mı ağlıyor demişti, ya kaynanam yapmıyor şu yaptığını annemsin sen ya dedim, bir daha da bir şey demedi. Çocuğun her ağlamasını açlığa yoruyorlar, sinir oluyorum. Kayınvalideme veriyorum, emzirip veriyorum he. 1 saat olunca çocuk uyumak için ağlıyor mesela, karnı aç bunun diye veriyorlar geri. Çocuğu alıyorum memeye (aç değil biliyorum ama memede uyuyor sadece), emmiyor doğru düzgün, ağzında bir iki çekip uyumaya çalışıyor öyle ağzında tutuyor. Aç çocuk deli gibi emer dimi, ama yok anlamıyorlar. Her ağlaması açlık zaten, çocuk başka niye ağlasın ki? Kakası, çişi, gazı, uykusu, ağrısı, diş kaşıntısı, yorgunluk mızmızlığı, sevgi isteği olamaz zaten çocukta. Ağlayan çocuk sadece açtır(!) Benim oğlum mesela açlıktan ağladı çok nadir, çünkü emerek uyuduğu için az az her seferinde karnını doyuruyor, küçük öğünler gibi oluyor onun için. Deli gibi acıktığı günde en fazla 2 kez oluyor. Onda da zaten 3 4 gün aç kalmış gibi hızlı hızlı nefes almadan emiyor. Gazından ağlıyor ya da uykusu geldiği için ama her seferinde açlığa gönderme yapılıyor. Hepsi aynı yani insanların. Kafana takmamaya çalış. Çocuk aç olduğu zaman deli gibi emer zaten seni.İnsanı annesi ağlatır mı yaaa?? Ağlattı benimki yine..
Kime anlatsam bilmediğimden buraya içimi döküyorum....
Anlatmıştım biliyorsunuz hani 2günlük lohusayken sütün yetmiyor mama Allah mama ver diyen,sağ da gel sütünü deyip de ağlaya ağlaya süt sağmama sebep olan kişi Benim annem...
Sünnet ettirdik 3haftadır memleketteyim. Annem yine mama konusunda ısrarcı tabi. Neyse kafaya takmadım he dedim geçtim lafımı söyledim filan. Yarın yola çıkıcaz artık bu sabah diyo ki kaç ay oldu hala ayni mamayı kullanıyosun,ben sizi büyütürken her ay değişiyordu. Vitamini başka olur her ayın. Ya numarası var ona göre değiştirecek biliyoruz biz de dedim. Yok hala laf söylüyor. Şimdi ücretsiz izne de çıktın iyice kısarsın sen her şeyi. Çocuğa mama almazsın 3kuruş gidecek diye. Aç bırakıyorsun ağlıyor çocuk anlamıyorsun sen...Artık yeter tamam ya dedim. Ben annesiyim onun neden aç bırakıyım saçmalama Allah aşkına,kendi boğazımdan kısarım ondan kısmam deli misin sen dedim. Kısarsın sen diyo. Ağladım sinirime hala da ağlıyorum.
Komşunun kızı bir göğsünü emzirirken diğerinden Süt akarmış. Çokmuş sütü benim öyle değilmiş. Ya illa akması gerekmiyor diyorum,kaldı ki ben de emzirirken akıyordu daha düne kadar. Göğüs pedi takmadan gezemiyorum. Hala akıyor arada diyorum. Yok dinleyen kim beni...
Böyle stres yapıyorsun bana sütüm azalacak işte. Buraya gelene kadar 2kere kalkıyordu koca gece çocuk. Şimdi kaç kere kalkıyor diyorum. Yok sütün az işte,aç kalıyor vermiyorsun mama,kalkıp hazırlamaya üşeniyorsun diyo...Allahım deli olucam artık...
Kaynanam da burda oturuyor inanın orda daha rahatım karışmıyor etmiyor kadın. Bi de ona da laf söylüyor annem. Neymiş efendim kaynanamın umrunda değilmiş hiç, o anneymiş düşünürmüş, kaynanam düşünmezmiş aç durursa dursun dermiş falan filan. ..
Eşim yolda bizi almaya geliyor yarın döncez. ...
Ya da sinemanın hası bizim evde siz buyrun diye. Survivor Ankara
Maşallah oğlum 2aydır gülüyo zaten hele son bi kaç haftadır çok güleryüzlü. Her gözgöze geldiğimizde gülüyo oynattığım zaman kahkaha atıyo nasıl mutlu oluyorum o zamanlar. Sevgiyle bakan bir çift göz eşim kıskanıyo bana böyle bakmıyo bana gülmüyo diyo akşamdan akşama görüyo normal dedim. Dün geceye kadar değişik değişik sesler çıkardı hiç durmuyo çenesi :) çok güzel yanları var çok şükür de işte uyku konusu ve anneye yapışma evreleri yoruyo azcık. Uykusuzluğa 3saay dayanamayan bebek dün öğlen 2buçukta kalktı gece 11di uyuduğunda. Ama uyuyunca tam uyudu valla sabaha kadar. Eşimde yerde onla yuvarlandı iyice yorulsun diye. Bakalım bugün neler olacak eşim evde gezmeye gideriz sanırım :)♡Bitecek atak ve güzel beceriler kazanacak, mesela artık sana gülücük atacak derdi yoksa, durup durup gülecek. Hatta taklit etmeye çalışacak bazı ağız hareketlerini. Yüzünü sevdirebilirsin mesela, çok hoşuma gidiyor benim, özellikle ellerini uzatıp sevmek istiyor. Geçici olduğunu düşün, yakında geçip gidecek inşallah. Sağlık sorunu olmadığı sürece her şey geçiyor ya, sağlığı yerinde olsun da.
Hiç umursama benim annem emekli hemşire bizi büyütürken bi profun kitabını okumuş 1,5 aylıkken meyve sularına başlaman gerek diyordu hergün kavga ediyorduk saklamış kitabı bi gün getir şu kitaba bi bakayım dedim bebek doğduğunda ilk 24 saat emzirmenize gerek yok diyor kitapta dedim bu manyağın aklıyla mı hareket edicem bilim ilerledi araştırmalar felan yok onun dediği doğru sütüm şakır şakırken doktor mama dedi ben direndim ama sonuçta kısa bir süre verdim mama ve beni reddetmek üzereydi ben diyodum bu çocuk aç diye diye diretti neticede emzirme danışmanı geldi yazık etmişsin sütün yetermiş dedi o zaman sütün vardı ama meme ucun büyük ondan ememiyordu diyor diyorlar yani herşekilde bileni de bilmeyeni de. Geçen hastanedeyiz biri biberonla besliyor bebeğini biberonla mı büyütüyorsunuz dedi eve gelince dedim ki ne hakla soruyorsun ne yaşadığını biliyor musun onu incittiğini düşünebiliyor musun ben öyle düşünemedim deyip üzüldü art niyetli de değiller ama düşünemiyorlar. İçgüdülerine güven herkese kulağını tıkaİnsanı annesi ağlatır mı yaaa?? Ağlattı benimki yine..
Anlatmıştım biliyorsunuz hani 2günlük lohusayken sütün yetmiyor mama Allah mama ver diyen,sağ da gel sütünü deyip de ağlaya ağlaya süt sağmama sebep olan kişi Benim annem...
Sünnet ettirdik 3haftadır memleketteyim. Annem yine mama konusunda ısrarcı tabi. Neyse kafaya takmadım he dedim geçtim lafımı söyledim filan. Yarın yola çıkıcaz artık bu sabah diyo ki kaç ay oldu hala ayni mamayı kullanıyosun,ben sizi büyütürken her ay değişiyordu. Vitamini başka olur her ayın. Ya numarası var ona göre değiştirecek biliyoruz biz de dedim. Yok hala laf söylüyor. Şimdi ücretsiz izne de çıktın iyice kısarsın sen her şeyi. Çocuğa mama almazsın 3kuruş gidecek diye. Aç bırakıyorsun ağlıyor çocuk anlamıyorsun sen...Artık yeter tamam ya dedim. Ben annesiyim onun neden aç bırakıyım saçmalama Allah aşkına,kendi boğazımdan kısarım ondan kısmam deli misin sen dedim. Kısarsın sen diyo. Ağladım sinirime hala da ağlıyorum.
Komşunun kızı bir göğsünü emzirirken diğerinden Süt akarmış. Çokmuş sütü benim öyle değilmiş. Ya illa akması gerekmiyor diyorum,kaldı ki ben de emzirirken akıyordu daha düne kadar. Göğüs pedi takmadan gezemiyorum. Hala akıyor arada diyorum. Yok dinleyen kim beni...
Böyle stres yapıyorsun bana sütüm azalacak işte. Buraya gelene kadar 2kere kalkıyordu koca gece çocuk. Şimdi kaç kere kalkıyor diyorum. Yok sütün az işte,aç kalıyor vermiyorsun mama,kalkıp hazırlamaya üşeniyorsun diyo...Allahım deli olucam artık...
Kaynanam da burda oturuyor inanın orda daha rahatım karışmıyor etmiyor kadın. Bi de ona da laf söylüyor annem. Neymiş efendim kaynanamın umrunda değilmiş hiç, o anneymiş düşünürmüş, kaynanam düşünmezmiş aç durursa dursun dermiş falan filan. ..
Bize iyi olmadı .cildine yapıştı hep. Sızdırmazlık fena değil amaMolfix kullanan var mi
Bak ne güzel en azından deliksiz uyumuş akşam. Bizimki deliksiz 2 3 saat uyuyor onu da öğlen vaktinde. Sonrasında hep beni istiyor uyumak için. Gece sürekli ayaktayız zaten. 2 saat uyuyunca uykumu almış gibi tüm günü tamamlıyorum ta ki diğer gün artık hangi saatte uyuyabilirsem. Ben 2 haftadır evden dışarı adım atmadım. Çıkasım da gelmiyor artık çünkü biliyorum çıkınca uyumak için ağlayacak ama ayakta zıp zıp emziremiyorum ki dışarıda. Hani dursa yürürken emziririm ama durmuyor emzirme önlüğünü açıyor.Maşallah oğlum 2aydır gülüyo zaten hele son bi kaç haftadır çok güleryüzlü. Her gözgöze geldiğimizde gülüyo oynattığım zaman kahkaha atıyo nasıl mutlu oluyorum o zamanlar. Sevgiyle bakan bir çift göz eşim kıskanıyo bana böyle bakmıyo bana gülmüyo diyo akşamdan akşama görüyo normal dedim. Dün geceye kadar değişik değişik sesler çıkardı hiç durmuyo çenesi :) çok güzel yanları var çok şükür de işte uyku konusu ve anneye yapışma evreleri yoruyo azcık. Uykusuzluğa 3saay dayanamayan bebek dün öğlen 2buçukta kalktı gece 11di uyuduğunda. Ama uyuyunca tam uyudu valla sabaha kadar. Eşimde yerde onla yuvarlandı iyice yorulsun diye. Bakalım bugün neler olacak eşim evde gezmeye gideriz sanırım :)♡
evet canım.... koliği geçti artık gazını çıkartabiliyor kendi de. Uyku problemi var işte ben de mecburen biberon vermek zorunda kaldım 18 gününde uzamış sarılık vardı biberondan meme reddi yapmadı bir zaman sonra yapmaya başladı Allah'tan fazla uzamadı Şimdi tam geçiş dönemi Ya canım bu zamanlarda da memeye çok ilgi ya da çok daha az emme isteği olabiliyormuş o yüzden Ama yapacak bir şey yok yaniBenim başımı biberon yaktı emzikten olmadı meme reddimiz. Ama bebeden bebeye değişiyodemlicaykeyfi bir kere emzik vermesiyle günlerce meme reddiyle uğraştı mesela. Allah korusun inşallah bebişleriniz bırakmaz bol bol emmeye devam eder canım♡ Allah kolaylık versin. Kolik bitiyo mu yavaş yavaş peki ?
Dün oğlum yorgun düştü artk napsın... senin işinde kolay değil ama geçmeyecek şeyler değil sıkacaz dişimizi mecbur. Hâlâ zıplayarak mı emmek istiyor :/ bunu unutturmayı denedin mi inşallah normale döner emmesi. Kıpır kıpır olmalarına alışmak lazım artk sanırım. Ben mamayı içirene kadar yoruluyorum valla emzirirken daha zordur eminim.Bak ne güzel en azından deliksiz uyumuş akşam. Bizimki deliksiz 2 3 saat uyuyor onu da öğlen vaktinde. Sonrasında hep beni istiyor uyumak için. Gece sürekli ayaktayız zaten. 2 saat uyuyunca uykumu almış gibi tüm günü tamamlıyorum ta ki diğer gün artık hangi saatte uyuyabilirsem. Ben 2 haftadır evden dışarı adım atmadım. Çıkasım da gelmiyor artık çünkü biliyorum çıkınca uyumak için ağlayacak ama ayakta zıp zıp emziremiyorum ki dışarıda. Hani dursa yürürken emziririm ama durmuyor emzirme önlüğünü açıyor.
Vallahi canım buralara yaz en azından rahatlarsın.. Kimimizin annesi KV si babası eltisi görümcesi kocası herkes senden daha anne olmaya meyilli. Sanki biz tecrübe sıfır diye bazı şeyleri bilemiyoruz gibi geliyor onlara eh iyi bilemiyoruz da olabilir de söyleme şekli de çok önemli. Zaten hassas dönemler lohusalıktan itibaren zor zamanları tecrübe ediyoruz Hadi kocaları falan geçtim de anne olanlar en azından bilirler yani bunun ne kadar zor olduğunu ne kadar hassas olduğumuzu. bizde çocuk büyüttük diyorlar Yani kendin çok araştırnayacaksın, herhangi bir şekilde her seferinde onlara ihtiyaç duyacaksın Hatta Yeri geliyor doktordan daha iyi biliyorlar yani o derece olabiliyor hiç kendini üzme kulak tıkayacaksın yapacak bir şey yok aklına mantığına da yatan bir şey varsa da denersinİnsanı annesi ağlatır mı yaaa?? Ağlattı benimki yine..
Biz de büyüttük diyen annem ben iki tane büyüttüm çok usluydunuz diyip duruyor benim oğlan sürekli bir şikayet halinde olunca en sonunda dedim ki anne bizi daha el kadarken kreşe vermiş mecbur bi tek haftasonları çocuk bakmışın tam mesai yapmamışsın arızalarımıza denk gelmemişsindir kaldı ki unutuluyor ben ilk aylarını şimdiden hatırlayamıyorum sen de unutmuşsundur diyorum yok bu çocuk arızalı diyo odasına koycakmışız oynayacakmış sanırsın 5 aylık değil 5 yaşında bebe kaynana dese el dersin kendi annem bunları diyenVallahi canım buralara yaz en azından rahatlarsın.. Kimimizin annesi KV si babası eltisi görümcesi kocası herkes senden daha anne olmaya meyilli. Sanki biz tecrübe sıfır diye bazı şeyleri bilemiyoruz gibi geliyor onlara eh iyi bilemiyoruz da olabilir de söyleme şekli de çok önemli. Zaten hassas dönemler lohusalıktan itibaren zor zamanları tecrübe ediyoruz Hadi kocaları falan geçtim de anne olanlar en azından bilirler yani bunun ne kadar zor olduğunu ne kadar hassas olduğumuzu. bizde çocuk büyüttük diyorlar Yani kendin çok araştırnayacaksın, herhangi bir şekilde her seferinde onlara ihtiyaç duyacaksın Hatta Yeri geliyor doktordan daha iyi biliyorlar yani o derece olabiliyor hiç kendini üzme kulak tıkayacaksın yapacak bir şey yok aklına mantığına da yatan bir şey varsa da denersin
Bizim 18.haftada bitmşşti canım inşallah seninde biter bi an önce. Az kaldı diye düşün sabır dile bol bol zor bi ataktı çünkü.17+4 günlük bugün. Sona yaklaştık mı bilmiyorum hergün daha bi değişiklik oluyo oğlumda. Gelişimi maşallah güzelde işte yoran tarafları da yok değil :)
Canım aslında çoğumuzun anneside laf söylüyor ama sanırım kayınvalidenin söylediği batıyor. Mesela benim kayınvalidem pirinç unu ver aç bu çocuk dediğinde sinir olmuştum düşününce annemde sürekli biz 3 aylıkken çorba yemek suyu veriyorduk sende tattır diyor ama ona kızmıyorum çünkü tepkimi koyabiliyorum ve geçiyor o an. Sende takma kafana bak evine gidiyorsun eski düzenini kurarsın yeniden.İnsanı annesi ağlatır mı yaaa?? Ağlattı benimki yine..
Amin canim .Yok sunnet düğünü olayini sevmiyorum.Canım ya o minicik elerıne nasıl kıydılar. Tebrık ederim paşamızı.
Buyusun koca adam olsun duyun yapdınızmı?
Yazık minicikler ve çok muhtaçlar. Alışkanlıktan öyle emmiyor ki, sancıdan dolayı öyle emiyor şuan. Sancısı ne kadar kötüyse artık bacaklarını ellettirmiyor bile. Sancısı yokken oturduğum yerden emiyor ve daha hızlı uykuya dalıyor ama işte ayda yılda bir kez sancısı olmuyor, çok nadir yani. Inşallah tamamen geçsin şu laktoz intoleransı da bakalım neler bekliyor beni o zaman daha net görmüş olacağım. Şimdi yeter ki uyusun diye her şeyi yapıyorum. Uyumadığı zaman çok zor, durdurulamıyor haklı olarak uyumak istiyor.Dün oğlum yorgun düştü artk napsın... senin işinde kolay değil ama geçmeyecek şeyler değil sıkacaz dişimizi mecbur. Hâlâ zıplayarak mı emmek istiyor :/ bunu unutturmayı denedin mi inşallah normale döner emmesi. Kıpır kıpır olmalarına alışmak lazım artk sanırım. Ben mamayı içirene kadar yoruluyorum valla emzirirken daha zordur eminim.
Bizim 4 aylık. Ve 3 aylıktan beri feci yalanıyor. Ciddi vicdan azabı çekiyorum . Muzu verince de mutlu oldu mu gerçekten , merak ettim?Yanımda yatarken muz yiyordum dün akşam. Öyle bir bakış attı ki, dayanamadım yedirmedim ama yalattım. Benim 6. Aya giricez zaten başladım ek besine ama daha meyve vermediğim için yedirmek istemedim. Ama öyle bir yalandı ki daha fazla yanında yiyemedim ahaha baya boğazıma takıldı.
Bizmki dalana kadar 50 defa atıyo :) daldıktan sonra ağzından düştüyse mızmızlanıyo verince tekrar dalıyo susturucu koydum adını emziğin :))Yeni yeni huylar ediniyoruz uykusu geldiği zaman çığlık atmaya başladı sanırsın istemediği bişey zorla yaptırıyoruz :)
Emzik konuşulmuş bende uyurken emzik kullanıyorum genelde uykuya dalınca çıkarıyorum yada atıyor kıpırdadı mı yine veriyorum geri dalıyor. Tabi uykuya dalma aşamasında 5 10 defa atıyor :)
Ben de dun muz yalattim.Agzimin ıçine dusecekti .Gercekten muzu istiyormus .Verince ciglik atmayi kestiBizim 4 aylık. Ve 3 aylıktan beri feci yalanıyor. Ciddi vicdan azabı çekiyorum . Muzu verince de mutlu oldu mu gerçekten , merak ettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?