2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaş mayayı yapıp suluysa süz demişti ondan canım. Ama yarın tekrar yapıcam bakalım nasıl olcak süzmeden yaparım bu seferde. Ben az yapıyorum 1,5 su bardağı kadar sütten. Denemeler bakalım bunlar. Bi de mayayı kendim yaptım gittikçe daha iyi olur heralde.. İnşallah tutar canım seninki de haber ver merak ettim

Ben yaptign yogurdu süzdün sanmstm. Git gide daha güzell olur tabii:) elini korkak alıstirma yap en az 1kilodan cok sulu olursa ayran yaparsin icersinz:))Valla bende merak ediyorum. Bi arkadasm buyüyo mayayla çok guzel oluo demisti inşallah öyle olur. Kızım sevicekmi yogurtla tanışmasi nasıl olucak meraklardaym.

Keçi sütünden yapıyorum canım keçi sütü de burda baya pahalı ondan azar azar yapıyom bi de günlük taze yapılcak ya zaten kızın işini görsün yeter

İnşallah severler valla canım. Çok sağlıklı yoğurt :)

1-2 mayalamaya koyulaşır eğer çok cıvıksa süt gibiyse tutmamıştır ama biraz da olsa koyulaşma varsa mayanı tülbentle süzerek az sütle mayala atıyorum 1 bardakla bugün bi sonrakine kıvamına göre. Keçi sütü kokar evet ama sıkıntı olmaz herhalde

Aa yok yok canım gene baya koyu oldu. Süt gibi değil. Anladım az sütle yavaş yavaş artırıp daha da koyulaşmasını sağlayabilirim o zaman. Kırk yıl düşünsem bi yoğurt için bu kadar ince eleyip sık dokuyacağım gelmezdi aklıma. Evlat insana herşeyi yaptırıyor valla

Aynen onlar için yapmam denilen neler neler yapılıyor olsun sağlıklı olsunlar da. Isısını ayarlayamadın belki mayaladığında fırını 50 dereceye getirip 3-3.5 saat fırında tutup kontrol edip eğer katılaştıysa soğuyunca dolaba kaldırabilirsin benimki ilk günden tuttu. Bir de sütünü uzunca kaynatırsan o da fazla suyun buharlaşmasını sağlar daha katı olurmuş deneye deneye olacak

Peki canım o süre boyunca fırını 50 derecede açık mı bırakmak gerekiyor? Ben bi süre çalıştırıp kapattım

Gece olacak diye korkar oldum yaa hala ayağımda sallıyorum gözünden uyku akıyor ama uyumamak için direniyor zor sakinleşti en ufak bir çıtırdıya bakıyor hemen açacak gözleri sonra sil baştan bugün kızı bırakıp hamama gittim sıcaktan mayışmışım gözümü kapattığım yerde uyuyacam ama nerdeeeee eee eee eee huuhuu huuu dandini dandini

ben de yazali 50 dk olmus hala ayakta. Sinirlerim dayanmiyor artik. Emip kusma ust degisme kisir dongusunden gina geldi.
Bizde mi problem var bebekte mi anormallik var anlamadim ki, saat 2 ya 2!

ben de yazali 50 dk olmus hala ayakta. Sinirlerim dayanmiyor artik. Emip kusma ust degisme kisir dongusunden gina geldi.
Bizde mi problem var bebekte mi anormallik var anlamadim ki, saat 2 ya 2!

Neden hâlâ düzelmedi canım oğlunun uykusu hayret ediyorum , neden uyumaz ki? Yani aynı şehirde olsak merakımdan gelip bi bakacağım nasıl bir bebek diye

Neden hâlâ düzelmedi canım oğlunun uykusu hayret ediyorum , neden uyumaz ki? Yani aynı şehirde olsak merakımdan gelip bi bakacağım nasıl bir bebek diye
dimi neden uyumaz bir insan bu saatte valla gel de bak belki bir cozum bulursun omur boyu duacin olurum

Peki canım o süre boyunca fırını 50 derecede açık mı bırakmak gerekiyor? Ben bi süre çalıştırıp kapattım
Evet açık bırak ama çok uzun tutma eğer fırında yaparsan ekşir bu sefer de, kontrollü ol 2,5 -3,5 arası kıvamı olmuşsa kapat fırını soğusun Kimileri de fırını 100 dereceye ısıtıp kapatıp öyle mayalıyormuş ben öyle hiç denemedim şimdiki evim sıcak sardım dışarda beklettim miktar olarak da az olunca herhalde oldu. Ama fırında taş gibi oluyor. Bir de ağzını kapatma yoğurdu mayalarken buharlaşıp içine sulandırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…