• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım 1 aydır nerdeyse uyku diye bişey yok bizde de. Bazen yarım saatte hatta 15dk da bir bile uyanıyor. Ben daha tekrar dalamadan uyanıyor çocuk. Gecem gündüzüm şaştı resmen. Doktora sordum ben dişe bağladı. Ben de acıkıyor mu sütüm mü yetmiyor dedim artık açlıktan uyanmaz bu kadar dedi. Diş ağrısından dolayı sadece memede sakinleşiyor o yüzden emmek istiyor ağrısını hafifletiyor dedi. Oğlum önceden gece uyansa da ıh ıh yapardı ağlamadan gözünü açmadan. Hemen alır emzirir yatırırdım. Şimdi anında çığlık kıyamet ağlıyor bi anda. Göğsüme alana kadar deli oluyor. Gözler kapalı ağlıyor resmen. İnş diştir ve çıkınca geçer :KK43:

evet canim sordum. Ayrilik kaygisi + gordugu ruyalardan dolayi gecede 8 kere uyanip geri uyumasina normal diyorlarmis. Kilo aliyorsa acliktan degil yani. Hatta sabaha kadar emmek istedigi icin guzelce kilo almistir =)

Ben sormadım canım, demlicaykeyfi demlicaykeyfi ve @cigdemmm26 sordu, bi doktor olabilir günde 8 defaya kadar uyanabilir, korkuyordur, rüya görüyordur demiş, bir doktor da diş olabilir demiş. Yani çözüm sunmamışlar canım

Benm kızımin iki tane dişi var şaun görunurde baska dis yok bence ki o dislerde çok aglamsti cok huzursuzdu ama hic birinde gece bukadar çok uyanmadı ben o yüzden dişten oldugunu dusunmuyorum(( ruyalar olabilir bazen uykuda korkuyo sanki. acaba meme bağımlısimi oldu diye dusunuyorum bazende. Yaklask 2aydr boyleyz bizde. 5defa uyandigm gecenin sabahnda mutluyum az kalktm diye:KK43: buarada 6ay 3gunluk kilosu kiyafetle 7900civarydi bugun hadi 300 gr kiyafet olsun malum kış kat kat 7600 diyelm. Kilosu normal sanrm

Kizlar poncik koalam bana küstü .
1 saat uyutmaya calistim uyumadi .Ben de esime verdim dus almaya gittim. 20 dk da çıktım.Oyun oynuyorlardı .Keyfi yerindeydi .Babaya iyi geceler dedik kucagima aldim .Tam emzircem bir çığlık bir ağlama. Ama nasil agliyor salya sumuk karisti :olamaz:Hic boyle yapmazdı .Su an ayrilik kaygisi tavan .Yarim saat ağladı. Hala da durup durup agliyor.Hem sarılıyor hem küstü. Nasil bir tatliliktir yaaa yiceem :confused::KK37:
Bir de birakip dışarı çıksaydım vay halime :olamaz:

Acile gittim gida alerjisi dedi. surup ve losyon verdi. 5 bucuk ayi erken buldu ek gida icin. Yogurduda pek severek yemisti kizim
Simdilik ek gidaya ara.
Herkese mutlu ve saglikli seneler
Çok geçmiş olsun. Tüm gıdaları 3 gün boyunca tek tek verip deneyin de aklınızda soru işareti kalmasın hangi gıdaya acaba dlye.

Evet arkadaslar, 2019un ilk kavgasi benden gelsin.

esim bu sene 3. Defa grip olmayi basardi. Gelme eve dedim ama gelmis. Valla bebege bulasirsa onu camdan atma istegimi zor bastiririm... Zira biliyorsunuz cocuk onun yuzunden bronsit oldu daha once...

Kizdim hasta oldu diye, yine sonucta beni sucladi bu evde iyi beslenemiyormus :deli: begenmiyorsan ne gerekiyorsa sen pisir, bebekle evi 6 aydir bir gun yemeksiz birakmamisim yaziklar olsun. ki neden kizdim, cunku bu gece soz vermisti oglan onunla uyuyacakti ben de aylardir 1 gece uyuyacaktim... O da 12 saat degil belki 5-6 saat maksimum... Cunku acikinca yine bana gelecekti.

Yani bizim aramiz boyle, duzelmeden bozuluyor, jet hiziyla.

Ve hep elalem ugruna hasta oluyor, en cok ona kiziyorum. dun de didisinin didisinin didisinin cenazesine gidip eksi bilmem kac derecede donup yuruyerek gidip geldigi icin bugune hasta oldu. Biktim bu elalemin ölüsünden de dirisinden de, Allah affetsin...

Evet arkadaslar, 2019un ilk kavgasi benden gelsin.

esim bu sene 3. Defa grip olmayi basardi. Gelme eve dedim ama gelmis. Valla bebege bulasirsa onu camdan atma istegimi zor bastiririm... Zira biliyorsunuz cocuk onun yuzunden bronsit oldu daha once...

Kizdim hasta oldu diye, yine sonucta beni sucladi bu evde iyi beslenemiyormus :deli: begenmiyorsan ne gerekiyorsa sen pisir, bebekle evi 6 aydir bir gun yemeksiz birakmamisim yaziklar olsun. ki neden kizdim, cunku bu gece soz vermisti oglan onunla uyuyacakti ben de aylardir 1 gece uyuyacaktim... O da 12 saat degil belki 5-6 saat maksimum... Cunku acikinca yine bana gelecekti.

Yani bizim aramiz boyle, duzelmeden bozuluyor, jet hiziyla.

Ve hep elalem ugruna hasta oluyor, en cok ona kiziyorum. dun de didisinin didisinin didisinin cenazesine gidip eksi bilmem kac derecede donup yuruyerek gidip geldigi icin bugune hasta oldu. Biktim bu elalemin ölüsünden de dirisinden de, Allah affetsin...
:stop:kötü bişey yapmamış ki cenazeye gtmş ama iyi beslenemiyorm demesi hoş olmamış :KK4: bnde bazen senin gbi atarlanyorm snra haksz oldğmu anlyorm fazla asabiyiz bu günlerde sanırım uykusuzlkdan ve yorgunlkdan yıprandk

Kızkardeşin baya kıskanıyor seni anlaşılan.. evinde mutluyaan boşver canım, dön gel sinirlerini yıpratacağına
Daha beter olduk geri gelene kadar :(
Son gün evden giderken hala nişanlısının evindeydi.Geri gelebilirsin artık biz gidiyoruz, ama bu davranışını unutmayacagım affetmeyecegim cok kırıldım diye mesaj attım. Atmaz olaydım. Babam bir iki gün öncesinde kardesime vereceği maddi destegi kesmeye karar verdi ta ki nişanlısı iş bulana kadar ( 5-6 senedir birlikteler bunun 4 senesi falan işsiz), kendince onu iş aramaya teşvik edecek. Kardeşim bunu da benden bilmiş nasıl becerdiyse. ben babamı doldurmuşum, "fişfiklemişim", onların mutlulugunu bozmuşum, beni asla affetmeyecekmiş, oysa o ve nişanlısı ben evlenirken çok destek olmuş ( nişanlısını sadece akşam dügünde ve sabah bizi mahalledeki kuaföre bırakırken gördüm, bu da büyük destek oluyor), yazdı da yazdı smsleri. iki üç gündür bu mevzu kafamda dönüyor, uyku uyuyamıyorum. Sinirlerim harap oldu. Zira ben kardeşini kurslara gönderen, ihtiyacı oldugunda maddi destek veren, alamadıgını bildiğim için pahada agır seyler hediye etmeye çalışan (dügün hediyesini daha geçen yıldan aldım ama şu anda gözünde onun evliliğine köstek koyuyorum !), yıllarca dogru düzgün iş bulamadıktan sonra işe girmesine vesile olan ablasıyım. Nisan ayında düğün var şimdi, kafam çorba gibi oldu ne yapacagım bilmiyorum. Babama desteğini kesme diye konuşmalar yapmıştım, kardeşim şu an destegin kesilmesinin sorumlusu olarak beni görüyor. Babamı arayıp durumu izah etmesini söyledim, kardeşime bu kez de sen aileden degilsin bizi rahat bırak demiş. Kardeşim bunu da bana yıktı, senin yüzünden aileden dışlandım, ailenle mutlu ol demeye başladı. Şoklardayım. Benim süt kuzusu yavrum da bu iğrenç gündemin içinde kayboldu gitti ona yanıyorum. İnsan ailesine rahatlamaya gider, bizim her seferinde ayrı trajedi. Hayır, ben bu insanların karakterini unutup ailem diye nasıl yaklaşıyorum hala kendimi anlamıyorum.

Geçmiş olsun canım :KK43: ne denilebilir ki... En azından aynı şehirde değilsiniz sürekli görüşmek durumunda kalmiyorsun.
Sagol canım. Az önce sonsuzzza uzun uzun da yazdım, sonrası daha beter oldu. Çok şükür evimdeyim. Geri gelirken annem,, kv vs oradakiler tekrar ne zaman gelirsin modundaydılar, çoooook uzun bir süre gitmem herhalde.

Maşallah canım ne güzel bakıcı denk gelmş :) zaten böyle bi meslek görev gibi yapılmaz içinden gelmeli insanın, teyzeninde içinden geliyor demek ki şanslısın.

Seni kıskanıyor onu anladıkda neden acaba ailenle birlikte olan o sonuçta. Eşini yuvanı vs kıskanıyor olabilir mi canım onun sorunlu bi ilişkisi varmış sonuçta

Kayınvalide misafir sayılmaz ki canım. Senden öncr onun yapması lazım. Keşke eşin artık ailesinin yüzünü görse seni anlasa o zaman hayat daha kolay olacak sizin için.
Valla ben bugunume hep kendi cabamla, zorluklarla, aileme "ragmen" geldim ve bunu kardeşim de biliyor canım. Hayatta hep yanlış kararlar alıyor, yol gösteriyorum inatla tersini yapıp çuvallıyor çogu kez. Bu koşullarda neden kıskanır bilmiyorum ama ben de artık kıskandıgı ve kompleks yaptıgı kanaatindeyim. İşler sonradan daha beter oldu , bir sms yagmuru baslattı yasadıgı sorunlardan beni sorumlu tutan . O arada "sen prensessin, eniştem prens" gibi bir ifade kullandı. Ki ailemi hayatımı bilen herkes bilir ki yasadıklarımın prenseslikle uzaktan yakından ilgisi yok ama kardeş de olsa komşunun tavugu kaz görünüyor muhtemelen. Çok acı, çünkü sen onlara değer veriyorsun onlar rakip görüyor

Canim cok gecmis olsun yaa. Ne zaman donuyorsun evine? Kiminin kv.si kiminin ailesi bir degisik. Herkesin canini sıkan birileri var maalesef.

Biz de 3 gundur küsüz anasi yuzunden ama yumusamicam, küs olmayi koz olarak kullandirtmayacagim ona bir daha. Umrumda olmadigini goruyor zaten...
Sagol canım. Dün akşam döndük, zaten son 2-3 günü kvde geçirdik çok şükür bin şükür onlar daha dengeli insanlar. Bana şu dünyada ailemden daha fazla eziyet eden olmadı yani. Hala da saf saf ailem diye yanlarındayım bakalım ne zaman akıllanacağım.

Senin durumunda kv olması az da olsa bir avantaj, kendi kanından insan kötülük yapınca daha agır geliyor insana. Ama derdin büyügü küçügü olmaz , öyle anlama sakın. Benim tek çıkarımım şu artık, bir yolunu bulup eşinle iyi olacaksın, yoksa bu dünyada insanın yüzü gülmüyor.

Sağol canım ya. Valla nasıl bi diş bu ben anlamadım ya. Uyku diye bişey kalmadı gecem gündüzüm şaştı resmen. Uykuya direnmiyor gece kalkınca gözü kapalı ağlıyor deli gibi. Memeye alınca sakinliyor. Emerken uyuyor yatırıyorum tekrar 1saat yarım saat sonra başa dönüyoruz. Yoksa uykuya direnince uyutmak daha zor oluyor ben de biraz rahatlasın enerjisini atsın diye oyalıyorum.

Günaydın canım. İlk defa uyudu o saatte ve resmen bayıldı gitti. Banyo masaj süt mama hepsi birlikte olunca iyice uykusunu getirdi galiba. 10dk içinde uyudu resmen şoka girdim ben de. Normalde 11-12 de ancak uyutuyordum. Heralde rahatladı iyice uyur demeye kalmadı 1saat sonra ağlama sesi duyuldu?!! Bu da açlık olamaz artık diyorum 60sütüm 60 mama içti öncesinde de emdi beni. Dişse eğer gece mi hortluyor bu anlamadım valla ya.

Diş çıkaranlar soğanı kullandınız mı?? Yeşil soğan işe yarıyor diyorlar ?
Bizim de geceleri kakalı bez değiştirme, uyku arasında burun açma gibi şeyler eklendi bu sıralar. Başlarda bunlar aklıma da gelmiyordu habire emziriyordum sakinlşesin diye , yine uyanıp aglıyordıu. Böyle olunca en azından birkaç saat uyuyor sonra. Ama bu gece ben de uykusuzum, bir saat deliksiz uyumadım herhalde. En son 6 gibi pes ettim zira uyumaya calısıp uyanınca da sinirler iice geriliyor, bari komple uyanık olayım dedim, forumdayım :) İşin fenası ufaklık o saatten beri kesintisiz uyuyor. 2019'a bodozlama girdik resmen:KK11::KK57::KK57::KK57:

Kizlar poncik koalam bana küstü .
1 saat uyutmaya calistim uyumadi .Ben de esime verdim dus almaya gittim. 20 dk da çıktım.Oyun oynuyorlardı .Keyfi yerindeydi .Babaya iyi geceler dedik kucagima aldim .Tam emzircem bir çığlık bir ağlama. Ama nasil agliyor salya sumuk karisti :olamaz:Hic boyle yapmazdı .Su an ayrilik kaygisi tavan .Yarim saat ağladı. Hala da durup durup agliyor.Hem sarılıyor hem küstü. Nasil bir tatliliktir yaaa yiceem :confused::KK37:
Bir de birakip dışarı çıksaydım vay halime :olamaz:
Yerim o minnoşun kaygısını ben :)

İnanılmaz sinir oldum sabah sabah.
Kızım hafta içi daha kolay uyuyor hafta sonu hep zorluk çıkarıyordu uyku eğitimine başladığımdan beri. Her pazartesi yeniden düzen kurmaya çalışıyordum. Ben babasıyla zaman geçirdiği için uyumak istemiyor diye düşünüyordum hep. Sabah kızımı yatırdım beşiğe, eşime seslendim uyansın kahvaltı yapalım diye odadan çıktım. Kızım uyuyunca kahvaltı yapıcaz sözde öyle planlıyorum. Ihı ıhıı diye bi mızırdanma geldi odadan. 2-3 dk sonra eşime bakmaya odaya girdim bi baktım eşim kızımı sallıyor. Kan beynime sıçradı resmen. Ağlasa anlıycam yaa ıhı ıhıı dedi sadece ve hemen sallamış. 1 aydır uğraşıyorum. 3 gündüz 1 gece uykusuna yatırıyorum gece de acıktığı için bi kere kalkıyor, günde 5 uykudan yaklaşık 150 uyku yapar bu. O kadar emek vermişim ıhı deyince salla diye mi yani?
Beni görünce, ağladı ondan salladım diye savunmaya geçti evet duydum ıhı dedi dedim. Sonra sallamayı bıraktı tabi bu sefer kızım ağlamaya başladı sakinleşmedi. Sallanmak hoşuna gitti heralde. Kaldırdım yarım saat sonra zorla uyudu. Bide ben dayanamıyorum senin gibi ağlatamam demez mi bana sanki ben taş kalpliyimde çocuk ağlayınca keyif alıyorum. Bide ağlasa anlıycam ya valla ağlamadı. Şu an her hafta aynı şeyi yaptığından şüpheleniyorum çünkü ben haftasonu ne zaman yatırsam odadan çıkınca çığlık atıyor hafta içi en fazla mızırdıyor hemen uyuyor. Bende haftasonu bazen onun yatırmasını istiyordum birbirlerine olan bağları kuvvetlensin diye nerden bileyim salladığını.
Erkekler kolaycı canım, bizimkini de ne zaman bıraksam falsolu bir durumda yakalıyorum. Belki bilerek yapıyorlar onlara bırakmayalım diye :)

Kizlar @cigdemmm26 S Susammmmm dr.a gittik. Gecede 8 defa kisa uyanip, emip geri uyumasi normal dedi. 25 tane falan ruya goruyorlarmis. Hem gunduz yasadiklarini goruyorlarmis hem de anne babadan genetik olarak kendi yasadiklari korkular/ travmalar geçiyormuş. yani bu kaygilar+ anneden ayrilik kaygisi eklenince 2 saatte bir uyanmasi iyi bile dedi.

Ama geçer zamanla dedi.
Ben de aclikla ilgili mi diye cok sorguladim kendimi ama onunla alakasi yokmus eger normal kilosunu aldiysa.

Ek gidaya gectik, gunluk sut ile yogurt mayalayip baslayacagiz. 3 gun kuralina bagli kalacagiz zaten bizim oglan alerjik oldugu icin cok dikkat edin dedi.

Sidefere baslatti.
Cocugun mizaci da simdiden belli olur dedi =))
Ben de yarın gidiyorum, senin verdiğin bilgiler trailer oldu iyi oldu :)
Yalnız biz bir nane yedik, bi heyecanla çocuga meyve emziginde muz verdim. Çılgınca sevdi. Şimdi yoğurtla nasıl bir ilişkisi olacak merak ettim :)
Sami hoca toz , ek gıdaya katılan bir demir ilacı verecek demiştin, sidefer miymiş o ?

2018 temmuz annelerinden beni takip edip görüp kutlayan çok oldu. Allah hepsinden razı olsun. Sizlerin çocuklarınızın ömrü uzun olsun. Zor günümde gebiş gebiş çok dua ettiniz. Rabbim inşallah bu sefer yüzümü güldürürse yine temmuza denk geliyor tecrübelerinizden seve seve yararlanırım tabi. Sağlıkla büyütün bebişleri

Gözün aydın canım, Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin :)

en fazla 100 diye düşündüm :KK51: kundak falan mı alsam acaba bu fiyata da bulabilir miyim ki bulamam heralde
İhtiyaç duyabileceği herkesin aklina gelmeyen bir sey de düşünebilirsin .Bir arkadaşım bize bez ,sampuan gibi bakim urunlerinden koca bir paketle geldi. Baska biri oglana bir takim bir orgu yelek,oyuncak ,bana eşarp seklinde bohça yapmis.Bir digeri peluş battaniye almış .

Daha beter olduk geri gelene kadar :KK43:
Son gün evden giderken hala nişanlısının evindeydi.Geri gelebilirsin artık biz gidiyoruz, ama bu davranışını unutmayacagım affetmeyecegim cok kırıldım diye mesaj attım. Atmaz olaydım. Babam bir iki gün öncesinde kardesime vereceği maddi destegi kesmeye karar verdi ta ki nişanlısı iş bulana kadar ( 5-6 senedir birlikteler bunun 4 senesi falan işsiz), kendince onu iş aramaya teşvik edecek. Kardeşim bunu da benden bilmiş nasıl becerdiyse. ben babamı doldurmuşum, "fişfiklemişim", onların mutlulugunu bozmuşum, beni asla affetmeyecekmiş, oysa o ve nişanlısı ben evlenirken çok destek olmuş ( nişanlısını sadece akşam dügünde ve sabah bizi mahalledeki kuaföre bırakırken gördüm, bu da büyük destek oluyor), yazdı da yazdı smsleri. iki üç gündür bu mevzu kafamda dönüyor, uyku uyuyamıyorum. Sinirlerim harap oldu. Zira ben kardeşini kurslara gönderen, ihtiyacı oldugunda maddi destek veren, alamadıgını bildiğim için pahada agır seyler hediye etmeye çalışan (dügün hediyesini daha geçen yıldan aldım ama şu anda gözünde onun evliliğine köstek koyuyorum !), yıllarca dogru düzgün iş bulamadıktan sonra işe girmesine vesile olan ablasıyım. Nisan ayında düğün var şimdi, kafam çorba gibi oldu ne yapacagım bilmiyorum. Babama desteğini kesme diye konuşmalar yapmıştım, kardeşim şu an destegin kesilmesinin sorumlusu olarak beni görüyor. Babamı arayıp durumu izah etmesini söyledim, kardeşime bu kez de sen aileden degilsin bizi rahat bırak demiş. Kardeşim bunu da bana yıktı, senin yüzünden aileden dışlandım, ailenle mutlu ol demeye başladı. Şoklardayım. Benim süt kuzusu yavrum da bu iğrenç gündemin içinde kayboldu gitti ona yanıyorum. İnsan ailesine rahatlamaya gider, bizim her seferinde ayrı trajedi. Hayır, ben bu insanların karakterini unutup ailem diye nasıl yaklaşıyorum hala kendimi anlamıyorum.
Canim ya insan ailesi tarafından boyle uzulunce cok kotu oluyor .Ama yapacak bir sey yok. Herkes kendi degerini kendi belirler. Cok fazla irdelemeden unutmaya calis .Taktikca kafanda büyür daha cok mutsuz olursun.Sen çekirdek ailene odaklan .Kardeşinde sevgiyi gectim biraz saygi olsa sen ordayken evi terk etmezdi .Diger yaptıklarına hic bir sey diyemiyorum.

Back
X