2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada ultrasonda beklenen doğum tarihim 28 temmuz çıktı önceki doğumum sezeryan olduğu için dr 18 temmuzda sezeryanin var dedibi heyecan bastı yengeç burcu bebegim olacak bi tane insallah
Senin 18 temmuzsa benimde haziran ortası yada sonunda olur gibime geliyor çünkü bende sezeryan düşünüyorum

Aynen cnm sinirlerim.alt ust oldu zaten her dr kontrol unde korkuyorum daha once yasadiklarimdan. Baska dr a gittim hic bisey gormedi varis var damarlarda kan toplanmasi normal ama bunlarimi benzetti acaba dedi fakat beta hcg onada yuksek geldi prof perinatolog varmis onu aradi ultrason normal hcg 258 bin diye oda ya bana gonder yada bi balcaliya gorunsun demis ama kendisi hic korkma karalari baglama mol olsa bebek boylr saglikli olmaz kalp atisi normal olmaz anali kizli iyisiniz deyince baska birinede gitmedim bakalm pazartesi sinir drum ne dicek kotu birsey derse balcali ora bura nerr varsa giderim artik bu arada kizim olacaginida boyle ogrendim cok uzduler beni bugun yaa insallah hersey normaldir de ben bu cocugu hayirli saglikli dogurursam bugunku doktorlara sokacagim iki cift lafim var

Üzme canım kendini insan şöyle adam akıllı bir doktor bulamıyor maalesef bak herşey yolundaymış için rahat olsun

Bu arada ultrasonda beklenen doğum tarihim 28 temmuz çıktı önceki doğumum sezeryan olduğu için dr 18 temmuzda sezeryanin var dedibi heyecan bastı yengeç burcu bebegim olacak bi tane insallah
Benim de normalde 26 temmuz o zaman sezeryan okursa 16 temmuz filan oluyor sanirim ayy bi sorayim dr a haftaya

Bak işte öteki Dr daha iyi konuşmuş hiç değilse, inşallah sonuçlar da iyi çıkar da rahat nefes alırsın, maşallah tebrik ederim bebeğin cinsiyetini de öğrenmişsin sağlıcakla kucağına alasın inşallah

2 ve 3.cocuk bekleyenlere ise yarayacak bir yazi buyrun

Eve yeni kardeşin gelmesi birinci çocukta kötü duygulara neden olabiliyor. Bunun sonucunda kendine yada çevresine karşı yıkıcı davranışlarda bulunabiliyor. Peki neden? Çünkü kardeşin gelmesi demek ilginin sevginin değerin oyuncakların kısacası sahip olduğu herşeyin paylaşılması kaybedilmesi demek. Doğal olarak çocuk davranış sorunları gösterebilmekte. Peki ne yapmalıyız? Öncelikle hamilelik sürecinde anne çocuğa karnına dokundurmali, sevdirmeli, kardeşi olacağını beraber mutlu olacaklarını, kardeşini ve seni hep sevecegini...belirterek çocuğu sürece alıştırmalı. Pozitif telkinleri sık vurgulamalı. Eve gelen misafirlerin yanında "kardeşte geliyor napcaz bilmiyorum...vs" gibi negatif söylemlerde bulunulmamali. Çocuk doğduktan sonra büyüğe küçük sorumluluklar verilmeli( Islak mendil, pamuk, elbise ,oyuncak...vs gibi malzemeleri getirmek.) Anne ufaklığı alıp diğerini babaya verip öbur odaya gitmemeli. Annem beni istemiyor algısı yaratilmamali(Bu durum çocuğa açıklanarak ve çocuğunda uyum sağlamasıyla yapilabilir) Eve gelen misafirlerinizin sen artık büyüdün, pabucun dama atıldı..vs gibi espri amaclı çocukta yıkım yaratacak bu tarz sözlerden uzak durulmalı. Çocuğunuzu kreşe ya da atölyeye göndermeyi düşünüyorsanız uyum surecinden sonra göndermelisiniz. Büyük çocuğa abilik ablalık misyonu yüklemeyin, bunun yerine küçüğe sınırlarını öğretin. Baba, anneye ev işlerinde destek olmalı. Annenin yükünü almalı. Annenin stresini azaltabilmeli. Annenin tüm sorumluluğu üzerine alması tükenmişlik yaşamasına ve sağlıklı ilişki geliştirmesine engel olabilir. Elinizden geldiğince herşeyi yapmanıza rağmen büyük çocukta parmak emme, bebeksi davranışlar, içe kapanma ya da saldırgan yıkıcı davranışlar, alt ıslatma, dışkı kaçırma...vs gibi bir anda gelişen normal olmayan davranışlar belirmişse mutlaka uzman desteği alınız.
Ali Akbulut
Uzm.Klinik Psikolog

Benim de normalde 26 temmuz o zaman sezeryan okursa 16 temmuz filan oluyor sanirim ayy bi sorayim dr a haftaya
Ilk doğumunsa sıkıntı olmazsa normal doğum düşün bence benim ilki mecburiyetten oldu kızım ters geldi en iyisi normal doğum bence

Ilk doğumunsa sıkıntı olmazsa normal doğum düşün bence benim ilki mecburiyetten oldu kızım ters geldi en iyisi normal doğum bence
Ben cok korkuyorum bir de okudugum bilginin fazlası zarar oldu bana .Dogum anindan kaynaklanan engel durumlari diye hocalarimiz anlattigi seyler hamile olunca kulagima kulagima doldu inan

Kızlar gebelikte cilt kuruluğu yaşayan oldu mu? Bacaklarım en baştan beri kuruyor ama artık ellerim falan da bembeyaz döküntü oldu. Su içiyorum aslında sürdüğüm yağlar da sanki sadece yaglandiriyo gibi nemlendirmiyor sanki

Benim de öyle ve meme uçlarımda kurumaya başladı ki normalde cildim yağlıdır benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…