- 24 Ekim 2011
- 5.527
- 4.263
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #17.581
dikişsizde bişi sarmaya gerek yok canım ya..Dikiş olduğunda peki alt tarafımız tamamen sarılıyormu canım bezli gibi, yoksa lokal olarak sadece yara mı sarılıyo? Dikişsiz normal doğumda, hiç bir şekilde sarılmıyormuyuz?
dikişsizde bişi sarmaya gerek yok canım ya..
dikiş olursa da kalın bir ped veriyorlar ilk bikaç gün onu kullanıyorsun dolgun olduğu için dikiş yeri de fazla acımıyor doğal olarak sonra hasta bezi güzel oluyor kanama çok olsa bile herhangi bir batma çıkma söz konusu olmuyor
Ben kendim normal oldum canım ama tanıdıklarımın çoğu sezeryan oldu , vajinal dikiş aslında iyi bir şey çünkü bebek çıkarken annenin al kısmında bir sürü yırtıklar olmasın diye küçük bir kesi atıyorlar ya sağ tarafa ya da sol tarafa doğru o zaman önden uyusturuyorlar diye hissetmiyorsunuz kesme ve dikmeyi çocuk çıkınca hemen dikiyorlar zaten ve çocuk çıkınca da içinizden bir şey boşalıyor gibi oluyor acı hissetmiyorsunuz ve 10dk bitiyor doğum sonrası uyusukluk geçince alttan ara ara hafif sızlama oluyor bir iki güne geçiyor zaten doğum bitince istersen rahatlıkla ayağa kalkıyorsun hiç bir sorunun olmuyor ister normal ister sezeryan olsun anında kanama başlıyor hasta bezi gibi bir şey bağlıyorlar ama sen kendin hastane cantanda külot gibi pratik hasta bezlerinden koyduğun için odana geçince değiştiriyorsun ve istersen gecelik istersen pijama hepsini giye bilirsin , sezeryanda ise epidural ve ya genel uyutma hangisini seçersen seni uyusturuyorlar sırtından iğne yapıyorlar epiduralde uyuşunca hemen karnında kesi açıp bebeği alıyorlar karnının içini doktor temizliyor normal doğumda bebeğin arkasından hepsi akıyor sezeryanda ise Dr kendi silip temizliyor ve sonra dikiş falan zaten çok geçmeden uyuşukluk geçiyor ve ağrılar hemen başlıyor odana götürüp seni giydiriyorlar ama karnındaki dikiş taze olduğu için pijama lastiği acıtıyor gecelik daha rahat hem refakatçin için giydirmesi de kolay oluyor ve aşağı egilemiyorsun diye tuvalette yukarı cekemiyorsun pantolonu , ama bunlari dikkate almayın öncelikle Dr ne önerecek ve sizin hangisinde kendinizi rahat hissedeceğiniz önemliİlk doğum yapanlar bu konuda çok tecrübesiziz canım. Sizler bize bi anlatsanız keşke, normal doğum ve sezaryenden sonra ne oluyor?
Mesela vajinal dikiş oluyor mu normalde, yada ne bileyim bez mi bağlanıyor, kanama hemen başlıyor mu, gecelik rahat oluyor diyorlar neden? Eğilemiyormuyuz pijamayı indirmek için?
Tecrübeli anneler, normal ve seZaryeni bize anlatabilirmisiniz?
Canım ikİsinide sezaryen yaptım ilkinde bende tecrübesizdim hatta karşı komşum taa o zaman boşuna yeni gecelik alma kan olur bişi olur yazık benim Doğumda giydiğimi giy dedi verdi ama ben sezaryen yaptım yinede giydim geçeliği gerçekten çok rahattı üzerinde yok gibiydi neyse sonradan keşke bolca bi pijama takımı alsaymışım dedim çünkü dikiş yerimi pansuman yapmak için taa karnıma kadar geceliği sıyırdılar sadece kadınlar var odada ama insan rahatsız oluyo yine hoş artık cüzi bi miktarla tek kişilik odada kalabiliyorsunuz.hastaneden de gecelikle çıktım ama eşofman tarzı şeylerde giyebilirmişim çıkarken.aezaryende de zaten anestezi etkisi geçince anladım ameliyathanede bez koymuşlar ama eve gidene kadar hasta bezi koydular 2 gün 3. Günü çıktık evde orkit koydum bide o kadar hasta bezi aldım 10 lu bi tanesini kullandım ama orkitte yeterliymiş.gecelik normal Doğumda daha rahat canım dikiş olursa alttan bakmaları için rahat oluyo bazı hemşireler Doğumdan önce söylüyorlar gecelik varsa gecelik giy diye .İlk doğum yapanlar bu konuda çok tecrübesiziz canım. Sizler bize bi anlatsanız keşke, normal doğum ve sezaryenden sonra ne oluyor?
Mesela vajinal dikiş oluyor mu normalde, yada ne bileyim bez mi bağlanıyor, kanama hemen başlıyor mu, gecelik rahat oluyor diyorlar neden? Eğilemiyormuyuz pijamayı indirmek için?
Tecrübeli anneler, normal ve seZaryeni bize anlatabilirmisiniz?
aynen anlattığın şekilde bende de oluyor bazen sağda bazen soldaBebek sağ tarafta özellikle sola dönük uzandığımda hissediyorum karın duvarıma vuruyor gibi ama gaz falan değil çok net belli bebek olduğu canım sende oldu mu? Hani böyle baş parmağınla orta parmağını şakasına birisinin kulağına vurmak için tap tap vurursun ya tersten karnıma olan histe aynısı oluyor
Anladım canım, saolasın. Bana bu hasta bezi işi kötü geliyo, gerek kalmaz umarım
boyle hergundeil ama dimi cnm bn ikigun once bisey hss3ttm sonra bidaha olmadiara ara pıtpıtlar hissediyorum canım
ya bende onu öğrenmeye çalışıyorum işte... dün mesela sabah hissettim akşam bişi yoktu halbuki o kadar vurdum karnımı salladım falan tık yok.. bugün sabah yine hissettim akşam olur mu bilmiyorum... hayırlısıyla düzene girseydiboyle hergundeil ama dimi cnm bn ikigun once bisey hss3ttm sonra bidaha olmadi
boyle hergundeil ama dimi cnm bn ikigun once bisey hss3ttm sonra bidaha olmadi
ya bende onu öğrenmeye çalışıyorum işte... dün mesela sabah hissettim akşam bişi yoktu halbuki o kadar vurdum karnımı salladım falan tık yok.. bugün sabah yine hissettim akşam olur mu bilmiyorum... hayırlısıyla düzene girseydi
Anladim canim belkide. Banada gecen ay yapti tahlil enfeksiyon var dedi ama yanma filan yok belkide gecmistir. Ayy bide bazıları bu dönemde kasık ağrısı olmaması lazım diye korkutuyolar sinir oluyorumEnfeksiyon olunca çişini yaparken yanma oluyor ve çok fazla çişin olsa da yapınca azıcık geliyor enfeksiyon olduğunu düşünmüyorum canım belki karnımız hızla büyüdüğü için oluyordur , geçen ay idrar tahlili olmuştum enfeksiyon olsa dr derdi sadece bol su iç dedi
Tuvaletim gelince ben de çok baskı hissediyorum ya uykumdan baskı ve ağrıyla uyanıyorum resmen sonra düşünüyorum ne olabilir diye öyle aklıma geliyor. Daha neler yasicaz Allah'immm sen kolaylastirBenim o sancı birden ayağı kalkınca oluyor canım birden olduğum yerde kalıyorum kıpırdayamıyorım. Çişim geldiğinde oluşan sancı ve baskıyıda geçen gittiğimde sormuştum doktoruma gayet normal bir durum gelmiş bundan sonra daha çok olucak o baskı idrar kaçırma durumun bile olucak demişti canım
Hayır olur mu asıl bu dönemde oluyor kasık ağrıları ilerki dönemde karnımızın büyümesinden kaynaklı ağırlık oluyor hareketler eskisi gibi rahat olmuyor o kadar ama tabi kasık ağrısı yaşamayan insanlar da oluyor vücut yapısıyla alakalı , benim ilk hamileliğimde olmuştu enfeksiyon o zaman yanma vardı bende bolca su içince yanmam geçiyordu zaten şu içmek çok faydalı hamilelikte ama ben kışın çok su icemiyorum maalesefAnladim canim belkide. Banada gecen ay yapti tahlil enfeksiyon var dedi ama yanma filan yok belkide gecmistir. Ayy bide bazıları bu dönemde kasık ağrısı olmaması lazım diye korkutuyolar sinir oluyorum
Kafamda deli sorular. Lavman sonda niye var tuvalete hic gitmememiz mi gerekiyor??? Sezeryanda mi boyle yoksa normalde de oyle?? Her normal dogumda vajinal kesi olur mu hissedilir mi?? Korktum kizlaaar.Canım ikİsinide sezaryen yaptım ilkinde bende tecrübesizdim hatta karşı komşum taa o zaman boşuna yeni gecelik alma kan olur bişi olur yazık benim Doğumda giydiğimi giy dedi verdi ama ben sezaryen yaptım yinede giydim geçeliği gerçekten çok rahattı üzerinde yok gibiydi neyse sonradan keşke bolca bi pijama takımı alsaymışım dedim çünkü dikiş yerimi pansuman yapmak için taa karnıma kadar geceliği sıyırdılar sadece kadınlar var odada ama insan rahatsız oluyo yine hoş artık cüzi bi miktarla tek kişilik odada kalabiliyorsunuz.hastaneden de gecelikle çıktım ama eşofman tarzı şeylerde giyebilirmişim çıkarken.aezaryende de zaten anestezi etkisi geçince anladım ameliyathanede bez koymuşlar ama eve gidene kadar hasta bezi koydular 2 gün 3. Günü çıktık evde orkit koydum bide o kadar hasta bezi aldım 10 lu bi tanesini kullandım ama orkitte yeterliymiş.gecelik normal Doğumda daha rahat canım dikiş olursa alttan bakmaları için rahat oluyo bazı hemşireler Doğumdan önce söylüyorlar gecelik varsa gecelik giy diye .
İlk doğumumda karnıma kum torbası koymuşlardı askeri hastanedeydim Gölcük’te ikincide medikalde yaptım onda koymadılar mesela ilkinde lavman yaptılar ikincide yapmadılar ilkinde sontayı uyuşmadan önce taktılar ikincide sordular anesteziden sonra mı takalım diye tabiki sonra dedim.amelyattan 3 saat sonra ayağa kaldırdılar gezinmem için çok zorlandım ama biraz zorlanıp kalkınca bidaha gerisi rahat oluyo.ikincide daha rahattım hemen toparladım zorlanmadım hiç hatta eve gelince falan doğru dürüst yatmadım bile bünyeye bağlı canım başka sormak istediğin varsa sorabilirsin
Ben bı kere hissettim sanırım sonra da sanki ufak tefek biseyler oluyor ama hiç net değil. Bakalım artacak mı...kizlar 17.hftada hsseden varmi bebisi
Lavman normal doğum sırasında ikinirken kacirmaman için canım ama kacirsan da sorun olmaz ebeler alışıktır , sondayi da doğum esnasında kullanıyorlar ve alt kesi yüzünden uyuştuğu için takarken ve çıkarırken hissetmiyorsun doğum bitince çıkarıyorlar hemen , vajinal kesiyi ve dikişi hissetmiyorsun canım alttan uyuşturuyorlar ama şimdiden düşünme o sonranın konusu zamanı gelince detaylı konuşcaz hepsini inşallah , şimdilik hamileliğin tadını çıkar canımKafamda deli sorular. Lavman sonda niye var tuvalete hic gitmememiz mi gerekiyor??? Sezeryanda mi boyle yoksa normalde de oyle?? Her normal dogumda vajinal kesi olur mu hissedilir mi?? Korktum kizlaaar.
Sezaryende oluyo canım lavman sonta çünkü bir gece önceden hiç birşey yiyip içmiyorsun amelyatta uyuştuğun için alt tarafın istemsiz çalışıyor bu yüzden sonta takıyorlar.normal doğumda kesilirse iğne vurup uyıçturuyorlar sonra kesiyorlar bende tam bilmiyorum canım kimisi hiç kesilmiyor benim ablam iki normal Doğum yaptı 45 dk biri 2 saat biri sürü sancı çekmesiyle beraber toplam süre bunlar ve hiç kesiği yok. Her kadın farklı oluyor canımKafamda deli sorular. Lavman sonda niye var tuvalete hic gitmememiz mi gerekiyor??? Sezeryanda mi boyle yoksa normalde de oyle?? Her normal dogumda vajinal kesi olur mu hissedilir mi?? Korktum kizlaaar.
Sezaryende oluyor canım normalde olmuyor bildiğim kadarıyla anesteziden spnra yaptırırsın sende ben ikinciyi öyle yaptırdım.hiç hissetmiyorsun ki uyuşukluğun geçene kadar var yok hiç hissetmiyorsun zaten çıkardıkları zaman yürütüyorlarBen en çok sondaya takıldımsezaryende de oluyor mu sonda? Apandisit ameliyatımda takmamislardi. Yani oranda bişey oluyor ve alttan da doğum mu yapıyorsun? Neyse ben bunları hiç okumamış olayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?