- 20 Ocak 2013
- 4.048
- 9.200
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #17.621
Ben kendim normal oldum canım ama tanıdıklarımın çoğu sezeryan oldu , vajinal dikiş aslında iyi bir şey çünkü bebek çıkarken annenin al kısmında bir sürü yırtıklar olmasın diye küçük bir kesi atıyorlar ya sağ tarafa ya da sol tarafa doğru o zaman önden uyusturuyorlar diye hissetmiyorsunuz kesme ve dikmeyi çocuk çıkınca hemen dikiyorlar zaten ve çocuk çıkınca da içinizden bir şey boşalıyor gibi oluyor acı hissetmiyorsunuz ve 10dk bitiyor doğum sonrası uyusukluk geçince alttan ara ara hafif sızlama oluyor bir iki güne geçiyor zaten doğum bitince istersen rahatlıkla ayağa kalkıyorsun hiç bir sorunun olmuyor ister normal ister sezeryan olsun anında kanama başlıyor hasta bezi gibi bir şey bağlıyorlar ama sen kendin hastane cantanda külot gibi pratik hasta bezlerinden koyduğun için odana geçince değiştiriyorsun ve istersen gecelik istersen pijama hepsini giye bilirsin , sezeryanda ise epidural ve ya genel uyutma hangisini seçersen seni uyusturuyorlar sırtından iğne yapıyorlar epiduralde uyuşunca hemen karnında kesi açıp bebeği alıyorlar karnının içini doktor temizliyor normal doğumda bebeğin arkasından hepsi akıyor sezeryanda ise Dr kendi silip temizliyor ve sonra dikiş falan zaten çok geçmeden uyuşukluk geçiyor ve ağrılar hemen başlıyor odana götürüp seni giydiriyorlar ama karnındaki dikiş taze olduğu için pijama lastiği acıtıyor gecelik daha rahat hem refakatçin için giydirmesi de kolay oluyor ve aşağı egilemiyorsun diye tuvalette yukarı cekemiyorsun pantolonu , ama bunlari dikkate almayın öncelikle Dr ne önerecek ve sizin hangisinde kendinizi rahat hissedeceğiniz önemli
Canım ikİsinide sezaryen yaptım ilkinde bende tecrübesizdim hatta karşı komşum taa o zaman boşuna yeni gecelik alma kan olur bişi olur yazık benim Doğumda giydiğimi giy dedi verdi ama ben sezaryen yaptım yinede giydim geçeliği gerçekten çok rahattı üzerinde yok gibiydi neyse sonradan keşke bolca bi pijama takımı alsaymışım dedim çünkü dikiş yerimi pansuman yapmak için taa karnıma kadar geceliği sıyırdılar sadece kadınlar var odada ama insan rahatsız oluyo yine hoş artık cüzi bi miktarla tek kişilik odada kalabiliyorsunuz.hastaneden de gecelikle çıktım ama eşofman tarzı şeylerde giyebilirmişim çıkarken.aezaryende de zaten anestezi etkisi geçince anladım ameliyathanede bez koymuşlar ama eve gidene kadar hasta bezi koydular 2 gün 3. Günü çıktık evde orkit koydum bide o kadar hasta bezi aldım 10 lu bi tanesini kullandım ama orkitte yeterliymiş.gecelik normal Doğumda daha rahat canım dikiş olursa alttan bakmaları için rahat oluyo bazı hemşireler Doğumdan önce söylüyorlar gecelik varsa gecelik giy diye .
İlk doğumumda karnıma kum torbası koymuşlardı askeri hastanedeydim Gölcük’te ikincide medikalde yaptım onda koymadılar mesela ilkinde lavman yaptılar ikincide yapmadılar ilkinde sontayı uyuşmadan önce taktılar ikincide sordular anesteziden sonra mı takalım diye tabiki sonra dedim.amelyattan 3 saat sonra ayağa kaldırdılar gezinmem için çok zorlandım ama biraz zorlanıp kalkınca bidaha gerisi rahat oluyo.ikincide daha rahattım hemen toparladım zorlanmadım hiç hatta eve gelince falan doğru dürüst yatmadım bile bünyeye bağlı canım başka sormak istediğin varsa sorabilirsin
Kafamda deli sorular. Lavman sonda niye var tuvalete hic gitmememiz mi gerekiyor??? Sezeryanda mi boyle yoksa normalde de oyle?? Her normal dogumda vajinal kesi olur mu hissedilir mi?? Korktum kizlaaar.
ben normal doğum olarak gittim suni sancıda aldım ama olmadı sezeryan oldum acılmam hiç olmadı sabah 8 de başladı suyum gelmeye başladı cok 3 e kadar bekledik su azaldı sancım cok arttı ondan sezeryana döndü beni de cok korkuttular sezeryan cok ağrı yapar die hiç ağrım olmadı hatta hemşire gelince hiç ağrım yok normal mi demiştim :) kesiğide cok az kestiler estetik dikiş oldu iz cok az belli eve geldiğimde de hemen ayaklandım annem ve kaynanam ilk gün yıkamayı beceremediler hastanede anlattılar ilk yıkamayı o iş ilk günden bana kaldı :) normal mi sezeryan mi biraz son dak belli oluyor gibi inş normal isteyenler hersey yolunda gider sağlıkla olur ama şunu cok rahat söyeleyebilirim doğum sancısı gelince bu rahatlık geliyor insana panik olmuyorsun emin ol :)
sonsuzzz canım ben çarşıda dolaştım biraz bulduğum takımlar bana aşırı kadınsı ve anne pijamasi gibi gelmişti. İnternette daha hoş modeller var. Bu fotodaki mesela sonra tekrar bakarım diye kenara ayirdiklarimdan. Ben de karar veremedim pijama mi gecelik mi diye. Hastaneye ziyarete gelinecegi için biraz şık bişey almak istiyorum
https://i.hizliresim.com/A1qXZL.png
Ben sanırım artık resim yüklemeyi basaramiyorum
Benim ablam sezaryan olmuştu ve biz hastaneye hep emzirmesi kolay olsun diye önden düğmeli pijama takımı almıştık. Fakat pijama tam karın dikişlerine gelmişti ve hiç rahat edememişti. Bu yüzden sanırım gecelikte mutlaka alınmalı. Hasta bezi hiç koymadılar iç çamaşırı ve normal pedlerden koymuşlardı. Kanama kontrolü iiin kaç ped değiştirdiğini soruyorlardı.
Rica ederim canım sizlerin doğumu çok daha kolay olur inşallahÇok teşekkür ederim canım, çok güzel bi paylaşım olmuş.
Rica ederim canım sizlerin doğumu çok daha kolay olur inşallah
Bugünde mesai bitti çok şükür...
Yarın sabah görüşmek üzere kızlar..
Kendinize ve bebişinize iyi bakın...
Oldu canım benim alerjim kalitesiz bir lateks eldivene karşı oldu ellerimin üstü yara bere ve kuppkuruydu bir de sağ elimle mause tuttukca elimin masaya temas eden kısmı kızardi kabardi kaşindi. Sadece nemlendirici sürdüm eldiveni değiştirdim düzeldi. Fareyi tutan bileğimin altına da kağıt falan koyuyorum olmuyor.Asitli yiyecekler yapmıştı önceden. Bu ara akşamları portakal mandalina kivi filan soydum onlardan şüpheleniyorum canım. Herhangi bi krem vs kullandın mı peki sen?
Kaşıntı olmuyor mu canım?benim çok kaşınıyor ellerim ve yayılıyor kaşıdıkça.
Bu da güzelmiş bu siteyi de inceleyelimkızlar bu sitede güzel şeyler var bakabilirsiniz
https://www.lohusasepeti.com/bondy-17213-sabahlikli-lohusa-pijama-takimi
Eki Görüntüle 2099349 Eki Görüntüle 2099349
Avatarınızı çok beğendim bende kendime göre yapıp koydum çok güzelmiş avatar resminiz.
ben çevremden duyduğum kadarıyla gecelik diorlar bez falan takıyormuş hemşireler en kolayı gecelik ya ilk gün için eğilmek falan acı veriyormuşİlk doğum yapanlar bu konuda çok tecrübesiziz canım. Sizler bize bi anlatsanız keşke, normal doğum ve sezaryenden sonra ne oluyor?
Mesela vajinal dikiş oluyor mu normalde, yada ne bileyim bez mi bağlanıyor, kanama hemen başlıyor mu, gecelik rahat oluyor diyorlar neden? Eğilemiyormuyuz pijamayı indirmek için?
Tecrübeli anneler, normal ve seZaryeni bize anlatabilirmisiniz?
Canım lavmanı büyük abdest kaçırmamak için yapıyorlar sezaryende sontayıda küçük kaçırmamak için yapılıyor çünkü anestezi ile anlamıyorsun istemsiz oluyo hissetmediğin içinÇok teşekkür ederim canım, çok güzel,açıklayıcı olmuş. Lavmanı ve sondayı anlamadım yalnız. Büyük abdestmi yapılıyo doğumda onun için mi?
Aynen okadar güzeller ki ama normal gecelik diye bakıyorum 50 tl lohusa diye bakıyorum 150 tl ben sanırım normal kısa kollu ince penye bir gecelik alıp giyicem hastaneye de gelen olmaz zaten memlekette değilim tanıdıklarım da lojmandakiler onlarda eve gelmemi beklerler zaten o halde o kadar süslü geceliklerle rahat edemem diye düşünüyorum çünkü sezaryen olucam kısmet olursa normal olsaydı belki çünkü normalde doğurduğun gibi hemen normal haline dönebiliyorsun ağrın sızın olmuyoevet bizim doğum zamanımızda havalar sıcak olucak haklısın kısa kollu da olur uzunlar şık geldi sadece bana..
Canım Doğumdan bir gün önce öyle bir enerji geliyorki o enerji ile yapılamayacak Yok. Hep derlerdi o enerji gelince ev işiyle harcamayın diye ben bütün evin altını üstüne getirip birde akşamına ağda yapmıştım. Tabi bunun Doğum enerjisi olduğunu bilmiyordum. Arkadaşların anlattığı gibi hiç korkulacak birşey yokmuş. Hatta bitince ben bumuydu bittimi demiştim. Doktor dikiş atarken karnımı yoklayıp kalkmaya çalışmıştım gülüp dur dikiş atıyorum demişti. Ne kesiyi ne dikişi hissettim. Neden kesi attınız diye atarlandım hatta :) kontrolsüz yırtılma olmasın diyeymiş.Çok teşekkür ederim canım paylaşımın için.
Ben şu an düşündükçe korkuyorum açıkçası, sancı gelince sakinleşeceksek ne mutlu :) normal istiyorum ama bebeğim ve benim için en hayırlısı neyse o olsun tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?