Miray duru ipek umay beril ışıl maya seçil gülce birce defne elvin bilun azra feray gökçe ilke melis oya bunlar güzel isimler
Çoğumuz ayni haldeyiz kiz ismi daha cok ve güzel ama.erkek.ismi dar kaliyor bence bulamiyoruzkizim olsaydi melisa ismini koyardım, erkek oldugu icin isim konusunda bi karara varamadık cocuk dogacsk ismi yok ortada
Gittim cnm sağlık ocagna söyledim hemşireye benm bugün bide tetenoz aşısının ikinci dozu vurulcakti kasılma olunca vurmadı doktruna sor öyle yapayım dedi asi kasilmayi tetikleyebilir dedi bu haftalarda Fazla olmaması lazm ama korkma belki dönüyordur hareketinden flnda olabilir dedi kalp atışlarını dinledi iyi dedi çok şükür bide benm b12 çok düşüktü ilaç yazdircaktm ilaçla düzelmez iğne yazalım dedi iğne vuruldm geldm bi zararı olmaz dediİnşallah normaldir. Sor bakalım olmazsa bende bi uğrayayım. Ama tuvalete çıktıktan sonra daha da yumuşadı. Bebekler hareket etmese bende bir sorun var derim de ağrı falanda olmayınca. Allahım ağustos hemen gelsin. Kolayca doğuralım. Oy annem Oyy.
Sağlıcakla gelsinler artık napak biz de heyecanla bekleriz benimki eylüle de sarkabilir yani geç gelmişti diğer kızımda 41 haftalık gelmişti.. Bu ne zaman teşrif edecek acaba hanımefendi
Benim de Eylül'e sarkabilir. Zaten doktor ilk ultrasonda sat tarihini ileri çekmişti. O yüzden ben arada Eylül anneleri ne durumda diye onlara da bakayım dedim. Biraz okudum sonra eşinden ayrılmak üzere olanlar vardı falan , kocaları kötü davranan, şiddet uygulayan moralim bozuldu bi daha girmedim. Hem buradaki sıcaklığı da bulamadım açıkçası. Eylülde de doğsa ben bu grupran bir yere kımıldamam arkadaş
Cok güzeller masaallah saglikla giysin.insallahMerhaba canlar. Bizim ismimiz hazır zaten esim daha biz evlenmeden bile oglumuz olursa bu ismi istiyordu. Hastane cikisimizda geldi. Sizce nasillar
Aynen sat ağustos diyorsa bitmiştir biz buraya tevafuk ile geldik daha da gitmeyizBenim de Eylül'e sarkabilir. Zaten doktor ilk ultrasonda sat tarihini ileri çekmişti. O yüzden ben arada Eylül anneleri ne durumda diye onlara da bakayım dedim. Biraz okudum sonra eşinden ayrılmak üzere olanlar vardı falan , kocaları kötü davranan, şiddet uygulayan moralim bozuldu bi daha girmedim. Hem buradaki sıcaklığı da bulamadım açıkçası. Eylülde de doğsa ben bu grupran bir yere kımıldamam arkadaş
Güle güle kullanın havalı olmuşMerhaba canlar. Bizim ismimiz hazır zaten esim daha biz evlenmeden bile oglumuz olursa bu ismi istiyordu. Hastane cikisimizda geldi. Sizce nasillar
Çocukların ismi ne bilge.de harika isimselamlar,
isim konusu konusulmus; iki cocugum var ikisinin de iki adı var. bebegime iki isim koyacagım yine, seviyorum boyle iki isimli cagırmayı boyle uzata uzata, hakkını vere vere.
ama isim işi kultur isi. ailenden aldıgın kultur ile kurdugun yuvanın kulturunun karısımı oluyor genelde. muhim mesele yani bence. dindar ailelerin hassasiyeti bu yonde oluyor, kuranda gecsin cagırılırken anlamlı cagıralım vs. vs. iste ömer bugralar, sumeyyeler, muhammed hamzalar... modern kesim ve liberal kesim daha farklı yaklasıyor. isimde melodiye onem verenler, sonu su ile can ile biten isim furyası geliyor aklıma. bir de bu ara milalar aryalar alyalar evalar havada dolasıyor. globalciler var, kızımın okulunda dolu. aman yurtdısına cıkınca rahat etsin mantıkcıları. karin, leon, aleks, maya, dora...devrimci cocukları sıp diye ayırt ediliyor mesela, eylem, devin, mahir, ulaş. bir de turkculer, ulkuculer; bogatay, cagatay, tayanc, borticine...
yani cocugun isminden ailenin kulturune dair iste bir ust paragrafta ettiğim lafları eden cok olabiliyor. misal ben
kızıma koydugum isimden pismanım. turkce kokenli degil, (tek pismanlıgım bu sebepten)farsi kokenli ilk adı, ikinci adı arapca kokenli. ama koyus amacım, esimle ozel anılarımıza dayanıyor ve iki adını koymamızın da bir hikayesi var. e bu nokta kilit bende. bir seyin hikayesi varsa anlamlıdır:) ogluma koydugum iki isiminde hikayesi var ve hic pisman degilim. her ikiside hakikaten adlarıyla yasıyorlar, adlarının anlamları karakterlerinde var.
ucuncu bebegimin ilk adını netlestirdik gibi, ikinci adını ıh ıhhharayıslarımız devam ediyor, anılarımızı tararken buluyoruz kendimizi sık sık. anlamlı olsun, turkçe kokenli olsun, mumkunse yurtdısında kolay soylenebilsin bunlar ana kriterlerimiz.
asıl onemli olan bir hikayesi olsun adının. benim adımın hikayesini yıllarca dinledim hem annemden hem babamdan ve nasıl kıymetli anlatamam cocukluk anılarımda. bu sebeple sık sık iki cocuguma da isimlerinin dogumlarının hikayelerini uzun uzadıya abarta abarta anlattım, anlatıyorum.
oyle iste,
bilge benim adım bu arada. babasıyla annesinin birbirinden habersiz dusundukleri ilk isim, dayısının gozbebegi, osman amcasının kulagına adını okudugu. dedesi ile anneannesinin ilk torunu.
Çok güzelmiş güle güle kullanın nerden bunlarMerhaba canlar. Bizim ismimiz hazır zaten esim daha biz evlenmeden bile oglumuz olursa bu ismi istiyordu. Hastane cikisimizda geldi. Sizce nasillar
selamlar,
isim konusu konusulmus; iki cocugum var ikisinin de iki adı var. bebegime iki isim koyacagım yine, seviyorum boyle iki isimli cagırmayı boyle uzata uzata, hakkını vere vere.
ama isim işi kultur isi. ailenden aldıgın kultur ile kurdugun yuvanın kulturunun karısımı oluyor genelde. muhim mesele yani bence. dindar ailelerin hassasiyeti bu yonde oluyor, kuranda gecsin cagırılırken anlamlı cagıralım vs. vs. iste ömer bugralar, sumeyyeler, muhammed hamzalar... modern kesim ve liberal kesim daha farklı yaklasıyor. isimde melodiye onem verenler, sonu su ile can ile biten isim furyası geliyor aklıma. bir de bu ara milalar aryalar alyalar evalar havada dolasıyor. globalciler var, kızımın okulunda dolu. aman yurtdısına cıkınca rahat etsin mantıkcıları. karin, leon, aleks, maya, dora...devrimci cocukları sıp diye ayırt ediliyor mesela, eylem, devin, mahir, ulaş. bir de turkculer, ulkuculer; bogatay, cagatay, tayanc, borticine...
yani cocugun isminden ailenin kulturune dair iste bir ust paragrafta ettiğim lafları eden cok olabiliyor. misal ben
kızıma koydugum isimden pismanım. turkce kokenli degil, (tek pismanlıgım bu sebepten)farsi kokenli ilk adı, ikinci adı arapca kokenli. ama koyus amacım, esimle ozel anılarımıza dayanıyor ve iki adını koymamızın da bir hikayesi var. e bu nokta kilit bende. bir seyin hikayesi varsa anlamlıdır:) ogluma koydugum iki isiminde hikayesi var ve hic pisman degilim. her ikiside hakikaten adlarıyla yasıyorlar, adlarının anlamları karakterlerinde var.
ucuncu bebegimin ilk adını netlestirdik gibi, ikinci adını ıh ıhhharayıslarımız devam ediyor, anılarımızı tararken buluyoruz kendimizi sık sık. anlamlı olsun, turkçe kokenli olsun, mumkunse yurtdısında kolay soylenebilsin bunlar ana kriterlerimiz.
asıl onemli olan bir hikayesi olsun adının. benim adımın hikayesini yıllarca dinledim hem annemden hem babamdan ve nasıl kıymetli anlatamam cocukluk anılarımda. bu sebeple sık sık iki cocuguma da isimlerinin dogumlarının hikayelerini uzun uzadıya abarta abarta anlattım, anlatıyorum.
oyle iste,
bilge benim adım bu arada. babasıyla annesinin birbirinden habersiz dusundukleri ilk isim, dayısının gozbebegi, osman amcasının kulagına adını okudugu. dedesi ile anneannesinin ilk torunu.
Baya yumuşadı benimki daha rahatım. Bol su iç canım kendi doktorunu bi arayıp sorsaydın. Ben ikinci tetonozu geçen hafta olmuştum. Kalp atışları normalmiş bak bir şey yoktur. Biz fazla takıldık sanırım. Bir arkadaşla konuştum da onunla aynı haftalık hamileyiz oda oluyor dedi toplanıyor bir yere dedi. Normal herhalde zaten bir sıkıntı olsa kanama ve ağrı olurdu. Sev biraz bebeğini rahatlasın annesi :)Gittim cnm sağlık ocagna söyledim hemşireye benm bugün bide tetenoz aşısının ikinci dozu vurulcakti kasılma olunca vurmadı doktruna sor öyle yapayım dedi asi kasilmayi tetikleyebilir dedi bu haftalarda Fazla olmaması lazm ama korkma belki dönüyordur hareketinden flnda olabilir dedi kalp atışlarını dinledi iyi dedi çok şükür bide benm b12 çok düşüktü ilaç yazdircaktm ilaçla düzelmez iğne yazalım dedi iğne vuruldm geldm bi zararı olmaz dedi
Ayy inşallah ya ağustosta doğsun eylüle sarkarsa ben perişan benim çocukların okulu var ve 9 eylülde açılacak bu sene okul inşallah ağustosta doğar benim akıllı bıdık anasını zora koymaz
Canım nerde yaptırdın, adres verir misin?Merhaba canlar. Bizim ismimiz hazır zaten esim daha biz evlenmeden bile oglumuz olursa bu ismi istiyordu. Hastane cikisimizda geldi. Sizce nasillar
Çok güzellerMerhaba canlar. Bizim ismimiz hazır zaten esim daha biz evlenmeden bile oglumuz olursa bu ismi istiyordu. Hastane cikisimizda geldi. Sizce nasillar
Öyle güzel yazmışsın ki hikaye okur gibi okudum adlarıyla yaşasın yavrucakların sağlıkla inşallahselamlar,
oyle iste,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?