- 4 Temmuz 2012
- 3.599
- 9.617
- 248
Gittigidiyor 'dan 2 numarayı molfix 232 afet 100 liraya aldım cnm şuan gene aynı olabilir bak istersen çok olmadı alaliCevaplar için teşekkürler kızlar. Ben artık indirim yakalarsam 2 numara alayım. İndirim denk gelirse paylaşın mutlaka. En son 88 adet 2 numarayı 70 TL ye e bebekten almıştım.
O zaman sana şöyle.soyleyim hastane de bez tasarrufu yap bari 2 gün 2 gündür hastaneden veriyorlar beziAbowww günde 10bez mi etti mi bnm 20 bez desene yemeyip içmeyip beze yatırım yapıcazedicekler yatırımların içine
Kal kuzum aramizda en son seni doğurturuz ne olacak...Benim de Eylül'e sarkabilir. Zaten doktor ilk ultrasonda sat tarihini ileri çekmişti. O yüzden ben arada Eylül anneleri ne durumda diye onlara da bakayım dedim. Biraz okudum sonra eşinden ayrılmak üzere olanlar vardı falan , kocaları kötü davranan, şiddet uygulayan moralim bozuldu bi daha girmedim. Hem buradaki sıcaklığı da bulamadım açıkçası. Eylülde de doğsa ben bu grupran bir yere kımıldamam arkadaş
Çok güzel cnm iyi günlerde sağlıkla giysin insallahMerhaba canlar. Bizim ismimiz hazır zaten esim daha biz evlenmeden bile oglumuz olursa bu ismi istiyordu. Hastane cikisimizda geldi. Sizce nasillar
ben şu bayram tatilinde acil durum için ufak bir çanta hazır edeyim diyorum. daha alcakalrım var ama en azından elim boş kalmasın. detaya temmuz ayında gireceğim, çeyizden dantelli çarşafları çıkaracakmış annem hastanede sercekmiş:) çok işimiz var çokkkk:)yahu kizlar belki cok sacma gelecek size, zaten tüy seven biri degilim, ama bu daha beter oldu hamileligimden beri. aylardir her dusumda (bellllki arada bi istisna vardir) yani her gün temizleniyorum. aniden doktora gitmem gerekir korkusuyla. bu sabah ise dünki agridan sonra 'her an dogum yapabilirim' panigi yasamaya basladim. tüy konusu kolay onu zaten gundelik hallediyorum ama ben daha pijamalarimi ic camasirlarimi hazir etmedim ki? bebegin cantasi hele hic hazir degil, esime soylerim cocugun bavullarinin hepsini getirir artik ahah..uff.
siz ufaktan basladiniz mi toparlanmaya?
Iyiymis vermezler diye dusunmustum ztn bezini fln hep hazırladım hastane için 30 unda randevum var sonra hastane çantamıza hazirliycam madem veriyorlar versinler demi amaO zaman sana şöyle.soyleyim hastane de bez tasarrufu yap bari 2 gün 2 gündür hastaneden veriyorlar bezivermezlerse iste..bazı yerler istemeden vermiyor..ben oğlumda yanımda götürdüm kendi bezimizi kullanıyoruz adamın biri geldi ben yürüyüş yaparken duydum.hemsireden bez istiyor dedim.salak benmiyim bende istedim ondan sonra bir pakette hastaneden çıkarken vermişlerdi hediye olarak hastane çıkışıyla birlikte
Dün dr sordum ne durumda erken doğum riski varmı diye herşey yolunda merak etme sudanlık bi problem yok dedi..Bende temmuz başı başlıycam artik yavaştan yıka ütüle yerleştir işine.. ağustos.15.16 dogum nasipse..oncesi bayram.bisey yapamam.zaten temmuz sonu bitirmem lazım herşeyi..oğlum da okula başlayacak onunda eksiklerini bitirmem.lazim doğumdan önce..dogum.sonrasi zor olur.cunku..sezeryan.olacagi için hemen toparlayamam.kendimiyahu kizlar belki cok sacma gelecek size, zaten tüy seven biri degilim, ama bu daha beter oldu hamileligimden beri. aylardir her dusumda (bellllki arada bi istisna vardir) yani her gün temizleniyorum. aniden doktora gitmem gerekir korkusuyla. bu sabah ise dünki agridan sonra 'her an dogum yapabilirim' panigi yasamaya basladim. tüy konusu kolay onu zaten gundelik hallediyorum ama ben daha pijamalarimi ic camasirlarimi hazir etmedim ki? bebegin cantasi hele hic hazir degil, esime soylerim cocugun bavullarinin hepsini getirir artik ahah..uff.
Aramizdan birini kocasi dovse toplanir gobeklerimizle o herifi sıkıştırır pestilini çıkarırız. Kim ulan o?!?!Benim de Eylül'e sarkabilir. Zaten doktor ilk ultrasonda sat tarihini ileri çekmişti. O yüzden ben arada Eylül anneleri ne durumda diye onlara da bakayım dedim. Biraz okudum sonra eşinden ayrılmak üzere olanlar vardı falan , kocaları kötü davranan, şiddet uygulayan moralim bozuldu bi daha girmedim. Hem buradaki sıcaklığı da bulamadım açıkçası. Eylülde de doğsa ben bu grupran bir yere kımıldamam arkadaş
"Borticine"? O ne yahu?selamlar,
isim konusu konusulmus; iki cocugum var ikisinin de iki adı var. bebegime iki isim koyacagım yine, seviyorum boyle iki isimli cagırmayı boyle uzata uzata, hakkını vere vere.
ama isim işi kultur isi. ailenden aldıgın kultur ile kurdugun yuvanın kulturunun karısımı oluyor genelde. muhim mesele yani bence. dindar ailelerin hassasiyeti bu yonde oluyor, kuranda gecsin cagırılırken anlamlı cagıralım vs. vs. iste ömer bugralar, sumeyyeler, muhammed hamzalar... modern kesim ve liberal kesim daha farklı yaklasıyor. isimde melodiye onem verenler, sonu su ile can ile biten isim furyası geliyor aklıma. bir de bu ara milalar aryalar alyalar evalar havada dolasıyor. globalciler var, kızımın okulunda dolu. aman yurtdısına cıkınca rahat etsin mantıkcıları. karin, leon, aleks, maya, dora...devrimci cocukları sıp diye ayırt ediliyor mesela, eylem, devin, mahir, ulaş. bir de turkculer, ulkuculer; bogatay, cagatay, tayanc, borticine...
yani cocugun isminden ailenin kulturune dair iste bir ust paragrafta ettiğim lafları eden cok olabiliyor. misal ben
kızıma koydugum isimden pismanım. turkce kokenli degil, (tek pismanlıgım bu sebepten)farsi kokenli ilk adı, ikinci adı arapca kokenli. ama koyus amacım, esimle ozel anılarımıza dayanıyor ve iki adını koymamızın da bir hikayesi var. e bu nokta kilit bende. bir seyin hikayesi varsa anlamlıdır:) ogluma koydugum iki isiminde hikayesi var ve hic pisman degilim. her ikiside hakikaten adlarıyla yasıyorlar, adlarının anlamları karakterlerinde var.
ucuncu bebegimin ilk adını netlestirdik gibi, ikinci adını ıh ıhhharayıslarımız devam ediyor, anılarımızı tararken buluyoruz kendimizi sık sık. anlamlı olsun, turkçe kokenli olsun, mumkunse yurtdısında kolay soylenebilsin bunlar ana kriterlerimiz.
asıl onemli olan bir hikayesi olsun adının. benim adımın hikayesini yıllarca dinledim hem annemden hem babamdan ve nasıl kıymetli anlatamam cocukluk anılarımda. bu sebeple sık sık iki cocuguma da isimlerinin dogumlarının hikayelerini uzun uzadıya abarta abarta anlattım, anlatıyorum.
oyle iste,
bilge benim adım bu arada. babasıyla annesinin birbirinden habersiz dusundukleri ilk isim, dayısının gozbebegi, osman amcasının kulagına adını okudugu. dedesi ile anneannesinin ilk torunu.
Tüy işini hiç sorma, gormeden yapmak ne zormus, el yordamiyla yeteneksiz kuafore sacini kestirenler gibiyim (diycem onu da görmüyorum). Bacaklarimi da zor yaptım dün, egilmek zor geliyor ve karnım acıyor sıkışınca.yahu kizlar belki cok sacma gelecek size, zaten tüy seven biri degilim, ama bu daha beter oldu hamileligimden beri. aylardir her dusumda (bellllki arada bi istisna vardir) yani her gün temizleniyorum. aniden doktora gitmem gerekir korkusuyla. bu sabah ise dünki agridan sonra 'her an dogum yapabilirim' panigi yasamaya basladim. tüy konusu kolay onu zaten gundelik hallediyorum ama ben daha pijamalarimi ic camasirlarimi hazir etmedim ki? bebegin cantasi hele hic hazir degil, esime soylerim cocugun bavullarinin hepsini getirir artik ahah..uff.
Iyiymis vermezler diye dusunmustum ztn bezini fln hep hazırladım hastane için 30 unda randevum var sonra hastane çantamıza hazirliycam madem veriyorlar versinler demi ama
[/QUOTE
Tabi cnm sonuçta senin hakkın versinler tabi..O kadar para bayılıyoruz hastaneye..bide senin iki tane bi paket bez kullanırsın sen kesinne koparırsan kâr kardır
yahu kizlar belki cok sacma gelecek size, zaten tüy seven biri degilim, ama bu daha beter oldu hamileligimden beri. aylardir her dusumda (bellllki arada bi istisna vardir) yani her gün temizleniyorum. aniden doktora gitmem gerekir korkusuyla. bu sabah ise dünki agridan sonra 'her an dogum yapabilirim' panigi yasamaya basladim. tüy konusu kolay onu zaten gundelik hallediyorum ama ben daha pijamalarimi ic camasirlarimi hazir etmedim ki? bebegin cantasi hele hic hazir degil, esime soylerim cocugun bavullarinin hepsini getirir artik ahah..uff.
Tüyden yana derdim yok allahtan epilasyon luyum..nasıl denk getirdiysem seans ları bitirdim.ameliyatimi oldum saçımı boyattım ve hamile kaldım..Aramizdan birini kocasi dovse toplanir gobeklerimizle o herifi sıkıştırır pestilini çıkarırız. Kim ulan o?!?!
Hic de şiddete karşı falan değilim su anda, empati yapınca adamin üstüne oturup boğasim geliyor.
"Borticine"? O ne yahu?
Benim de esimin de iki ismi var, ben de iki isim koymak istiyorum da bulamadik. Elimizde "Mutlu" var, o cepte. Mutlu'cuk Mutlu'cuk diye geziyorum.
Tüy işini hiç sorma, gormeden yapmak ne zormus, el yordamiyla yeteneksiz kuafore sacini kestirenler gibiyim (diycem onu da görmüyorum). Bacaklarimi da zor yaptım dün, egilmek zor geliyor ve karnım acıyor sıkışınca.
Hastane cantasi falan yok bizde de henüz. Cocuk ciplak kalmaz onlar var da artık Allah kerim. Ya 7 aylik dogmaya karar verirse diye düşünmüyor değilim.
Nereye gidecekler zaten kasima da kalsa dogumlari burdalar onlar...kopamazlar bizden
o panik bende de var bırak çantayı hazır etmeyi kıyafetleri hazır bile değil oğlumun. çünkü babası rahat :)yahu kizlar belki cok sacma gelecek size, zaten tüy seven biri degilim, ama bu daha beter oldu hamileligimden beri. aylardir her dusumda (bellllki arada bi istisna vardir) yani her gün temizleniyorum. aniden doktora gitmem gerekir korkusuyla. bu sabah ise dünki agridan sonra 'her an dogum yapabilirim' panigi yasamaya basladim. tüy konusu kolay onu zaten gundelik hallediyorum ama ben daha pijamalarimi ic camasirlarimi hazir etmedim ki? bebegin cantasi hele hic hazir degil, esime soylerim cocugun bavullarinin hepsini getirir artik ahah..uff.
Neyyy 9 eylul mu..neden erken aciliyor bu sene beni.mi buldu yaniAyy inşallah ya ağustosta doğsun eylüle sarkarsa ben perişan benim çocukların okulu var ve 9 eylülde açılacak bu sene okul inşallah ağustosta doğar benim akıllı bıdık anasını zora koymaz
bilgi için teşekkür ederim. bi ara hafifledi diyorum amma sonra tekrar ağrıCanım bnm dış agrım hala devam ama çok şükür hafifledi pazar günü akşama dek ağladım ağrıdan en son dayanamayıp acile gittim iğne yaptılar 4 gündür dış fircasina yapıştım gidip gelip fircaliyorum birde sirke ile corekotunu kaynattim onunla gargara yapiyorum her fırçalamadan sonra hafifledi bugün biraz daha
Hey masallahhhÇok şükür hersey yolunda maşallah 29+2 bebek 1650 gr olmuş 2 hafta sonra kontrole çağırdı.Kan ilacı ve d vitaminine devam o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?