O kucuk muslinlerden ben de almisim zamaninda. Ne yapicam kucuk bunlar diyodum. Banyodan sonra sac ve vucut kurutmada cok iyi oluyor yumusacik.bende 15 temmuzdan 1-2 gün sonra falan çıkarım inşlh . oğlumda akıllı uslu durur beni üzmezse beklerse inşlh :) bende bir hastane çıkışı, 8-10 kadar zıbın, 3-4 patikli alt, alt değiştirme takımı, 3-4 muslin battaniye (ama küçük lcw den aldığım) sanırım bunlardı aldığım :)
Gecmis olsun cnmGece saat 1 gibi ter su içinde uyandım.Dedim sıcak basmaları bana da geldi. Evin içinde duramayacak kadar sıkıntılıyım. Balkona attım kendimi. İyi geldi. Açtım azıcık kapı, pencerelerin kelebeklerini. (Kedi olduğu için evde pek açamıyoruz). Balkonda otururken birden tuvaletim geldi. Tuvalete oturmuşken bir mide bulantısı. Hoşgeldin ishal ve istifra. Neye uğradığımı anlayamadım. Kaç kere gittim geldim bilemiyorum. Valla hamilelik başında bu kadar istifra etmemiştim. (Edenleri çok iyi anladım şimdi) İshal durmadığı için hastaneye gitmeye cesaret edemedim. (rezil olmamak için) 3,5 4 gibi oturduğum yerde uyuya kalmışım yatakta. Şimdi biraz daha sakin ortalık. Ama halsiz düşürdü beni. Dikkat edin kızlar. Üşütmüş olabilirim.
Tatil mevzusunu hiç açma bilgecim içime düşüp çıkamıyorum aksi takdirde. Benimde doktorayı bitirip yurtdışı planlarım yazjn ailecek ayvalık gezisi düşüncelerimiz vardı hepsi yalan oldu. Doktora bitsin onada fitim.dua edin bana nolur. Diplomayı alana kadar başınıza ekşiyeceğimgunaydın,
calısan arkadaslarıma iyi mesailer diliyorum, evdekilere sevgilertgif tgif. kaldı sadece 5 gun, sonra kocaman upuzun bir bayram tatili.
gebe kalmadan evvel kıs icin 2 tatil organize olmustuk, biri subat kapadokya idi. kısın gormemistik kapadokyayı, cok hevesliydik. digeri mart bası roma idi. cocuklarla ilk yurtdısı. kızım ve oglum asırı hevesliydi ona da. noldu, olmadı tabi, iptal ettik biletleri. nasip. degil yolculuk dr bos bile olsa toba tasıma dedi. yaz tatili programlamadık boyle olunca. kızımın kas'ta masterclassı var temmuzda ona gidecek babayla ve kardesiyle, agustos bası viyana, onda yalnız...ben hicbir yere gidemeyecegim! bu kadar uzun bayram tatilinde evde olmak, hapishanede kilitli kalmak gibi bizim ailede. atlayıp arabaya hic degilse cevre illere program yapardık, uzuluyorum bu duruma evet. canımı sıkıyor.
ama aile olmak da boyle bir sey. simdi kızım ya da oglum hasta olsaydı biz onu bırakıp sehir dısında bayram tatili yaparmıydık, aklımız kalırdı yapamazdık sanırım. kendimi avutuyorum boyle...
icimi doktum biraz. saglıklı olalım, bebek saglıkla gelsin, ekstra kotu bir durumla karsılasmayalım, seneye cıkarız bebisle di mi tatile. ucak bileti kovalardım hep, hey gidi hey...ben ucak biletlerini alırdım arabayı esim kiralardı, oteli ortaklasa oderdik, ah allahım gidecegimiz sehrin haritaları, on arastırmalar, sonra gorulecek yerler listesi, yemek yenecek yerler, ucakta kim cam kenarını kapacak yarısı, cocukları heyecanlandırıp gaza getirmece. simdi otur evde. bos bos gecsin istemiyorum o kadar sure!
oyle iste.
guzel bir gun diliyorum hepimize.
Bende 3-3.30 saatlik yola gidicem ama pek korkmuyorum seninki biraz daha uzun ama bi şey olmaz inşallah saat başı yada en az 2 saatte bir mola verip yürümen lazım 10 dk bile olsa ona dikkat et. Uzun süre hareketsizlik hiç iyi değil gebelikte.
çok oturunca zaten her yerim ağrıyor. anamurda dinlenmeyi düşünüyorum.inşallah kolay geçer yolculuklarımız
Yeminle nerdeyse aynı durumdayım. Haftaya cumaya gün sayıyorum. Sonra 15 temmuza sonra ayrılış tarihine gün sayıcam :))) düşündükçe moralim bozuluyo.
Alışveriş bende sadece bebek arabası, bez, ıslak mendil, şampuan, yağ ve bi iki kıyafet aldım. Liste yapmaya cesaret edemiyorum resmen
aynen vnm 32 dolduğu an rapor alıp çalışabilir iş yerine teslim etmen lazım 5 haftalık veriliyor o rapor en falza 5 hafta daha 37ye kadar çalışabilirsin ama o arada istediğin zaman tekrar çalışamaz raporu alıp çıkabilirsin.
sağolun kızlarGünaydın herkese
guiding1 evet 32+0 da çalışabilir raporu alacağız.
Ben de 2-3 parça dışında hiçbir şey almadım daha, bu hafta ya da önümüzdeki hafta toplu bir alışveriş yapmaktı planım ama bayramdan sonraya kaldı.
Haziran sonu, temmuz başı gibi taşınacağız inşallah, bu 2 hafta tutacağımız ev ile ilgili işleri bitirmek istiyorum. Şu an benim kafamdaki en büyük sıkıntı o. Onları halledersem bebek alışverişini illa ki yaparım diyorum.
gecmis olsun cnm. salgina yakalanmis olabilirsin. yorgunlugun gecmezse dr.a git xnm. serumla takviye yaparlar.
Canım bana da yediğin bir şeyden bakteri kapmışsın gibi geldi, benzeri olmıştu bana da geçtiğimiz aylarda. İstifra ve ishalle atınca kendime gelmiştim hemen. Biraz dinlen gececek, geçmiş olsun
Sicak diye acaba acildin yerlere ciplak ayakla bastin usuttunmu
Cok gecmis olsun hepimiz sirayla usutucez bu yanginimizdan galibaa
Gecmis olsun cnm
ben de alışverişe başlamadım ve gecelikler çok kokoş hiç bana hitap etmiyo.kafam karmakarışıkgünaydın kızlar, önümüzdeki haftayı da bitirsek te artık bir tatil bir bayram yapsak. artık gözümde büyüyor işe git gel. alışveriş listem daha yok ne nasıl alacağım :) gereksiz birşeyde almak istemiyorum. birde hala kendime şu gecelik pijama takımını çözemedim. hastane kıyafetiyle kalacağımm en sonunda
Dun haataneden sonra chicco ya gireyim dedim alt degistirme falan alirim diye Allah im oldum resmen yok yani online olmadiktan sonra bi alisveris su haftalardan sonra yapamam daha onuncok iyi anladim havuzlu han falan hepsi hikaye oldu e-bebek ten almistim zaten devamini da ordan alacamGunaydin hayirli cumalar canim. Ayiptir soylemesi ben geceleri baya dana gibi uyudugum icin hic bisey farkettmedim
Aynen canım. Benm hatam aksam cikmak oldu biraz da.. Sabah erkenden uyaniyorum enerji bomba o coşkuyla baya is kotariyorum sonrasi tirt aksama dogru yavas yavas pilim bitiyo sicak basiyo nefesim daraliyo..
ben aslında tam alıyordum ki biri beni durdurdu :) 5li setlerden. hep bayram sonuna erteliyorum sanki hiç gelmicekmiş gibi :)ben de alışverişe başlamadım ve gecelikler çok kokoş hiç bana hitap etmiyo.kafam karmakarışık
Bence sıcakların etkisi var sanki oğlum kısa gelmişti böyle şeyler olmamıştı hicUyuşma bende de var, komple sol bacağım hem de benim. Son kontrolde doktora sordum, bebek büyüdükçe rahim bacaklara giden ana damarlara baskı yapar, o da uyuşmaya neden olur dedi. Korkarım bu uyuşma hissi artarak devam edecek
Evet kuzum ayaktayken oluyor..belkide şişme yapıyor ondan kaynaklanıyor bilmiyorum.dr.bi ara msj atayım diyorum kontrolden daha yeni geldim cunkuAllah allaa ayakta sabit durunca mi oluyo? benm cok sabit oturunca ayaklarimi ustuste koyarsam falan oluyo uyusma. Ama dun gece inanilmaz yaniyo ve batiyolardi duramadim suya soktum kolonua surdum esime ovdurdum anca uyumusum
aynen erteliyoruz bakalımben aslında tam alıyordum ki biri beni durdurdu :) 5li setlerden. hep bayram sonuna erteliyorum sanki hiç gelmicekmiş gibi :)
İyi bari sen uğraşmayacaksın. Kesinlikle zararı değil aksine iyi bir şey. Bir kanama, ya da olumsuzluk durumda bebekle senin karışıp bebeğe zarar gelmesin diye önlem amaçlı yapılıyor bu iğne.Doktora sordum canım yatış yapackms kendileri getirtrckms sanrm. Ama yine içim rahat değil 1 doktor olmasın dese yaptrmcm o derece korkyrm çocuğuma zararı olur mu diye. ( panik anne moduna bagladim bu hafta)
Biz bu kaynanayi çok eleştirmişiz o zaman bak üzüldüm simdiAaaaa kocan alman mıydı senin? Çok universal kayınvalide dedikodusu yapmışız be.Ben kayınvaliden Türk sanıyordum
Kesinlikle yap bence yoga. Her hafta hamilelik yogası yapıyorum. O kadar iyi geliyor ki. O bir saat kendime ayırdığım zaman dilimini anlatamam. Bebeğiminde hoşuna gidiyor. Ki hocamda baya esneksin. Kolayca doğum yaparsın gibi diyor. İnşallah öyle olur yaa :)yoga ogretmenligi de yapan is arkadasim bazi yoga hareketlerinin dogumu tetikledigini anlatti. bana o hareketleri gösterecekbende size muazzam esnek vucudumla cekecegim videoyu aticam
Aynen doğru söylüyorsun ben mesela beşik ti hastane cikisi battaniye vs vs almadım hiç hepsi oğlumdan kalma fazlasıyla var çoğu da kullanılmamış.. tek yapacağım doğduğu an bi kıyafet alicam bide.mevlut için.. biberon emzik araba onları hallettim..eksiğim olmadığından kendimce eksik cikariyorumZeytinliii canim bizim dezavantajimiz ilk cocuk oldugu icin hicbi seyleri yok ya ondan bu kadar uzun suruyo alisveris isi ama sen 1 gunde halledersin icin rahat olsun cok cabuk biter o yuzden hic uzulme
kızlar karıştırdınız Türk zaten kocası da kaynanasıda:)Biz bu kaynanayi çok eleştirmişiz o zaman bak üzüldüm simdibizim türk kaynanaları örfü adeti bilirken uygulamiyor bizim elaide de elin almanın dan örf adet bekliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?