2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kasilman normal cnm. senin hissettigin siddette onemli ama. 2-3 cok normal telaslanma.

oksuruk icin ayva yapragi cnm. kaynar suya ekle 5 dk surdun. suz. icine balla icle.

kasilman normal cnm. senin hissettigin siddette onemli ama. 2-3 cok normal telaslanma.

oksuruk icin ayva yapragi cnm. kaynar suya ekle 5 dk surdun. suz. icine balla icle.

teşekkür ederim canım benim. Bazen çok fena oluyor acısı kımıldayamayacak kadsr. Ama çabuk geçiyor. Yurt dışındayım maalesef ayva yaprağı bulmam zor elma zencefil dedi biri onu deneyeceğim.

Günaydın herkese. İki sabahtır kramplar ile uyanıyorum. Gece de doğru düzgün uyuyamıyorum. Karnım büyüdüğü için her gün başka bir yerim ağrıyor. Hareket etmeye çalıyorum. Ama oda çok hareket edince karnım sertleşiyor. Bir şişe gavisconu bitirdim ve midem hala her gün her dakika yanıyor. Bir çözüm bulamadım. Doktorda başka ilaç vermiyor. Ne diyelim olacak böyle şeyler buna da şükür. Daha bebeğimizin ismi yok. Eksikleri bu hafta sonu halledeceğiz inşallah. Oğlum deseniz maşallah hiç durmuyor. Arada babası kızıyor azıcık sakin oğlum diye. Ayh Ayh içimi biraz size dökmek istedim. Hepimize mutlu sağlıklı günler diliyorum.

He
Herkese gunaydin . Yoğurt yiyor musunuz Kramplar kalsiyum ve magnezyum eksikliginden oluyor, bende de cok oluyordu , hergun yogurt yemeye baslayinca ve magnezyum ilaci alinca kesildi. Midenize de yogurt probiyotik ya cok iyi gelir . Gece kipirdanmalari beni de uyutmuyor minik kizim patir patir karnimin icinde

Yiyorum, hemde kendim yapıyorum yoğurdumu hergün ya yoğurt yerim ya da ayran icerim. Ama kefir alacağım ilk aylar çok iyi geliyordu şimdi gene deneyeceğim. Muz her gün yiyorum. Vitamin ilacımın içinde magnezyum var. Gece gündüz hiç durmuyor afacan şimdi bile kıpır kıpır :))

teşekkür ederim canım benim. Bazen çok fena oluyor acısı kımıldayamayacak kadsr. Ama çabuk geçiyor. Yurt dışındayım maalesef ayva yaprağı bulmam zor elma zencefil dedi biri onu deneyeceğim.

bal zencefil tarçın limon kürü var canım onu dene ne çok sıcak iç ne çok soğuk ılık şeyler
bende bi kere oldu geçen kramp ben maden suyuna dayanamıyorum günlük bir yada iki içiyorum zararlımı bilmyorum doktor iç dedi yemekhanede yoğrt cacık türü çıkıyor bi kase tüketmeye çalışıyorum oda olmazsa evde ayran oluyor yemeklerin yanında

Bende bundan aldım çok güzel gerçekten

ben hergün muz yesem kabızlık sorunumu napardım bilmiyorum safra kesemi aldırmıştım ondan gelen bi hazımsızlık var bide hamilelik eklendi ayy çok kötü bişe kayısı falanda fayda etmedi

Benim de gün içinde çook defa kasılmalarım oluyor. En son saat tuttum yarım saatte birdi. Ama hepsi aynı şiddette değildi. Nst'ye girdim sancı çıkmadı. Doktor da magnezyum verip gönderdi. Magnezyum kullanmaya başladığımdan beri kasılmalar azaldı sanki ama bitmedi. Alıştım artık takmıyorum kafama.

Kizlar masallah 37. Haftalardan bahsediyosunuz helal olsun size cidden bel agrisi vs onlari nasil hallediyosunuz
Aslında bu haftaya kadar herşey süperdi. Eve gidip dinlenince ertesi gün için enerji depoluyorsun. Ama geçen haftasonundan beri hep koşturmaca olunca dün kendimi çok kötü hissettim. Enerjim tükendi. Yorgun , mutsuz, sonra hesaplama yapmaya başladım ne kadar daha çalışacağım diye. Ama akşam eve gidince yemekten sonra hiç bir iş yapmadım ve direk uyudum. Bugün iyiyim şimdi.
Bel ağrısını kociş masajı ile çözüyorum Ama ayaklarımın şişliğine bişey yapamıyorum. Bu hafta davul gibi oldular

Geçen cumartesi Gebelik eğitimlerine gittiğimde Anestezi Uzmanı geldi eğitime. Normal doğum ve sezeryanda kullanılan anestezileri anlattı. Eğer sezeryan ise spinal anestezi öneriyoruz çünkü hem hızlı hemde blok halinde dedi. Epidural de sezeryanda olur ama genelde spinal tercih ediyorlar dedi. Yani belden aşağınız direk ayaklarınız dahil uyuşuyormuş. Arkadaşım yeni doğum yaptı. Anlayamadım bile ben daha uyuşmadı sanıyordum bebek kucağımdaydı dedi. 3 saat etkisi varmış.
Normal doğumda her ikisini de öneriyoruz dedi. Spinal de tüm kaslar zayıfladığı için açılma hızlanıyormuş. Ama aşağıda birşey hissetmiyorsun. Etkisi 3 saat olduğu için de sonrasında ağrı hissedebilirsin dedi. Epiduralde sen kendin istediğin aralıklarda dozaj verdiğin için doğum sonrasında da ağrıyı azaltıyormuş. Bu yüzden epidurel'e prenses doğum deniyormuş. Sonrasında da etkili olduğu için.Hissiyat varmış yani sezeryanda da normal doğumda da aşağıda yapılan herşeyi hissediyorsun epiduralde. Sadece ağrı az. Zaten sen ağrı eşiğine göre düğmeye basıyormuşsun.
Epiduralde belinde iğne oluyor doğum esnasında ve sonrasında. Spinalde yokmuş.Dozajı verip hemen çekiyor 3 dakikada etkisini gösteriyormuş.

Normal olur ise ben de epidural düşündüm bu eğitimden sonra.

ben oglumda epidural+spinal kombin oldum. spinal cok etkili bir uyusma. hem de etkisi uzun suruyor. epidural ignesi de belde kaldigi icin (hic hissetmiyrsunuz varligini) dogum sonrasi agri oldugunda oradan yine epidural verip agriyi azaltiyorlar. ama ne kadar cok o epiduralden alirsaniz ödem o kadar artiyor...

Verdiğin paraya değer ama kaliteli bir marka canim

Günaydın herkese
Bebeğin kafasının uzun olması çatının darlığıyla alakalı değil, doğum kanalında uzun süre beklerse öyle oluyor. Genelde uzun süren doğumlarda oluyor. Çatım dar değildi benim, doğum 18 saat sürünce bizim kızın da uzamıştı. Hatta ebe açıklık muayenesi yaparken söylemişti, kafası uzadı diye
1 ay içinde normale dönüyor zaten, bebeğe hiçbir zararı yok. Korkulacak bir şey değil

Canım bende bu gece krampla uyandım her iki bacak hemde eşimi kaldırıyorum hemen oda korkuyor kıyamam ama bastırması gerekiyor yoksa geçmiyor çok fena bişi ya

Bazı doktorlar çatı konusuna hiç takılmıyor, normal doğum sürecini bekliyorlar. Eğer bebek kanalda ilerlemezse o zaman sezaryene alıyorlar.
Evet bunu bende okumuştum çatının dar olup olmadığı 37-38. haftalarda yapılan muayenede anlaşılmaz diyordu, dar gibi gözüken çatılar doğumda normal olan ölçülere genişleyebiliyor. Ancak doğumda anlaşılır yazıyordu. Benim doktorda ilk hamileliğimde bence gerek yok ama sen istersen çatı muayenesi yapalım demişti ben de meraktan yapalım demiştim Bazen çok saçma kararlar verdiğimi o zaman anlamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…