kasilman normal cnm. senin hissettigin siddette onemli ama. 2-3 cok normal telaslanma.Kızlar çok hastayım yadoktora gittim ilaç da veremedi. Öksürmekten geceleri kesinlikle uyku yok. Nane limon, ballı süt ile biraz rahatlıyorum tekrar başlıyor. Artık karnım yırtılacak gibi acıyor. Bana tavsiyesi olan var mı?
Bir de bebekler iyice aşağı doğru gitti benim. Karnımda da sürekli sertlikler oluyor. Özellikle otururken filan farklı farklı yerleri bir anda sertleşip geriliyor. Bunları saymam gerekir mi?Günde en az iki üç kere kasılma oluyor. Erken mi doğacak demek oluyor bu?
kasilman normal cnm. senin hissettigin siddette onemli ama. 2-3 cok normal telaslanma.
oksuruk icin ayva yapragi cnm. kaynar suya ekle 5 dk surdun. suz. icine balla icle.
insallah cabuk toparlarsin cnm.teşekkür ederim canım benim. Bazen çok fena oluyor acısı kımıldayamayacak kadsr. Ama çabuk geçiyor. Yurt dışındayım maalesef ayva yaprağı bulmam zorelma zencefil dedi biri onu deneyeceğim.
Herkese gunaydin . Yoğurt yiyor musunuz Kramplar kalsiyum ve magnezyum eksikliginden oluyor, bende de cok oluyordu , hergun yogurt yemeye baslayinca ve magnezyum ilaci alinca kesildi. Midenize de yogurt probiyotik ya cok iyi gelir . Gece kipirdanmalari beni de uyutmuyor minik kizim patir patir karnimin icindeGünaydın herkese. İki sabahtır kramplar ile uyanıyorum. Gece de doğru düzgün uyuyamıyorum. Karnım büyüdüğü için her gün başka bir yerim ağrıyor. Hareket etmeye çalıyorum. Ama oda çok hareket edince karnım sertleşiyor. Bir şişe gavisconu bitirdim ve midem hala her gün her dakika yanıyor. Bir çözüm bulamadım. Doktorda başka ilaç vermiyor. Ne diyelim olacak böyle şeyler buna da şükür. Daha bebeğimizin ismi yok. Eksikleri bu hafta sonu halledeceğiz inşallah. Oğlum deseniz maşallah hiç durmuyor. Arada babası kızıyor azıcık sakin oğlum diye. Ayh Ayh içimi biraz size dökmek istedim. Hepimize mutlu sağlıklı günler diliyorum.
Yiyorum, hemde kendim yapıyorum yoğurdumu hergün ya yoğurt yerim ya da ayran icerim. Ama kefir alacağım ilk aylar çok iyi geliyordu şimdi gene deneyeceğim. Muz her gün yiyorum. Vitamin ilacımın içinde magnezyum var. Gece gündüz hiç durmuyor afacan şimdi bile kıpır kıpır :))He
Herkese gunaydin . Yoğurt yiyor musunuz Kramplar kalsiyum ve magnezyum eksikliginden oluyor, bende de cok oluyordu , hergun yogurt yemeye baslayinca ve magnezyum ilaci alinca kesildi. Midenize de yogurt probiyotik ya cok iyi gelir . Gece kipirdanmalari beni de uyutmuyor minik kizim patir patir karnimin icinde
Fazla tatlı bebegin suyunu arttırırmis canım dikkat etBen çok çikolata yiyorum sanırım doktorum bu yüzden beni korkuttu
teşekkür ederim canım benim. Bazen çok fena oluyor acısı kımıldayamayacak kadsr. Ama çabuk geçiyor. Yurt dışındayım maalesef ayva yaprağı bulmam zorelma zencefil dedi biri onu deneyeceğim.
bende bi kere oldu geçen kramp ben maden suyuna dayanamıyorum günlük bir yada iki içiyorum zararlımı bilmyorum doktor iç dedi yemekhanede yoğrt cacık türü çıkıyor bi kase tüketmeye çalışıyorum oda olmazsa evde ayran oluyor yemeklerin yanındaHe
Herkese gunaydin . Yoğurt yiyor musunuz Kramplar kalsiyum ve magnezyum eksikliginden oluyor, bende de cok oluyordu , hergun yogurt yemeye baslayinca ve magnezyum ilaci alinca kesildi. Midenize de yogurt probiyotik ya cok iyi gelir . Gece kipirdanmalari beni de uyutmuyor minik kizim patir patir karnimin icinde
Bende bundan aldım çok güzel gerçektenHerşey hemen hemen hazır ama hala genel temizlik yapılmadı hop oturup hop kalkıyorum izmirde bu hafta hep yağmurluydu önümüzdeki hafta halılardan başlanıp yapilcak ins bende bi rahat etsem sizler ne durumdasınız kizlar gecelik bu ins güzel bişey gelir
Eki Görüntüle 2280735
ben hergün muz yesem kabızlık sorunumu napardım bilmiyorum safra kesemi aldırmıştım ondan gelen bi hazımsızlık var bide hamilelik eklendi ayy çok kötü bişe kayısı falanda fayda etmediYiyorum, hemde kendim yapıyorum yoğurdumu hergün ya yoğurt yerim ya da ayran icerim. Ama kefir alacağım ilk aylar çok iyi geliyordu şimdi gene deneyeceğim. Muz her gün yiyorum. Vitamin ilacımın içinde magnezyum var. Gece gündüz hiç durmuyor afacan şimdi bile kıpır kıpır :))
Benim de gün içinde çook defa kasılmalarım oluyor. En son saat tuttum yarım saatte birdi. Ama hepsi aynı şiddette değildi. Nst'ye girdim sancı çıkmadı. Doktor da magnezyum verip gönderdi. Magnezyum kullanmaya başladığımdan beri kasılmalar azaldı sanki ama bitmedi. Alıştım artık takmıyorum kafama.Kızlar gün içinde karnınız kaç defa sertleşiyor sayıyor musunuz? Benim bazı günler 10 un üstüne çıkıyor. Cumartesi kontrolum var dr a soracağım. Düzenli değil kasılmalarım ama bazıları çok şiddetli oluyor
Aslında bu haftaya kadar herşey süperdi. Eve gidip dinlenince ertesi gün için enerji depoluyorsun. Ama geçen haftasonundan beri hep koşturmaca olunca dün kendimi çok kötü hissettim. Enerjim tükendi. Yorgun , mutsuz, sonra hesaplama yapmaya başladım ne kadar daha çalışacağım diye. Ama akşam eve gidince yemekten sonra hiç bir iş yapmadım ve direk uyudum. Bugün iyiyim şimdi.Kizlar masallah 37. Haftalardan bahsediyosunuz helal olsun size cidden bel agrisi vs onlari nasil hallediyosunuz
Geçen cumartesi Gebelik eğitimlerine gittiğimde Anestezi Uzmanı geldi eğitime. Normal doğum ve sezeryanda kullanılan anestezileri anlattı. Eğer sezeryan ise spinal anestezi öneriyoruz çünkü hem hızlı hemde blok halinde dedi. Epidural de sezeryanda olur ama genelde spinal tercih ediyorlar dedi. Yani belden aşağınız direk ayaklarınız dahil uyuşuyormuş. Arkadaşım yeni doğum yaptı. Anlayamadım bile ben daha uyuşmadı sanıyordum bebek kucağımdaydı dedi. 3 saat etkisi varmış.Ya bi de şuna hamilelik ay hesabını anlayamıyorum doktor 8 Aydan gün almışsın dedi neyse anlamak için geç kaldım galiba anlayamadan bitecek
Şu epidurale taktım bu ara bana acayip mantıklı geldi herşey yolunda olursa kesin isterim
ben oglumda epidural+spinal kombin oldum. spinal cok etkili bir uyusma. hem de etkisi uzun suruyor. epidural ignesi de belde kaldigi icin (hic hissetmiyrsunuz varligini) dogum sonrasi agri oldugunda oradan yine epidural verip agriyi azaltiyorlar. ama ne kadar cok o epiduralden alirsaniz ödem o kadar artiyor...Geçen cumartesi Gebelik eğitimlerine gittiğimde Anestezi Uzmanı geldi eğitime. Normal doğum ve sezeryanda kullanılan anestezileri anlattı. Eğer sezeryan ise spinal anestezi öneriyoruz çünkü hem hızlı hemde blok halinde dedi. Epidural de sezeryanda olur ama genelde spinal tercih ediyorlar dedi. Yani belden aşağınız direk ayaklarınız dahil uyuşuyormuş. Arkadaşım yeni doğum yaptı. Anlayamadım bile ben daha uyuşmadı sanıyordum bebek kucağımdaydı dedi. 3 saat etkisi varmış.
Normal doğumda her ikisini de öneriyoruz dedi. Spinal de tüm kaslar zayıfladığı için açılma hızlanıyormuş. Ama aşağıda birşey hissetmiyorsun. Etkisi 3 saat olduğu için de sonrasında ağrı hissedebilirsin dedi. Epiduralde sen kendin istediğin aralıklarda dozaj verdiğin için doğum sonrasında da ağrıyı azaltıyormuş. Bu yüzden epidurel'e prenses doğum deniyormuş. Sonrasında da etkili olduğu için.Hissiyat varmış yani sezeryanda da normal doğumda da aşağıda yapılan herşeyi hissediyorsun epiduralde. Sadece ağrı az. Zaten sen ağrı eşiğine göre düğmeye basıyormuşsun.
Epiduralde belinde iğne oluyor doğum esnasında ve sonrasında. Spinalde yokmuş.Dozajı verip hemen çekiyor 3 dakikada etkisini gösteriyormuş.
Normal olur ise ben de epidural düşündüm bu eğitimden sonra.
Verdiğin paraya değer ama kaliteli bir marka canimKızlar pijama takımı bakmak için dışarı çıkmıştım. Blackspade diye bir markaya rast geldim. Keşke görmeseydim yaa nasıl bir kumaşı var efil efil. İçim gitti. Lacivert ve pembe emzirmeli pijamalı takım beğendim fiyat 200. Üstün yanından emzirme penceresi açılıyor. Sabahlık ayrı o da 185. Pahalı geldi almadım. Netten araştırayım dedim. Daha uygunu yok 3-4 hafta beklicem sezon indirimi olursa diye. Normalde de giyilebilir. Sizce nasıl? Sabahlıkla fiyat 400 e yakın olacak. 100 tl sini ablam verecek. Hangi rengi güzel? Beyaz tenli olduğum için lacivert düşünmüştüm. Pembeleri giydim çok baydı gibi oldu.
Günaydın herkeseÇatı darsa sezeryan yapıyorlar diye biliyorum herkes için geçerli 37-38. Haftalarda yapılan muayenede belli oluyor. Bazı doktorlar doğurtuyor ama bol kesi ve dikiş artı bebeğin kafası uzaylı gibi oluyor up uzun kafayla doğuyor zavallım
Canım bende bu gece krampla uyandım her iki bacak hemde eşimi kaldırıyorum hemen oda korkuyor kıyamam ama bastırması gerekiyor yoksa geçmiyor çok fena bişi yaGünaydın herkese. İki sabahtır kramplar ile uyanıyorum. Gece de doğru düzgün uyuyamıyorum. Karnım büyüdüğü için her gün başka bir yerim ağrıyor. Hareket etmeye çalıyorum. Ama oda çok hareket edince karnım sertleşiyor. Bir şişe gavisconu bitirdim ve midem hala her gün her dakika yanıyor. Bir çözüm bulamadım. Doktorda başka ilaç vermiyor. Ne diyelim olacak böyle şeyler buna da şükür. Daha bebeğimizin ismi yok. Eksikleri bu hafta sonu halledeceğiz inşallah. Oğlum deseniz maşallah hiç durmuyor. Arada babası kızıyor azıcık sakin oğlum diye. Ayh Ayh içimi biraz size dökmek istedim. Hepimize mutlu sağlıklı günler diliyorum.
Evet bunu bende okumuştum çatının dar olup olmadığı 37-38. haftalarda yapılan muayenede anlaşılmaz diyordu, dar gibi gözüken çatılar doğumda normal olan ölçülere genişleyebiliyor. Ancak doğumda anlaşılır yazıyordu. Benim doktorda ilk hamileliğimde bence gerek yok ama sen istersen çatı muayenesi yapalım demişti ben de meraktan yapalım demiştimBazı doktorlar çatı konusuna hiç takılmıyor, normal doğum sürecini bekliyorlar. Eğer bebek kanalda ilerlemezse o zaman sezaryene alıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?