2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar hastane çantasını hazırlayan varsa liste atabilir mi? Özellikle tecrübeli anneler; mutlaka olmalı-gereksiz dediğiniz şeyler var mı?
İlk doğumumdan çıkınca revize ettiğim listem

#Hastane çantam#
(doğum sonrası revize edilmiş hali)
Bebek için
*1adet 10lu,1adet 5li hastane çıkışı
*2adet zıbınlı pantolon takım
*2adet ağız bezi (hastane çıkışının harici)
*1adet müslin battaniye
*1adet triko -penye battaniye
*yan yatış yastığı
*20adet bebek bezi
*1paket ıslak mendil
*3adet tek kullanımlık alt açma
*kirli torbası
*ana kucağı
*zemzem,hurma,
*yumuşak kaşık

Anne için
*2adet pijama takımı, sabahlık,
*2adet yazma/şal, 1adet rahat kıyafet
*2adet çorap
*1çift terlik
*2adet emzirme sütyeni
*3adet hamile külodu
*emzirme minderi
*2adet mini havlu
*1adet saç havlusu
*Bikaç göğüs pedi / kalkan
*Bikaç depend külot
*1küçük paket orkid gece
*1paket ıslak mendil
*diş fırçası,macunu, tarak,toka, makyaj malz.
*sıcak su torbası
*aktardan rezene, still tea, 2 büyük şişe hoşaf
*geçmiş evraklar(tahliller,detaylı ult. raporu,filmler (zorunlu sezaryende evrak isteniyor))
*cüzdan, şarj aleti,
*kethle veya elektrikli mini su ısıtıcı
*ikramlıklar, süslemeler
Not:eve dönüş kıyafeti duruma göre giderken giydiğim veya yeni koyucam

Refakatçı için
*rahat kıyafet , iç çamaşırı, terlik
*şarj aleti

Selam kızlar..bugün rutin kontrole geldik oğlumla laylaylom ama nst de düzenli sancı çıkınca bırakmadı doktor 2-3 dk da bir max 60-70 lerde sancı çıktı..ben o anları hep kafasını poposunu dayadı diye yoruyordum ben iyiyim, olmaz bişey desem de bırakamam dedi, yattık mecbur..akciğer gelişimi için iğne, kasılmaları durdurmak için hap ve serum verdiler..azalmıştı ama sanırım ilacın etkisi geçince yine başladı..bir hap daha verdiler, beklemedeyiz şimdi..içim rahat, yarın çıkarım merak etmeyin diyorum soranlara ama inşallah R Rzg14 senin kız gibi inatçı çıkmaz benim kız da bi de bence hastane ortamı daha da geriyor hem bizi hem bebisleri..bak seni de delirtmişler yine ben herkesi eve yolladım valla tekim hastanede

Gecmis olsun canim Allah şifa versin

Çok geçmiş olsun inşallah duzelirde en kısa zamanda evine dönersin

Aaa gecmis olsun simdiden.
Bu karnin sertlesmesi, bir yerde kafasi veya poposu varmis gibi olmasi miymis kasılma? Sunlari anlayamadan doguruvam resmen ya. Oyleyse de aci yok.

Bunu yazarken yine toplandi gibi bir sertlik var. Sağımı kendine yuva edindi iyice bu çocuk. Kasigimda da bisi var. Siz olsaniz kesin eli mi ayagi mi bilirdiniz. Evladimin sanssizligi hissiz anasi..

Bende de o toplanma çok oluyor cnm bide vajinma vuruyor arada ama bende ne neresinde hiç anlamıyorum valla

Okadar maaşi kim kaybetmiste biz bulucaz:)) doktorlar alir 4000 euro filan. uzmanlar daha da fazla. ama normal bi isci 1500-2000 arasidir. ortalama memur 1800-2800 arasidir; ki buda iyidir. bi ust tabaka da 3000 den baslar, bunlarda zaten (ssaglam) muhendisi, avukati falan filan.

hahah senin doktorun sacmaligi hakkaten. sorunsuz insana neden yasaklanir.

eheheh okurken gulumsedim:) hic gelmeseler be kuzum niye yanindalar ki devamli. anneler iki gunde bir gelsin. ay esim dogumdan sonra iki gece kalsin ucuncu gece yanliz kalirim kafasindayim simdiden. eve geldikten sonra zaten ebe gelecek. annemin kalmasina gerek bile yok geceleri, rahatini bozmasin oda.

ah bu anneler..uzmeyin kendinizi. birazda seni guclu mu goruyoda oyle rahat konusuyo acaba. ilk evliligimden once gucluydum, cok seyi tasirdim filan. bosandiktan sonra eve dondugumde baktim hersey herkes her söz artik agir gelmeye basladi, ailemde herkese nekadar hassas, kirilgan, dengelerimin kafamin bozuk oldugunu anlattim, hungur hungur aglayarak. ancak dank etti hepsine, ileri geri yorumlar bitti ve rahatladim.

bugun annem ruyasinda beni cok kotu gordugunu yazmis, nasil gordugunu anlatmadi herhalde omrumu uzatmis haha. israrla cok kotu gordum yazmis, sagolsun bisuru dua etmis yine. ama o ruyayi soylemesi bile uzdu beni. annem kafasina takmasin diye ben rahatsizliklarimi anlatmiyorum bile. ablama yazdim daha sonra; annem korkuttu beni diye. yazarkende kendimi aglarken buldum.
duygu duzenimiz de bozulmus kizlar.

Aynen benm doktorda öyle malesf çok relax valla sor valla her şeyi yoksa onların anlatacakları yok doğuma kadr
Bazsn cok sinir bozucu oluyo mesela bisey soruyorum kesin olarak yapmalisin diyo ulan madem kesin neden kendin soylemiyosun ben sormadan belki benim aklima gelmicek bide ozel doktorlar guya ben anlamadim

Geçmiş olsun benim de ilk gebeliğimde rutin kontrole diye gidip bir gece hastane yatmışlığım vardı sonra 37 ye kadar tutabildik. Yarın çıkarsın inşallah sen de ağustos bebeleri pek meraklı oldular annelerini korkutmaya

Ay ben kriz geçiririm herkesi kovar o sinirlede çocuğu doğururum, sonra sizin yüzünüzden diye herkesin burnundan getiririm. Sen sakin ol canım boşver kendini bebişini düşün
Yemin ederim okurken tuylerim diken diken oldu neyseki sayili gun az biseyin kaldi
Ay valla çok haklısın senin derdin sana yetiyor ztn bide onlar stres yaptrmasinlar aaa zaten bende üç gündür kocayla kavgaliyim konusmuyrz catlicam artk az kaldı

sag olun kizlar. yapiyrlar iste. durmuyr ceneleri.
iste sirf bu yuzden ben de kendi isini kendi halledenlerden oldum hep. ama simdi 5yasinda oglum var cnm. elimi kolumu bagliyr. onu gorebilmek icin mecbur katlaniyrm.

amin ins cnm.da.. ciddi bizi sıkan bir duruma girdik. Allah sonumuzu hayir etsin.
aman Allah korusun. ben gibi olmayin. benimkiler duzelmiyr ne yazik ki. en de gece herkesi yolluyorum cnm ama gunduz oglumla geliyrlar. cocuk olunca eli kolu baglaniyr insanin.
sen de rahat ol lutfen. sabah bisicik kalmaz. ben o ilactan ilk geldigimde 20dk arayla 4 tane aldim. sonra gunde 6tane. simdi 4 e dustu. benimki keci oldugu icin baska ilacta ictim yaninda

B bebegim-gel inşallah canım
I ikuayko benim 2.ama ben de senin gibiyim valla..bana kalsa hepsi bebenin normal hareketi..ağrı esigimiz mi yüksek nedir anlamadım ama yatirdiklarindan beri hissettiklerim evdekilere göre biraz daha farklı gerçekten..ya da evde hiç bu kadar hareketsiz kalıp kendimi dinlemedigimden de olabilir..ben iyiyim diye ısrar edince, dr ben seni anladım, sen evde yaramazlık yapıyorsun , yat dinlen bakalım bi dedi temizlik vs takıntılarım yok, hatta hala bebenin eşyalar yikanmadi, hazır değiliz ama bir sıpa daha olunca rutin onun koşturması bile yormuş demekki beni oglumla sürekli park bahçe gezdiğimiz için haftasonu instagramda, acaba hangi parkta doğuracağım diye gönderme yapmıştım eşek arısı sokaymış dilimi, kötüyü çağırdım yine

evladim icin cnm. yoksa beni goremez yavrum. gunduz yanima geliyr ve ona burada birinin bakmasi lazim. benim yurumem oturmam yasak. gece kimse kalmiyor zaten hepsini yolluyorum.

elaide beni kendini kurtarır olarak goruyorlar kendi işini kendi gören, kendi bacagindan asılan ve asildim ben demeyen yoksa hastalik vs benden saklamaya başladılar, uzuluyormusum. Allah Allah annem babam olduğunuzdan dolayi üzülüyor olabilir miyim?

Kizlar, temmuzda doguma baslariz biz. Zaten dogum tarihi agustos basi olan gebe 37-42 arasi dersek temmuz basi gibi normal zamani oluyor iste. Geliyorlar gümbür gümbür

Ağzını hayra acmayanlarda bugün

Ya dogunca anlariz hangisi sanci hangisi baska bisi. Daha kitabin orasına gelmedim ben.

K kudra07 çok geçmiş olsun. İnşAllah devamı gelmez sancıların. Benimde içimi ürpertecek şekilde göbeğimi kabartıyor. Poposu yada başıyla yapıyor diye düşünüyordum. Umarım Biraz daha beklerler bu sıpalar.
@Rzg14 Allah kolaylık versin canm. Bugünlerde geçecek inşAllah. Oğlun ve kızın için biraz daha sabır et. Kendi annen bari yapmasa keşke ama belli bi yaştan sonra düşünemiyorlar sanırım
@elaide maaş bilgileri için saol canım. Neyse Allah bereket versin çok şükür yine halimize.

Sağol canım, ilkinde de benzer şeyler yaşadım ama 37+5 de geldi..o yüzden rahatım..onda bu kadar düzenli değildi ama bu da toparlar inanıyorum ben

Evet bana da 20dk arayla 3 tane, beraberinde serumla bi ilac verdiler öyle sakinlemisti ama şimdi yine heyecanlı sıpa ama moralimi bozmuyorum, başında o kadar korkuttuki bizi amniyosentez vs, şimdi en azından tehlikeli dönemi atlattık diye rahatlatiyorum kendimi
Gelenler konusunda haklısın, bugün acil olunca
eşim çıktı geldi, sonra baba oğul gönderdim ama daha kalacak olursam bize de bakacak biri lazım olur tabi..o zaman da çeneleri çekmek zorunda kalırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…