2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Benimde yakındır herhalde kırmalar dökmeler ödemden mi kalsiyum eksikliğimi bilemedim

Evlendikten sonra 2 ay gitmemişti o mobilya kokusu. Sirkeli su, yüzey temizleyici, hepsini denemiştim. Hep havalanması gerekiyor, zamanla gidiyor koku. Dolap içlerine beyaz sabunlar koyabilirsin ben çamaşırların arasına koyuyorum bazen çok hoş kokuyor

Ama benim 2 ayim yokki 1 buçuk ay sonra bebis gelcek o güne kadar kıyafetler ortalıkta olacak yani

aa ama anlattığın kadar büyük bir karnın yokmuş ki top gibi bişey maşallah karnın yusyuvarlak

KEk konusunda bende kendimi efsane buluyorum gözüm kapalı yaptığım bişey ama Ağustos sıcağında ne kadar az fırın çalıştırırsam o kadar iyi. :) uğraşamam şuan anneciğimde buradayken yaptık hepsini pişmiş halde koyduk. :) buzluğum geniş sıkıntı olmadı valla

Evet önce kestik şerit halinde yufkayı un ve yağ karışımı yaptık yufkanın üstüne sürdük harç koyup sardık tek Kat şeklind. pişirmeden buzdolabı poşetine koyduk pişiceği zaman yoğurtlu yağlı karışım yapıp üstüne sürüp fırına koyucam.
Browni kurabiyeyi pişirdim soğuduktan sonra koydum buzluğa. Fındıklı olanı pişirmeden koydum onuda çıkarıp 20 dk pişiriyorsun.

hazir bi paket kek kuzum. catkapi misafir en rahati valla, evde ne varsa o!
Kız 15 dk kek diyosun.. biz burda genelde çat kapı gelen misafire kek Çırpıveriyoruz hazır kek koyamam zaten hiç de sevmem evde yaptığın gibi olmuyor hiç.

Yani yani olayı yaptıktan sonra pek ala devlet olur.Benim sezeryan o yüzden çok soru sordum dr ,hemşire,logusalara iyiydi Hayırlısı artık Senden önce doğumum anlatırım tabii 29-30 Temmuz gibi ama ben 1 ağustos istiyorum bakalım Öncesi olmazsa tarihler böyle Tek oda olayı sezeryanda ayartıyormuşsun bi kaç gün önceden para verip dogum yapan bayan vardı o dedi .Normal doğumda bilmiyorum.

ilk hamileliğimde 18 kilo aldım doğumdan sonra bana 8 kilo kaldı artı 5 aylık hamile gibi görünen sarkmış bir karın şiş yüz ve ayaklar.
bu yorumlara maruz kaldım. ilk bebekte insan biraz şaşkın oluyor. ozamanki fotoğraflarıma bakıyorumda kendimi iyice salmışım. kendime hiç dikkat etmedim bütün önceliğim oğlumdu ama oksijen maskesini ilk kendinize takın derler ya aynen öyleymiş. uykunuzmu geldi bebek uyuyormu benim uykum geldi deyin gidin yatın.
makyaj malzemerimi de koydum çantaya. bugün tartıldım +9 kilo dayım. doğum tarihinin belli olmasınında erkisi var galiba bir rahatlık var. böyle güzel oluyormuş normal doğumu beklemek stres yapmıştı bende. 42 hafta bekleyince yorucu olmuştu. hayırlısı olsun artık 3 haftam kaldı heyecan dorukta bende.

Evet bu konuda çok şaşkınım ben. Türkiye'de yaşamadığım için genellikle bu tarz olaylarla karşılaşmıyorum. Çok Türk arkadaşım yok ama bir arkadaşım hamilelik ve bebekten bahsederken hep negatif bir tutum içerisinde. Şimdi sen şöylesindir, şimdi sen böylesindir. Yahu değilim! Senin yaşadıklarını ben yaşamak zorunda mıyım? Yaşasam da zaten biliyorum, tekrar tekrar hatırlatmanın ne önemi var. Pozitif örnekler verip rahatlatmak yerine ben stres yaşadım sen de yaşa demenin bir anlamı yok ki. Ben de bu sürede zaten az olan birkaç Türk arkadaşımla mesafe koydum. En azından kafam rahatladı.

Bebek bakımı konusunda da kesinlikle bunu söylüyor herkes. İlk aylarda bebek uyuyunca uyuyun, bol bol dinlenin. Her eğitimde bize bu söylendi. Zaten hastanede uzun kalmanın amacı da buymuş. Anne dinlensin, evine gittiğinde bebeğine bakabilsin diye 1 haftaya yakın hastanede yatırıyorlar ve çıkarmıyorlar. Becerebilirsem ben de sizin söylediğiniz tavsiyelere uyacağım. Elbette yaşamadan bilemiyor insan.

Kilolar alınır, verilir.. Ruhumuza ve bedenimize iyi bakalım :) Sağlıklı anne olursa, bebekler de sağlıklı ve mutlu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…