- 11 Nisan 2014
- 1.418
- 2.969
- 133
aynen katılıyorum canım sağlıklı ve mutlu anneler mutlu bebekler demektir.Evet bu konuda çok şaşkınım ben. Türkiye'de yaşamadığım için genellikle bu tarz olaylarla karşılaşmıyorum. Çok Türk arkadaşım yok ama bir arkadaşım hamilelik ve bebekten bahsederken hep negatif bir tutum içerisinde. Şimdi sen şöylesindir, şimdi sen böylesindir. Yahu değilim! Senin yaşadıklarını ben yaşamak zorunda mıyım? Yaşasam da zaten biliyorum, tekrar tekrar hatırlatmanın ne önemi var. Pozitif örnekler verip rahatlatmak yerine ben stres yaşadım sen de yaşa demenin bir anlamı yok ki. Ben de bu sürede zaten az olan birkaç Türk arkadaşımla mesafe koydum. En azından kafam rahatladı.
Bebek bakımı konusunda da kesinlikle bunu söylüyor herkes. İlk aylarda bebek uyuyunca uyuyun, bol bol dinlenin. Her eğitimde bize bu söylendi. Zaten hastanede uzun kalmanın amacı da buymuş. Anne dinlensin, evine gittiğinde bebeğine bakabilsin diye 1 haftaya yakın hastanede yatırıyorlar ve çıkarmıyorlar. Becerebilirsem ben de sizin söylediğiniz tavsiyelere uyacağım. Elbette yaşamadan bilemiyor insan.
Kilolar alınır, verilir.. Ruhumuza ve bedenimize iyi bakalım :) Sağlıklı anne olursa, bebekler de sağlıklı ve mutlu olur.
Canim ben sirkeli su ve karbonatla sildim ama ayni şekilde zamanla geçecek sanrmYarinda karbonatla sileyim oda cok iz bırakır yorar ama gececekse deneyim bi
illa ki yapılacaksa dışarıda yapılan mevlüt en güzeli. ev batmıyor. (ben inada bindirdim, dışarıda da olsa istemiyorum)
bu arada kayınvaliden ya da annen yapmak isterse, sen param yok desen de onlar yaparlar hallederler bir şekilde.
mesela benim kv bir mevlüt uğruna servet ödemeye hazır şu an. kardeşlerine ve konuya komşuya ne der sonra, bi mevlüt bile yapmadılar dedirtir mi ?
Çatkapı gelen misafir en sevmediğimmmmhazir bi paket kek kuzum. catkapi misafir en rahati valla, evde ne varsa o!
Masallah sana erkek annesiiiiay kizlar son 3 calisma gunume eristim. carsamba gunu teambuilding olayimiz var. bana ‘elaide’ye uygun bi program yaptik!’ dediler (supriz guya). bugun iki is arkadasi ‘sen sabahtan aksam 8/9a kadar kalacagindan emin misin’ demesiyle dank etti bana. programi istedim, anasini satiim sabahki bolumde 3 saatlik magara gezisi var! delirmis gerizekalilar. ogle yemeginden sonra ari kovanlarina gezi var, 20 dk yuruyus tek yone. o hadi neysede, sabah 3 saatlik magara, ardindan 40 dk yuruyusun nesi benim tempoma uygun. adamlarin omru yuruyusle geciyor, kosu yapmayla geciyo. karni burnunda kadin nasil uysun size dimi ama??
neyse sinirlendim aksam aksam yine
Son 3 calisma gunu. inanamiyorum. son 3.
ha bu arada; +15 kg da kaldim. siz nasil gicik kibar kilo almissiniz herkes 11/12 filan.
yinede hamileligimde begeniyorum kendimi ne yalan soyliim. mutevaziligime bakinayaklarim aksamlari davul. karpal tunel sendromuna maruz kalan ellerimde ayni sekilde. minigim bir sirkte gosteri yapmayi planliyo sanirim, hazirliklari son surat devam. yanliz karin inmedi, indirme calismalarindayim
Eki Görüntüle 2284949
En iyisi küçük hurçlara koy kuzum, koku gidince çıkarırsınAma benim 2 ayim yokki 1 buçuk ay sonra bebis gelcek o güne kadar kıyafetler ortalıkta olacak yani
Şu surata şu asabiyete baaaakkk şapşal seniiiiGünaydın ❤
Eki Görüntüle 2284985
Ben wcdeyken kapida bekliyo oğlusum yakinda kardeşiyle ikisi beklicek böyle
Ay bi de o temizlik derdi var ya o kadar özenle temizliyorsun 3 saat sonra her yer leş gibi. Boşver kayınvaliden konuşmuyormuş bu konuları zaten, habersiz gelen giden olmaZ herkesi tek seferde çıkaracağım dersen mantıklı olabilir. kendi annen de içimde kalmasın kızım diyip isterse onunla karar verirsinizGünaydın kızlar,
Senin dediğin gibi ben de ev mevlüdü yapmıştım insanlar sıkış sıkış oldu. Evi temizliyorsun onlar gelmeden, gidince yine temizliyorsun. Uğraştığına değmiyor kalabalıkla. Bir de kontrol edilmeyen çocuklarcanından bezdiriyor ve herkes birşey istediği için sen koşuşturmaktan hiç birşey anlamıyorsun.Dışarısı en iyisi.
Maddi anlamda kayınvalidem 33. hafta olacağım yarın bir çorap bile almadı ki sanmıyorum mevlüd yapacağım deyince destek olsun. Aldığımız şeyleri görmeye bile çıkmıyor. Hiç merakı yok bebişe karşı anlamlandıramıyoruz. O yüzden mevlüt için tek kelime bile edemez. Ben anneme anne içimde kalmasın yapalım dersem tabi ki her türlü destek çıkarlar. Ama gerek var mı diye de düşünmüyor değilim. (Mevlüd yaptı) Annem zorlamaz diye düşünüyorum (zorladı)
Hadi yaIyi akşamlarr şükür yaprak sarma işi bitti yarında börekleri hazirlarim artik kıyafetleri baştan makinaya attim içimden kocama iyi dileklerimi saydırarak yarin bide onları ütülerimarkadaşlar size bir sorum olacak kızımın dolabi geleli 1 hafta oldu nerdeyse hala mobilya kokuyor kapilari hep acik odanin penceresi sabahtan aksama kadar açık ama kokuda azalma yok sirkeli suyla sildim dolabi ise yaramadi bu kokuyu çabuk gecirmenin bir yolunu biliyormusunuz
Ister istemez son günler daha zorlayıcı geçiyor üstüne birde sıcak eklenince tuzu biberi oluyor..ama az kaldı şükür az daha sabir kizlarhamileliği zor geçen var mı?
bitmedi bi hamilelik ciddi ciddi ağlıyorum artık...
ilk 10 hafta düşük riskiyle geçti kanamalı...
o bitti 7. aya kadar şiddetli mide bulantısı, tansiyon ve şeker düşmeleri yaşadımm..
son 5 haftadır da bacak ağrısı yapıştı yakama bırakmıyor...
gece bacak ağrısından uyuyamayıp sinirden ağlıyorum...
dün gece uyuyamadım yine ki zaten 4 gündür sinir harbi yaşıyorum geceleri...
biri az kaldı dayan deyince resmen ağlıyorum az kalmadı yeter artık diye....
sizlerin nasıl gidiyor hamileliği?
39. 40. veya 41. haftaya kadar bekleyecek diye korkuyorum resmen...Ister istemez son günler daha zorlayıcı geçiyor üstüne birde sıcak eklenince tuzu biberi oluyor..ama az kaldı şükür az daha sabir kizlar
Bugün de doğurmadım doktorumun tabiriyle :) yarın kontrol var duruma gore karar verecek cnm
İlk 16hafta kanamalar ve idrar enfeksiyonu ile gecti. Surekli igne ilac. 5sefer antibiyotik kullandim ki birinde 5gun hastanede yattim. 16haftadan sonra dr serbest hareket etmeme izin verdi ki 5yasinda bir oglum var ve bakan kimsem yoktu. Zaten kan pihtilasmam var maglum onun ignesi ilaci. İlaci piyasaya surmezler zar zor yalvar yakar bulursun. 30.cu haftada asil suprizi yasadim. Kizim dogmaya calisti. 14gun yine hastanede kaldim. İgnesi ilaci stresi kaynanasi... Simdi 33+5im ama hala wc disi kalkmam yasak. İlaca ragmen de tam 26gundur dogum sancisi cekiyorum...39. 40. veya 41. haftaya kadar bekleyecek diye korkuyorum resmen...
Tahammül sınırım o kadar düştü ki biri öte otur dese paramparça edesim geliyor sinirden...
Lohusayken ne yapıcam acaba....
Yok yok. Biz anlastik duracak o guzeller.Bugün de doğurmadım doktorumun tabiriyle :) yarın kontrol var duruma gore karar verecek cnm
Allahim darisi bana cumartesi doluyor :)34. Haftamizi dolduruyoruz bugün günaydın teyzelerim
surata bakkkk bes karisGünaydın ❤
Eki Görüntüle 2284985
Ben wcdeyken kapida bekliyo oğlusum yakinda kardeşiyle ikisi beklicek böyle
efecik insallah poz verir annesineGörüş günü, gidelim bakalımmm.
amin sen de tatlim herkes beklesin.minnoslarini tutsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?