Gecen taksici amca da "doguma kac gun kaldi yenge" diyr banaAynen canım , göbeğim hep büyük olduğu için benim hamilelik herkese çok uzun geldine zaman doğuracaksın hep hamilesin diyorlar . Yapacak bişey yok. Böyle de güzeliz. En güzel biziz, Canım kendim..(kendi ellerini öptü)
Gebelikte Son 6 haftam,
Yaa o kadar güzel yazıp ozetlemissn kiBurda düşük riski olan kanamasi olan kızlar oldu. Hastaneye yatanlar oldu.PiaLeon hala istifra ediyordu mesela. Kadın ikinci cocuktan vazgececek bu yüzden.
Herkesin vucudu baska tepki veriyor. Ben analigin cok kutsal cennetin de ayaklarımızın altında olduguna falan inanmiyorum. Kadınları uremeye ikna etmek icin kurulmus tuzaklar bunlar. Mide bulantisinin sebebi vucuttaki yabanci maddeyi atmaya calismasi, parazit gibi ele geciriliyoruz ve bazi vucutlar buna karşı çıkıyor.
Mide bulantisi bir ara hic gecmeyecek sandim. Ama cikarsam daha mi iyiydi cok dedim. Binadaki erkek tarafi akrabalar hep gececek 3 ayda dedi 4 ay oldu devam, kesin kandiriyorlar bile dedim. Sonunda gecti. Bir ara geri geldi
Degistiremeyecegim gerceklerle savasmak icin şöyle bir yolum var; cok kaderci olmasam da savasmak yenmemi saglamayacak, düşünmek cozume ulaştırmayacaksa kabul ediyorum. Hamileliği kabul ettim. Vucudumun ve ruhumun, psikolojimin agzina etme ihtimalini kabul ettim. Günü sayılı, elbet bitecek, kendi kararimla hamile kaldim, yani bunu ben sectim sonuclariyla da yuzlesecegim. Elbette acidan aglayan birine bunlar cok utopik gelecektir. Ancak dusuncenin gucune inanıyorum. Tevekkül de diyebiliriz, kabul etmek.
Ve sonunda ödülü var falan diye de düşünmüyorumyeni bir macera baslayacak sonunda. Cocuk dogmayi kendi secmedi, korunmasiz seviserek onu da biz sectik.
Evet zor, ters dönmüş bocek gibi yattigin yerde kalmak, pacani duzeltiyim diye egildiginde kasiklarina giren sanciyla yere yigilmak, kamyon yanastiriyor gibi geri geri gidip oturmak, karin kaslarini kullanamamak (2gr kas var orda zaten bana en cok batan kısmı o), yemek yiyememek ve en onemlisi bundan sonra benden baskasindan sorumlu olacagimi, bunu hayatim boyunca hissedecegimi bilmek.
Ama hep diyorum giren girdidönüşü yok. Yasayacagiz ve bitecek. Hastalar gibi sonu belli olmayan bir süreç değil, bitecek.
Kendini motive etmeye çalış
Kadin hayatimin hamileligini yasiyor resmen, tek batimda iki kız ❤ büyüttü kocaman yaptı onları.
Heyt bea kızlar geliyor.
Ekstra para alıyorlar dedi kızlar, onu sorucam hastaneye.yok sırt üstü mecbur değil yan yatabilirsin karnına iki tane lastikle iki probe bağlıyorlar biri bebişin kalp ritmini biri de senin kasılmanı ölçüyor. eline de bir düğme veriyorlar bebek hareket ederse bas diyorlar. eğer bebişin uykusu varsa olmadı çukulata falan ye diyorlarbence en zevkli bölümü çukulatalı bölüm. neyse sen çikoyu yerken bebek uyanırsa ne ala. yoksa öle duvara bakıyon işte.
Herkes soruyor herkes laf atıyor umuma açtık gobekleriGecen taksici amca da "doguma kac gun kaldi yenge" diyr bana
Kesin unutacaksin. İkinciyi bile yapabilirsin.Yaa o kadar güzel yazıp ozetlemissn kiben bayramdan beri k.muyrm artık şükürler olsun yanma ağız acimasi var ama gözümde bitti
Buarada sayılı günler çabuk geçer diyordu annem ben aglarken şimdi bakıyorum da şaka gibi geçmiş sona yaklasmsz
Rabbim hepimizin sağlıcakla kucağına almak nasip etsin inşallah çok çok amin
Adam korkmuştur arabasında doğurursan diyeGecen taksici amca da "doguma kac gun kaldi yenge" diyr bana
Bence lohusa lik lohusa lik diye kafaniza yerlestirmeyin ki o dönem gelince etkilenmeyin..lohusa lik da neymiş vız gelir hız gider bize39. 40. veya 41. haftaya kadar bekleyecek diye korkuyorum resmen...
Tahammül sınırım o kadar düştü ki biri öte otur dese paramparça edesim geliyor sinirden...
Lohusayken ne yapıcam acaba....
L labfaresi ikizleri doğduBebişini ağustosta bekleyip erken doğum yapan var mı ☺
Lohusa kimmis ya, icime iseyen bir velet buyutuyorum, çıkınca üstüme kusmus nedir ki yaniBence lohusa lik lohusa lik diye kafaniza yerlestirmeyin ki o dönem gelince etkilenmeyin..lohusa lik da neymiş vız gelir hız gider bize
Offff süper bir duygu, aynı anda hissetmekHenüz sevgilimle tanismadan gelecegi görmüşüm. Ağlamaya hazır mıyız? ❤
Sezeryanim çok iyi ve rahat olmasına rağmen ilk ayağa kalkış da çok zorlandım.. benimle ilgilenen hemşireye sen git senle kalkamam eşimi çağır bana dedim onun desteğiyle kalktimKesin unutacaksin. İkinciyi bile yapabilirsin.
Bu amca hanımı 9 ay istifra etmis, berbat bi hamilelik geçirmiş, sonunda bebek gelmeyince 2 gun hastanede suni sanci yemis, yine acilma olmayınca sezeryan. Ama ikinciyi yapmis
Lohusa kimmis ya, icime iseyen bir velet buyutuyorum, çıkınca üstüme kusmus nedir ki yani
İnek olmayaydik iyiydi, o fikre hala alisamadim. Gerci ben hareket edince de alien bu diye soyleniyordum alıştım
fiziksel bir zorluğum yok. ilk bebeğimde vardı. ikisinde de kusmadım ama ilk bebeğimde 7 ay kasığım ağırdı. artık son ay ağlıyordum neredeyse ve son zamanlarda baş dönmem ve bayılma hissim vardı. bunda ağrım sızım kusmam yok ama bu gebeliğim öbüründen zor geçiyor. 9. haftaya kadar kesen çok küçük orantısız muhtemelen düşer dediler. 12 haftaya kadar kese küçük kalbi durabilir dediler. 12. haftada ters a dalgası var kalp problemi olabilir dediler. 13. haftada ikili riskli gelince cvs'ye yönlendirdirdiler. 3 hafta sonuç bekledik bir şey çıkmadı tabi bu arada 16 haftalık olduk. ama kalp problemi riski devam ediyor. 18 haftada fetal eko çekildi. bir şey çıkmadı ve rahat nefesimi 20. haftada doktor herşey iyi dedikten sonra aldım. uzun sürmedi. 28. haftada suyum az. keşke kasık ağrım olsaydı da bebeğim sağlığından emin olsaydım. doğuma az kaldı ama kalbimin içinde bir yerler korkuyla dolu.hamileliği zor geçen var mı?
bitmedi bi hamilelik ciddi ciddi ağlıyorum artık...
ilk 10 hafta düşük riskiyle geçti kanamalı...
o bitti 7. aya kadar şiddetli mide bulantısı, tansiyon ve şeker düşmeleri yaşadımm..
son 5 haftadır da bacak ağrısı yapıştı yakama bırakmıyor...
gece bacak ağrısından uyuyamayıp sinirden ağlıyorum...
dün gece uyuyamadım yine ki zaten 4 gündür sinir harbi yaşıyorum geceleri...
biri az kaldı dayan deyince resmen ağlıyorum az kalmadı yeter artık diye....
sizlerin nasıl gidiyor hamileliği?
aldılar doğru. tekrar barkod kesiyorlar.Ekstra para alıyorlar dedi kızlar, onu sorucam hastaneye.
Herkes soruyor herkes laf atıyor umuma açtık gobekleri
Küçükken iyiydi, kilo saniyorlardi bende
Ama hic sancin yok. Sahane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?