2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bence bikini. Normalde mayoyu islakken cikarmak zor, bu gobekle icinde debelendigimi düşünemiyorum.
ciddi ciddi eskilerden kalma iki mayo buldum, denedim, gobegimin yarisini kapatti gogus kismida mayo giyen bokscu guresci abiler gibi oldu ahahah cok igrenccc!

aman aman aman yok istemiyorum havuz mavuz

Bugün derste hoca sordu doğumdan korkuyor msnz ben dedim hamilelgm ÇOK zor geçiyor o yüzden doğumdan hiç korkmuyrm

kizlar dun sabah gelen ebenin anlattigi bazi seyleri unutmusum, not aldigi seyler vardi sizede aktarayim.

- 37 haftadan sonra yatagina carsafin altina (molton haric!) ekstra naylonlu koruyucu ser, suyun her an gelebilir.
- aşıyı nerde vurduracagimi sordu. ay bes gunluk bebegin topuguna aşı vurulacak, ben biliyodum unutmusum. yazik kuzuma. onu arastiricam.
- belediye ye uc gun icinde bebegin dogumunu bildirmeliyiz.
- sigortaya bebegin dogdugunu bildirecegiz.

bir ‘ilk yardim karti’ birakti, oku ezberle demeye getirdi :
- eve geldigimizde cocugun altini her degistirdigimizde derecesini olcecegiz. 36,5 ile 37,7 arasi normalmis. derecesi dusuk olunca sicak su termusu kullanacagiz.
- sapkasi hep kafasinda olacak sapkasiz durmayacak.
- 36,5 dereceden soguk ise bebek, annenin veya babanin ciplak ust vucuduna bebegide ciplak (sadece bezi sapka ve corap kalacak) sekilde yatiracaksin.
- bebisin ayagi hep yatagin alt kismina degecek sekilde yatiracaksin, yorgani/pikesi yatagin altindan gecirerek kisacik tutacaksin ki altina girme ihtimali olmasin.
- bebisin kac kez cis ve kaka yaptigini not al (cok sacma bence )
- emzirmeden once bebegin kac derece oldugunu olcup not al
- bebek her 3 saatte bir icmek zorunda

yeter bukadar bugunluk kartin arka sayfasinda anne bakimi ve emzirme bilgileri var onlari sonra yazarim. icim bi tuhaf oldu goz gezdirince

Kızlar gebelik akademisindym çok özel olmayan sorular varsa alablrim doktorlara sormak için.
38. haftadan sonra dogmasinda sakinca yok bebisin, dogum baslangici hizlansin diye standart liste olan bu liste dogrumu:
- squat
- sevisme
- bisuru ananas
- bisuru hurma
- bolca yuruyus

baska yapmamiz gereken sey var mi?

Dışkı kontrolu hayvanda da uyguladığımız bir yöntem. İcguduleriyle yasayan canlilarin saglik durumunu beslenme ve diskidan anlariz aslinda.
Bu not tutma isi tam bana gore, gidim de defter mefter bisi alim igrenc el yazimla yazarim veya aplikasyon bulayim
Zaten bebek yerine hayvan diye diye kedi mamasiyla beslerim ben bu oğlanı

Kadin sevisme sukuat diyo bana bisiler oluyor

ahahah sen varyaaa oyle bi inceliicen ki, yedigin ictigin her lokmaya dikkat etmezsen bana da elaide demesinler ‘yarasin oglusuma’ diye diye

ahahahahh ay e ona gore bizde bi yol cizicez kendimize dimi ama benim doktor randevum taaa cumaya ozamana kadar napalim soruyorum da bos durani Allah sevmez!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…