Tok verebilirsin dedi doktor, çok teşekkür ederimBen haftada 2 kez ac karna veriyorum. İstersen doktoruna sor o seni daha iyi yonlendirir. Kan tahlillerinde genelde aclik isteniyor diye biliyorum
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahSağol canım allah razı olsun. Burda gitmedik doktor birakmadik. Genetik testlerimiz yapıldı hersey normal. Kendi doktorum gelene kadar özel de bi tup bebek uzmanı hakan kadirağa ya gittim. Artık alanı tüp bebek olduğu için mi direk öyle konuştu bilemedim. Sanki şimdi hamile değilmişim senelerdir çocuğum olmuyo yasim 35 lerde dünyanın sonuymus gibi konuştu. Sana genetiği ayristirilmis tup bebek yapılması lazım. En iyisi istanbul da Bülent tıraş yapıyo ücret 25 bin filan dedi. Devlet hastanesinde genetik bolumu doktoruyla gorustuk bi kac test istedi. Onlarda sorun olmazsa tup bebege gerek yok dedi. Her biri bisi diyo kime gore gidecegimizi sasirdik. Moralimi yerle bir edip gönderdi. Yarın kontrolum var kalp atışını ilk duyacaz allahın izniyle. Şu an istrahatteyim hiç kalkmiyorum. Doktor çözüm değil ama madem kızında öyle yapmissin bunda da yap dedi. Diğerlerinde çok ta dikkat etmiyodum yine ev işi filan yapiyodum.
Ben de temizliğe başlamalıyım yavaştan bayram öncesi hem de doğum öncesi her bi yerler elden geçmeli yineiki gundur asiri sistim zaten sicaktan
tansiyin normal cikiyo
ay artik yuruyemiyorum evi toparlamam lazim 3 gundr bakmadim heryer darmadagim
İnsallah 180olur utandırır seni.su cocukPerde çektiler eşime çık dememe gerek kalmadi, yoksa doktora diyecektim orasi sifreli parolayi söyle kapandi yollar
Kilo degil boyu kısa cocumun. Ama alıştım fikre, ben de kisayim diye diye.
gunluk yapiyordum pazar misafir vardi sonra da ayaklar sis yurumenin imkan yok bugun bende yapacam biraz insallahBen de temizliğe başlamalıyım yavaştan bayram öncesi hem de doğum öncesi her bi yerler elden geçmeli yine
Ayy ay hayallergunluk yapiyordum pazar misafir vardi sonra da ayaklar sis yurumenin imkan yok bugun bende yapacam biraz insallah
bi supurup silsem bide mutfak toplansa yeter
Hikayemiz biraz benzer, benim de 1 düşüğüm sonra hiçbir sağlık sorunu yaşamadan sapasağlam doğan 1 kızım var, kızımdan sonra da nedeni bulunamayan 4 düşüğüm var, şimdi 5. ye hamileyim. Senden farkı benim düşükler 5-8. haftalar arasında oluyordu. 32. haftaya kadar coraspin kullandım önlem amaçlı sonra bıraktım. Genetik tahliller, rahim filmleri, trombofili panelleri vs hepsi yapıldı. Bu süreçte bu alanda çok iyi 4 prof ve birçok doktorla görüştüm. Benim için söylenen senin zaten sağlıklı bir çocuğun var, tahliller temiz, bu düşükler idiyopatik düşükler, tıp şu an için buna birşey yapamıyor, denemekten başka çaren yok.Merhaba arkadaşlar ben burda yeniyim.
Benim 6. Hamileliğim. İlk Bebeğimi 22 haftalik kaybettim hiç bi sorunum yoktu. Kanama şu gelmesi filan bişi yoktu. Bebeği hissetmedim kontrol de kalp atışı olmadığını. Öğrendim. Normal doğumla dusurulup kürtaj. Yapıldı. Ondan 1 ay sonra kızıma hamile kaldım. Hiç bi ilaç vs kullanmadım sadece yatak istrahatinde bulundum. Sagsalim kucagima aldım çok şükür. Kızımdan sonraki hamileligimde ilki gibi oldu. 13 haftalik karnimda kalbi.durdu aynı şekilde suni sancı verilip dogurdum kürtaj. Oldum. Ondan 9 ay sonra bi daha tedavisiz hamile kaldım. Oda 17 haftaliktı aynı şekilde kalbi durdu.alinma işlemi aynı şekil. Oldu. Ondan bi ay sonra tekrar hamile kaldım. Ve eski tahlillere bakilarak bende heterozigot olduğu yani pıhtılaşma olduğu ancak hafif olduğu yine de önlem amaçlı coraspin 100 mg ve enox 4000 lik kan sulandirici iğne. Kullandım. Ama 16. Haftada yine kalbi durdu. Devlet hastanesinde prof. Dr a gittim histeroskopi operasyonunu yapip rahim agzi yetmezligi oldugunu.söyledi. bi daha hamile kalirsam 11. Haftada dikis atilacagini soyledi. Şimdi yine hamileyim. 5 haftalik. Hem coraspin hem kan sulandirici iğne. Kullanıyorum. Prof. Doktorum şu. An izinde. Özel hastanede bi tüp bebek uzmanina gittim. Benim sorunumun rahim ağzı yetmezliği olamayacagini başka bi sorun olabilecegini dikiş atmanın faydasız olacağını söyledi yinede rahim ağzı uzunlugu olculecek dedi. Çünkü senin bebeklerin canlı dogmuyo karnında kalbi duruyo dedi.
Doktorum gelince ona da sorucam. Size sorum şu; benimle aynı şeyi yaşayıp bebekleri nin karninda kalbi durup dikiş atılan var mi. ??
All
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
All
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Hikayemiz biraz benzer, benim de 1 düşüğüm sonra hiçbir sağlık sorunu yaşamadan sapasağlam doğan 1 kızım var, kızımdan sonra da nedeni bulunamayan 4 düşüğüm var, şimdi 5. ye hamileyim. Senden farkı benim düşükler 5-8. haftalar arasında oluyordu. 32. haftaya kadar coraspin kullandım önlem amaçlı sonra bıraktım. Genetik tahliller, rahim filmleri, trombofili panelleri vs hepsi yapıldı. Bu süreçte bu alanda çok iyi 4 prof ve birçok doktorla görüştüm. Benim için söylenen senin zaten sağlıklı bir çocuğun var, tahliller temiz, bu düşükler idiyopatik düşükler, tıp şu an için buna birşey yapamıyor, denemekten başka çaren yok.
Kızın erken doğmadıysa rahim ağzı yetmezliği olabileceğini düşünmüyorum, çünkü senin rahmin zaten 1 çocuğu 9 ay besleyip büyütmüş, doğurmuş, rahim ağzında bir sıkıntı olsaydı kızında olmazdı. Bana hep bu şekilde açıklama yaptılar.
Heterozigot çıkan hangi gendi? Bende de iki gen heterozigot ama pıhtılaşma için önemli genler değildi onlar.
Bana doktorum pıhtılaşma kaynaklı olsaydı bu düşükler ileri haftalarda kaybederdik bebekleri demişti. Senin bebeklerde ileri haftalarda kaybedilmiş, pıhtılaşma konusunu daha detaylı konuş istersen doktorunla.
Bir de yakın arkadaşımda çok yoğun bir pıhtılaşma vardı, o da bebeklerini kaybediyordu, ona da doktorları biraz deneme yanılmayla anlıyoruz kan sulandırıcı dozajlarını demişti. Standart bir tedavi yok aslında, hastaya göre özel uygulanan tedaviler var. O da bebeğini kucağına aldı çok şükür ama onun da 3 düşüğü vardı.
Ben ne zaman bu konu hakkında düşünmeyi bıraktım o zaman herşey daha kolay oldu. Sağ salim siz de kucağınıza alırsınız inşallah
Bende bugün öğleden sonra gidecem canim bakalım ne diyecekAynen doğru diyorsun onuda sorayım bakalım 5 ağustosa verdi randevuyu aslında alttan vuruyor ama o sancı değil demekkisana ne diyor doktor canım
Dun makinaya camasir attim, hala duruyor kurutucu için. Tekrar yikamam lazimiki gundur asiri sistim zaten sicaktan
tansiyin normal cikiyo
ay artik yuruyemiyorum evi toparlamam lazim 3 gundr bakmadim heryer darmadagim
O zaman sele yüksekliği derdi olmaz, istedigi motora biner ❤İnsallah 180olur utandırır seni.su cocuk
Hikayemiz biraz benzer, benim de 1 düşüğüm sonra hiçbir sağlık sorunu yaşamadan sapasağlam doğan 1 kızım var, kızımdan sonra da nedeni bulunamayan 4 düşüğüm var, şimdi 5. ye hamileyim. Senden farkı benim düşükler 5-8. haftalar arasında oluyordu. 32. haftaya kadar coraspin kullandım önlem amaçlı sonra bıraktım. Genetik tahliller, rahim filmleri, trombofili panelleri vs hepsi yapıldı. Bu süreçte bu alanda çok iyi 4 prof ve birçok doktorla görüştüm. Benim için söylenen senin zaten sağlıklı bir çocuğun var, tahliller temiz, bu düşükler idiyopatik düşükler, tıp şu an için buna birşey yapamıyor, denemekten başka çaren yok.
Kızın erken doğmadıysa rahim ağzı yetmezliği olabileceğini düşünmüyorum, çünkü senin rahmin zaten 1 çocuğu 9 ay besleyip büyütmüş, doğurmuş, rahim ağzında bir sıkıntı olsaydı kızında olmazdı. Bana hep bu şekilde açıklama yaptılar.
Heterozigot çıkan hangi gendi? Bende de iki gen heterozigot ama pıhtılaşma için önemli genler değildi onlar.
Bana doktorum pıhtılaşma kaynaklı olsaydı bu düşükler ileri haftalarda kaybederdik bebekleri demişti. Senin bebeklerde ileri haftalarda kaybedilmiş, pıhtılaşma konusunu daha detaylı konuş istersen doktorunla.
Bir de yakın arkadaşımda çok yoğun bir pıhtılaşma vardı, o da bebeklerini kaybediyordu, ona da doktorları biraz deneme yanılmayla anlıyoruz kan sulandırıcı dozajlarını demişti. Standart bir tedavi yok aslında, hastaya göre özel uygulanan tedaviler var. O da bebeğini kucağına aldı çok şükür ama onun da 3 düşüğü vardı.
Ben ne zaman bu konu hakkında düşünmeyi bıraktım o zaman herşey daha kolay oldu. Sağ salim siz de kucağınıza alırsınız inşallah
cok sagol canim, insallah Allahim bizede saglikli hayirli evlat nasip eder, saglicakla kucagina almani diliyorumB Bahar0107 canım benim de 2,5 yıl olmadı, en son ay laparoskopi olacaktim acaba tüplerde tıkanıklık yapışıklık mı var diye. O ay eşimle büyük bi kavga ettim ve ameliyattan vazgeçtim. Bi iki duzensiz yakınlâşmamiz oldu o ay barışınca o ay tuttuinan tam ümitlerin tükendiği anda geliyor. Umudunu kaybetme. Benim her sey yolundaydı eşimin de öyle. Sebepsiz infertilite deniliyordu. Bide ben o ay medine hurmasi(narçıl da deniyor) ceviz gibi sert bi meyve. Umreden bi akraba getirmişti onu kaynatıp suyunu içmiştim bi süre belki onunda etkisi vardır. Varsa tanıdığın akraban gidecek olan istet sende. Çünkü türkiyede yok. Allah bi an once sağlıkla sana da nasip etsn canım
Pazar günü sabaha karşı saat 3 gibiydi canım en son. Kalp atışları normaldi, haraketlerini takip ediyorum azalma var birkaç gündür öyle normaldeki gibi çok haraketli değil. Söylüyorum doktorlara birşey yok diyorlar. Ben hiçbişey anlamadımki zaten canım, ne olunca gideceğim hakkında bir fikrim de yok. Şu olunca gel dedikleri herşey oldu gidiyorum geri gönderiyorlarCanim en son ne zaman gittin hastaneye nst. Cektirrdin mi.bende 5dk duzenli kasilmayla 12 saatin sonunda kalp ritmi bozulmustu bi nst cektirsen mi acaba?
Nöbetçi Doktorda bakıyor oda gayet rahat bişey yok diyor canım. Kendi doktorum ilk gittiğim gün suni vereyim doğurursun bugun istersen dedi. Bel fıtığım var 4tane, suninin acısına dayanırmıyım bilmiyorum diyince doktor bekleyelim dedicanim hastaneye gidince sadeve ebe falnnmi bakiyo doktorda bakiyormu
suni sanci verselr hemn dogum yaparsin neden uzatiyorlar sanci isini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?