Amin ama allahım benimki bi hafta içinde gelse çok güzel olardııı ben40 bitenler gelsin artik ya inşallah sırayla gelsinler RAbbim duy sesimizi
masallah sana da mutlu ya da cnm.Nst temiz
3.doktor iste klasik ultrason tansiyon bir sorun yasadiniz mi hamilelikte soruları.
Eliyle karnima da bastirarak muayne etti sence düştü mu gobegin dedi, yok dedim bence dogmayacak daha. Vajinal muayne de yapalim dedi (biraz hızlı ilerlemiyor muyuz diyemedim) kendi doktorum normal doguma engel yok dedi çatı yapıldı dedim, olsun bu haftalarda bakmak lazim dedi. İste kanala girmemis, ilk gebelikte simdiye dek girmesi beklenirdi, kordonu var dedi (valla de!) yani konusma sezeryane gidiyor o belli. Dedim illa vajinal dogum demiyorum ama imkan varken de sezeryan istemiyorum.
İste sen dusun istersen bugün, yarin alalım a geldi iş. Dedim ne kadar bekleyebilirim 41.hafta, sezeryan istesem ne kadar bekleyebilirim bu hafta iyi almak icin cok zaman gecirmek istemiyoruz sezeryanda dedi. 40tan sonra icerde bisiler olabilir dedi.
Ben dedim bekliycem haftaya. (Zaten sali 2.doktorla randevu var).
Kocam da diyor ki iste gelmeyecek dedin illa normal takintim yok dedin pas verdin o da golu attı. Ya konusma oraya gidiyordu zaten belliydi daha ultrason bakarken.
Velhasıl benim fikrime göre daha 39+0da ne olacağını bilemeyiz. İnatlasip vajinal dogum diye tutturmayacagim ama gunu dolmadan veya anne/bebek icin bir risk olmadan sezeryan karari vermek istemiyorum. Kocamla da konustuk arabada, o da bekleme taraftari, sali diger doktor da görsün diyor. Ama iste bak korkuyor insanlar o bile 40tan sonra icerde bisiler olabilir dedi diyor, dedim suyu azalabilir, plesanta yaslanabilir ve büyük tuvaletini yapabilir, olabilir dedikleri bunlar.
Dogurmuyorum ya çocuk benim degil mi? Cikarmiycam işte
Ekleme
3.458 dedi
Gecen persembe diger doktor 3.150 mi ne demisti
saol kuzum. daha iyiyim. cumartesi kontrolunu bekliyorum.Yok dogurmayacakmis
Rahim agzi yumusatici fitil (bence o) verdiler takiliyor evde
Sen nasılsın?
onlari okudum cnm. simdi serviks denen bilge var ya. o kisim 3 kusur cm oluyor. o sifirlaninca nişan geliyor ve rahim agzi acilmaya basliyor hizlica.. sen de 0.5cm kalmjs... cok yorma kendini. enerjini doguma sakla lutfen.nein kuzum. dogasi gelmemis, acilmanin baslamasina yarim santim kalmis o nasil oluyosakasik vajina bel agrilari devam. sancim okadar hafif girdi ki bu sabah bir iki kez, sanci demeye bin sahit ister.
makineyi cikardim yerleri supurucem yinevallahi temizlikle bozdum, bu cocuk gelmedikce ben kendimi yormaya devam yani.
senin moralin nasil kuzum?
hahah sendemi babyshowersiz kaldin
bende, ama kendi istek ve arzumla. gecen bi arkadas bana (15 kilo aldim diye snapchate attigim fotoya ‘aaa 30 gibi duruyo ne 15iiii’ diye sinirlerimi firlatan kendide hamile olan ustelik); ‘ay neden babyshower duzenlemediler sana? ay yapsalardi? ay yok kucuk bisey olsaydi canim? ay yok sen sevinirdin hadi hadii?’ diye yine tepemin tasini attirdi. ‘neden israr edip kendi fikrini bana empoze ediyosun kuzum, ben israrla ustune basa basa ‘lutfennnnn organize etmeyin’ diye israr ettim sagolsunlar istegime saygi duydular’ diyorum; yok hala ‘yok yok severdin sen’ebeyinki demedim artik. besinci ayinda ayaklari benimki kadar ödem toplamis su an dedikodum gelmis caktirmayin.
kendi kendine birden gelecek senin minigin. az sabir canim ♥
cnm bana da emzirme hemsireleri soyle dedi.Bir memeyi 15 dk ya yakin emiyor diğerine geçiyorum onuda en fazla 10 dk emiyor doktor öyle demişti bi meme 15 dk doger meme 15 dk toplam 30 dk emecek demişti
Doguramadin.bakkk yapmadin sembolik yapalim onlineBen de istemedim ve cidden herkesi tembihledim, yani etrafımda çocuğu olmayan o çok arkadaşım var, yani şaşalı kutlamalı şeyler istemedim. O arkadaşın da aşırı densizmiş yani elaide, ebeyinki demeyi de haketmiş.
Hadi inşallah en normalinden doğururuz. Annemle kayınvalidem bize gelince bazı aktivitelerimiz sekteye uğramıştı. Hemen eşimi tembihledim normal halimize dönelim diye hdjdjdnd. Üzgünüm valla, doğumu başlatacak şeyleri nere sorsam cinsi münasebet diyor.
Doguramadin.bakkk yapmadin sembolik yapalim online
Ben çok stres oldum 40+2 ama hiçbir belirti yok devlette asıl gittiğim doktor uzun süre yok izinde. Pazartesi acilde ki doktor 42 ye kadar bekleriz demisti. Bugün devlette farklı bir doktorla görüşecem oda öyle derse beklemek istemiyorum hiç aklımda yoktu ama özele gidip sezeryan olabilirim
yercekiminin gucune cok mu inaniyorum ben acabaonlari okudum cnm. simdi serviks denen bilge var ya. o kisim 3 kusur cm oluyor. o sifirlaninca nişan geliyor ve rahim agzi acilmaya basliyor hizlica.. sen de 0.5cm kalmjs... cok yorma kendini. enerjini doguma sakla lutfen.
Ben de istemedim ve cidden herkesi tembihledim, yani etrafımda çocuğu olmayan o çok arkadaşım var, yani şaşalı kutlamalı şeyler istemedim. O arkadaşın da aşırı densizmiş yani elaide, ebeyinki demeyi de haketmiş.
Hadi inşallah en normalinden doğururuz. Annemle kayınvalidem bize gelince bazı aktivitelerimiz sekteye uğramıştı. Hemen eşimi tembihledim normal halimize dönelim diye hdjdjdnd. Üzgünüm valla, doğumu başlatacak şeyleri nere sorsam cinsi münasebet diyor.
Anladim canim bizde de ayni yazdigin gbiBir memeyi 15 dk ya yakin emiyor diğerine geçiyorum onuda en fazla 10 dk emiyor doktor öyle demişti bi meme 15 dk doger meme 15 dk toplam 30 dk emecek demişti
Canım bende aynı senin gibiydim ama doğumdan sonra malesef çocuktan yarım yamalak yapılıyo istesende eskisi gibi yapamıyosun 1 saat uyuyo 1 saatin içinde tüm işimi halletmeye çalışıyorum koştur koşturay hadi hayirlisi, hemen gelsin istemiyosun sen hala, en az 1 cm oluversin ozaman
asil ben ne cektim ondan. ben boyle miydim☹
durabilsem! ortaligi teeeertemiz gormezsem aslaaa rahat edemiyorum. kocam evin icinde dolanirken gozum pesinde, damlatti mi doktu mu diyeicim icimi yiyo bisey yerken yurudugunde, zor susuyorum
koca evde bitane halim var, oturma grubumun altinda. rengide beyazyaz basi yikattim, bidaha sermedim. haklisinda ben temiz yapiyim, kirlenmeye nasilsa kirlenecek. ablam bizim gelinler duramaz toparlarlar hep. ince temizlik icinde zaten bi abla getiriyorum, gelir halleder.
bu temizlik takintimiz dogumdan sonra geciyo ama dimi?(
3490gr doğdu ve 3 gün sonunda sararmaya başladığını görünce doktora götürdük 310gr kaybetmişti ve karnı tamamen aç çıktı. Yani doğduğundan beri hiç sütüm gelmemiş. Doktorda fazla olduğunu söyledi.Ne kadar doğmuştu? Benim kızım 3350 doğdu 350 gr kadar kilo vermesi çok normal dedi dün kontrolde doktoru. %10 kadar kilo verimini normal karşılıyorlar.
Doğduktan 3 gün sonra. Kilo kaybetmesi normalmiş ama bebeğim hiç besin almamış doğduğundan beri3 günde derken doğduğu ilk 3 günde mi genelde şişlik falan oluyor 3 gün sonrası kilo alınıyor Ama sonrası ise meme ,mama ile toparlar geçmiş olsun
Benm ki gecmedi anacim magdurumay hadi hayirlisi, hemen gelsin istemiyosun sen hala, en az 1 cm oluversin ozaman
asil ben ne cektim ondan. ben boyle miydim☹
durabilsem! ortaligi teeeertemiz gormezsem aslaaa rahat edemiyorum. kocam evin icinde dolanirken gozum pesinde, damlatti mi doktu mu diyeicim icimi yiyo bisey yerken yurudugunde, zor susuyorum
koca evde bitane halim var, oturma grubumun altinda. rengide beyazyaz basi yikattim, bidaha sermedim. haklisinda ben temiz yapiyim, kirlenmeye nasilsa kirlenecek. ablam bizim gelinler duramaz toparlarlar hep. ince temizlik icinde zaten bi abla getiriyorum, gelir halleder.
bu temizlik takintimiz dogumdan sonra geciyo ama dimi?(
Aynen canım sondadan büyük ihtimalle ben en iyisi gidiyim bi doktora teşekkürler canımC Can6 canım gittim de doktora idrar tahlili yaptı. Daha sonuç çıkmadı da bol bol su iç dedi ki ben zaten 3 litreyi geçiriyorumdur çok içiyorum. Çişini tutma dedi bir de çünkü ben ilk günler tutuyordum dikişe değecek de acıtacak diye. Ağrım da bugün yok gibi aslında geçmiş. Kemik ağrısıyla karıştırmış da olabilirim. Bu arada sezaryende de sondadan dolayı ağrıyabiliyormuş. İstersen bir idrar tahlili ver sen de için rahatlasın.
Nasıl emziriyorsunjz 2.meme.yi birden benim ki ilk memeyi 10 dak falan alıyor oda dinlenerek o kadar..acaba sizlerden küçük doğduğu için olabilir mi..herseferinde sagmaktan usandım.artik..Bir memeyi 15 dk ya yakin emiyor diğerine geçiyorum onuda en fazla 10 dk emiyor doktor öyle demişti bi meme 15 dk doger meme 15 dk toplam 30 dk emecek demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?