2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Senin heykelini dikeceğim lohusalığım bir geçsin de yanına Rzg14 ü de ekleyerek bir çalışma yapacağım. Sen bebelerin oyuncağı olmadan nasıl büyüttün kızz. Maşallah sana.
Haha valla hiç bilmiyorum acemiliğime denk geldiyse demek ki bundan korkmuyor değilim süründürüyormuş bi de beni

Emzikle geçmiyo bizimkinin aynen emzige de ayar oluyo zaten

Sezaryenli analar bir sey soracagimmm 22 gun oldu ben hala yan yatamıyorum yatinca aciyor karnım geriliyo gibi ameliyat yeri sizce normal mii ne zaman gecer bu durum

Sezaryenli analar bir sey soracagimmm 22 gun oldu ben hala yan yatamıyorum yatinca aciyor karnım geriliyo gibi ameliyat yeri sizce normal mii ne zaman gecer bu durum
Dikişler cız cız acıyor az az. Ama yine de çok sıkıntılı değil benimki. Yatıyorum ben yan. Çok süper rahat değil ama. 18 gün oldu

Canım benım bıttı ınsan unutamıyor o anları ama bır ıkı haftaya gececek hemen gogus ucu aldır vakıt kaybetme bu saatler cok onemlı benımde gogus ucum yoktu bır gun mama verdım sımdıkı aklım olsa guzel bır gogusucu alırdım hemen cıkarıyor kanaman devam edecek 8 dıkıs ıyı bence rabbım olusunla omur boyu mutlulular benımde kılo boy tutmadı mınyatur bır oglum var bılıyorsun

sorry
elaide aydınlat kız beni
kuzum derin squati 30 kez yapiyorum. sonra yari comelmis pozisyondan itibaren derin squata inip yariya cikip yine en derine iniyorum, onu 10 kez anca yapiyorum zorluyo.
bide alaturka tuvalete cokmus gibi cokuyorum ennnn derine, durabildigim kadar duruyorum oylece, salinabilirsin o pozisyonda.
bacaklari ayirmis vaziyette durup, sag bacagi iki kez kaldir indir, sol bacagi iki kez kaldir indir. 10/15 kez her bacagi. o kolay ama zaten.

okadar hepsi 5 dk anca. bu arada dun yapmadim carsida cok gezdim yorgundum.

alaturka tuvalet kullanıyorum idrar sıklığı var malum kaptım köfteyi
30 kez çok iyi yapıyosun o zaman. bende yavas yavas cıkaracagım.
pilates yapıyo musun?

Canım Allah hayırla kucağına almayı nasip etsin benim doktorum 5 gün önce 3460 dediği halde bebeğim 3350 doğdu biraz tahmini rakamlar tutmayabiliyor. Sezeryan değil de önce propess muhakkak dene eğer bebeğin çok yukarıda değilse bende suni sancıya gerek kalmaktadı inşallah sende de olmaz bir de kendini muhakkak normal yapacağım diye şartlama o da insanı strese sokuyor. Epiduralde ben ıkınmada hiç sorun yaşamadım bence o ilacın dozajı ile alakalı anestezi uzmanı ile görüş bence epidural almadan

Ben daha önce de geçirdim hamilelikte idrarda yanma vardı daha önce de geçirdiğim için anladım hemen enfeksiyon olduğunu

39. Haftada doktor kontrolüm vardı doktorum bir önceki kontrolde suyumun azaldığını söylemişti. Bebeğimin kilosu da ultrosonda 3460 görünüyordu kilosunun daha da artması durumunda normal doğum yapmamın zor olacağını söyledi doktorum bu nedenle pazar gününe kadar beklemeyi eğer bebek kendi gelmezse propess ile doğumu başlatmayı teklif etti. Benim beklenen doğum tarihim 08.08.2019du. Doktorum bana 05.08.2019 da yatmayı teklif etti. Doktoruma güvendiğim için bunu kabul ettim. O arada gelsin diye epey yürüdüm iş yaptım ancak maalesef gönül rızasıyla gelmedi benim kızım. Pazar gece yatışım yapıldı saat 11de gelir gelmez hastaneye üzerimi giydirip propessi koydular. Propess koyma işlemi acılı bir işlem değil. Gece botunca ara ara nstyr bağlandım sancılarım önce 60 civarlarında çıkmaya başladı. Vakit geçtikçe 100lere dayandı. Sancım vardı ancak açılmam hiç yoktu. Bu aşamada sancılar dayanılmayacak ölçüde değildi. Hala rahat hareket edebiliyordum. Ancak gece boyu sancılardan uyuyamadım. Sabah saat 8 sıralarında abdest alıp meryem ana otunu suya koydum annemle birlikte sureler okuduk inşikak meryem felak nas inşirah ayetel kürsi okuduk. Ebe geldi açıklık kontrolü yaptı canım felaket yandı. O kontrol esnasında suyum geldi. Hatta ebeye kızdım bağırdım. Acım geçince de özür diliyorum :) sonra doktorum geldi o açıklık kontrolü yaptı açıklık yok ama rahim duvarı incelmiş dedi. sancılar epey can yakmaya başlamıştı duramıyordum bağırıyordum. Ama sonra fark ettim ki bağırmanın hiç faydası yok nefes alıp vermeye başladım sancı esnasında o kadar iyi geliyordu ki. Eşim çok yardımcı oldu her sancıda elimi tutup hadi derin nefes al şimdi ver geçecek bak 30 saniye kaldı diye teselli etti beni. Sonra tekrar açıklığa bakmaya geldiler 2 cm dediler ben oh diyorum çünkü 4te. Epidural takılacak. Sancılara epiduralin hayaliyle katlanıyorum. Sonra ebe geldi suni sancı takacağız dedi bende önce açıklık kontrolü yapar mısın belki 4 olmuştur dedim. O da yaptı şaşkın bir ifadeyle bana 5 cm dedi. Ben dedim ki hemen epidural takılsın. Onlar da suni sancı takmadan hemen anestezi uzmanını çağırdılar. O kadar yorgun ve uykusuzdum ki sancıların arasında resmen baygın gibi uyuyordum sancı geldiğinde uyanıp sancı çekiyordum. Sonra ben yalvarıyorum hemşireye anestezi uzmanı çabuk gelsin diye anestezi uzmanı geldi taktı epidurali. Epidural takma işlemi hiç acılı değil. Yani benimki çok şükür acılı olmadı. Epidural takıldıktan sonra çok rahatladım. Sancıları hissediyorum ama gece 60 larda iken hissettiğim yoğunlukta 15 dakika sonra bana vajinamda hissettiğim fena bir itme isteği geldi. Anneme söyledim hemşireyi çağırdı hemşire geldi tam açık dedi. Tutanı yok dediler. Seni doğumhaneye alalım dediler ben epiduralin etkisi ile o kadar rahatlamıştım ki. Hemen doğumhaneye indik doktorum geldi. Nasıl ıkınacağımı falan anlattılar bana ben o arada doktorumla epey muhabbet ettim iyi ki ayın 8ini beklememişiz o zaman bayram olurdu sorun olurdu falan dedik. Epidurali övdük epidurali bulan adama dua ettik. Ben ıkınma geldikçe hep beraber hadi hazır mıyız falan diyordum. Hemşireler ayaklarından bebeğe destek veriyorlardı. 4 kez falan ıkındım herhalde tam sayıyı hatırlamıyorum felaket bir yanma hissi oluyor vajinada hadi biraz daha ıkınsan olacak diyorlar ama yapamıyorum gidiyor geri. Doktor sürekli vazelin gibi bir şey sıkıyordu. Bir an sanki hiç çıkmayacak gibi geldi kızım sonra bir ıkınma daha ama o nasıl bir rahatlamadır. Kızımı gördüm karşıda Allahım ne güzel bir his. hemen kucağıma verdiler nasıl kaygan tutamıyorum anneciğim korkma ben hep yanındayım dedim. Sonra aldılar kızımı ölçtüler temizlediler bakımını yapmak üzere dışarı aldılar. Doktorum dikiş attı. Eşini çıkardı. Rahmi temizledi ağrı kesici ve bir kaç iğne vurdular sonra beni yukarı almak üzere yatağıma yatırdılar ben kızımla çıkmak istedim ama bana kızının işi çok dediler eşimi kızımın başında bırakıp yukarı çıktım sonra da kızımı getirdiler. Doğum zor ama geçiyor tüm acılar ve sonunda bir meleğe kavuşuyorsunuz. En büyük güç bence bu. En büyük dayanam gücü. Allah hepinizi bir avazda kurtarsın yavrularınıza sağlıkla kavuşun inşallah. Ben meryem ana otunun gücüne çok inandım. Doğumdan sonra baktım epey açılmıştı. Bu ottan bulundurmanızı ve isteğe bağlı sezeryandan önce epiduralli normal doğumu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Doğumdan sonraki en büyük sıkıntım dikişler ve hemoroid oldu. Özellikle hemoroidi hala atlatamadım. Lütfen bu konuda bana dua edin ben hemoroidin acısını dikiş acısı sandığım için zamanında müdahale edemedim. Sizin aklınızda bulunsun doğumdan sonra makat bölgenizi mutlaka kontrol edin.
Hepinize iyi bayramlar. Hayırlı doğumlar. Allah evlatlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler nasip eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…