Sağolun darısı isteyen herkesin başınaTebrikler..gözünüz aydın
Hic deme bugun bizimdee Oyle 21. Gundeyiz yari kirkinda huy degistirdi sanirsam. Gecedn Bu Yana 4saatlik iyku ile duruyorum surekli kucagimda emiyor uyumuyor22 gunun en zor gununu geciriyorum kafayi siyirmak uzereyim aslaa uyumuyo bugun.. Paso emsin zicsinn20dk 30dk araliklarla uyuyudu uyandi gazini da cikariyorum gazini cikarirken uykusu aciliyo sonra bi daha emmek istiyo emince de kusup hickirik tutuyo emzigi azcik tutuyo atiyo ay deliriciimm
Maşallah.. Epidural kurtarıcı gibi yetişmiş ya okurken yaşadım gibi ben ikisini de epidural siz doğurdum39. Haftada doktor kontrolüm vardı doktorum bir önceki kontrolde suyumun azaldığını söylemişti. Bebeğimin kilosu da ultrosonda 3460 görünüyordu kilosunun daha da artması durumunda normal doğum yapmamın zor olacağını söyledi doktorum bu nedenle pazar gününe kadar beklemeyi eğer bebek kendi gelmezse propess ile doğumu başlatmayı teklif etti. Benim beklenen doğum tarihim 08.08.2019du. Doktorum bana 05.08.2019 da yatmayı teklif etti. Doktoruma güvendiğim için bunu kabul ettim. O arada gelsin diye epey yürüdüm iş yaptım ancak maalesef gönül rızasıyla gelmedi benim kızım. Pazar gece yatışım yapıldı saat 11de gelir gelmez hastaneye üzerimi giydirip propessi koydular. Propess koyma işlemi acılı bir işlem değil. Gece botunca ara ara nstyr bağlandım sancılarım önce 60 civarlarında çıkmaya başladı. Vakit geçtikçe 100lere dayandı. Sancım vardı ancak açılmam hiç yoktu. Bu aşamada sancılar dayanılmayacak ölçüde değildi. Hala rahat hareket edebiliyordum. Ancak gece boyu sancılardan uyuyamadım. Sabah saat 8 sıralarında abdest alıp meryem ana otunu suya koydum annemle birlikte sureler okuduk inşikak meryem felak nas inşirah ayetel kürsi okuduk. Ebe geldi açıklık kontrolü yaptı canım felaket yandı. O kontrol esnasında suyum geldi. Hatta ebeye kızdım bağırdım. Acım geçince de özür diliyorum :) sonra doktorum geldi o açıklık kontrolü yaptı açıklık yok ama rahim duvarı incelmiş dedi. sancılar epey can yakmaya başlamıştı duramıyordum bağırıyordum. Ama sonra fark ettim ki bağırmanın hiç faydası yok nefes alıp vermeye başladım sancı esnasında o kadar iyi geliyordu ki. Eşim çok yardımcı oldu her sancıda elimi tutup hadi derin nefes al şimdi ver geçecek bak 30 saniye kaldı diye teselli etti beni. Sonra tekrar açıklığa bakmaya geldiler 2 cm dediler ben oh diyorum çünkü 4te. Epidural takılacak. Sancılara epiduralin hayaliyle katlanıyorum. Sonra ebe geldi suni sancı takacağız dedi bende önce açıklık kontrolü yapar mısın belki 4 olmuştur dedim. O da yaptı şaşkın bir ifadeyle bana 5 cm dedi. Ben dedim ki hemen epidural takılsın. Onlar da suni sancı takmadan hemen anestezi uzmanını çağırdılar. O kadar yorgun ve uykusuzdum ki sancıların arasında resmen baygın gibi uyuyordum sancı geldiğinde uyanıp sancı çekiyordum. Sonra ben yalvarıyorum hemşireye anestezi uzmanı çabuk gelsin diye anestezi uzmanı geldi taktı epidurali. Epidural takma işlemi hiç acılı değil. Yani benimki çok şükür acılı olmadı. Epidural takıldıktan sonra çok rahatladım. Sancıları hissediyorum ama gece 60 larda iken hissettiğim yoğunlukta 15 dakika sonra bana vajinamda hissettiğim fena bir itme isteği geldi. Anneme söyledim hemşireyi çağırdı hemşire geldi tam açık dedi. Tutanı yok dediler. Seni doğumhaneye alalım dediler ben epiduralin etkisi ile o kadar rahatlamıştım ki. Hemen doğumhaneye indik doktorum geldi. Nasıl ıkınacağımı falan anlattılar bana ben o arada doktorumla epey muhabbet ettim iyi ki ayın 8ini beklememişiz o zaman bayram olurdu sorun olurdu falan dedik. Epidurali övdük epidurali bulan adama dua ettik. Ben ıkınma geldikçe hep beraber hadi hazır mıyız falan diyordum. Hemşireler ayaklarından bebeğe destek veriyorlardı. 4 kez falan ıkındım herhalde tam sayıyı hatırlamıyorum felaket bir yanma hissi oluyor vajinada hadi biraz daha ıkınsan olacak diyorlar ama yapamıyorum gidiyor geri. Doktor sürekli vazelin gibi bir şey sıkıyordu. Bir an sanki hiç çıkmayacak gibi geldi kızım sonra bir ıkınma daha ama o nasıl bir rahatlamadır. Kızımı gördüm karşıda Allahım ne güzel bir his. hemen kucağıma verdiler nasıl kaygan tutamıyorum anneciğim korkma ben hep yanındayım dedim. Sonra aldılar kızımı ölçtüler temizlediler bakımını yapmak üzere dışarı aldılar. Doktorum dikiş attı. Eşini çıkardı. Rahmi temizledi ağrı kesici ve bir kaç iğne vurdular sonra beni yukarı almak üzere yatağıma yatırdılar ben kızımla çıkmak istedim ama bana kızının işi çok dediler eşimi kızımın başında bırakıp yukarı çıktım sonra da kızımı getirdiler. Doğum zor ama geçiyor tüm acılar ve sonunda bir meleğe kavuşuyorsunuz. En büyük güç bence bu. En büyük dayanam gücü. Allah hepinizi bir avazda kurtarsın yavrularınıza sağlıkla kavuşun inşallah. Ben meryem ana otunun gücüne çok inandım. Doğumdan sonra baktım epey açılmıştı. Bu ottan bulundurmanızı ve isteğe bağlı sezeryandan önce epiduralli normal doğumu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Doğumdan sonraki en büyük sıkıntım dikişler ve hemoroid oldu. Özellikle hemoroidi hala atlatamadım. Lütfen bu konuda bana dua edin ben hemoroidin acısını dikiş acısı sandığım için zamanında müdahale edemedim. Sizin aklınızda bulunsun doğumdan sonra makat bölgenizi mutlaka kontrol edin.
Hepinize iyi bayramlar. Hayırlı doğumlar. Allah evlatlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler nasip eylesin
Tee bebek bezi değiştirmek de neymiş daha ne maymunluklar yapıcan bebeğeBence olur
Ogame oynayan insanlardik şimdi bebek bezi mi degistiricez?
Epiduralsiz doğurabilene saygım büyük ben O acıyla hayatta duramazdımMaşallah.. Epidural kurtarıcı gibi yetişmiş ya okurken yaşadım gibi ben ikisini de epidural siz doğurdumyangın yeri ama ikinci de hiç sesim çıkmadı ya ilki nasıl zorladıysa artık.. Ama geçiyo öyle de böyle de o mutlu sona değer
cok sanslisin valla ben hala yataktan kalkarken biraz zorlaniyorum.Benim bugün 8. günüm sanki hiç ameliyat olmamış gibi hissediyorum
Demek ki bu yari kirk sikintili gercekten huyu degistiHic deme bugun bizimdee Oyle 21. Gundeyiz yari kirkinda huy degistirdi sanirsam. Gecedn Bu Yana 4saatlik iyku ile duruyorum surekli kucagimda emiyor uyumuyor
emzik verince midesi bulaniyor oggg falan yapmaya başlıyor, bir keresinde elinde eldiven yoktu emzik vermeye calisiyodum emzigi tuttu firlatti iki gunluk bebe sinir hastasi cikti, icerde ne yasadiysaEmzikle geçmiyo bizimkininaynen emzige de ayar oluyo zaten
Bi de 4.ayinda fln huy degistirir dis çıkarmaya baslayacaklari icinYa bide yarı kırk çıkınca huy değişenler mi var, e biz zaten yeni çözüyoruz bebeyi yine mi değişecek
afroditi ben perşembe sezeryan oldum dün gece uykumda sola dönmüşüm zarar verdim bilmiyorum pazartesi kontrol
Hahaha ya bu kadar olur yaa aynisinin tipkisiyiz hem kendi eliyle cikariyo hem araniyo bi de. Memeye de oyle bi hirsla yapisiyo elleri yumruk yaparak çok sinirliyizz aslan burcu oldu ondan oldu bunlaremzik verince midesi bulaniyor oggg falan yapmaya başlıyor, bir keresinde elinde eldiven yoktu emzik vermeye calisiyodum emzigi tuttu firlatti iki gunluk bebe sinir hastasi cikti, icerde ne yasadiysa
İnşAllah iyileşceksiniz kızlar hareket etmek daha iyi inanki yara sertleşmiyo o zaman ben de endişe ederdim acaba dikişlerim mi açıldı falan diye yarık gibi duruyordu alttaki dikişler ama vücut toparlıyor inşallahBi de 4.ayinda fln huy degistirir dis çıkarmaya baslayacaklari icinbittik biz ya valla
Bnde uykumda dönüyo olabilirim bilemiyorum zarar vermemissindir ya❤
ben cok zorladim kendimi 1 haftalikken avm gezdim ev supurdum toz aldim fln zor iyilesirim ben bnce
Var ya bu yeni sezon bebeler gümbür gümbür geliyoemzik verince midesi bulaniyor oggg falan yapmaya başlıyor, bir keresinde elinde eldiven yoktu emzik vermeye calisiyodum emzigi tuttu firlatti iki gunluk bebe sinir hastasi cikti, icerde ne yasadiysa
Canım 38.0 da gıttım ve 4 kılo olmus bıle. Dr um ıstemıyo normal. Ama catı muayenesi oldum ve alttan baktı kemik yapın uygun dedı normal doguma ama bebek ırı daha 38 e yenı gırdın 39 40 belkı 41 olcak yanı suan 4 cok zor normal dogum dedı. 22 si yıne gıdıcez ama Bı yandan anestezi dr ile gorustuk EKG kan vs de verildi. Sezeryan yolunda ilerlettı dr umuz. Muhtemelen 24 u sezeryan olcam. Persembe bellı olcak ben ozele gıdıyorum acaba devlete gıdıp muayene mı olsam Bıde orda mı kilosuna baksam dıyorum. Bılemedım valla. Ama dr bu kadar sezeryan derken normal deyıp sorun yasarsam o vebale de girmek istemiyorum ay cok az kaldı. Bu arada ultrason a gore 2 hafta onden gıdıyo 40+2 ıdı ben 38.0 ıkenCanım Allah hayırla kucağına almayı nasip etsinbenim doktorum 5 gün önce 3460 dediği halde bebeğim 3350 doğdu biraz tahmini rakamlar tutmayabiliyor. Sezeryan değil de önce propess muhakkak dene eğer bebeğin çok yukarıda değilse bende suni sancıya gerek kalmaktadı inşallah sende de olmaz bir de kendini muhakkak normal yapacağım diye şartlama o da insanı strese sokuyor. Epiduralde ben ıkınmada hiç sorun yaşamadım bence o ilacın dozajı ile alakalı anestezi uzmanı ile görüş bence epidural almadan
Valla ayni seyi mi yazdim bilmiyorum ama bizde de gaz var ayni yazdigin gbi mosmosr oluyor biogia falan hicbi etki etmedi sab simplex kullaniyoruz daha iyiBizde cok gazliyiz yavrum morariyor artik cikaramiyor gece biogaia veriyorum gece rahatlatıyor ama etkisi gidince yine ayni ne zaman bitecek bu gaz olayı
Canım bana doktorum seZeryan deseydi ben ısrar etmezdim normal diye ama sen doktoruna propessle normal doğumun hemen bAşlatsak olmaz mı diye bir sor bence benim de hüç açılma falan yoktu doğum başlatılırken çocuk iyice kilo almadan başlatsınCanım 38.0 da gıttım ve 4 kılo olmus bıle. Dr um ıstemıyo normal. Ama catı muayenesi oldum ve alttan baktı kemik yapın uygun dedı normal doguma ama bebek ırı daha 38 e yenı gırdın 39 40 belkı 41 olcak yanı suan 4 cok zor normal dogum dedı. 22 si yıne gıdıcez ama Bı yandan anestezi dr ile gorustuk EKG kan vs de verildi. Sezeryan yolunda ilerlettı dr umuz. Muhtemelen 24 u sezeryan olcam. Persembe bellı olcak ben ozele gıdıyorum acaba devlete gıdıp muayene mı olsam Bıde orda mı kilosuna baksam dıyorum. Bılemedım valla. Ama dr bu kadar sezeryan derken normal deyıp sorun yasarsam o vebale de girmek istemiyorum ay cok az kaldı. Bu arada ultrason a gore 2 hafta onden gıdıyo 40+2 ıdı ben 38.0 ıken
İlk ayağa kaldırdıklarında hastanede bir daha yürüyemeyeceğim galiba demiştim. Sonrasında mümkün olduğunca oturup kalmamaya dikkat ettim bol bol yürüyüyorum, ev işlerini kendim yapıyorum.cok sanslisin valla ben hala yataktan kalkarken biraz zorlaniyorum.
Propess nasıl bısey canım.elle muayene yaptı ya ben biraz bagırdım ama ılk defa oldum muayene dedı sen normal doguma hazır degılsın. Ama acıyo ılerı ıttıkce bıde pişik olmustum hep bikini bolgem baloncuk gıbı cokk sukur Bayaa iyileştim ama ondan da acmıs olabılır.bıde bagırınca acı daha az hissediliyor. O da kendını iskence yapıyomus gıbı hıssedıyomus. Dedım zsız alısıksınızdır. Hayırlısı bakalım canımCanım bana doktorum seZeryan deseydi ben ısrar etmezdim normal diye ama sen doktoruna propessle normal doğumun hemen bAşlatsak olmaz mı diye bir sor bence benim de hüç açılma falan yoktu doğum başlatılırken çocuk iyice kilo almadan başlatsın
O ne demek ya her gün afedersin çatı muayenesi mi oluyoruz tabi rahatsız olacağı iz beni doktorum çok sakinleştirdi çatı muayenesinde doğum yapacağım gün bile ben kaç kez bağırdım çatı muayenesi yapılırken ister istemez insan tedirgin oluyor. Propess fitil çatı muayenesi yapar gibi rahim ağzına vajinadan yerleştiriliyorPropess nasıl bısey canım.elle muayene yaptı ya ben biraz bagırdım ama ılk defa oldum muayene dedı sen normal doguma hazır degılsın. Ama acıyo ılerı ıttıkce bıde pişik olmustum hep bikini bolgem baloncuk gıbı cokk sukur Bayaa iyileştim ama ondan da acmıs olabılır.bıde bagırınca acı daha az hissediliyor. O da kendını iskence yapıyomus gıbı hıssedıyomus. Dedım zsız alısıksınızdır. Hayırlısı bakalım canım
acken gözü dönüyo koparacak sanki memeyi bi hirsla emmeye basliyo sonra hemen yoruluyo şapşal, zaten o eller hep yumruk bacaklar sopa gibi dimdik karni doyunca gevşiyor. artik huyuna gidecegiz kucuk beyimizin.Hahaha ya bu kadar olur yaa aynisinin tipkisiyiz hem kendi eliyle cikariyo hem araniyo bi de. Memeye de oyle bi hirsla yapisiyo elleri yumruk yaparak çok sinirliyizz aslan burcu oldu ondan oldu bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?