Çok teşekkğr ederim canım. Toparlamaya çalışıyoruzBebeğin hayırlı olsun canım. Sana da geçmiş olsun. Umarım kısa süre de toparlarsın. Ayni hastane çıkışından benim oglumunda var. Senin oğluna da çok yakışmış maşallah. Rabbim hayırlı evlat eylesin :)
ben bebegi yuzu bana bakacak sekilde kucagima aliyorum basini gogsume dogru koyunca gazi hemencik cikiyor.Gazını duzenlı cıkarmayı hoc beceremedım ya Allahtan kusmuyor hele gece cıkarması cok zor gelıyor
hayirli ugurlu olsun bebisin cok tatliymis masallah bembeyaz pamuk gibi. allah pasana uzun omurler versin.❤Hoşşşş buldummmm.
Değişik duygular
Zamanla hepsi geçiyor canım. Evet kumaşı da güzel benimde kayınvalidem almıştı :)Çok teşekkğr ederim canım. Toparlamaya çalışıyoruz
Annem almış benim de hastane çıkışını . Kullanışlı ben de sevdimamin canım inşallah
Belli bir saat aralığında vermiyorum mamayi. Bazen anne sütü ile 3 4 saat doymuş oluyor. Bazende 2 saatte bir veriyorum. Ama iki gündür mamayı azalttık.Kesinlikle hergun yeni birseyler kesfediyoruz :) mama takviyesi kac saatte bir yapiyorsunuz, biz yaklasik 6 saatte bir.
Bizim de para kirkimiz cikiyor ama gezmeye cok erken basladik doktor randevularindan sonra biraz takilip oyle eve geciyoruz. Sorun olacagini sanmiyorum gez dolas iyi gelirrBiz de pazar yarı kırk yapacağız.
Avm ye gitmeyi planlıyorum.
Acaba nasıl giydirsem kızlar ne dersiniz?
Oglumu biraktigimda 5.5 aylikti cok aglamistim ama calismak anneye iyi geliyor tekrar is hayatina atilmak giyindigin pijamalardan kurtulmak. Bu oglumdada donecegim bir isim var ama sanirim ben 1 yil izin kullanacagimİste 3 aylik ya cok kucuk diye kafam karisiyo kizlar minicik daha ama kariyer yapamam yasimda ilerledi bu is olmazsa @Babylionmothersnowmotion
neden canim ilk kez duyuyorum? biz kirkinda kirkini cikariyoruz bebislerin?yarın bebisin kirkini yapacagiz 37.gunumuz olcak ama erkek bebeklerde 40. gunu beklemiyorlarmis ve tek rakamli gun olmasi gerekiyormus.
Canm oğlumda da tek günde yapmıştık. Ama kızı erkeği farketmiyor hep tek günlerde yapılıyor diye biliyorum ben. Benim bugün 19 oluyoryarın bebisin kirkini yapacagiz 37.gunumuz olcak ama erkek bebeklerde 40. gunu beklemiyorlarmis ve tek rakamli gun olmasi gerekiyormus.
Ben kırklamadım çocuğuCanm oğlumda da tek günde yapmıştık. Ama kızı erkeği farketmiyor hep tek günlerde yapılıyor diye biliyorum ben. Benim bugün 19 oluyoryarı kırk yapıcam. Evde çok sıkıldım artık yarın ailecek kahvaltıya gideceğiz bakalım nasıl olacak. İnşAllah rahat geçer. Taş topladınız mı ? Altın, para makas O tarz şeyler de küvetinin etrafına koyuyorlar.
Bi arkadaşım aşağıdaki gibi yapmıştı
Bısey olcagını zannetmem. Su kırk meselesını arastırmak ıstıyorum dını boyutunu daha cok bana şamanızmle alakalı gelıyor. Cunku sayıların anlamları oluyordu. Yınede ıyı dıleklerın bulundu bur eylem bol bol dua edılıyor ondan kötü bısey degılBen kırklamadım çocuğukırksız benim ki bişey olur mu ki
sebebini bilmiyorum kuzum buyukler ne derse ok diyip geçiyorum artikneden canim ilk kez duyuyorum? biz kirkinda kirkini cikariyoruz bebislerin?
taslari kuzenim verdi altin olarak yuzuk koyacagim çivi olarak da anahtar kullancam, kirklama isinde cok degisik seyler koyanlar var bana tas yuzuk civi denildi digerlerini bilmiyorum. kirklama bittikten sonra da kirk ucurmaya gidecegizCanm oğlumda da tek günde yapmıştık. Ama kızı erkeği farketmiyor hep tek günlerde yapılıyor diye biliyorum ben. Benim bugün 19 oluyoryarı kırk yapıcam. Evde çok sıkıldım artık yarın ailecek kahvaltıya gideceğiz bakalım nasıl olacak. İnşAllah rahat geçer. Taş topladınız mı ? Altın, para makas O tarz şeyler de küvetinin etrafına koyuyorlar.
Bi arkadaşım aşağıdaki gibi yapmıştı
Evet samanlar yapiyo ben de dini yonden cok arastirdim hicbi kural yok sadece kadin kanamasi bitene kadar esiyle munasebeti olmuyor bu kadar ama iste buyukler yine de yaptiruyoBısey olcagını zannetmem. Su kırk meselesını arastırmak ıstıyorum dını boyutunu daha cok bana şamanızmle alakalı gelıyor. Cunku sayıların anlamları oluyordu. Yınede ıyı dıleklerın bulundu bur eylem bol bol dua edılıyor ondan kötü bısey degıl
Bizimkinin kirk banyosunu kv yaptirdi misir koydu suyuna bana da okunmus su icirdi (yine)taslari kuzenim verdi altin olarak yuzuk koyacagim çivi olarak da anahtar kullancam, kirklama isinde cok degisik seyler koyanlar var bana tas yuzuk civi denildi digerlerini bilmiyorum. kirklama bittikten sonra da kirk ucurmaya gidecegiz
Zaten cogu gelenek samanizmden gelme ya muslumanlikla alakasi yok. Ornegin Lohusaya kirmizi kurdele, gelinin beline kirmizi kurdele (bunun bekaretle alakasi da yok aslinda mesela) falan hep şaman gelenegi.Evet samanlar yapiyo ben de dini yonden cok arastirdim hicbi kural yok sadece kadin kanamasi bitene kadar esiyle munasebeti olmuyor bu kadar ama iste buyukler yine de yaptiruyo
Kırmızı kotu ruhlardan korurmus ondanZaten cogu gelenek samanizmden gelme ya muslumanlikla alakasi yok. Ornegin Lohusaya kirmizi kurdele, gelinin beline kirmizi kurdele (bunun bekaretle alakasi da yok aslinda mesela) falan hep şaman gelenegi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?