- 19 Nisan 2018
- 79
- 144
- 13
- 44
Benim kızımda 3050 g doğdu. 1 hafta sonra 3100 g idi. Dün 1 aylık oldu. 3840 g. Gayet iyi dedi doktor. Bence takılmayın. Ben mama vermiyorumİlk 3 günde 300gr vermişti yavrum hiç sütüm gelmemiş aç kalmış. Doktor o gün mama verdi. Geçen hafta gittiğimizde 3730gr olmuştu. Doktor öyle bir konuştu ki. Böyle giderse çocuğun beyin gelişimi çok olumsuz etkilenir sonra benim çocuğum neden okulda hiç bir şey yapamıyor deme dedi. Sanki ben çocuğumu aç bırakıyor gibi. Eve geldim ağladım sinirimden. Hep 30ml verdiğim manayı 90ml verdim o gün akşama kadar kustu yavrum çok geldi herhalde. Her muayene de bu çocuk aç diyorlar ya canımdan can gidiyor
Ben 32. De çalışamaz raporu verdim onun parası doğumdan sonra yattı. Doğumda da doğum oldu 8 hafta çalışamaz raporu yazıldı onu da verdik muhasabeciye ihmal etmeyin getirin demişti zatenKızlar bugün işyerimden aradılar. 37. Haftadan sonra doğurduğun tarihe kadar olan kısım için bir rapor daha getirmen gerekiyor dedilerdedim ki 37 zaten son hafta oluyor yani istesem de çalışamam. Onların elinde 32-37 arası çalışabilir raporu varmış, 37 den sonrası için de çalışamaz raporu gibi bişey dediler, hastaneyi aradım öyle bir raporumuz yok dediler. Böyle bir rapor alan var mı?
Tamm cnm hastaneyi tekrar aradım dediğin gibi bir rapor ayarlayacaklar.Alır almaz okula verdim resim çekmek hiç aklıma gelmedi canım. Ancak raporda hastanın 37 haftalık canlı gebelik olduğu ve kanun gereği artık iş göremez olduğu yazıyordu. Neden gerek var diye sormuştum da prosedür o şekilde dediler.
Saol canm. Hastane verecek bize de bugün.Ben 32. De çalışamaz raporu verdim onun parası doğumdan sonra yattı. Doğumda da doğum oldu 8 hafta çalışamaz raporu yazıldı onu da verdik muhasabeciye ihmal etmeyin getirin demişti zaten
Malesef canim resmi yok ama isgoremezlik raporu yaziyordu.Tamm cnm. Raporun resmî varsa atarmısın?
Bacim mamayi kesme bencede seninkinde de sarılık var. Aç kalmayacak mecbur bende veriyorum. Hatta ben artik kesin inandim. Iki göğsü de veriyorum uyuyor yerine yatırıyorum, 10 15 dk ya uyanıyor 2 3 kez bu şekilde cebellesiyoz baktim uyumayınca 60 cc mama veriyorum resmen içerken uyuyor. Mecbur veriyoruz yani sütun doyuruculugu cok önemli demekki ben yetemiyorum, biz 26 günlük olduk yüzünde ve gözlerinde hala sarılık var hafif. Bakalim 1 aylik olunca ne diyecek doktoru. Hayırlısı elimizden geleni yapalım da süt için, midesine ne kadar gitse kârdırBaska cocuk doktoruna gittik, erkek tarafinin senelerdir doktoru, 3.400 olmus dogum kilosunu henuz yakalamamis, 2 ogunde mamayi cikart demisti digeri bu ver dedi fazla ver yemez zaten doyarsa dedi. 51cm olmus 12.gun ve sutun yetmiyor doymuyor demek bildik şeyler.
Bitmeyen bir süt cilesi lohusanin kaderi. Sütümü helal etmem lafinin agirligi da sütun kiymetinden değil süt icin analarin isittiklerinden ötürü demek.
Evet canim dogumdan 10 gun sonra falan aldim hastaneyi aradim sisteme yuklediler goruntusu yok maalesefZaman geçtiği halde mi aldın canm sen de? Geriye dönük verebiliyorlar yani? Resmî varsa atar mısın?
Benim emzirdikce kanamam artmisti. 15 gun falan surdu...Günaydın kızlar dogum yapalı 10 gün oldu ve bebegim 5 gündur emiyor ve emmeye basladigi gunden beri dogum sonrasi gelen kanamam (tam kanamada degildi aslinda sulu bisey) tamamen kesildi benim gibi olan varmi? Bu kadar erken kesilecegini tahmin etmeistim
Canım benimki hiç kilo kaybetmedi kilo alımı da sınırın üstünde gel gelelim sarılıktan bizim de canimiz yaniyo. Sütün artar zamanla sürekli sağ yapabiliyorsanBacim mamayi kesme bencede seninkinde de sarılık var. Aç kalmayacak mecbur bende veriyorum. Hatta ben artik kesin inandim. Iki göğsü de veriyorum uyuyor yerine yatırıyorum, 10 15 dk ya uyanıyor 2 3 kez bu şekilde cebellesiyoz baktim uyumayınca 60 cc mama veriyorum resmen içerken uyuyor. Mecbur veriyoruz yani sütun doyuruculugu cok önemli demekki ben yetemiyorum, biz 26 günlük olduk yüzünde ve gözlerinde hala sarılık var hafif. Bakalim 1 aylik olunca ne diyecek doktoru. Hayırlısı elimizden geleni yapalım da süt için, midesine ne kadar gitse kârdır
Göğsünde yara varsa ondan olmuş olabilir. Sağarken çok mu zorladın acaba? Dökme isini bilemedimKizlar acil cevap biraz once gogsumu sagarken kanli geldi hafif, bu neden olur. Bu sütü dokmeli miyim, yoksa atayim mi buzluğa. Bilen varsa soyleyin nolur
Uzun zamandir sagmiyordum demin farkettim gogsumun kenarindan geliyor galiba sutle beraber degil. Gogus ucumun alt tarafinda nokta kadar bir yer zor farkettimde doksem mi buzluga mi atsam karar veremedim 30 cc çıktıGöğsünde yara varsa ondan olmuş olabilir. Sağarken çok mu zorladın acaba? Dökme isini bilemedim
Aynen bende öyle yapıyorumBana bişey diyen olmadı ama ben de senin gibi yapıyorum Bir göğsüme emziriyorum ondan sonra altınai alıyorum sonra diğer göğsümü emince uyuyor zaten yatağına koyuyorum
Bana da atabilirsin biz 11 günlük olduk bugün.kızlar kızımın kakası bugün değişik geldi bana içinde parçacıklar yoktu kime resim atsam kabul eder kıyaslama yapmak açısından bi bakarmısınız
Bugün kontrole gittik. Dünden beri bebeğimin gözü akıyor. Sabah uyandigimizda resmen kapanmıştı gözü ve uzeri kurumuş iltihapla kaplıydı. Kaynamış soğumuş su ve pamukla temizledim doktor aynı damladan verdi 2 gün 4 saatte bir daha sonra 6 saattr bir toplam 5 gün kullanicaksin dedi. Inşallah geçer. Baktıkça içim aciyoHangi damlayi kullandınız canım ben netira kullanıyorum
Kızlar yukarıda bir kaka mevzuu dönmüş. Bizimkinin de hep sarı tanecikli olmuyor. Bazen taneciksiz ve daha sulu oluyor. Normal mi bu? Allah’ım konuştuğum şeye bak.
Ben bir kez çıkardım onu da yarım yarım ısıtıp verdim. Hepsini ısıtmayın derim.Dolaptan çıkarıp verdiğiniz sütun hepsini icmezse o kalan sütü ne yapıyorsunuz ,ben 70cc verdim ama 20sini içmedi kaldı şimdi onu dökmek de istemiyorum
Sağr sağmaz dolaba koyduysan ve çıkardıktan sonra tamamını içmediyse 2-3saat kalır canım ama koklamayı unutma bozulunca kokuyor zaten. Fakat sakın tekrar dolaba koyup ısıtıp kullanayım demeDolaptan çıkarıp verdiğiniz sütun hepsini icmezse o kalan sütü ne yapıyorsunuz ,ben 70cc verdim ama 20sini içmedi kaldı şimdi onu dökmek de istemiyorum
Atma canım dolaba koyKizlar acil cevap biraz once gogsumu sagarken kanli geldi hafif, bu neden olur. Bu sütü dokmeli miyim, yoksa atayim mi buzluğa. Bilen varsa soyleyin nolur
Rüya görüp uyanıyor tekrar ama 1dkdan az sürüyor rüyası sonra emmeye devamKizlar bebek emerken sizde arada uykuya daliyomu yonsa 20 dakika boyunca kesintisiz mi emiyo
Peki emerken gogsundeki butun sut bitiyomu yoksa kalan oluyomuRüya görüp uyanıyor tekrar ama 1dkdan az sürüyor rüyası sonra emmeye devam
Degisiyor, uyuyor da dinlene dinlene emiyor daKizlar bebek emerken sizde arada uykuya daliyomu yonsa 20 dakika boyunca kesintisiz mi emiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?