Hanımlar isterseniz ;
Üye Adı, Yaş, Son Adet Tarihi, Doğum Tarihi, Cinsiyet, Kaçıncı Bebek, Yaşadığınız şehir, Başlangıç Kilosu
bilgilerinizi yazın.
Ben de boş zamanlarımda tablo oluşturayım.
ikili testti yaparken doktor ilk once ultrasonda bakiyor ense burun yapisi falan sonra ultrason bitince kan veriyorsun sonuclar duruma gore bazen bir hafta sonra cikiyor bazende hemen hastaneye gore degisir sonra sonucu doktora gosteriyorsun doktorda yorumluyor ense kalinligi 2.5 un uzerinde cikarsa sıkıntı oluyor bende yaptirdim. 0.87 cikti bende 11+4 gunlukken yaptirmistim . Bazi doktorlar cinsiyet tahmini bile yapiyor bana belli degil demisti doktor
Yani bebeğe zararı olan bir şey değil bende öyle zannediyordum . yaptırırım herhalde ama tabiki sıkıntılı bir durum olursa rabbimden geliyor her türlü bize emanet diye düşünüyorum eşimde benimle aynı fikir de çok şükür .
benimde randevum 1 şubatta çok merak ediyorum bebişim nekadar büyüdü acaba iyimi sağlıklımı ikili test bende kararsızım aslında .günler geçmek bilmiyor en son 1 ay önce gitmiştim kontrole
gerçekten geçmiyor ya :) ama diyorlarki ilk aylar ve son ay geçmiyor arası geçiyormuş telaştan sanırım. ee ilk aylar birşey alınmıyor bekliyoruz büyüsünler diye . arada hazırlılar fln derken son aya bir şey kalmıyor gelmesini bekliyorsun. Rabbim inşallah bizlerede o günleri yaşamak nasip eder. kucağımıza sağlıklı sıhhattli almak nasip eder.
selinyrbkn
canım benim azalacak yere artıyor mide bulantısı hep vardı ama 11. Haftaya dek kusmamistim bu hafta 3 kere kustum şaşırdım bende ne yapacagimi azalır diye beklerken ayyuka çıktı :-s
Şeker yüklemesini bende yaptimayi düsünmüyorum kizimda yaptirmistim 100 lük çok dolandi bana şeker sonucuda bir tik yüksek çikti ozaman üniv. Docent olan doktorun 2 gün sonra tekrar aclik ve tokluk normal cikti sorun yok dedi.bunda düsünmüyorum.
Ben bulantı için premesis plus kullanıyorum bir faydası oluyor mu hiç emin değilim. Zencefil, folik asit, B12 vs var içinde kokusunu sevmiyorum ama vitamin var diye kullanıyorum. Dün sonuncusunu içmiştim bakalım bırakınca ne olacak. Bulantım her gün değişiyor ben de anlamıyorum bazen yerimden kalkamıyorum bazen çok az oluyor. Ama ağzımın tatsızlığı asla geçmiyor. Bu inatçı bulantılar tiroid hormonlarının düzensizliğinden de kaynaklanıyormuş benim alt sınıra yakın çıkmıştı yarın tekrar test yaptıracağım bakalım inşallah ondan kaynaklanmıyordur.
Ben bıraktım canım bi kutusunu bitirdim sonra kullanmadım artık. İçsemde kusuyordum içmesemde. Normal folik asit alıyorum sadece en azından o aspirin gibi küçücük yutması da rahat.
bir de hanımlar sadece karnınızı nemlendirmeyin. çatlak sadece karında olmuyor bacakların üst kısmı göğüs altı ve karnın yan tarafları da çatlamaya meyilli yerler
Kızlar hava derecelerine göre bebişleri nasıl giydirmemiz gerektiğiile ilgili tablolar buldum. Yurtdışı tabi bunları hazırlayanlar. Bizim ülkede 1kat fazla olsun adeti var. Ağustos ayında 30derece sıcakta bebeğe uzun kollu patikli alt giydirdiğimi hayal edemiyorum şahsen. Hele annesine çekerse sıcağı hiç sevmeyecek. Üzerlerine ince battaniyelerle bu giyim şekilleri bana çok uygun geldi kızlar belki bir fikir olur. Alışverişleri de bu yönde yapmak isteyenler olur