Evet ben olmustm ama gebelikye yada hamilelikte sorun yaratacak bisey vermemisti doktor. Bebegine bakacak birileri varsa cok aci cekiosan bekleme hicBenım bende kotu durumdaym 6 ayı beklıyorum dogumdan once vardı dogum sonrası 4. Gun cok kötü oldum resmen makatm kapndıOktivus olmustu ankarada galıba
Hanfendi size sizin saygısız uslubnzla cevap vermek gerekirdi belki ama okumuş cahiliz ya ondan veremiyorum.Şu aşı karşıtları az gidin ötede oynayin ya vallahi okudukça sinirleniyorum artik burda yaşı küçük insanlar var her yazilandan etkilenen yeni anneler var madem başkasının çocuğu beni ilgilendirmez ben yaptirmiycam diyorsanız başkasının çocuğunun totosuna sürülen kreme sabunada karışmayın allah herkesi okumuş cahilden korusun savunduğunuz şey akla mantığa uygun değil sustum sustum gerçekten sinirlendim inşallah doğru olduğunu sandığınız bu cahilce kararın sonunda pişman olmazsiniz.
Tatlım senin suçlu hissdcgn bir şey yok burda herkes sorulan soruya kendi birikimi ile cevap veriyor. Ki ben ısrarla kendinizin arastirmanzi da tavsiye etmstm. Ama üslup konusunda cidden toplum olarak eğitime ihtiyacmz var.Kızlar birkaç gündür giremiyordum foruma. Tekrar hortlatmak gibi olmasın ama bu aşı konusunu merak edip fazlaca soru sordum. insanlarda kendilerince haklı gördüklerini bana anlatmak istediler. Bazı üsluplar çok yanlıştı. Herkes kendi çocuğundan mesuldur. Her anne evladı için en iyisini ister. Her insanın bildiği inandığı doğrular farklıdır. İki arkadaşımızında mesleği özel çocuklar. Oradaki ailelerle görüşmeleri ve araştırmaları sonucu böyle bir karara varmışlar saygı duymak gerekiyor. Onlar açıklamak istemediler ben üstüste sordum ve anlattılar. Kendimi suçlu hissettim sayenizde vallaözür diliyorum maydanozsuyu PiaLeon
2sinde saglik ocaginda tartildi ona gore dogum kilosuna 765gr ekledi ama ilk basta cok kilo vermisti ya, onu hesaplarsak 1kgdan fazla aldı. Persembe kendi doktoruna gidecegiz orda anlarız.Evet biz agustos sonuna kalan birkac annedenizsuan ne kadar kilo aldi mutlu benimki 700gr almis öyle abartili bi kiloda almadi yani benim anladigim sütüm var ama yaramıyor cocugu doyurmuyor sanki
Bir.kac ilac varmis o.değildi ismiMountium mu ne o ilaç baş yanlış yazdım ama bu a benzerdi.
Kullanayim dedim de anı kalp krizi yapmış kullanan bir kısım insanda bi dönem piyasadan toplatılmış.
AnladimBir.kac ilac varmis o.değildi ismi
Tamam canım sağol. İnşallah bütün annelerimizin bol sütü olur. Yavrularımıza doyar :)Eczaneden aldım canım.Birde günde iki bardak rezene içiyorum .
Kaç günde toparladın canım, ameliyat sonrası süreç nasıl oldu?Evet ben olmustm ama gebelikye yada hamilelikte sorun yaratacak bisey vermemisti doktor. Bebegine bakacak birileri varsa cok aci cekiosan bekleme hic
53 gun krizdeyiz dun.gece cildirdi 10 gun.erken.dogdu atak doğduğu gun gecerli miz.miz emmek.istiyor ama verince yemiyor agliyor uyumuyor atak.haftasiHanımlar 8. Hafta atağını yasayan oldu mu?
Bugün anlam veremediğim bi huysuzluk var.
Uyumuyor
Surekli mama istiyor.
60 cc içti iki saat sonra tekrar istedi.
Emmiyor...
Surekli miz miz.
Hafta olarak 11. Haftadayız ama 3 hafta erken doğduğu için 8. Haftada gibi düşünüyorum.
Hep ağlıyor..53 gun krizdeyiz dun.gece cildirdi 10 gun.erken.dogdu atak doğduğu gun gecerli miz.miz emmek.istiyor ama verince yemiyor agliyor uyumuyor atak.haftasi
Kanıtlanmış bilimsel veriyi benimlede paylaşırmısınız rica etsemHanfendi size sizin saygısız uslubnzla cevap vermek gerekirdi belki ama okumuş cahiliz ya ondan veremiyorum.
Ben burda ısrarla soran arkadaşa B Bluemom44 m
Sadce cevap verdim araştırın dedim yoksa genel konuşup yaptırmayın demedim. Kendimde 2 yaştan sonra bazilrni yaptrcgmi söyledim.
"Başkasının çocuğunun totosuna sürülen kreme sabunada karışmayın" demissiniz ben o gun bilimsel araştırmasını da paylaşıp çok kişiden teşekkür aldım konuyu açan kişi de (sinemist57 )dahil.
Sizin akla mantığa uygun değil dedgnz sizin için güzide aklınız mantığıniz icin geçerli başka insanların aklına mantığına saygı duyun ve cahillik tanımını rica ederim okuyun.
Madem ki konuyu hortlattınız, o zaman 2 çift kelam etmeden olmaz.sizin aracılığınızla en azından doğru olan bilgileri paylaşmak isterim.neden saygı duymak gerekiyor sizce? Yani biz çocuğuna aşı yaptırmayan ailelere,toplum sağlığını tehdit eden ailelere,bizim çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ailelere neden saygı duyalım?? Bakın tıpta %100 diye bir kavram yoktur.aşıların prospektüsünde de yazar yüzde yüz koruyuculuğu yoktur diye.yani aşılı bir çocukta,aşısız çocuktan salgın hastalığa yakalanabilir.ama düşük bir ihtimaldir.yakalansa da daha hafif atlatmasını sağlar.aşısız çocuk için ise salgın bir hastalık sonucunda ölüm riski çok yüksektir.Kızlar birkaç gündür giremiyordum foruma. Tekrar hortlatmak gibi olmasın ama bu aşı konusunu merak edip fazlaca soru sordum. insanlarda kendilerince haklı gördüklerini bana anlatmak istediler. Bazı üsluplar çok yanlıştı. Herkes kendi çocuğundan mesuldur. Her anne evladı için en iyisini ister. Her insanın bildiği inandığı doğrular farklıdır. İki arkadaşımızında mesleği özel çocuklar. Oradaki ailelerle görüşmeleri ve araştırmaları sonucu böyle bir karara varmışlar saygı duymak gerekiyor. Onlar açıklamak istemediler ben üstüste sordum ve anlattılar. Kendimi suçlu hissettim sayenizde vallaözür diliyorum maydanozsuyu PiaLeon
çok geçmiş olsun umarım erken atlatırsın. kıbrıstada salgın var eşim oldu allahtan bize bulaştırmadan atlattı..sevgili ankarali arkadaslarim. migde agrisi ile baslayan karin agrisi ile devam eden sancili hali 1 gun yasadiktan sonra 2 gun ciddi sekilde ishal basladi. mecbur ilac aliyrm. emzirdigimiz icin ishal onemliymis biz de. migde agrim fena hala. ankarada bir salgin varmis hemsire soyledi. 2 akraba ve 2 arkadasimda ayni sekilde sikayetlerle hastalandi. dikkat edin kendinize.
Cok gecmis olsunsevgili ankarali arkadaslarim. migde agrisi ile baslayan karin agrisi ile devam eden sancili hali 1 gun yasadiktan sonra 2 gun ciddi sekilde ishal basladi. mecbur ilac aliyrm. emzirdigimiz icin ishal onemliymis biz de. migde agrim fena hala. ankarada bir salgin varmis hemsire soyledi. 2 akraba ve 2 arkadasimda ayni sekilde sikayetlerle hastalandi. dikkat edin kendinize.
Doğması gereken yani beklenen doğum tarihini yaz sana söyliyim canım gün olarak program var bendeHanımlar 8. Hafta atağını yasayan oldu mu?
Bugün anlam veremediğim bi huysuzluk var.
Uyumuyor
Surekli mama istiyor.
60 cc içti iki saat sonra tekrar istedi.
Emmiyor...
Surekli miz miz.
Hafta olarak 11. Haftadayız ama 3 hafta erken doğduğu için 8. Haftada gibi düşünüyorum.
12 ağustos da doğması gerekiyorduDoğması gereken yani beklenen doğum tarihini yaz sana söyliyim canım gün olarak program var bende
Herkesin kendi hayatı kendi çocuğu. Kimse burada aşıdan şöyle oldu böyle oldu laflarıyla aşı yaptırmaktan vazgeçmez. Bunlar çok düşük ihtimalli şeyler. Binde bir olur belki milyonda bir. Sizinde başınıza gelmiş 50günlükken yakalanmış. Geçmiş olsun. Böyle durumlar çok yaygın değil. Oyüzden hassasiyetinizi anlıyorum fakat tartışma ortamına dönüşmesi gerektiğini düşünmüyorum. Devlet bile bu konuda yazılı imzalı belgeler ile izin veriyor yaptırılmamasına. Yani devlet bile karışamıyor kimsenin çocuğuna. Benide ilgilendirmiyor kısaca. Konunun daha fazla uzamamasını rica ediyorumMadem ki konuyu hortlattınız, o zaman 2 çift kelam etmeden olmaz.sizin aracılığınızla en azından doğru olan bilgileri paylaşmak isterim.neden saygı duymak gerekiyor sizce? Yani biz çocuğuna aşı yaptırmayan ailelere,toplum sağlığını tehdit eden ailelere,bizim çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ailelere neden saygı duyalım?? Bakın tıpta %100 diye bir kavram yoktur.aşıların prospektüsünde de yazar yüzde yüz koruyuculuğu yoktur diye.yani aşılı bir çocukta,aşısız çocuktan salgın hastalığa yakalanabilir.ama düşük bir ihtimaldir.yakalansa da daha hafif atlatmasını sağlar.aşısız çocuk için ise salgın bir hastalık sonucunda ölüm riski çok yüksektir.
Hiç bulaşmayanda var elbette, yani şöyle bir örnek vereyim size.yakın akrabalarım zamanında aşılı olmadığı için su çiçeğine yakalanırken çocukları hiç bir şekilde etkilenmedi aşılı olduğu için. Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim size.
Malum kızamık aşısı 1 yaşında yapılıyor.o vakte gelene kadar çocuğunuz kızamığa yakalansa aşısız çocuklar yüzünden,acaba aşı vurdurmayan ailelere hala saygı duyabilecek miydiniz çok merak ediyorum.kızamığın beyine yerleştirdiği SSPE ölümcül virüsü de düşünürsek bırakın saygı duymayalım bi zahmet. Türkiye ve dünya nüfusunu baz alırsak bu aşı karşıtları bi elin parmağını geçmez.hepsi doktor hepsi bilim adamı zaten çok iyi araştırmışlar,sanırsın aşıları kendileri üretmişler.onlara göre aşının mucitleri insanları öldürmeye odaklı.savundukları şey otizm aliminyum Cıva ağır metaller virüsler bilmem neler..daha öncede söylemiştim delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış.otizm ve aşı bağlantısını zamanında sadece bi kaç dalda araştırma yapan doktor mu araştırmacı mı artık adına her ne denirse o şahsın,meslekten ihraç edilmiştir.20 alanda çalışma yapılmış ve otizmin aşı ile hiç bir bağlantısı olmadığı kanıtlanmıştır.ama işte cahil cühela bir kesim var ki,hala aşıların tehlikeli olduğu savunuyor.hayır birde işin enteresan kısmı bu saçma ve tehlikeli fikirlerini insanlara empoze etmekten hiç çekinmezler korkmazlar.onlar hem çocuklarının hayatını tehlikeye attıkları gibi başka çocukların hayatını da tehdit eder. Ben ki aşıla sonuna kadar güvenen bir insan olarak,örnek vereyim.biri çıkıp dedi ki çocuğum aşı yüzünden kanser oldu dedi.yani Allah sabır versin ama ayaklarına taş değse aşıdan bilecekler şaka gibi.o günden sonra ciddi ciddi araştırmaya başlamıştım aşı gerçekten kansere neden olur mu diye.korkmuştum çocuğuma birşey olur diye.hayır yani ben bile tereddüte düşmüşüm o kadar da ikna ediciler yani :) burda gelip aşıdan çocuğumun solunumu durdu,aşıdan çocuğum kanser oldu.,aşıdan çocuğum otizm oldu diye herkese açık bi platformda bunlar söylenirse annelerimiz tabikide aşı yaptırmaktan vazgeçer.ne kadar tehlikeli birşey yaptıklarının ne yazıkki farkında değiller.çoğumuz aşılıyız hani ölmedik sakat kalmadık otizm olmadık.kolumuz bacağımızda eksilmedi.sağdan soldan Facebook gruplarından duyduğu kesin kanıtlanmamış bilgilerle kimse kimsenin beynini yıkamasın.bakın size bir annemizin yavrusuyla imtihanını paylaşayım..
Çocuğu ölümün eşiğinden dönmüş bir anne olarak çocuğuna aşı yaptırmayanlara asla saygı duymuyorum. Kızım daha 50 günlükken boğmaca virüsü kaptı, boğmaca aşısı 60. gün yapıldığı için hastalığa aşısız yakalandı. Bir gecede tam 6 kere solunumu durdu. Ölmemesi için eşimle ben sabaha kadar her solunumu durduğunda müdahale etmek zorundaydık, günlerce 24 saat başında nöbet tuttuk. Yaşayan bilir defalarca kollarımızda bebeğimiz öldü, geri hayata tutındu. Kızımı hastaneden çıkardıktan sonra psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım. Evet seneler önce boğmacadan çocuklar ölürkrn, bu nadir bir durum çünkü artık aşılama var. Ancak çocuğuna aşı yaptırmayanlar yüzünden bu virüs güçlenip ölümcül hale gelebiliyor. Hastane odalarında günlerce bebeğimin gözünün içine bakıp sabaha kadar uyumadığımı, her solunum durmasında bu kez ölecek mi duygusunu yaşamışsam bırak aşı yaptırmayanlara saygı duymayı hakkımı da helal etmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?