2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar bebeğiniz hiç dalıyor mu? Ve tepki vermediği oluyor mu dalınca? Birde tekrar eden haraketleri varmı baş sallanama omuz çekme gibi
Dalma normal fakat 15-20saniye uzuyor ve ses ike dokunmaya tekpi vermiyor. Sarsıyorum yinede tepki vermiyor

tekrarlayan hateketi olmadi canim.
bazen daliyor ama saniyelik ve cabuk tepki veriyor. bu normal diye biliyorum..
otizim tanisi icin cok erken diye biliyrm.
epilepsi icin de arkadasim kizinda ancak 2 ya da 3 yasinda teshis konmustu diye hatirliyrm. bebeklikte konuyor mu teshisi bilemiyorum.

Otizm tanısı falan mümkün değil.
Kaldı ki otizm tanısı alan bir çok çocuk bebekken gayet normal seyrinde gelişen gülen neşelenen bebekler. E
Epilepsi tanısı çabuk konur.
Ama bence normal şeyler dalmalar tekrarlayan hareketler yapmalar.
Çünkü kas koordinasyonu zor Bi mesele.
Çok hızlı büyüyen bir vücut ve onu koordine etmekte zorlanma bir beyin var.
Mesela ergenlerde de bu sakarlık olarak ortaya çıkar.
Anne olunca her şeyden evhamlanıyoruz.
İnşaallah tüm yavrular mutlu ve sağlıklı olsun

Biri otizim biri epilepsi belirtisi kafayı yemek üzereyim iki gündür

Benim kızımda 2 aylıkken başlayan bir hareket vardi kendi kendine oynarken biramda elleri iki yana açıp bacakları kasıp değişik sesler çıkarıyordu mora refleksi gibi ama böyle kafayı sıkarak daha farklı hani korkmadan bir şey yokken uyurken uyanıkken sürekli çok takmistim bunu internette araştırdım aynen epilepsi belirtisi hiç yanlız bırakamıyordum 2 kez nörolojiye gotuturdum uykuda ekk çekildi birşey çıkmadı ama ben hiç rahat etmedim çok farklı birşeydi sürekli yapıyordu internette bilgi kirliliği cok sonra zamanla geçti bir çeşit kendi hareketiydi belki çok heyecanlı bir bebekti 9na bağlıyorum cok korkmustum ozaman suan gayet saglikli bir kiz cocugu bosuna endiselenmisim krizinde o kadar küçükken teşhis edilemez

Biri otizim biri epilepsi belirtisi kafayı yemek üzereyim iki gündür
Otizm tanısı bu yaşta asla konlmz canım epilepsi o kadar çok cesidi var ki.
Sadece kafa sallaması başka şeylerle de olablr doktora gitmeden sakın canını sıkma. Önce kendi çocuk doktoruna götur için rahat etmezse nörolog goturrsn ama bence biseyi yoktur kuzumun telaş etme.

Sen emerken pis.pislayip salladın mi sürekli o ritmi mi yakalamaya çalışıyor ki bu emzirmede yapilan hata olarak geçiyor canım. Hatta ben emerken basını sevip elini öpüyordum bunu da asla yapmamak gerekmiş çocuğa emerken asla başka uyaran vermemek gerekmiş.

Canım bak kendini strese sokma sütümüz gider Allah korusun. Hemen doktoruna danış böyle durumlarda yasayan insan bile unutur yok der bakma çevreye yarın sana burda soyleyen olur eminim.
Ben inanyrm hiç biseyi yok ama gozlemlyp doktora sorcam diye bekleyip kendini asla bunaltma direk sor için rahat edeckse doktoruna. Birde o olay ne zaman başladı ve onu tetikleyn birşey yaşadı mi. Örneğin şu ilacı kullandktn sonra v.b.

yaa çok tatlısın. Teşekkür ederim

Kızlar ise baslamama 1 aydan az kaldi stres bastı şimdiden birde doktora jürimin tarihi belli oldu onumuzdeki ay .dogumdan önce uzatma almıştım dua edin bana nolur bebis çalıştırmıyor saolsun. Çok çalışmam lazım cooooookkkkk

Ya bakma sen İnternete mi baktın Allah korusun ya inşallah öyle bişey değildir
Aynen oyle internette çok arastirma yapmak dogru degil, bakmamak lazim , kizimda 3.topuk kanini istemislerdi , tsh yuksekligi varmis. Internete baktim dünyam başima yikildi, Allaha bin sükur sonra birsey cikmamisti. Sukurler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…