2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Sizinde mi Nasıl oldu sizin süreç? Ne zaman başladı..ne kadar sürede bırakmış oldu? Şimdi mama destekli mi gidiyosunuz sağıp mu veriyorsunuz
30 gunlukken mastit olduğum surecte birakti hem.mastit hem karni gurulduyordu cok.gazliydi hala gazli bende biberonla sagarak besledim.iyice birakti kiyamadim.oyle gidiyoruz mama desteği gecen haftalarda verdim bu hafta kestim ama.yine vermem.lazim.sutum.azalıyor sakin birakma makine asla.onlar kadar degil sutun kesiliyor israrla dene ac.kalinca.illaki alicak.cok.kucuk.olmasa ben direnirdim su dönem korkma ac.kalabilir dusta dene diyen vardi bir ara mucadele et sagarak olmuyor hele.çocuğun uslu degilse

Mama veriyodum 10 gündür felan bıraktıl..zaten sonrasında başladı bu..geçende çok ağladı ac mama vereyim dedim onuda emmedi içmedi
Elimi veriyorum ağzına alıyo emiyo o ara çekip hemen meme vereyim diyorum yok anlıyo..beyaz gürültüyle deneyim bide teşekkür ederim

Sütümde az üstüne üstelik..ilk zamanlar memeyle boğuşuyodu süt az geldiği için yumruk felan atıyo mememe üsten vuruyo felan öyle sakin bir bebek değil tamam teşekkür ederim bırakmak hiç istemiyorum zaten psikolojim bozuldu resmen ya ne kadar zormuş bu işler..

Aynılarını yapiyordu tazyikli geliyorda olabilir

2 aylık olduğunda başladı şuan 3bucuk aylık hala devam ediyor doktor kilo alımı güzel diyo önemsemiyor bile sorun yok diyor. bazen daha iyi bazen daha kötü oluyor mesela günde sadece ve zorla iki kere emdiği de oluyor 5.6 defa emdiği de. 3er beşer dk emdiği de oluyor 20 . 30 dk emdiği de oluyor Nadir de olsa. Uyanır uyanmaz genelde emiyor uyumak istediği zaman kesinlikle emmiyor bisekilde uyutuyorum maksimum yarım saat uyuyup emmek için uyanıyor bu defada

Aptamil veriyorum canım. 90 ml günde 3-4 kez veriyordum, emziriyorum bir de.
bundan sonra 180 verip, saatli vereceğim.
Bir anda iki katina cikarmak kulağa doğru gelmiyor, midesi manasız büyür gibi. Doktoru mu soyledi? Kullandigin mamada gramaj ne yazıyor ayina gore?

bizimki de arada huysuzluk ediyor memeyi gorunce agliyor ancak uyandığında emziriyorum yoksa emmiyor. Tabi bu durum geçici oluyor. elimde cingirakla emzirmeye calistigimda oldu basardim da. bence pes etme ins bu durum sende de geçicidir.

Bende bebelac veriyorum. Ama son açtığım paket sanırım alerji yaptı ya emin olamadım. Vücudu ve yüzü kızardı. Değiştiricem. Sen yaşadın mı böyle bir durum?
Yok canım olmadı, aptamil kullandık ilk başta o kabız yaptı, bebelac iyi geldi.

Aynisi ben de de var 20 dk ugrastim bugun sadece tahmini 30 dk suruyor almislardir korkma ben 2. Ay 90 3. Ay 120 3.5 ay 150 diye gidiyordum ama beyfendi kafasına.göre takiliyor malum red dönemi
Ne zmn bitecek retleri restleri bu bebelerin 4.5 aylik oldu bnmkiler hergun yeni bir huyla uyanıyoruz

Makat catlagi hemoroid konusunu babaaneme sormustum (normal dogum istiyodum bu sorunlar aklima takiliyodu) babaannem 5 normal dogum yapmis o yuzdn onda kesin vardir diye sordum. Hayir dedi ben hic oyle bisey yasamadim köy ebesi dogurttu dogurturken de arkama sert top gibi bisey koydu ikinirken orayi tutsun diye dedi. 50 sene once ebeler dogurturken bunu yapiyomus da simdi niye yapilmiyor her normal dogum yapan kadin bu aciyi cekiyo sonrasinda ne yazik ki.

Mecburen sezaryen olmus biri olarak ilk 2 gece gaz sancisi asiri derecece cektim. Yataktan kalkarken otururken esim kucakliyodu ona sarilip kalkiyordum. Bebegi zaten bana esim ya da annem veriyodu yastikla destekleyip oyle emziriyordum. 2 gunun sonunda rahat rahattim bebegin altini falan aldim. Ama yururken gogsume kadar bi agri çıkıyordu. Sonrasinda hep nefes darligi cektim dr a gittm bir suru tetkik yapildi (o sirada sezaryenin bir suru bilmedigim riskleri oldugu ogrenmstim) Sindirim sistemim daha yeni yeni kendine geliyo arada gaz sancisiyla kivraniyorum. 1hafta sonra bende ayaklandim is yaptim gezdim hatta ama agrilar oluyo. Spinal olursan cok egilmemeni bebegin altini alt acma gibi yuksek bi yerde degistirmeni tavsiye ederim. Ve agirlik asla ama asla kaldirma fitik riski var karninda. Makat ameliyatindan kacarken fitik ameliyati olmk zorunda kalirsin allah korusun. Yani kizini bi kac ay kucaginda tasimani onermem. Bebegimi bile kucagimdauzun sure tutunca ya da tasiyinca karnimin ici aciyodu 3 ay sürdü. Sonucta bu bir ameliyat kendine cok dikkat etmen lazim sonrasnda. Insallah saglikli bir doğum yasarsin canim.

Smdi gece gunduz boyle mi? Kac aylik bebisin?
Banyoda suyun altinda emzirmeyi tavsiye ederim. Once kucaginda suyla bi dus aldir rahatlasin gevsesin sonra emzirmeyi dene canim.
Aglarken sinirliyken agzina memeyi sokma once sakinlestir.
Gogsunde tut memende tut oyle biraz vakit gecirin.
Emzik emiyosa gogsunde tutarken emzigi ver biraz dalsin sonra emzigi cikar memeyi vermeyi dene.
Otururken hafif ziplayarak ayakta hafif sallayarak meme vrmeyi deneyebilirsin.
Bi de tam acikmadan memeyi dayiyosan istemeyebilir. Gazi varsa da memeyi almaz. Sutun tazyikli geliyosa ya da az geliyosa da sinirlenebilir emerken. Burnu tikali mi baska bi yeri agriyo mu vs kontrol etmende fayda var. Bir suru sebep olabilir canim. Sutun az geliyosa ya da gec iniyosa masaj yaparak vermeyi ve oncesinde biraz sagip ucuna sut getirip agzina surmen ise yarayabilir.
Tazyikliyse oncesinde biraz sagip ya da çok dolmadan memeyi verebilirsin.
Benm bildigim butun taktikler bu kadar. Insallah tekrar memeyi tutar.

Son düzenleme:
Aynısı resmen..benimkide 3 ay olacak bi kaç gün kaldı.uykudan uyaninxa emiyor..bide parmağımı veriyorum keyifle emiyo kenardan memeyi vereyim diyorum anlıyo ağlıyor hemen..illa bi uykuya gidecek 10 dakika Sonra kalkip anca öyle emiyo..kilo alımı ne kadar etkilenir bilmiyorum..mama veriyodum onuda bıraktık bakalım hayırlısı..inşallah dönemseldir gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…