2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Valla o kadaaaaar cesit uyku egitimi varji kafam allak bullak oldu

Benim kızımda 7 gibi uyuyup 4-5 saat hic uyanmiyordu sonrasinda da 2 saatte bir uyaniyordu.Şimdi yine 7 gibi uyuyor ve saat başı uyanıyo emzirip yatirıyorum bazen yarım saatte bir uyaniyo en son 4-5 gibi uyaniyo ve artık uyumuyo.Toplamda 7-8 kez emziriyorum gece..Artık uykusuzluktan beynim uyuştubu ne kadar sürecek böyle bende o çıvdıranlardanım

Valla o kadaaaaar cesit uyku egitimi varji kafam allak bullak oldu

Benim de öyle ve çekimserim. Ağlatmak falan istemiyorum Şöyle naif bir yöntem bulan minnoş bir annemiz yok midur?

Ben zaman geçtikçe iyiye gidecek sanıyordum, bizi kandırmışlar.

Kızlar gündüz uykularınız nsl bnmkiler az uyuyor ne yapılabilir acaba uzatmak için gündüz uykularini

Benimki iki saatte bir birer saat uyurdu, birkaç gündür 30. dakikada hortluyor.

Bizde gündüz uykusu 0
Gece uyuyor ama dalana kadar tam bir iskence

15dk sagmaya devam mi ediyorsun?
hep 15 dk sağıyordum. Geçen dakika geçmiş farkında değilim. 19.dakikada şakırdadı. 22. de şakırdadı. daha fazla bekleyemedim. Sonra çocuk uyandı eyvah dedim memelerde süt yok. Emzirdim o da coklattı. Süt için anında üretilen birşey diyorlar ya o an inandım.

Normalde saginca cok cok az geliyordu moralimi bozdugu icin sagmayi birakmistim. Birde mochi alıp deneyeyim çok teşekkürler canım
Ama başlarda az gelecek bak sakın moralini bozma.Emzirdikçe onu tak, memeler programlanabilen bişeymiş meğersem. Önemli olan yılmamak.
Buzlukta 15 poşet sütüm var. Ortalama 150 cc. Şimdi 90lık olarak bölerek koyuyorum. İş yerinde ve eve gelince sağdıklarımla bir sonraki güne yetiyor. Daha buzluktakileri ellemedik.Her gün ekleniyor üstüne. Sadece buzluk sütünü sevmiyormuş bebekler dedikleri için endişelenmiştim. Dün denedik içti çok şükür. Yoksa bağış yapacaktım sütleri.

Benim de öyle ve çekimserim. Ağlatmak falan istemiyorum Şöyle naif bir yöntem bulan minnoş bir annemiz yok midur?

Bende uyku eğitimi vermek ya da destek almak istiyorum dışarıdan.
Ev düzenimiz bir otursun diye bekliyorum. Öğlene kadar kv bakıyor. Çocuğu sabahın 7sinde taşıyoruz falan şuan uygun zaman değil.İlk doğduğunda sigorta şirketi eve ebe göndermişti, o uyku eğitimi detaylarını vermişti. Biraz başlamıştım.
Sonra uyku eğitimi veren kişilerden de dinledim. Yavaş yavaş başlıyorum.
*Bir rutin oluşturulmalı (banyo, beslenme, alt alma , müzik dinleme gibi)
*Gündüz ve gece Uyku kıyafeti ayrı olmalı.
*Gündüz ve gece ninnisi ayrı olmalı.
*Hep aynı yerde uyutulmalı.
*Uyku yardımcısı kullanılmamalı (ayakta sallama, beşikte sallama,meme)
*Işık duyarlılığı varsa, hafif loş ortam yaratılabilir (gündüz uykuları için)
*Başlarda yanına uzanılabilir, yatırmadan önce sarılabilirsin. Ama uykuya geçiş yatağında olacak.
Bu arada bebek sakin olacak. Önce sakinleştirip rutine başlayacağız. Pışşş pışşş yapabiliriz. Kendisine dokunabiliriz.
Ben sarılıp sevgi cümleleri kurup işaret parmağımı hafifçe alnından yanağına indiriyorum. Çok hoşuna gidiyor gülümsüyor. Anlıyor yanında olduğumu.
Bana eve gelen ebe bu şekilde anlatmıştı.

Gece uykularında işe yarıyordu ama saat 11,5 da yapıyordum bu rutini. Şimdi 2 gecedir 9,5 a çektim. Gerçekten sallayarak işkence yapmışım çocuğa. İşe yaradı. 2 gecedir erkenden uyuyor kendi kendine.

Ya ben de sallıyorum gerçekten ona da bana da yazık. Yani dört ay başlamak için uygun mu? Ben de yavaştan başlayayım o zaman.

Oo süpermiş senin maşalah darısı bana inşallah peki bu 15 poşet süt ne kadar sürede birikti canim?

Oo süpermiş senin maşalah darısı bana inşallah peki bu 15 poşet süt ne kadar sürede birikti canim?
Asıl stoklama nedenim hasta olursamdı.Sonra işe başlama oldu. 1 - 1,5 aydır diyebilirim. 1 Kasım ilk buzluğa attığım süt. 2 haftadır işe gidiyorum. Sağdığımı ertesi gün için saklıyorum. Gece son emzirmeden sonra sağsam arttırırım sütleri de dün gece sağamadım mesela. Pazar gecesi 9,5ta emzirdim en son.12 ye kadar uyanmadı. Bende sağdım 2 göğüs 210 cc çıktı. 70 cc sini onu hiç yerinden kaldırmadan içirdim. Kalanını buzluğa attım.

Ya ben de sallıyorum gerçekten ona da bana da yazık. Yani dört ay başlamak için uygun mu? Ben de yavaştan başlayayım o zaman.
Evet danışmanlar 4. aydan sonra verilir diyorlar.
Biz 3,5 aylık olacağız yarın. Ben rutin kazanması için denemeler yapıyorum şimdi.

3 aydır ayaklarımda sallıyorum. Koltukta popomu koyduğum yer çukur oldu
Bi de bizimki sallayıp bırakınca uyanıyor sensörlü. 1 saat uyuyacaksa 1 saat sallayacaksın.Öğle uykusu 3saat paşamın. 1,5ta uyuyor 3te emiyor ağlıyor gözü kapalı uyut beni diye. 4,5a kadar ayakta sallıyorum. 3 saat kapı çalsa açamıyorum o derece sen düşün.Evde çıt çıkmıyor. Kediyi odaya, salona almıyorum. Böyle bohem bir hayat

Ay evet, bu sallama işi beni bitirdi. Beşiğinde sallıyorum ben, dalıyor mesela, durunca uyanıyor, ifrit oluyorum. Bir saatlik uykunun yarım saati benim sallamam zaten. İşimi gücümü yapamıyorum. Yeter artık hadlerini bilsinler

Bnde 4 ay dolunca vermeye baslamistim birşeyler eşim çok kızıyordu hasta etcen kizlari diyede dün doktorda bnm yaptıklarımı onaylayınca sustu :) birşey olmaz bnce bir çay kasığından herşeyin ufak ufak tadına baktiriyorum bn tabi şekersiz ve tuzsuz olan seylerin

Havuc vercektim dün yaktım havucları
Anası sakar olmasa cocuk yicekte
Tabi ya az az tadsınlar

Simdi sen suan sallamiyo musun canim kendiliginden mi uyuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…