Yapar canım beni 12+3 de çağırmıştı. Kime gidiceksin?
Merhaba kızlar.. Hayırlı cumalar..
Yapar bence canm 11-14 hafta arası yapılıyor sen 13. Haftaya başlamışsın tam zamanında gidiyorsun. İnşAllah güzel haberler alırsın. Yaz bize de.
Çok geçmiş olsun çocukların hastalığı çok zor gerçekten Allah şifa versin. Kan aldırması zaten ayrı dert, Allah yardımcınız olsun. Ben işyerime söyledim 7 haftalık iken riskli olduğu için yerimi değiştirdiler o yüzden erken söyledim.
Ben sormadim doktor ense kalınlığı iyi burnu iyi büyük olacak herhalde dedi babasının burnu gibi olacak herhaldepeki burun kemigi ile ilgili bir şey dedi mi dr? bende onu merak ettim? sormak mı lazım acaba, burun kemigini goruyormusunuz doktor bey diye? cok da dr'ların isine karsımak istemiyorum ama beri yandan bir şey de atlanmasın diyorum, bilemdim. benimde iki hafta sonra ikili testim...
Devlet hastaneleri hemen gün vermiyor o yüzden önceden randevu veriyorlar yani hemen yapmazlarKızlar çıktım doktordan. Herşey normal dedi. Çok şükür kalp atışı var herşey yolunda. Ama hastane inanılmaz kötü ruhum daraldı. Çok kalabalık. Aslında sadece iğneyi yazdırmak için gelmiştim, daha önce nereye gittin iğneyi sana neresi başlattı , şimdi niye buraya geldin dedi. Sıkıştırdı beni burası bana daha yakın dedim. Neyse yazdı iğneyi. Şuan, 10+2 yim 2 li test zamanın gelmiş usg den randevu al Salı gel ölçümleri yapalım dedi.o kadar hızlı oldu bitti ki herşey anlamadım. Ben bu doktora devam etmeyi düşünmüyordum ki hem daha erken değil mi test ve ölçüm için ? Doktor da genç bişey denk geldi gitmesem bulur mu beni niye gelmedin diyebebeğimin resmini de vermedi zaten.
Sabah kahvaltımı çok güzel yapıyorum ama gel gör ki akşam yemeği normal yemek yiyemiyorum salça ve soğanlı şeylerin kokusu çok etkiliyor beni sadece çorba içebiliyorum o yüzden ekmek yemeğe sarmış durumdayımSizin adınıza çok sevindim kızlar keşke benim de iştahım açılsa.Ben hala bulantı ve kusmalrla uğraşıyorum.Ne zaman geçecek diye dört gözle bekliyorum. ;(
Ne kadar surede bu kiloyu aldiniz? Bebekten kaynakli degil bu dediginiz gibi ödem olabilirMerhaba arkadaşlar bende yeni hamileyim 5+3 haftalık.adet tarihim geçtiği günden bu yana sistim.davul gibi oldum sadece karnım değil her yerim bacaklarım.kollqrim.karnim göğüslerim ful.sis çatlamak üzereyim tartida 3 4 kg fazla çıkıyorum eskisinden daha sağlıklı besleniyorum.ekmek.yemiyorum.kahvalti dışında sebze yemezdim yemeye başladım.sut içmeye yoğurt.yemeye başladım hergun çikolata yerdim.eskiden şimdi.midem.kaldirmiyor tatlı şeylerden uzaklastim kendiliğinden buna rağmen hemen nu kadar kısa.surede kg artışı olması ve.vicudimun ödem.dolu olması.normal mi.bu arada decavit ve ferrum.verdi doktorum.
Alinti yaptığım bir yazi paylasicagim..Sevgili anneler eşinizle kan uyuşmazlığı olan var mi? Benim bldgm doğumdan sonra iğne yapılıyor ama doktor 24 hafta da iğne olacaksn dedi doktorma guvenyrm ama şaşırdım
Ben 19 ocakta adet olmalıydım olmadım 2 3 gün öncesinde şişlik oldu adet olacam ondan herhalde demiştim çünkü her ader öncesi şişerim ben 1 2 kg hep fazla çıkarım birde yüksek kg da hamile kaldım.75 ile hamile kaldım.suan 78 bazen yediğim şeylerle alakalı 78 79 bile olabiliyor ve bu kg ya ben 24 ocakta tartildigim da gördüm.tartida şok oldum düşünün yani 1 hafta.gibi sürede 3 kg fazlayım.suan.korkutorum tartılmaya daha da sistim.mi acana diyeNe kadar surede bu kiloyu aldiniz? Bebekten kaynakli degil bu dediginiz gibi ödem olabilir
Anladim az su iciyor cok tuzlu yiyorsaniz odemdir heralde :)Ben 19 ocakta adet olmalıydım olmadım 2 3 gün öncesinde şişlik oldu adet olacam ondan herhalde demiştim çünkü her ader öncesi şişerim ben 1 2 kg hep fazla çıkarım birde yüksek kg da hamile kaldım.75 ile hamile kaldım.suan 78 bazen yediğim şeylerle alakalı 78 79 bile olabiliyor ve bu kg ya ben 24 ocakta tartildigim da gördüm.tartida şok oldum düşünün yani 1 hafta.gibi sürede 3 kg fazlayım.suan.korkutorum tartılmaya daha da sistim.mi acana diye
Çok sevindim canm bende ctesi günü gidicem 2li test için ins bende sağlıkla atlatırım ins bir sorun cikmaz dr dan memnun kalmana sevindim cnm egeliler gökalp bey var çok met ediyolar ben 1 2 kez gittim bana uzak diye gidemedim aklında olsunamin canım. geldik kontrolden egepolde onur umut yücele gittik baya ilgiliydi sempatik bir doktor. baktı etti anlattı hoşumuza gitti. ense kalınlığı 1,3 dedi. burun kemiğide iyi dedi. kan verdim 1 hafta sonra çıkıyormuş. cinsiyet konusunda pek emin olmamakla birlikte bir tahminde bulundu bakalım hayırlısı netleşince yazarım inşallah :)
Bizdede var kan uyuşmazlığı ve bizim doktorumuzda iğneden bahsetti, yapılacak yaniSevgili anneler eşinizle kan uyuşmazlığı olan var mi? Benim bldgm doğumdan sonra iğne yapılıyor ama doktor 24 hafta da iğne olacaksn dedi doktorma guvenyrm ama şaşırdım
Peki bebegin kanının hamilelkte aynı oldgu yada farklı oldgu bir testte anlaslmyr mu? Çünkü kan grubmz aynı ise karnimdyken boşuna iğne neye zarar olur bilemyrm ve korkyrm.Alinti yaptığım bir yazi paylasicagim..
Genellikle hamileliğin 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesinin yapılması gerekiyor. Bebek doğduktan sonra da bebeğin kan grubuna bakılıyor. Eğer bebeğin kan grubu RH(-) ise anneye ikinci bir iğneye gerek yok. Ama bebeğin kan grubu pozitif ise bu kez anneye ikinci bir iğne yapılıyor. Bu ikinci iğnenin amacı da bir sonraki bebekte RH uyuşmazlığı riskini anlamak için. RH uyuşmazlığı olduğunda anne karnında bebekte bir kansızlık gelişiyor ve bu kansızlık çok ileri boyutlara oluşarak kalp yetmezliğine kadar gidebiliyor. Anne karnındayken bebekteki risk kansızlık ve bunun getirdiği sorun ile doğduktan sonra sarılık ortaya çıkıyor. Bu sarılık fizyolojik bir sarılık değil ciddi bir sarılıktır. Eğer RH uyuşmazlığına bağlı bir sarılık gelişti ise bebeğin kanının değişmesi gerekiyo
2 3 lt su içiyorum ama tuzu çok tuketiyorum tuzsuz herşey tatsız gibi milletin tuzlu dediğine ben tuz serpen bir insanım sanırım.tuzu kesmem lazımAnladim az su iciyor cok tuzlu yiyorsaniz odemdir heralde :)
Bilemiyorum. Annemde varmis 4 çocuğu oldu bir sıkıntı olmadıPeki bebegin kanının hamilelkte aynı oldgu yada farklı oldgu bir testte anlaslmyr mu? Çünkü kan grubmz aynı ise karnimdyken boşuna iğne neye zarar olur bilemyrm ve korkyrm.
Bende oyleyim. Ama suan azaltmazsaniz gebeliğin ilerisinde asiri odem ve tansiyon sizi cok zora sokar2 3 lt su içiyorum ama tuzu çok tuketiyorum tuzsuz herşey tatsız gibi milletin tuzlu dediğine ben tuz serpen bir insanım sanırım.tuzu kesmem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?