2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

iyimiş bebek çok şükür bir sıkıntı yok dedi . kan tahlili verdim 1 hafta sonra belli oluyormuş hayırlısı bakalım.

Hamisler birde benim belirtilerime yorum yapin 11 haftalik hamileyim mihde bullantim olmadi pek sadece sabahlari bozagim kurudugu icin su iciyordum onun sonrasinda hafif mihde bullantisi geliyordu ve hemen geciyordu simdi halla ara sira vvar hamileligim en basindan beri hic bisi asermedim ne ekşi nede tatli goguslerim buyudu ve aci olustu sag gogsum sol gogsumden birazcik daha buyudu esimde farketti ve cok sukur agrilarimda olmadi kasik karin agrisi yasamadim sizce nedir bebegim ☺

Bulantısı olan arkadaşlar kış gebelerinin yaza göre daha çok oluyormuş bulantıları. Bir de su içmedikçe daha çok bulanırmış ben biraz suyu artırmaya çalışıyorum. Kocaman bi bardağa hafif soğuk su koyuyorum limon sıkıp pipetle içiyorum. Sanki iyi geliyor gibi. Bi deneyin isterseniz

Ben sormadim doktor ense kalınlığı iyi burnu iyi büyük olacak herhalde dedi babasının burnu gibi olacak herhalde

Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı. 1ay önce 5 gün geriydi bebişim bu sefer 1 gün geri çıktı çok mutlu oldum. Ense kalınlığı 1.5 mm doktor normal dedi. Çok hareketliydi kıpır kıpırdı. Giderken çikolata yiyecektim unuttum, doktor gelmeden bişey mi yedin hiç durmuyo dedi 2 li test için kan verdim haftaya tekrar gidicem çok mutlu oldum fazla beklemeyeceğim için doktor baya bi baktı erkeği anımsattı ama çok kesin diyemem haftaya tekrar bakalım dedi.​

Devlet hastaneleri hemen gün vermiyor o yüzden önceden randevu veriyorlar yani hemen yapmazlar

Sizin adınıza çok sevindim kızlar keşke benim de iştahım açılsa.Ben hala bulantı ve kusmalrla uğraşıyorum.Ne zaman geçecek diye dört gözle bekliyorum. ;(
Sabah kahvaltımı çok güzel yapıyorum ama gel gör ki akşam yemeği normal yemek yiyemiyorum salça ve soğanlı şeylerin kokusu çok etkiliyor beni sadece çorba içebiliyorum o yüzden ekmek yemeğe sarmış durumdayım

Merhaba arkadaşlar bende yeni hamileyim 5+3 haftalık.adet tarihim geçtiği günden bu yana sistim.davul gibi oldum sadece karnım değil her yerim bacaklarım.kollqrim.karnim göğüslerim ful.sis çatlamak üzereyim tartida 3 4 kg fazla çıkıyorum eskisinden daha sağlıklı besleniyorum.ekmek.yemiyorum.kahvalti dışında sebze yemezdim yemeye başladım.sut içmeye yoğurt.yemeye başladım hergun çikolata yerdim.eskiden şimdi.midem.kaldirmiyor tatlı şeylerden uzaklastim kendiliğinden buna rağmen hemen nu kadar kısa.surede kg artışı olması ve.vicudimun ödem.dolu olması.normal mi.bu arada decavit ve ferrum.verdi doktorum.

Sevgili anneler eşinizle kan uyuşmazlığı olan var mi? Benim bldgm doğumdan sonra iğne yapılıyor ama doktor 24 hafta da iğne olacaksn dedi doktorma guvenyrm ama şaşırdım

Ne kadar surede bu kiloyu aldiniz? Bebekten kaynakli degil bu dediginiz gibi ödem olabilir

Sevgili anneler eşinizle kan uyuşmazlığı olan var mi? Benim bldgm doğumdan sonra iğne yapılıyor ama doktor 24 hafta da iğne olacaksn dedi doktorma guvenyrm ama şaşırdım
Alinti yaptığım bir yazi paylasicagim..

Genellikle hamileliğin 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesinin yapılması gerekiyor. Bebek doğduktan sonra da bebeğin kan grubuna bakılıyor. Eğer bebeğin kan grubu RH(-) ise anneye ikinci bir iğneye gerek yok. Ama bebeğin kan grubu pozitif ise bu kez anneye ikinci bir iğne yapılıyor. Bu ikinci iğnenin amacı da bir sonraki bebekte RH uyuşmazlığı riskini anlamak için. RH uyuşmazlığı olduğunda anne karnında bebekte bir kansızlık gelişiyor ve bu kansızlık çok ileri boyutlara oluşarak kalp yetmezliğine kadar gidebiliyor. Anne karnındayken bebekteki risk kansızlık ve bunun getirdiği sorun ile doğduktan sonra sarılık ortaya çıkıyor. Bu sarılık fizyolojik bir sarılık değil ciddi bir sarılıktır. Eğer RH uyuşmazlığına bağlı bir sarılık gelişti ise bebeğin kanının değişmesi gerekiyo

Ne kadar surede bu kiloyu aldiniz? Bebekten kaynakli degil bu dediginiz gibi ödem olabilir
Ben 19 ocakta adet olmalıydım olmadım 2 3 gün öncesinde şişlik oldu adet olacam ondan herhalde demiştim çünkü her ader öncesi şişerim ben 1 2 kg hep fazla çıkarım birde yüksek kg da hamile kaldım.75 ile hamile kaldım.suan 78 bazen yediğim şeylerle alakalı 78 79 bile olabiliyor ve bu kg ya ben 24 ocakta tartildigim da gördüm.tartida şok oldum düşünün yani 1 hafta.gibi sürede 3 kg fazlayım.suan.korkutorum tartılmaya daha da sistim.mi acana diye

Anladim az su iciyor cok tuzlu yiyorsaniz odemdir heralde :)

Çok sevindim canm bende ctesi günü gidicem 2li test için ins bende sağlıkla atlatırım ins bir sorun cikmaz dr dan memnun kalmana sevindim cnm egeliler gökalp bey var çok met ediyolar ben 1 2 kez gittim bana uzak diye gidemedim aklında olsun

Peki bebegin kanının hamilelkte aynı oldgu yada farklı oldgu bir testte anlaslmyr mu? Çünkü kan grubmz aynı ise karnimdyken boşuna iğne neye zarar olur bilemyrm ve korkyrm.

2 3 lt su içiyorum ama tuzu çok tuketiyorum tuzsuz herşey tatsız gibi milletin tuzlu dediğine ben tuz serpen bir insanım sanırım.tuzu kesmem lazım
Bende oyleyim. Ama suan azaltmazsaniz gebeliğin ilerisinde asiri odem ve tansiyon sizi cok zora sokar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…