2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
gunaydın cumleten,

çalışan arkadaslarıma iyi mesailer, evdeki arkadaslarıma sevgiler.

ruyalarım hd kalitesinde. bu kadar net bu kadar acayip ruyaları ancak bu donemde goruyor insan sanırım. sırt agrılarım var bu hafta. her ogle molası 20 dakika aksam yemek sonrası 40 dakika yuruyorum.

henüz iş yerine gebe oldugumu soylemedim. nift testi sonucumu bekliyorum ve bu bir stres sebebi. idare etmeye calısıyorum:)

sebepsiz bir sekilde icimde bir ferahlık duygusu, endiselerden arınma hali, masallah diyeyim. izmirde nift testi icin sıra beklerken cok enteresan gebelik oykuleri dinledim. periontoloji uzmanı sırasıydı. bir kadın ikinci bebegine gebeydi, skar gebelikmis. ilk kez duydum orada. sezaryen kesisinin altında gebelik olusmus. 20 haftalık olmus bebegi. ilk bebegi erkek karnındaki kızmıs. bir nevi dıs gebelik gibi. gebeligini sonlandırmamıslar ama haftada bir gun usg icin geliyormus. yasayabilecek bir haftaya kadar karnında kalması idi tek derdi. baska bir kadın 44 yasında kendiliginden gebe kalmıs. menopoz oldum diye dusunmus, sonra gebelik cıkmıs:) bir baskası ayvalık'ın bir koyunden taksi ile gelmis izmir'e. arabaları yokmus karı koca. down sendromluymus bebek, olsun diyor esi, saglıkla dogsun, bizim yavrumuz o sonucta...

demem o ki, kucuk mavi nokta olan gezegenimizde kendimizi cok onemli zannediyoruz ya, degiliz vesselam.

bugun dr'umu degistirdigimi dr'uma soyleyecegim. zor bir karardı benim icin. asker emeklisi bir dr izliyordu gebeligimi, onun yerine aynı hastanede calısan daha genc daha cesur olan baska bir dr'dan beni takip etmesini rica edecegim.

hayırlısı bakalım.

babyloading87 oglumun ikinci adı esimin adı. kocamı o kadar seviyorum ki ozellikle ben istedim, onunda pek hosuna gitti.

B Bluemom44 24. haftada kızımda suyum azalmaya basladı kacak vardı. su alımını 2 katına cıkarttım. 34 haftada erkenden aldılar. yenidogan yogun bakımda kaldı akciger ignelerine ragmen. su an ellerinden oper:) sanırım seninkisi kacak degil? sadece su azalması? icini ferah tutumaya drunla iletisimde kalmaya calıs bence.

H hepgenc canim ybb kullaniyordun kac tane ic ve dis bez aldin ne kadar yeterli olur
Su an elimde 10 ic 10 dis bez var. 2gun boyunca yetiyor. Geri kalan gunlerde normal bez kullanmak zorunda kaliyorum. 20 ic 20 dis bez olsa 2 gunde bir makineyi calistiriririm ve kurumalarini beklerim. Yakinda sayiyi artiricam. Yenidoganda bu sayi daha fazla olacaktir. Ilk zamanlarda gunde 8-9 kez bez degistiriyordum. Kurutma makinen varsa daha az bezle yetinebilirsin.

Günaydınlar herkese
Sitenin yeni haline alışamadım.
Geldim okudum bi kaç sayfa, sevemedim bir türlü.
Ama eskisine dönüş olmayacak galiba, alışmaktan başka çaremiz yok dedim yeniden geldim

İsim konusunda eşimin ismi de dedesinin ismi.
Bizde öyle bir adet yok ama onlarda var.
Cinsiyetimiz de erkek.
Eşim böyle bir şey teklif etmedi, önceden de böyle bir şey olursa diye konuştuğumuzda koymam ben mantıklı bulmuyorum demişti.
Ben de koymam zaten
Başka isimler bakıyoruz şimdi.

Ilk gebeligimde su azalmasi yasamistim. Egitim arastirmaya gitmistim normal kontrole. Bir anda dunyam dondu. Hemen hastaneye yatmalisin. Suyun azaliyo. Bu bircok sorunun sebebi olabilir dediler. Cok korktum cok agladim. Sonra baska bir doktora da göründum. O da evet suyun biraz azalmis ama hastaneye yatmana gerek yok. Evde 1 hafta hicbir sey yapma. Sadece yat dinlen, bakalim dedi. Havuc suyu icemedim ama direkt havuc yedim. Bol bol su ictim. 2 hafta boyunca kontrole gittim ve normale dondu. Saglikli bir sekilde dogdu kizim. Ama suyu azalip da baska durumlar yasayan da gordum hastanede. Bir suru sey olabilir canim. Sen iyisine odaklan. Bol bol dinlen. Ben inaniyorum ki gecici bir sey.

Dr. Brown kullanmadım ama kullananlar temizliğinin zor olduğunu söylüyor. Ben ilk hamileliğimde Avent almıştım ama benim kız ne biberon ne emzik aldı. Emziriyordum bir de uzun süre çalışmadım o yüzden biberon önemli olmadı bizim için ama emzik alsın diye bayağı uğraştım, tüm markalardan denedim diyebilirim ama istemeyen çocuk ne yaparsan yap istemiyor maalesef
O yüzden biberon alacaklara tavsiyem önce sadece 1 tane almaları, sonra bebeğin durumuna göre alınabilir.

Selam kızlar,
2 gün yoktum ne kadar çok sayfa birikmiş. Yeni arayüzü beğendim ben daha hoş olmuş sanki. hafta sonu çok yoruldum. uçak yolculuğu otelde bebeyi oyalama falan. eşim kayak yaptı ben ciğerci kedisi gibi pisti izledim. dedim bende şu kenardan poşetle kayaydım biberon konuşulmuş ben avent kullanıyordum. oğlum gazlıydı dr. brown al dediler. ıyk o nasıl bir beberon oyle. temizliği çok zor. o ince pipeti her seferinde temizle bir de o pipet üstünde kapak var onu tak minnak bir sterilizasyon aletim vardı. onun içine tıkıştırmaya çalış of yani. cvs kesin sonucum bir kaç güne çıkacak inşallah. bir sorun çıkmaz umarım.

Canım ürün kodu yazıyor bide onunla bak istersen

Eki Görüntüle 2241761

Tesekkur ederim

ben de cok severim Nil'i , peri kizi gibi :) aynen oyle bu sarkiyi tam hissedebilmek icin anne olmak gerekiyormus... insallah sevincimiz tamamina erer, kucagimiza aliriz sagliklica :) Allah cocuk hasreti cekenlere sabir versin onlari da cocuk istemeye basladiktan sonra daha iyi anladim.

H hepgenc gunaydin herkese , gercekten cok dogru demissiniz, insanlar nelerle ugrasiyor bizler kucuk seylere uzulurken, hastanelerde neler neler anlatiliyor , hepsi hayatin gercekleri..

Bu arada ben de yikanabilir bebek bezi kullanmayi dusunuyorum ama ilk 3 ayi atlattiktan sonra. YBB disinda bi de yün don ve iç bez ikilisi varmis. Ondan kullandiniz mi? cok cazip geldi bana.

İyi barı 350-400 okudum bazı yerlerde cok geldı:)
Hayırlı haberlerle gell cnm insss
385 tl bizimde 25 Mart’ta gidicem.. yalnız doktorum randevu alma sonuçları bana getirebilirsin direk dedi.. yani muayene ücretini çıkarırsak 285 oluyo yinede fazla

Selam kızlar, isim konusunda ben de sıkıntıdayım. Başından beri Efe ve Berk dışında hiçbir isim içime sinmiyor... bir ara çağan dedik ondan da soğudum.. (bu arada biz tek isim düşünüyoruz)

Berk ismini eşim de ben de çok seviyoruz. Eşimin kuzeninin oğlu da Berk. Fakat benle aynı yaşta kazık kadar adam yani. Soyisimlerimiz aynı olduğu için eşim pek yanaşmadı. Ben de üstelemedim.

Efe ismini de daha evlenmeden önce düşünmüştük bi gün oğlumuz olursa Efe koyarız diye. Şu an Efe’yi duyan herkes bizi vazgeçirmeye çalışıyor. Benim çevremdekiler sürekli “efeler çok yaramaz oluyor uğraşamazsın ” diyip başka alternatif sunuyorlar. Doğrudur efeler yaramaz olabilir , ancak insanı delirtecek cinsten o kadar çok yaramaz çocuk gördüm ve tanıdım ki onların adı Efe değildi.. yani biraz kalıplaşmış bi öngörü olabilir mi şu isimdekiler yaramaz, bu isimdekiler uslu düşüncesi? Mülayim koysak uslu mu olacak.

Eşimin çevresine gelince , Bu arada görümcemin oğlunun ikinci ismi de Efe. iki ismini de birlikte söylüyorlar. Kayınvalidem ve kayınpederime efe düşünüyoruz dediğimizde yanına başka bir isim bulmaya çalıştılar. Aradan zaman geçti, hala isim bulmaya çalışıp durduklarında tek isim olacağını söyledik. Laf arasında “bizde bi tane Efe var zaten” dediler. Çok bozuldum.. böyle düşündüklerini biliyordum. Eşim aldırma , üzme kendini kararı onlar değil biz vereceğiz diyor . evet ama yapılan bu baskı moralimi çok bozuyor..

Anlamıyorum, sülalede olmayan sadece bizde olacak olan bi isim mi bulmak zorundayız?? Çok hassas ve gerginim

Son düzenleme:
Kızlar ben hala sağlık ocağına gitmedim, zaten evden dışarı çıkamıyorum cezası var falan diyorlardı birde burdan ceza yemeyelim zaten hormonlar tepemde

CANIM DAHA VAKTİMİZ VAR, SIKMA CANINI ERKEK BEBEKLER ÖNE GEÇTİ YİNE:) HEP BİR ELDEN FİKİR EDİNEREK BULURUZ BİŞEYLER. BİZE KIZ DEDİ DOKTOR EĞER ERKEK OLSAYDI GURUR ATA YADA CESUR ATA DÜŞÜNÜYORDUK VE BU İSİMLERE DE ÇOK YORUMLAR YAPILDI. ÖNEMLİ OLAN SİZİN İÇİNİZE SİNMESİ VE FİKİR OLSUN ERKEK ANNELERİNE:)

Merhabalar forumu çok sık takip edemiyorum ama basimdan geçeni anlatmak istedim cinsiyet konusunda:) 12.haftamda doktor cinsiyetimizi kıza benzetmişti 14.haftamda yine bebegim net göstermedi büyük ihtimal kız dedi dün 17+4 de doktor ilk başta yine göremedi kız herhalde ama kesinlestirelim bu kez bi meyve suyu çikolata ye gel dedi ve erkek olduğu ortaya cikti cok edepli bir oglum olacak galiba gostermiyodu zorla gördük sonunda ama kendimi kız fikrine çok alıştırmışim ismini bile bulmustuk elif inci olacakti bi kaç pembeli biseyler bile almış bulundum yani kesinleşmeden kendinizi çok alıştırmayın insan ister istemez hayal kırıklığı yaşıyormuş ama sonuc itibariyle onemli olan hayirli ve saglikli olmasi Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…