- 29 Ocak 2019
- 323
- 1.577
- 63
Su an elimde 10 ic 10 dis bez var. 2gun boyunca yetiyor. Geri kalan gunlerde normal bez kullanmak zorunda kaliyorum. 20 ic 20 dis bez olsa 2 gunde bir makineyi calistiriririm ve kurumalarini beklerim. Yakinda sayiyi artiricam. Yenidoganda bu sayi daha fazla olacaktir. Ilk zamanlarda gunde 8-9 kez bez degistiriyordum. Kurutma makinen varsa daha az bezle yetinebilirsin.
Ilk gebeligimde su azalmasi yasamistim. Egitim arastirmaya gitmistim normal kontrole. Bir anda dunyam dondu. Hemen hastaneye yatmalisin. Suyun azaliyo. Bu bircok sorunun sebebi olabilir dediler. Cok korktum cok agladim. Sonra baska bir doktora da göründum. O da evet suyun biraz azalmis ama hastaneye yatmana gerek yok. Evde 1 hafta hicbir sey yapma. Sadece yat dinlen, bakalim dedi. Havuc suyu icemedim ama direkt havuc yedim. Bol bol su ictim. 2 hafta boyunca kontrole gittim ve normale dondu. Saglikli bir sekilde dogdu kizim. Ama suyu azalip da baska durumlar yasayan da gordum hastanede. Bir suru sey olabilir canim. Sen iyisine odaklan. Bol bol dinlen. Ben inaniyorum ki gecici bir sey.Kızlar bu su azalması yani amniyon sıvısı azalması hakkında bilgisi olan varmı? İnternetten baktığım kadarıyla plasenta sorunlarında oluyormuş anne su içsede içmesede başlıca nedeni plasenta problemiymiş. Suyu az olup normale dönen var mı aranızda? Sizce 1ay bekliyimmi kontrol için yoksa hergün 2,5 3litre su içip bir hafta sonra artış varmı diye kontrole gideyimmi ne dersiniz
ben dün yaptırdım canım özelde 220 TL idi.Slm kızlarr
17. haftada 4lu test yaptıran var mı özelde?
Fiyatlar nedır acaba?
Bilginiz var mı?
İyi barı 350-400 okudum bazı yerlerde cok geldı:)ben dün yaptırdım canım özelde 220 TL idi.
sonucunu haftaya alıcaz...
Dr. Brown kullanmadım ama kullananlar temizliğinin zor olduğunu söylüyor. Ben ilk hamileliğimde Avent almıştım ama benim kız ne biberon ne emzik aldı. Emziriyordum bir de uzun süre çalışmadım o yüzden biberon önemli olmadı bizim için ama emzik alsın diye bayağı uğraştım, tüm markalardan denedim diyebilirim ama istemeyen çocuk ne yaparsan yap istemiyor maalesefBu dediklerine de bakayım canım tamam sağ oldr browns gazı önlüyomuş o yüzden ona takıldım. Sanırım phlips’in de anti kolik biberonu varmış ama birkaç olumsuz yorum okumuştum o yüzden bunu düşündüm bakalım artık hepsini de tutmuyor ki bu bebekler belli olmaz doğunca ne yapacak
İyi barı 350-400 okudum bazı yerlerde cok geldı:)
Hayırlı haberlerle gell cnm insss
Nil’e hayranımbunu her izlediğimde ağlıyorum ama şuan izlediğimde gerçekten ne demek istediğini çok daha farklı anlamlandırabiliyorum.. Hele kucağımıza aldığımızda nasıl olacak çok merak ediyorum..
385 tl bizimde 25 Mart’ta gidicem.. yalnız doktorum randevu alma sonuçları bana getirebilirsin direk dedi.. yani muayene ücretini çıkarırsak 285 oluyo yinede fazlaİyi barı 350-400 okudum bazı yerlerde cok geldı:)
Hayırlı haberlerle gell cnm insss
CANIM DAHA VAKTİMİZ VAR, SIKMA CANINI ERKEK BEBEKLER ÖNE GEÇTİ YİNE:) HEP BİR ELDEN FİKİR EDİNEREK BULURUZ BİŞEYLER. BİZE KIZ DEDİ DOKTOR EĞER ERKEK OLSAYDI GURUR ATA YADA CESUR ATA DÜŞÜNÜYORDUK VE BU İSİMLERE DE ÇOK YORUMLAR YAPILDI. ÖNEMLİ OLAN SİZİN İÇİNİZE SİNMESİ VE FİKİR OLSUN ERKEK ANNELERİNE:)Selam kızlar, isim konusunda ben de sıkıntıdayım. Başından beri Efe ve Berk dışında hiçbir isim içime sinmiyor... bir ara çağan dedik ondan da soğudum.. (bu arada biz tek isim düşünüyoruz)
Berk ismini eşim de ben de çok seviyoruz. Eşimin kuzeninin oğlu da Berk. Fakat benle aynı yaşta kazık kadar adam yani. Soyisimlerimiz aynı olduğu için eşim pek yanaşmadı. Ben de üstelemedim.
Efe ismini de daha evlenmeden önce düşünmüştük bi gün oğlumuz olursa Efe koyarız diye. Şu an Efe’yi duyan herkes bizi vazgeçirmeye çalışıyor. Benim çevredekiler sürekli “efeler çok yaramaz oluyor uğraşamazsın ” diyip başka alternatif sunuyorlar. Doğrudur efeler yaramaz olabilir , ancak insanı delirtecek cinsten o kadar çok yaramaz çocuk gördüm ve tanıdım ki onların adı Efe değildi.. yani biraz kalıplaşmış bi öngörü olabilir mi şu isimdekiler yaramaz, bu isimdekiler uslu düşüncesi? Mülayim koysak uslu mu olacak.
Eşimin çevresine gelince , Bu arada görümcemin oğlunun ikinci ismi de Efe. iki ismini de birlikte söylüyorlar. Kayınvalidem ve kayınpederime efe düşünüyoruz dediğimizde yanına başka bir isim bulmaya çalıştılar. Aradan zaman geçti, hala isim bulmaya çalışıp durduklarında tek isim olacağını söyledik. Laf arasında “bizde bi tane Efe var zaten” dediler. Çok bozuldum.. böyle düşündüklerini biliyordum. Eşim aldırma , üzme kendini kararı onlar değil biz vereceğiz diyor . evet ama yapılan bu baskı moralimi çok bozuyor..
Anlamıyorum, sülalede olmayan sadece bizde olacak olan bi isim mi bulmak zorundayız?? Çok hassas ve gerginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?