2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar bende baya zor günler geçiriyorum. Elimdeki uyuşmalar artık sadece uyurken değil gün içerisinde de oluyor. Şuan mesaj yazarken bile zorlanıyorum ellerim uyuşuk. Uyuşmalara ağrı ve kasılma da eklenince inanilmaz zorluk çekiyorum. Bunun dışında acaip şişlik oluştu elimde yüzümde ve ayaklarımda. Ayakkabılarım olmuyor. Yani hamilelikte bu normal ama 18 haftalık hamilelikte çok erken olduğunu düşünüyorum. Annemi aradım anlattım durumumu tuzu kes mutlaka albümin olursun dedi. Allahım kafayi yemek üzereyim resmen. İnternetten baktım albümin gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyormuş. Fazla tuz tüketimi tansiyon sorunu sebep oluyormuş. Tuza çok düşmüştüm ve hipertansiyonumda vardı hamilelikten öncesinde. Doktor kontrolüme daha var ama bekleyemicem çarşamba günü gidicem bakalım nereye yönlendiricek. Benim gibi şişkinlik yaşayan var mı kızlar?

Biz de yavaş yavaş kıyafet odasını bosaltyruz canım oda için ama biz de son ay alınır yatak odası falan bilemedm ki zaten en az 1 yıl yanımzda yatack yan yatagi istdm ama eşim illa takım alacgm dedi. Paylasrsn sevinirim ben de. Açık grili beyazlı takım gözüme kestrdm ben baktm mi sen takimlara

Banada kız ismi çok geliyor hatta erkek ismi bulamıyorum resmen.
Aynen bende hemşire kolay kolay yapmadı kaydımi sürekli gönderdi sonra gel diye.
Bende kilo almadım daha hatta başladığım kilonun 3 kilo altındayım şuan bulantılar yeni geçti alırım artık:)

Biraz araştırdım nerdeyse herkesin başına gelmiş bu olay sağlık ocaklarında yarın gidicem doktorada içim rahatladı en azından makinada hışır hışır sesi vardı zaten eskiydi sanirim

Bende ezerim çarparım korkusuyla hiç bulaşmıyorum yatağa birleşik beşiklerden. Deli uyuyorum çünkü
Yanımda ama ayrı yatsın
ben de ezerim diye korktuğum için ilk 6 ay uyurken hiç yanıma yatırmadım. emzirip yatağına yatırdım. ne zaman dönerek kendini kurtarmaya başladı, beraber uyuma keyifleri başladı :)
cuma günü benim de oldu gerçekten çok acıyo. hatta düne kadar yürürken bile acıyordu ama bugün geçti. bir daha olursa magnezyum kullanmaya başlarım

seyma,
icini ferah tut lutfen. iyi dusun iyi olsun. uyusmaları ogluma gebeyken yasmıstım. sislik yoktu ama uyusma acısını cok net hatırlarım hala. carsambaya bir sey kalmamıs iste. hayırlı haberlerle insallah.
sevgiler

geçmiş olsun canım Allah şifa versin bende de başladı ufaktan ama şişliğim var tuz tüketmediğim halde ödem toplamış vücudum

Benim bir haftadir kramplarim basladi ki ben magnezyum iciyorum 2 haftadir. Kramp giricegini hissettigm an uyanip ayaga kalkıyorum. Bir de akşamları esime ayaklarima ve bacaklarima masaj yaptiriyorum. Dikkat ettim dun aksam masaj yaptirmamistm ve cok ayakta kalmistm gece direkt kramp girdi. Masaji tavsiye ederim bir de muz ek olarak iyi geliyomus ben kabizlik cekiyorum diye pek yiyemiyorum.

Benim siskinligim basindan beri var nerdeyse tuzu cok seviyorum ve mide bulantilarima hep tuzlu yedim. 5kg aldim ama odemden oldugunu dusunuyorum ve sindirim sistemim cok sorunlu ayakkabilarim falan hep sıkmaya basladi. uyusmalarim da bir kac gun once basladi. Hatta bu gece uyandim 2 elim de uyusmus aciyolardi zor duzeldiler.smdi doktora gidiuorum sorucam otobuste oturuyorum ve bacagim uyustu ve bunlari yazarken elim uyusmaya basladi. Umarim tehlikeli bir durum degildir.

O zaman sen bana biraz kız ismi Öner bakalım

Bende mobilya firmasında çalışıyorum. Buradaki mimarlara evlenirken çizdirdim öyle aldım eşyalarımı simdi odayı öle yapmak istiyorum. Sende atarsan resim fikir olur

İyi düşünmeye çalışıyorum ama o kadar zorlanıyorum ki. Çok teşekkür ederim inşallah güzel haberlerle gelirim.

geçmiş olsun canım Allah şifa versin bende de başladı ufaktan ama şişliğim var tuz tüketmediğim halde ödem toplamış vücudum
Çok teşekkür ederim canım amin inşallah normal o zaman demekki şişlik ben erken olduğunu düşünüyorum aslında :/

Bende şişkinlik yeni yeni başladı. Dün kv bendeydi sürekli çok kilo almışsın dedi ama aslında çok kilo almadım 3 buçuk kilo aldım ama o kadar şiştim ki çok kilo almış gibi duruyorum. Ayakkabılarım olmuyor alyansım olmuyor parmaklarım dolma gibi oldu. Bende hamileliğimin başında çok tuz tükettim ahh ahh. Bacağımda da uyuşma oluyor. Kalça ve diz arasında yan taraflarımda oluyor. Mutlaka sor canım doktoruna. İnşallah normal süreçlerdir. Rabbim hepimize şifa versin, sanada çok geçmiş olsun canım.

Canım kramp girdikten sonra o giren yer kaç gün ağrıdı şuan hala ağrıyo orası

Canım kramp girdikten sonra o giren yer kaç gün ağrıdı şuan hala ağrıyo orası

öneri;
kramp girer girmez fon makinası. acayip ise yarıyor. fiste takılı uyudugumuzu bilirim. aglayarak uyandıgımı gecenin bir vakti odada bir panik bir kosturmaca. esinede soyle geceleri hazırlıklı olsun:)

öneri;
kramp girer girmez fon makinası. acayip ise yarıyor. fiste takılı uyudugumuzu bilirim. aglayarak uyandıgımı gecenin bir vakti odada bir panik bir kosturmaca. esinede soyle geceleri hazırlıklı olsun:)
Çok korkutu beni öyle görünce canımın içi ya inşallah bidaha yaşamayızzz çok zorrr

Herkese merhaba, uzun bir mesaj olacak çünkü ilk andan beri konuyu takip ediyorum ama yeni üye oldum :)
Tabloya kayıt için P Pisay
Yaş 38 İstanbul
Son regl 15.11.2018
Muhtemel doğum 22.08.2019
Başlangıç kilosu 77
İlk çocuk

En basta hepinizin yaşı benden küçüktü, sonra yasitlarim yazmaya basladikca bir rahatladim yaşasın tek degilim diye :) ilk hamilelik ve görece ileri yaş olunca insan düşünüyor
Testi yapmadan hamile olduğumu biliyordum. Doktor icin 7.haftaya randevu aldim ki kalp atışı varsa var yoksa yok, git gel strese girmek istemedim. Bir ay sonra ikinci kontrol oldu 1 kilo almıştım ve gecen hafta çarşamba yine +1 kilo ile kız diye kendimi hazırladığım bebeğin erkek olduğunu öğrendim. Doktor daha once cinsiyet tahmininde bulunmamisti, ben kıza kendimi alistirmisim meğer. Şimdi şehzade doguracagim diye ortalarda geziyorum :)
Gectigimiz yaz isten ayrildim ve çocuk sahibi olup calismayi dusunmuyordum, öyle de olacak gibi. 25 sene sonra ilk defa ev hanımısıyım..
2 ay kadar uyandiktan uyuyana kadar sürekli mide bulantisi yasayip sadece tost, ekmek peynirler beslendim. Son zamanlarda daha rahatim, aksam yatınca bir midem ağzıma geliyor ama en azindan yemek yiyebiliyor ve pisirebiliyorum. Bir süre halsizlik, oturdugum yerde uyuya kalma hic is yapamama vardi onlar da gecti. Henuz hamileligin balayi dedikleri zamani tam yasamasam da en iyi zamanlarim bunlar olacak gibi. Aksam uyumak zor, eşimle yatamiyorum resmen rahatsızım, koltukta uyuyorum genelde.
Gobegim cok çıktı, zaten kiloluydum (3 senede 16 kilo aldım) ve herkes kilolusun diye diyordu, sizin fotograflarinizi görünce rahatladım :)
İkili icin kan testi yaptirmadim, hem yastan dolayi risk cok cikacak hem bir sorun var dese %65 dogruluk payı, kendimi strese sokmak istemedim. Gecen ay ense kalinligi vs bakıp iyi dedi doktor. 3lu 4lu vs de düşünmüyorum, detayli ulstrasonu burdan ogrendim henuz doktorum bir sey demedi. Bu ayki kontrolde kolunu bacağını olctu, siyah beyazdan farkli bir ekranda gördük, fotografini da verdi o görüntünün. Çengelköy medivia bashekimi Serpil hanım doktorum.
Ayda bir kontrole gidiyorum, plan manyağı ve pesimist bir başak olmama rağmen hamileliği cok takmıyorum. Beklemediğim kadar rahatim. Cevremiz çocuk beklemediginden mi ne cok mutlu, biz ana baba onlarin yanında ruhsuz kalıyoruz resmen :) haberi alınca aglayan ablalar falan :)))
Velhasıl siz bilmeseniz de benim gibi üye olmayıp okuyanın çok olduğunu düşünüyorum. Kilo almissin diyenleri, ay bittiniz uyuyamayacaksiniz vs diyenleri umursamayin. Hem bize hem bebeğe bağlı o iş. Karı koca motorlarimiz var, canımız istediği an yükler kampa gideriz, herkes artik kamp yok baba biner ama sen motorunu sat artık vs dese de hedefim ekimde yine sürmek, satmadim garajda duruyor :)
Yani anlayacağınız herkes cok biliyor ancak bana sorarsaniz en iyisini hem hormonlar hem icguduler dolayisiyla biz bilecegiz.
Ve iki kedim var, konuda kedisi kopegi olanlari okudum. Yine at onlari ver onlari çaresine bak artık demelerine rağmen elbette yanimdalar, elbette gitmeyecekler. Onlar benim cocuklarim, hele 7 yaşında olan kızım..
Toksoplazma testi de yaptirmadim (cehalet mutluluktur bakalım nereye kadar) çünkü kocam asla kedi kumunu temizlemez. Test sonucu ne çıkarsa çıksın yine ben yapacaktim. Bir kız arkadasim bir süre her hafta gelip temizledi, cogunlukla ben hallettim, yuvarlanıp gidiyoruz.
Başka da aklıma gelen bir sey yok şimdilik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…