Canım kramp girdikten sonra o giren yer kaç gün ağrıdı şuan hala ağrıyo orası
Herkese merhaba, uzun bir mesaj olacak çünkü ilk andan beri konuyu takip ediyorum ama yeni üye oldum :)
Tabloya kayıt için P Pisay
Yaş 38 İstanbul
Son regl 15.11.2018
Muhtemel doğum 22.08.2019
Başlangıç kilosu 77
İlk çocuk
En basta hepinizin yaşı benden küçüktü, sonra yasitlarim yazmaya basladikca bir rahatladim yaşasın tek degilim diye :) ilk hamilelik ve görece ileri yaş olunca insan düşünüyor
Testi yapmadan hamile olduğumu biliyordum. Doktor icin 7.haftaya randevu aldim ki kalp atışı varsa var yoksa yok, git gel strese girmek istemedim. Bir ay sonra ikinci kontrol oldu 1 kilo almıştım ve gecen hafta çarşamba yine +1 kilo ile kız diye kendimi hazırladığım bebeğin erkek olduğunu öğrendim. Doktor daha once cinsiyet tahmininde bulunmamisti, ben kıza kendimi alistirmisim meğer. Şimdi şehzade doguracagim diye ortalarda geziyorum :)
Gectigimiz yaz isten ayrildim ve çocuk sahibi olup calismayi dusunmuyordum, öyle de olacak gibi. 25 sene sonra ilk defa ev hanımısıyım..
2 ay kadar uyandiktan uyuyana kadar sürekli mide bulantisi yasayip sadece tost, ekmek peynirler beslendim. Son zamanlarda daha rahatim, aksam yatınca bir midem ağzıma geliyor ama en azindan yemek yiyebiliyor ve pisirebiliyorum. Bir süre halsizlik, oturdugum yerde uyuya kalma hic is yapamama vardi onlar da gecti. Henuz hamileligin balayi dedikleri zamani tam yasamasam da en iyi zamanlarim bunlar olacak gibi. Aksam uyumak zor, eşimle yatamiyorum resmen rahatsızım, koltukta uyuyorum genelde.
Gobegim cok çıktı, zaten kiloluydum (3 senede 16 kilo aldım) ve herkes kilolusun diye diyordu, sizin fotograflarinizi görünce rahatladım :)
İkili icin kan testi yaptirmadim, hem yastan dolayi risk cok cikacak hem bir sorun var dese %65 dogruluk payı, kendimi strese sokmak istemedim. Gecen ay ense kalinligi vs bakıp iyi dedi doktor. 3lu 4lu vs de düşünmüyorum, detayli ulstrasonu burdan ogrendim henuz doktorum bir sey demedi. Bu ayki kontrolde kolunu bacağını olctu, siyah beyazdan farkli bir ekranda gördük, fotografini da verdi o görüntünün. Çengelköy medivia bashekimi Serpil hanım doktorum.
Ayda bir kontrole gidiyorum, plan manyağı ve pesimist bir başak olmama rağmen hamileliği cok takmıyorum. Beklemediğim kadar rahatim. Cevremiz çocuk beklemediginden mi ne cok mutlu, biz ana baba onlarin yanında ruhsuz kalıyoruz resmen :) haberi alınca aglayan ablalar falan :)))
Velhasıl siz bilmeseniz de benim gibi üye olmayıp okuyanın çok olduğunu düşünüyorum. Kilo almissin diyenleri, ay bittiniz uyuyamayacaksiniz vs diyenleri umursamayin. Hem bize hem bebeğe bağlı o iş. Karı koca motorlarimiz var, canımız istediği an yükler kampa gideriz, herkes artik kamp yok baba biner ama sen motorunu sat artık vs dese de hedefim ekimde yine sürmek, satmadim garajda duruyor :)
Yani anlayacağınız herkes cok biliyor ancak bana sorarsaniz en iyisini hem hormonlar hem icguduler dolayisiyla biz bilecegiz.
Ve iki kedim var, konuda kedisi kopegi olanlari okudum. Yine at onlari ver onlari çaresine bak artık demelerine rağmen elbette yanimdalar, elbette gitmeyecekler. Onlar benim cocuklarim, hele 7 yaşında olan kızım..
Toksoplazma testi de yaptirmadim (cehalet mutluluktur bakalım nereye kadar) çünkü kocam asla kedi kumunu temizlemez. Test sonucu ne çıkarsa çıksın yine ben yapacaktim. Bir kız arkadasim bir süre her hafta gelip temizledi, cogunlukla ben hallettim, yuvarlanıp gidiyoruz.
Başka da aklıma gelen bir sey yok şimdilik..
ayyyy hem hayvansever hem hamiş ayyyy kucaklıyorum seni kocamanHerkese merhaba, uzun bir mesaj olacak çünkü ilk andan beri konuyu takip ediyorum ama yeni üye oldum :)
Yaş 38 İstanbul
Son regl 15.11.2018
Başlangıç kilosu 77
İlk çocuk
En basta hepinizin yaşı benden küçüktü, sonra yasitlarim yazmaya basladikca bir rahatladim yaşasın tek degilim diye :) ilk hamilelik ve görece ileri yaş olunca insan düşünüyor
Testi yapmadan hamile olduğumu biliyordum. Doktor icin 7.haftaya randevu aldim ki kalp atışı varsa var yoksa yok, git gel strese girmek istemedim. Bir ay sonra ikinci kontrol oldu 1 kilo almıştım ve gecen hafta çarşamba yine +1 kilo ile kız diye kendimi hazırladığım bebeğin erkek olduğunu öğrendim. Doktor daha once cinsiyet tahmininde bulunmamisti, ben kıza kendimi alistirmisim meğer. Şimdi şehzade doguracagim diye ortalarda geziyorum :)
Gectigimiz yaz isten ayrildim ve çocuk sahibi olup calismayi dusunmuyordum, öyle de olacak gibi. 25 sene sonra ilk defa ev hanımısıyım..
2 ay kadar uyandiktan uyuyana kadar sürekli mide bulantisi yasayip sadece tost, ekmek peynirler beslendim. Son zamanlarda daha rahatim, aksam yatınca bir midem ağzıma geliyor ama en azindan yemek yiyebiliyor ve pisirebiliyorum. Bir süre halsizlik, oturdugum yerde uyuya kalma hic is yapamama vardi onlar da gecti. Henuz hamileligin balayi dedikleri zamani tam yasamasam da en iyi zamanlarim bunlar olacak gibi. Aksam uyumak zor, eşimle yatamiyorum resmen rahatsızım, koltukta uyuyorum genelde.
Gobegim cok çıktı, zaten kiloluydum (3 senede 16 kilo aldım) ve herkes kilolusun diye diyordu, sizin fotograflarinizi görünce rahatladım :)
İkili icin kan testi yaptirmadim, hem yastan dolayi risk cok cikacak hem bir sorun var dese %65 dogruluk payı, kendimi strese sokmak istemedim. Gecen ay ense kalinligi vs bakıp iyi dedi doktor. 3lu 4lu vs de düşünmüyorum, detayli ulstrasonu burdan ogrendim henuz doktorum bir sey demedi. Bu ayki kontrolde kolunu bacağını olctu, siyah beyazdan farkli bir ekranda gördük, fotografini da verdi o görüntünün. Çengelköy medivia bashekimi Serpil hanım doktorum.
Ayda bir kontrole gidiyorum, plan manyağı ve pesimist bir başak olmama rağmen hamileliği cok takmıyorum. Beklemediğim kadar rahatim. Cevremiz çocuk beklemediginden mi ne cok mutlu, biz ana baba onlarin yanında ruhsuz kalıyoruz resmen :) haberi alınca aglayan ablalar falan :)))
Velhasıl siz bilmeseniz de benim gibi üye olmayıp okuyanın çok olduğunu düşünüyorum. Kilo almissin diyenleri, ay bittiniz uyuyamayacaksiniz vs diyenleri umursamayin. Hem bize hem bebeğe bağlı o iş. Karı koca motorlarimiz var, canımız istediği an yükler kampa gideriz, herkes artik kamp yok baba biner ama sen motorunu sat artık vs dese de hedefim ekimde yine sürmek, satmadim garajda duruyor :)
Yani anlayacağınız herkes cok biliyor ancak bana sorarsaniz en iyisini hem hormonlar hem icguduler dolayisiyla biz bilecegiz.
Ve iki kedim var, konuda kedisi kopegi olanlari okudum. Yine at onlari ver onlari çaresine bak artık demelerine rağmen elbette yanimdalar, elbette gitmeyecekler. Onlar benim cocuklarim, hele 7 yaşında olan kızım..
Toksoplazma testi de yaptirmadim (cehalet mutluluktur bakalım nereye kadar) çünkü kocam asla kedi kumunu temizlemez. Test sonucu ne çıkarsa çıksın yine ben yapacaktim. Bir kız arkadasim bir süre her hafta gelip temizledi, cogunlukla ben hallettim, yuvarlanıp gidiyoruz.
İsmim İlke, Bilge diyen cok olur :)cok cok memnun oldum, bilge ben, yaslarımız pek yakın.
umursamaz basına buyruk plan sevmeyen hatta burclara zerre onem vermeyen bir kova olarak(cocuklarımın burcu icin dogum tarihlerini google a yazıyorum o derece) gebeligim boyunca plan manyagı bir basak gibi davranıyorum resmen. sanırım hormonlardan:)
saglıkla oglunuzu kucagınıza almanızı diliyorum. kedilere ayrıca selam ediyorum:)
2de kaldım ben, 5 tanenin bokunu hayal edemiyorum :)))) biri cins 7 yaşında bana 1 yaşında geldi. Digeri alacali bulacali karışık renklerden yine 1 yasina yakindi bana geldiğinde, sol arka bacagi yok ama masallah avizeden sarkan kedi fotolarindaki gibi tam bir haylaz tam bir serefsizdir :)ayyyy hem hayvansever hem hamiş ayyyy kucaklıyorum seni kocaman
5 tane de benim var canlarım onlar da yavrularımız aramıza hoşgeldin kuzum
İsmim İlke, Bilge diyen cok olur :)
Plan yapmıyorum dediysem ikinci mesajimda goreceksin bu plansız halim. Strese sokmuyorum kendimi diyelim, dogarsa bizimdir dogmazsa zaten dogsa da bir sorun olacaktı demek ki diye kendimi alistirdim.
Tanıştığımıza memnun oldum.
Teşekkürler canım bidaha olursa ki inşallah olmazzzz dediklerini deneyeceğimUzun sure agrimasi normal. Benm daha once de ayni yere kramp giriyodu hemen müdahale etmezsen kramp uzun sure girerse agrisi da uzun suruyo. Ben kramp girecegini anladigm icin ayaga kalkiyorum uzerine basiyorum ve orayi sıkıyorum kendimce bu iyi geliyo ve esime ovduruyorum daha az suruyo acisi. Guzelce ovdur masaj yap agrisi azalir. Ins bir daha girmez en nefretlik sey su kramp
En başında kendime bir düzen olusturmazsam tekrar oturtamam ve hep öyle gider. Koca popomu kaldirip odasina goturursem orda degistirecegim iste (degistiremedi)gordum gordum:) bende bende memnun oldum.
malm fikri oldukca mantıklıymıs bu arada. ve evet hic akıl etmedim ben he aynı yerde degistirmeyi. aslında bu da bir rutin olur pek de akla yatkın. benim evdeki minnoların arası sadece 13 ay hal boyle olunca onları buyuturken degil aynı yerde degistirmeyi hemen mudahale edebildigimde kendmi sanslı hissediyordum. bu gebeliğim ve bebegimi buyutme donemim daha sakin daha bir kendimle basbasa olacak insallah. daha bir icime sine sine. su sureci sonuc bekleme ayrıntılı usg bir ataltsaydım bir de.
oyle iste,
tekrar hosgeldiniz.
ve evet evet cocuk karar veriyor yatak ayırma surecine. ve sartlar. iki cocuk buyuttum, bilgi kesindir, yayabiliriz:)
Benim el yazımı okuyamazsiniz ama deneyelimI ikuayko 3 kedi 2 köpüş sorma hepsi ayrı bir hava naz bakım enerjiçok renkli hayatımız
gel doğum tarihlerini değişelim ben 19 ağustos istiyorum aslan annenin aslan bebeği olsun şaka bir yana sağlıkla bereketleriyle gelsinler
bu arada tatlım listeni ve tavsiyelerini yakından takip ediyor olup özellikle listenin fotosunu ve önerilerini dikkate alıcam bilgine aramıza tekrar hoşgeldin
Okadar ödem sıkıntı canım mutlaka tansiyon takibi yap tedbiri elden bırakma :)İyi düşünmeye çalışıyorum ama o kadar zorlanıyorum ki. Çok teşekkür ederim inşallah güzel haberlerle gelirim.
Çok teşekkür ederim canım amin inşallahnormal o zaman demekki şişlik ben erken olduğunu düşünüyorum aslında :/
Bende şişkinlik yeni yeni başladı. Dün kv bendeydi sürekli çok kilo almışsın dedi ama aslında çok kilo almadım 3 buçuk kilo aldım ama o kadar şiştim ki çok kilo almış gibi duruyorum. Ayakkabılarım olmuyor alyansım olmuyor parmaklarım dolma gibi oldu. Bende hamileliğimin başında çok tuz tükettim ahh ahh. Bacağımda da uyuşma oluyor. Kalça ve diz arasında yan taraflarımda oluyor. Mutlaka sor canım doktoruna. İnşallah normal süreçlerdir. Rabbim hepimize şifa versin, sanada çok geçmiş olsun canım.
gecmis olsun canim. dr.a gorunmende fayda olacak. tuzu kesmen gerekli. tuzu fazla kacirisan mutlaka su miktarini artirmalisin.Kızlar bende baya zor günler geçiriyorum. Elimdeki uyuşmalar artık sadece uyurken değil gün içerisinde de oluyor. Şuan mesaj yazarken bile zorlanıyorum ellerim uyuşuk. Uyuşmalara ağrı ve kasılma da eklenince inanilmaz zorluk çekiyorum. Bunun dışında acaip şişlik oluştu elimde yüzümde ve ayaklarımda. Ayakkabılarım olmuyor. Yani hamilelikte bu normal ama 18 haftalık hamilelikte çok erken olduğunu düşünüyorum. Annemi aradım anlattım durumumu tuzu kes mutlaka albümin olursun dedi. Allahım kafayi yemek üzereyim resmen. İnternetten baktım albümin gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyormuş. Fazla tuz tüketimi tansiyon sorunu sebep oluyormuş. Tuza çok düşmüştüm ve hipertansiyonumda vardı hamilelikten öncesinde. Doktor kontrolüme daha var ama bekleyemicem çarşamba günü gidicem bakalım nereye yönlendiricek. Benim gibi şişkinlik yaşayan var mı kızlar?
Okadar ödem sıkıntı canım mutlaka tansiyon takibi yap tedbiri elden bırakma :)
Çarşamba günü gidicem doktoruma mutlaka. Tuzuda kestim artık bugün itibariyle inşallah biraz olsun normale dönerim. Çok çok teşekkür ederim ♥gecmis olsun canim. dr.a gorunmende fayda olacak. tuzu kesmen gerekli. tuzu fazla kacirisan mutlaka su miktarini artirmalisin.
Ne güzel planlamissin maşallah:) bende sepet beşik aldım biraz erken ama uygun bulmuşken aldım bizim odamıza koyarım bebek odasına da Montessori yatak almak istiyorum daha kullanışlı olur uzun süre kullanılır diye kullanışlı şeylere para vermek daha mantıklı tabi bende başak burcuyum bebeğim geç gelirse başak olur belki ama burç takintim yok zaten alanda iyi sağlıklı olsunlar insallahİc midmar Berna hanımı normalde de izlerim, bebek odası videosunda odayi begenmemis ve çok kullanışlı bulmamistim açıkçası. Beşik videosundaki yatagin da fiyatina bakinca sayfayi kapatma hissine engel olamadim :) Cok güzel, cok parcali olmasi hem iyi hem onlari kullanmadigimizda nereye sokacağız? Zaten yeni evlerde yer bir sorun, evlerimiz büyük degil artık.
Mobilya olarak esimin babaannesinden kapan bir dolap var, insan boyunda tavana kadar degil bir taraf kapakla raflar diger taraf komple cekmece. Zaten kendi kiyafetlerimde konmari katlama yontemini kullanıyorum uzun zamandir (başak olmak) cocuga da aynisini yaparim gibi, askiyi da sevmem pek.
Alt degistirme masasi herkes alma dedi ama cocugun altını evin heryerinde değiştirmek istemiyorum, yeri belli olsun. İkea malm 3 katli beyaz sifonyer alip ustunun yanlarini bir sekilde kapatip korumaya alip icine ped vs bir seyle alt degistirme masasi yapacağım. Boylece kisa sure sonra ise yaramayacak esyaya para verip hap kadar odada yer kaplatmam diyorum.
Yatak konusunda karar veremedim. Hem anne yaninda bir yatak hem odasinda düşünüyorum; gunduz uykularina odasinda yatsin ve en kisa zamanda odasını ayirayim (Ona cocuk karar verir sen istediğin kadar plan yap diyorlar).
Bir baba koltugumuz var zaten, onu emzirme koltugu yaparım.
Alisveris icin listeler cikardim, hala kaba halinde. Simdi marka model fiyat arastirip netlestirmesi kaldı. Sonra alışveriş. Kisa sure kullanilacak şeyleri satın almak yerine birilerinden gelenleri kabul etmeyi tercih edeceğim. Uzun süreli esyalara yatırım yapmak mantıklı.
Çocuk başak olsun cok isterdim, biraz icimde tutmam gerekecek gibi :)))
Canım İstanbul’u bilmiyorum ama İzmir de şöyle devlet hastanesinde sabah 7 de kadın Doğumdan randevu alıyorsun o seni yönlendiriyor perinatolağa ya da direk eğer sabah 7 de verirlerse perinatologtan da randevu alabilirsin. Bazı hastaneler kadın doğumunun yönlendirmesini istiyor. İstanbul u bilen arkadaşlar daha iyi yönlendirebilirKizlar doktordan ciktim uyuşmalarimin kalsiyum eksikliginden oldugunu soyledi kalsiyum yazdi. Kramplarim icin de magnezyumu 2 tane ic dedi. Nisan basinda perinatologa gitmemi soyledi. Ben istanbul bahcelievler medical parka gidiyorum perinatolog fiyatini sordum 600 dedilersmdi baska doktor bakiyoruzz bu ne pahali birsey yahu istanbulda devletten randevu almam mumkun degl zaten bakalm napiciizz
Hoşgeldin canım. Bebeğin sağlıkla gelsin dilerim. Yaşlarımız yakın. Ben de mutlu oluyorum bizim yaşları görünce. Sağlıcakla kalHerkese merhaba, uzun bir mesaj olacak çünkü ilk andan beri konuyu takip ediyorum ama yeni üye oldum :)
Yaş 38 İstanbul
Son regl 15.11.2018
Başlangıç kilosu 77
İlk çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?