Sayım falan demedi de ben duyuyorum net değil dediBenımde duyulmadı gecen ay,elindeki alet basit bisey kalp atımı sayımı cıkti sadece,
Ordan dr randevumuza gittik gayet iyidi.
Sayım cıktıysa korkmayın.
Bende başından beri ileri olunca doktor beklenen doğum tarihini 3 gün öne aldi sata göre. Aynı cihazla mi ölçüm yapıldı? Ben ilk doğumumu 37. haftada yaptığımdan mı bilmem bu da erken olur diye düşünüyorum. 38 falan hatta tahminim
O daha değişir canım bence gelişimiyle alakalı gelişimi yavaslayinca eşitlenir bide yanılma payı da oluyormuş tabi benim bı hafta geride göründüğünde doktorum hiç kafana takma o da cihazın yanılma payı demişti şimdi birebir eşit gidiyor satla
2,5 kilo yu deteksiz atmis;DAllah saglik sihhatle kavusmamizi saglasin insallah kizi erkegi hepsi kabulumuz:))
Yanliz ben yine kilo aldim yaa. Haftasonu asiri cok kacirdim, oyle boyle degil. Resmen +7 olmusum. Bugunden itibaren dengeliyorum yine veririm 1 kilosunu. doktora gidene kadar +6 ya izin vermistim kendime. Dun kayinvalidemlerle konustuk, muhabbetin nerdeyse tamami kilomu konustu. Ben memnunum esim memnun derdi kayinvalideme dusmus ay biraz dedikodu yapmam gerek. Kendisi 2,5 kilo alirmis toplaminda hamileliklerinde, bebekte 2,5 kilo dogarmis zaten yani dogumdan sonra eski haline donermis. mis mis yani. bu bebeklerin eşi suyu yokmus demek ki anne demedim artik. esime soylendim ama. 3000 km öteden kaynanalik yapasi tuttu herhalde dedi oda, kapattim konuyu ama icimden epeyce soylendim. yok nasil verecekmisim o kiloyu; cok almiicakmismisim. ben kilo onemli degil alirimda veririmde, saglikla gelsin bebek o onemli anne dedikce kadin ‘aman cok almaaa’. Allah im iyiki uzakta Yarabbim sana hamdu senalar olsun milyon kez.
Sata göre gününü belirlersin ama aslında gün saymaya da pek gerek yok bu zamanlarda :)
1 hafta çok büyük bir fark değil ama ilerleyen aylarda gelişim hala çok ileriden devam ediyorsa doktorun zaten seni yönlendirir.
Belki arkadaşların dediği gibi ölçümden bile kaynaklıyor olabilir. Çünkü çok milimetrik ölçümler biraz kenara kaysa küçük çıkıyor, ileri kaysa büyük çıkıyor ya da bazen gelişiminde yavaşlama oluyor sonra birden toparlıyor.
Cok mukemmel bir sey cok mutlu olmustuk merak etmistik eglenmistikÇok güzel olmuştur hep beraber görmek herkes merak ediyo sonuçta :)
Yine ense kalinligi ve kan verilecek4 lü taramam var cumartesi kan verilcek dimi sadece kızlar
Bebiş tekmeler atınca az Bi iyi hissettirir.. benim için en zoru bulantılar dı onlar geçince çok iyi hissediyorum.. ama çalışmak zor o durumda tabi ona bişey diyemem.. Allah kolaylaştırsın inşallah problemsiz sıhhatle geçer hamileliklerimizHaklısın da canım her gün bir sıkıntı oluyor ya o zor. Bulantı geçti derken mide yanmaları şişkinlikler başladı. İşe güce gitmek çok zor geliyor. Bir de kilo alıyorum saçlarım beyaz boyayamıyorun derken hormonların da etkisi ile stres yapıyorum. Bebiş doğarsa bir aşama atlarız gibi geliyor. Gerçi bir sonraki level de zorlukları olan bir aşama ama sonrası rahat az büyüyünce. Diyeceğim o ki ben hamilelikten çok zevk almıyorum sanki. Bu duyguyu da nasıl aşacağımı bilmiyorum doğrusu
Sata göre hesaplayıp gidersin, ben ilk hamileliğimde 22. haftada olmuştum tetanoz aşısını ama burada gördüm ki bazı sağlık ocakları 18. haftadan itibaren yapıyorlar, bizim sağlık ocağındaki (taşındığım için sağlık ocağı da değişti bu arada) hemşire de geçen hafta beni aradı aşı için 21. haftadan sonra gel dedi, aslında öyle kesin tarihler/haftalar yok aşıyla ilgili. Sadece ilk 4 ay aşıyı yapmıyorlar. Sonrası sağlık ocağına ya da hamilenin isteğine kalmış.20.haftada tetanoz ignesi olucam mesela gun saymayi bu tarz sebeplerden istiyorum. O yuzdn merak ettim canim
Canım benim çok teşekkür ederim iyiyim. Bu ararlar okuyorum sadece çok yazmadım. Hormonlar biraz dengemi bozdu sadece içimi bir korku kaplıyor bu yaşta çok mu zor olacak diye böyle şeyler. Allah başka dert vermesin. Sen de iyisin inşallah canım sağlıkla geçirelim günlerimizi inşallah.dediklerine %100 katılıyorum peridrolcum.
neden oyle demislerki udg? banada uludag tıp'ta riskli gebelik kaydı acıldı. bir periontolog bir de uzman takip yapıyor. ayrıntılı usg icin tam aksini soyledi ustelik. kafam karıstı simdi, 2 hafta sonraya randevum var bunu soracagım.
ve evet ne egitim ne saglıknispeten avrupa ulkelerine oranla saglıga ulasım daha kolay lakin kalite, adam gibi muamele eğitim icin cok cok uzgunum. bireysel olarak elimden gelen bir sey de yok.
az goruyorum sanki seni bu aralar? iyisin oyle degil mi? okudum gebelik donemi ile ilgili yazdıklarını. ha gayret canım.
İnşallah canım çok sağol. Senin iyi olmana da çok sevindim. Takipteyim zaten mesajlarını. Sen daha bir tecrübelisin tabi. İşte en zoru işe gitmek oldu benim için. Hem kalkamıyorum hem ders anlatırken nefesim yetmiyor çocuklar da gürültücü bağırarak anlatınca başım dönüyor filan işte. Hepimiz için her şey kolay sağlık mutluluk dolu olsun inşallahBebiş tekmeler atınca az Bi iyi hissettirir.. benim için en zoru bulantılar dı onlar geçince çok iyi hissediyorum.. ama çalışmak zor o durumda tabi ona bişey diyemem.. Allah kolaylaştırsın inşallah problemsiz sıhhatle geçer hamileliklerimiz
yalnız alıyorlar diye biliyorum canım.belki hastaneden hasteneye değişiyordur.bende ayın 18 inde giricem ayrıntılıya. heyecanlanıyorum. inşallah sorun çıkmaz güzel haberler veririz.Günaydınlar herkese öğlen detaylı ya gidicem annem ve eşimle gitmeyi düşünüyorum beraber girebiliyor muyuz içeriye yoksa yalnız mı alıyorlar bilen var mı :)
Aşı için soruyorsan bilmiyorum canım ben sata göre planlıyorum öyle seyleriBenim 9.haftada sat i 3 gun ileri almisti sonralari esit gidiyodu bu hafta degisti.ayni cihazla olcum yapti.simdi bu duruma gore sat'i mi usgyi mi baz alarak sayayim hangisi dogrudur? Bir sonraki kontrolume 1 ay var cunku. Doktora da sormayi unuttm bebisi gorunce herseyi unutuyorum heyecan yapiyorum hep
canım devlette muayeneye bile yalnız alıyorlarDevlete gidicem
Evet Doğumdan Sonra çocuklar büyüyünce çok özlüyorum hamileliği ama benim bu duygumu tuhaf bulan da varİnşallah canım çok sağol. Senin iyi olmana da çok sevindim. Takipteyim zaten mesajlarını. Sen daha bir tecrübelisin tabi. İşte en zoru işe gitmek oldu benim için. Hem kalkamıyorum hem ders anlatırken nefesim yetmiyor çocuklar da gürültücü bağırarak anlatınca başım dönüyor filan işte. Hepimiz için her şey kolay sağlık mutluluk dolu olsun inşallah
Ona acayıp sinir oluyorm.Daha ilk aydaki kan tahlilinde devlette belli baslı seylere bakıyorlar demisti drmuz.Hafta sonu olunca herkez kayboluyor ortadan..baktınız hava da misss tabiii..
Alamazsın arkadaşım devletten randevu falan..ssk mız var ama ne ise yarıyor ben çözemedim..cözeniniz varsa tebrik edicem...kendi dr um dna sonucu temiz gelsede detaylı organlara bakılsın demisti..devletten şimdiden al randevuyu dedi bana..neyse gittim bugün muayene oldum herşeyi anlattım ikili nin riskli çıktığını falan raporları da görürdüm vs vs..dr saolsun inceledi usg şuan için herşey normal ama ayrıtılı bakılsın dedi burdan randevu almak zor ama senin elindeki bu rapora gore verirler dedi..neyse gittim perinatolok bölümüne bana diyorlarki sen bu testi dışarda yaptır biz burda belli başlı şeylere bakıyoruz..bu nasıl ayrıntılı usg oluyor yada nasıl belli başlı şeylere bakıyorlar anlamadım ben.gittigim devlet hastanesi de doğum üzerine olan bi hastane üstelik.. velhasıl işlerine gire hareket ediyorlar..dna sonucunu risksiz görünce bence oyuzden vermediler randevuyu..yoksa dr neden yönlendirsin beni derki baştan burda yapılmıyor diye..nasıl devlet nasıl ülke anlamıyorum.. kendi ülkemde kendi haklarımdan yararlanamıyorum..
diyorumya, bebegi 2,5 kilo dogmus ve hemen eski kilosuna donmus. bebegin suyu eşi yokmus demekki haha.2,5 kilo yu deteksiz atmis;D
Klasik kvde iste
Sıkıntı yoktur ozaman.S
Sayım falan demedi de ben duyuyorum net değil dedi
Bir sey sorucam kafam karisti benim. Dunki kontrolde sat ve usg arasinda 1 hafta fark olmus gecen hafta ayniydi. Sat a gore 16+6 usgye gore 17+6 suanda. Acaba hangisini baz alarak gun sayicam smdi
Satı baz alacaksın canım. sağlık ocağına ilk gittiğimde bir liste verdiler. ikili test, detaylı ve tetanoz tarihlerini falan hesapladır. hepsi için satı baz alarak hesapladılar. doktor ikili test içn de satu baz aldı. normalde önden gidiyor ama hesaplamada satı yazdı.20.haftada tetanoz ignesi olucam mesela gun saymayi bu tarz sebeplerden istiyorum. O yuzdn merak ettim canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?