Ay demek ki yanlız değilim sana da oluyor böyle duygu dalgalanmaları. Çok sağol canım vallahi insan kendi gibi başkalarının da olduğunu bilince çok iyi geliyor. Haklısın o tarz araşatırmalara ben de bakmıştım. Geç anne olanlar daha geç yaşlanıyor diye yazıyordu bir kaç yerde. Umuyorum öyle olur. Bütün anneler genç ve sağlıklı olsunlar ki insana her yaşta anne lazım evlatlarımız varlığımızın güvenini daha uzun hissetsin. Sevgiler canım çok öpüyorum sağlıkla kalal benden de o kadar. ara ara boyle bir dank ediyor kafama, hayal gibi geliyor inanamıyorum hamile olduguma gercek gercek diyorum sonra:) hormonlarımız tavan, kızım konservatuvar ogrencisi, evde duyduyum her viyola sesinde böhüüüü aglıyorum. bir duygusallık bir aglamalık. instagramda kadın dogumcular bir dogum paylasımı yapmasınlar gordugum an bir daha böhüüü:)yurtdısında yasayan arkadaslarım var bu surecimi en cok onlarla paylasabildim rahat rahat ve hep soyle tepkiler aldım, seni de ferahlatsın diye yazayım:
''siz turkiyedekiler cok abartıyorsunuz gec hamile kalmayı, ne var canım gayet normal 35 sonrası anne olmak. seks hayatı 35 de bitsin mi, ne kadar aktif seks hayatı o kadar bebek''
belki zorlanacagız ama bir arastırma okudum, bulursam paylasacagım. 35 sonrası anne olanlar daha gec yaslanıyorlar ve kendilerini daha az yalnız hissediyorlarmıs 20 li yaslardaki annelere oranla.
bende senin gibi ozellerin ticari kaygısından mutevellit cok huzursuz oluyorum. gereksiz yere para harcaması bir yana gereksiz yere endise, stres. tıp fakultesindeki ve devletteki drlarda zerre ticari kaygı yok. bir sey gerekse gerek, degilse degil. acayip netler. bu sebeple 2 dr kontrolu daha mantıklı. keske hacettepe'nin uygulaması farkı olsaymıs. ne yapalım, eminim sen en detaylı sekilde arastırmıssındır.
opuyorum canım,
guzel bir gun dilerim.
Hamilelikten zevk alamama durumu bende de var midem sürekli ağzımda ne yesem ha çıktı ha çıkacak diye düşünmekten çok yoruldum artık.. insanların şunu ye bunu ye ben hamileyken 1 kg süt içiyordum yok şunu yapıyordum bebeğin için demelerinden de sıkıldım.. Midem kabul etse zaten içicem sanki ben düşünmüyorum bebeğimi herkesten çok düşünüyorum elbette.. Artık agrasifleşmeye başladım bu konuda şunu ye çok faydalı diyenlere de kızıyorum psikolojimi bozdularHaklısın da canım her gün bir sıkıntı oluyor ya o zor. Bulantı geçti derken mide yanmaları şişkinlikler başladı. İşe güce gitmek çok zor geliyor. Bir de kilo alıyorum saçlarım beyaz boyayamıyorun derken hormonların da etkisi ile stres yapıyorum. Bebiş doğarsa bir aşama atlarız gibi geliyor. Gerçi bir sonraki level de zorlukları olan bir aşama ama sonrası rahat az büyüyünce. Diyeceğim o ki ben hamilelikten çok zevk almıyorum sanki. Bu duyguyu da nasıl aşacağımı bilmiyorum doğrusu
Herkes kendi tecrübesini en doğru zannediyor canım, yok ben şunu yapardım ben şunu içerdim vs. Herkesin bünyesi farklı , aldırış etmemek lazım. Yeterince faydalı besleniyorum de gec:)Hamilelikten zevk alamama durumu bende de var midem sürekli ağzımda ne yesem ha çıktı ha çıkacak diye düşünmekten çok yoruldum artık.. insanların şunu ye bunu ye ben hamileyken 1 kg süt içiyordum yok şunu yapıyordum bebeğin için demelerinden de sıkıldım.. Midem kabul etse zaten içicem sanki ben düşünmüyorum bebeğimi herkesten çok düşünüyorum elbette.. Artık agrasifleşmeye başladım bu konuda şunu ye çok faydalı diyenlere de kızıyorum psikolojimi bozdular
Evet aslında takmamak lazım canım zaten bu durumdan kendimde sıkıldığım İçin dışarıdan insanlarında bişeyler söylemesi daha da canımı sıkıyor herhalde.. hiç münakaşaya girmemek he deyip geçmek en iyisi belki de ama bu hormonlarrr :)Herkes kendi tecrübesini en doğru zannediyor canım, yok ben şunu yapardım ben şunu içerdim vs. Herkesin bünyesi farklı , aldırış etmemek lazım. Yeterince faydalı besleniyorum de gec:)
Ben de fetal DNA testi yaptırdığım için doktor 3 lü 4 lü AFP testlerine gerek görmedi canımKızlar bu arada afp testini yaptırdınız mi..ben panorama dna testi yaptırdığım için dr lar bana gerek yok dedi..sadece ayrıntiliya girmen yeterli dediler.
Bebek ilk 40 gününde ben çok kolu bacağı açık giydirmekten yana değilim canım. Çünkü karnımızda 36/37 derecede duruyor dünyaya geldiğinde ilk günlerinde vücudu adapte olmaya çalışacaktır ve bizim kadar sıcaklanmayacaktır. Ancak 40 dan sonra yavaş yavaş kendi giyimimden en çok 1 kat fazlası olacak şekilde ayarlarım ama Eylül olur o zamana hava da serinler biraz. Pamuklu kollu ama çok kalın olmayan kıyafetler alacağım o yüzden.Bu da yeni cicimiz
Tecrübeli annelere bir sorum olacak; malumunuz bebislerimiz Ağustos bebeği. Benim kuzum Temmuz’un son haftası da doğabilir :) bu aylarda doğan bebekler ne giymeli sizce? Bu almış olduğum tulum gibi bir şey yeterli mi, üşür mü böyle? Yoksa patikli pijama ve kısa kollu çıtçıtlı badi mi giymeli? Yoksa uzun kollu mu? Çok soru sordum
Ne güzel ya inşallah bizim de öyle olur. Böyle iyi ki doğmuş ne güzel ne kadar iyi geldi bize deriz. Aslında evlat bu illaki iyi ki doğmuş deriz ama böyle iyi ki 40 da olmuş anlamında diyorum. Anne evlat ilişkisi kimseyle kuramayacağın türden çok özel bir bağ. O yüzden her anne iyi ki der evladının varlığına.Annesi 40lı yaşlarında son kardeşini dünyaya getirmiş birisi olarak yazayım, geç yaşta çocuk sahibi olmak muhteşem bir şey. Hatta hep söylüyorum her kadın 40'ında mutlaka çocuk doğurmalışimdi annemin yaşıtları torun bakarekn o oğlunun veli toplantısına koşuyordu, kendini yaşlı hissedecek lüksü olmadı hiç o yüzden :)
Kardeşime gelince tam bir tekne kazıntısı, biz büyüklerinin de desteği ile çok sevgi dolu büyüdü, hala da benim göz bebeğimdir kendisi
Peki tedavisi nasılmış canım hiç duymamistim daha önceKızlar bugün yeni doktoruma gittim tanışmak amaçlı hemde cinsiyet için cinsiyetimiz erkekmiş ama bebeğimin iki böbreğindede su varmış( 4lü tarama testini yaptırdık yarın sonuçları alacaz
4lü test sonucuna göre bakacaklar down sendromumu genetik bi hastalık mı yoksa geçici mi diye tedavisi yok anne karnındaPeki tedavisi nasılmış canım hiç duymamistim daha önce
Erkek bebeklerin %50 sinde görülüyomuş erkek olması avantajmış4lü test sonucuna göre bakacaklar down sendromumu genetik bi hastalık mı yoksa geçici mi diye tedavisi yok anne karnındadoğar doğmaz sünnet önerdi
Ehehe ben oğlumda 18 kg aldım. 2 ayda vermiştim ama sonrA emzirirken ve sonrasında tatlıya dadanıp geri aldım. Benimki bebekten değil pisboğazlıktan oldu hep :)))gitti mi peki o kilolar:) evet tecrübeli anneler ilk hamileliklerde kilo durumu nasıl oldu. verdiniz mi kaç kilo kaldı aydınlatın bizi:)
Ben ilk gebeliğimde 56 ile hamile kaldım ve 52 ye kadar düştüm, 78 ile de doğum yaptım çok kötüydü. Bunda ise 65 ile hamile kaldım 63e düştüm şimdi 64 inşallah hiçbirimiz bu denli şişmeyizBen-4 tüm şuan -3 kilodayim benim gibi önce kilo verenler sonra çok fazla alıyormuş herkes öyle diyor korkmaya başladım bende 20 kilo alırsam diye
Onlardan bende de var canım. Süt içemiyorum şunu bunu yiyemiyorum demeyegör şunu yedim kızım çok zeki oldu bunu yaptım oğlum prens oldu onu yedim uyuyan bebek oldu diyerekten insanı suçlu psikolojisine sokuyorlar. Takmamak lazım işte aman bazen de diyorum bizim hormonlar coştu onlar bizi takmasın diye lafımı da söylüyorum napAlım çatlayalım mi bulaşmasınlar değil mi ama :))Hamilelikten zevk alamama durumu bende de var midem sürekli ağzımda ne yesem ha çıktı ha çıkacak diye düşünmekten çok yoruldum artık.. insanların şunu ye bunu ye ben hamileyken 1 kg süt içiyordum yok şunu yapıyordum bebeğin için demelerinden de sıkıldım.. Midem kabul etse zaten içicem sanki ben düşünmüyorum bebeğimi herkesten çok düşünüyorum elbette.. Artık agrasifleşmeye başladım bu konuda şunu ye çok faydalı diyenlere de kızıyorum psikolojimi bozdular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?