2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ay demek ki yanlız değilim sana da oluyor böyle duygu dalgalanmaları. Çok sağol canım vallahi insan kendi gibi başkalarının da olduğunu bilince çok iyi geliyor. Haklısın o tarz araşatırmalara ben de bakmıştım. Geç anne olanlar daha geç yaşlanıyor diye yazıyordu bir kaç yerde. Umuyorum öyle olur. Bütün anneler genç ve sağlıklı olsunlar ki insana her yaşta anne lazım evlatlarımız varlığımızın güvenini daha uzun hissetsin. Sevgiler canım çok öpüyorum sağlıkla kal

Hamilelikten zevk alamama durumu bende de var midem sürekli ağzımda ne yesem ha çıktı ha çıkacak diye düşünmekten çok yoruldum artık.. insanların şunu ye bunu ye ben hamileyken 1 kg süt içiyordum yok şunu yapıyordum bebeğin için demelerinden de sıkıldım.. Midem kabul etse zaten içicem sanki ben düşünmüyorum bebeğimi herkesten çok düşünüyorum elbette.. Artık agrasifleşmeye başladım bu konuda şunu ye çok faydalı diyenlere de kızıyorum psikolojimi bozdular

Herkes kendi tecrübesini en doğru zannediyor canım, yok ben şunu yapardım ben şunu içerdim vs. Herkesin bünyesi farklı , aldırış etmemek lazım. Yeterince faydalı besleniyorum de gec:)

Herkes kendi tecrübesini en doğru zannediyor canım, yok ben şunu yapardım ben şunu içerdim vs. Herkesin bünyesi farklı , aldırış etmemek lazım. Yeterince faydalı besleniyorum de gec:)
Evet aslında takmamak lazım canım zaten bu durumdan kendimde sıkıldığım İçin dışarıdan insanlarında bişeyler söylemesi daha da canımı sıkıyor herhalde.. hiç münakaşaya girmemek he deyip geçmek en iyisi belki de ama bu hormonlarrr :)

Bu da yeni cicimiz
Tecrübeli annelere bir sorum olacak; malumunuz bebislerimiz Ağustos bebeği. Benim kuzum Temmuz’un son haftası da doğabilir :) bu aylarda doğan bebekler ne giymeli sizce? Bu almış olduğum tulum gibi bir şey yeterli mi, üşür mü böyle? Yoksa patikli pijama ve kısa kollu çıtçıtlı badi mi giymeli? Yoksa uzun kollu mu? Çok soru sordum

Eklentiler

• AD5174EA-3326-4A35-8F8A-916BCFD0C3E2.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 35
Bebek ilk 40 gününde ben çok kolu bacağı açık giydirmekten yana değilim canım. Çünkü karnımızda 36/37 derecede duruyor dünyaya geldiğinde ilk günlerinde vücudu adapte olmaya çalışacaktır ve bizim kadar sıcaklanmayacaktır. Ancak 40 dan sonra yavaş yavaş kendi giyimimden en çok 1 kat fazlası olacak şekilde ayarlarım ama Eylül olur o zamana hava da serinler biraz. Pamuklu kollu ama çok kalın olmayan kıyafetler alacağım o yüzden.

Ne güzel ya inşallah bizim de öyle olur. Böyle iyi ki doğmuş ne güzel ne kadar iyi geldi bize deriz. Aslında evlat bu illaki iyi ki doğmuş deriz ama böyle iyi ki 40 da olmuş anlamında diyorum. Anne evlat ilişkisi kimseyle kuramayacağın türden çok özel bir bağ. O yüzden her anne iyi ki der evladının varlığına.

Kızlar bugün yeni doktoruma gittim tanışmak amaçlı hemde cinsiyet için cinsiyetimiz erkekmiş ama bebeğimin iki böbreğindede su varmış ( 4lü tarama testini yaptırdık yarın sonuçları alacaz
Peki tedavisi nasılmış canım hiç duymamistim daha önce

4lü test sonucuna göre bakacaklar down sendromumu genetik bi hastalık mı yoksa geçici mi diye tedavisi yok anne karnında doğar doğmaz sünnet önerdi
Erkek bebeklerin %50 sinde görülüyomuş erkek olması avantajmış

gitti mi peki o kilolar:) evet tecrübeli anneler ilk hamileliklerde kilo durumu nasıl oldu. verdiniz mi kaç kilo kaldı aydınlatın bizi:)
Ehehe ben oğlumda 18 kg aldım. 2 ayda vermiştim ama sonrA emzirirken ve sonrasında tatlıya dadanıp geri aldım. Benimki bebekten değil pisboğazlıktan oldu hep :)))

Listelerin fotosunu yukleyemiyorum, hata veriyor sürekli.
Adetlere takilmayin. Listeler son halinde degil; eksikler vardir fazlalar inşallah yoktur boşa masraf olmasin :) Netlestirince muhendisinoglu gibi hesaplari da kontrol edip fiyatlari da karsilastirdiktan sonra marka modele karar verecegim.

Ben-4 tüm şuan -3 kilodayim benim gibi önce kilo verenler sonra çok fazla alıyormuş herkes öyle diyor korkmaya başladım bende 20 kilo alırsam diye
Ben ilk gebeliğimde 56 ile hamile kaldım ve 52 ye kadar düştüm, 78 ile de doğum yaptım çok kötüydü. Bunda ise 65 ile hamile kaldım 63e düştüm şimdi 64 inşallah hiçbirimiz bu denli şişmeyiz

Bebek kıyafet
Body kolsuz 4ad
Body yarım kol 4ad
Body kollu 4ad
Tulum kisa kol 4ad
Tulum uzun kol patikli 4ad
Uzun kollu üst (hırka gibi) 3ad
Patikli patiksiz alt 2ad/2ad
Çorap adetli (eldiven yerine de kullanilabilir)
Eldiven 2ad
Yelek/hırka 2ad/2ad
Kundak/zıbın (bunları hic bilmiyorum)
Sapka 4ad
Hastane çıkışı seti 2ad (kacli paket?)
Önlük adetli

Onlardan bende de var canım. Süt içemiyorum şunu bunu yiyemiyorum demeyegör şunu yedim kızım çok zeki oldu bunu yaptım oğlum prens oldu onu yedim uyuyan bebek oldu diyerekten insanı suçlu psikolojisine sokuyorlar. Takmamak lazım işte aman bazen de diyorum bizim hormonlar coştu onlar bizi takmasın diye lafımı da söylüyorum napAlım çatlayalım mi bulaşmasınlar değil mi ama :))

Bebek odası
Yatak/beşik vb bir şey (anne yani ayrı)
Gardrop
Emzirme koltuğu
Gece lambası/lambader
Alt degistirme unitesi (malm 3+üst düşünülecek)
Perde
Yatak yani koruyucu (yatak izgaraliysa)
Lastikli çarşaf
Kirli sepeti/corap eldiven filesi (direkt bununla makinaya atariz)
Çöp kovasi (?)
Alt acma pedi/örtüsü/bir şeyi artık
Isı ölçerli oda saati (ananin evinde de vardi ya)
Bebek telsizi/kamerasi (?) (almam kesin)
Oyun halısı (daha erken)
Alez/yatak koruyucu
Yatağın şiltesi yani kendisi (besige uygun ebat)
Oto koltuğu
Bebek arabasi/baston araba
Alt degistirme esyalari icin sepet
Banyo urunleri icin sepet

Son düzenleme:
Bebek bakım
Bebek bezi
Temizlik icin pamuk (saklama kabı)
Islak mendil
Küvet/maşrapa
Şampuan
Bakim yagi/zeytinyagi
Tarak
Havlu 2ad
Muslin bez, cok ebatli (ölümüne adetli tavsiyelere göre)
Tırnak makası
Pişik kremi
Ateş ölçer
Burun aspiratöru
Bebek çamaşır deterjanı
Emzik/askısı/kutusu
Battaniye/penye örtü adetli olsun
Güneş kremi

Bu kısımla ilgilenemedim
Anne
Kanguru/sling
Bebek çantası
Biberon (?)
Emzirme önlüğü/uygun örtü
Lohusa geceliği/pijamasi
Silverette göğüs kalkanı
Emzirme sütyeni
İç çamaşırı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…